Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:34
missa0
Abone

8 yaşında ölen kızım şimdi cennette neler yapıyor? beni görüyor mu?

8 yaşında ölen kızım şimdi cennette neler yapıyor? beni görüyor mu?

Kayıtsız Üye
herkese merhabalar.. benim 8 yaşında kızım vefat etti kanser hastalığından şimdi çok merak ediyorum orada neler yapıyor beni görüyor mu yalnızlıktan çok korkardı acaba korkuyor mu orada kiminle ve kimin himayesinde kızımsız yaşamak çok zor ama Allah’ım öyle uygun görmüş diyorum bir yerde de mutlu oluyorum çok şanslıymış diyorum cennet kuşu oldu diyorum çok karışık duygular içindeyim bazen yaşam bile tat vermiyor

Okudunuz mu?  Karşı cinsle arkadaşlık ( normal arkadaş olarak konuşmak ) günah mıdır?

Yorum: 8 yaşında ölen kızım şimdi cennette neler yapıyor? beni görüyor mu?

Kuldurdileyen
1-Korkuyu yaratan Allah tır. Cennetliklerin gönlüne korku verilmez. Onlara korku yok.
2-Artık çocuk değil gençtir ve yaşlanma yok.
3-Hizmetçileri var, çok seviliyor ve yanlız değil.
4-Dilediği her ne nimet olursa anında verilir, artık ona açlık ve hastalık yok. Yemek yiyince ağırlık olmaz, ne kadar dilerse yer. Yemek hazırlama veya tabak temizleme derdi yok.
5-Yorulma yok ve uykuya da ihtiyacı yok.
6-Üzülmeyi yaradan Allah tır artık ona üzülmek yok.
7-Sıkıntıyı Allah yaratmıştır artık ona sıkıntı ve bıtkınlık yok.
8-Mutluluğu Allah yaratmıştır artık o hep mutlu.

Okudunuz mu?  Hanbeli mezhebinde bayram namazı hükmü ve kılınışı

Merak ettiğiniz başka bir şey var mı? Sevdiğinde sevdiği mutlu olunca sevinenlerdeniz biz. Siz sevdiklerinizin mutluluğuna üzülürmüsünüz?


Yorum: 8 yaşında ölen kızım şimdi cennette neler yapıyor? beni görüyor mu?

Kuldurdileyen
O asla çok şanslı değildi. Eğer yaşasaydı onun ne kadar güzel bir insan olduğunu görürdünüz. O takdir edildi, sevildi ve esas yurduna alındı.

Okudunuz mu?  Hz. Adem ve Hz. Havvanın nikahları nasıl oldu?

Yorum: 8 yaşında ölen kızım şimdi cennette neler yapıyor? beni görüyor mu?

Omer Faruk
Kıymetli kardeşim,

Öncelikle sabırlar versin diyor, "rahmet etsin" demiyorum. Çünkü zaten sorumluluk yaşında olmadığı için Rabbinin rahmetine ermiş durumda.

Bu dünyadaki vücutlarımız, ruhlarımızın elbisesidir, onları bu dünyaya bırakır gideriz. Dolayısıyla ne kabirde kalan biziz ne de orası bizim ebedi evimiz. Oraya bıraktığımız yalnızca dünyada giydiğimiz "vücut" elbisemiz. Kabirle ilgili yapılan tasvirler yalnızca müslümanlara öbür dünyayı hatırlatma anlamında örneklerdir.

Okudunuz mu?  Bizim evlenmek için seçtiğimiz kişiyi Allah mi karşımıza çıkarır?

Öbür dünyada cennette, üşüme, hararet, hastalık, yaşlılık gibi dünyaya ait hiçbir eksiklik ve dert olmayacak. Sabrınızla kaim olun, İslami hayatınıza dikkat edin, çok sevdiğiniz kızınızı orada sizi bekliyor bulacaksınız, inşAllah.


Kuldurdileyen
Esas şanslı olan sizsiniz. Cennetlik bir kulla ömrünüzün 8 senesini paylaştınız. Cennetlik bir kulu dünyada tanıma fırsatı yakaladınız, tebrikler.

Okudunuz mu?  Kayınvalidem bana ve kocama büyü yapmış ne yapmam lazım?

kuldurdileyen

Bu kategoride yer alan Cinler konuşur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

8 yaşında ölen kızım şimdi cennette neler yapıyor? beni görüyor mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.