Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:23
Namazlar
Yönetici

Teravih namazının hükmü nedir

Teravih namazının hükmü nedir

Yetim
Teravih namazı sünnettir.
Müminlerin annesi Aişe (RadiyAllahu Anha) şöyle dedi:
Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) (Ramazanda) bir gece mescitte namaz kıldı, insanlar da Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)‘e uydular. Sonra ertesi gece yine Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) bu şekilde namaz kıldı. Derken cemaat çoğaldı. Üçüncü yahut dördüncü gece cemaat yine toplandı. Fakat Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) onların yanına çıkmadı. Sabah olunca cemaate:
‘Yaptığınızı gördüm! Benim için de sizin yanınıza çıkmaya bir mâni yoktu. Yalnız bu namazın, size farz kılınacağından endişe ettim’ buyurdu. Aişe (RadiyAllahu Anha) şöyle dedi:
Bu olay Ramazan’da olmuştu.
Buhari: 1129, 2012, Müslim: 761
Cabir bin Abdullah (RadiyAllahu Anhuma) şöyle dedi:
Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) bize ramazan ayında namazı sekiz rekât ve bir de vitiri kıldırdı. Ertesi gün olunca, mescitte toplandık ve yanımıza çıkmasını ümit ettik. Sabaha erinceye kadar mescitte kaldık. Sonra Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)‘in yanına girdik ve:
−Ey Allah’ın Rasulü, dün mescitte toplanmış ve bize namaz kıldırmanı ümit etmiştik dedik. Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem):
−’Bu namazın üzerinize farz olarak yazılmasından endişe ettim’ buyurdu.
Tabarani Mucemu’s-Sagir (190) İbni Huzeyme (1070) İbni Hibban (2409)


Cevap: Teravih namazının hükmü nedir

ece seçkin
ya mum semayı çok seviyorum çok güzel bilgiler veriyor

Okudunuz mu?  Cuma namazından önce kılınan namaz nedir?

teravih namazının hükmü nedir, teravih namazının hükmü, teravih namazı hükmü

Bu kategoride yer alan Namazdan sonra yapılacak dualar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Teravih namazının hükmü nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.