Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:23
Namazlar
Yönetici

Sabah ezanı ile diğer ezanlar arasında…

Sabah ezanı ile diğer ezanlar arasında…

Yetim
Soru: Bir kardeşimiz:
Sabah ezanı ile diğer ezanlar arasında bir fark var mıdır? Niye sabah ezanında essalatu hayrun minennevm deniliyor? diye sormuş.
Cevap: Sabah ezanı ile diğer ezanlar arasında ki fark sadece; Essalatu Hayrun Minennevm lafzıdır. Bunun manası ise; Namaz uykudan daha hayırlıdır.
Bilal (RadiyAllahu Anh) şöyle dedi:
Kendisi Nebi (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)‘e sabah namazının vaktinin girdiğini haber verdi. Kendisine Nebi (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) uyuyor denildi. Bilal (RadiyAllahu Anh):
Namaz uykudan daha hayırlıdır, namaz uykudan daha hayırlıdır dedi. Bu ifade sabah ezanında kararlaştırıldı ve iş bu hal üzere sabit oldu.
İbni Mace 716


Cevap: Sabah ezanı ile diğer ezanlar arasında…

nasih
sabah ezanı ile diğer ezanlar arasındaki fark: "Esselatu hayrun minenenvm" ifadesidir
Anlamı: Namaz uykudan hayırlıdır.

Okudunuz mu?  Neden kıbleye dönüp namaz kılınır ?

sabah ezanı ile diğer ezanlar arasındaki fark, sabah ezanı ve diğer ezanlar arasındaki fark, sabah namazı ile diğer namazlar arasindaki fark

Bu kategoride yer alan Haram Yiyen Biri Namaz Kılabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sabah ezanı ile diğer ezanlar arasında… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.