Anasayfa
8 Mayıs 2021, 1:42
Sohbet
Yönetici

Allah Sevdiğine,Kavuştursun…

Allah Sevdiğine,Kavuştursun…

what
Kulağa ne kadar da güzel gelir böyle bir dua Allah, Sevdiğine Kavuştursun .
Allah Sevdiğine,Kavuştursun… Dua, edenin niyetine kalmıştır. Hayır dilese hayır gelir şer dilese şer gelir. İşte bu dua da edenin niyetine kalan bir dua cinsidir. Bu dua edildikten sonra Amin demeyecek kimse var mı dır? Eminiz ki amin demeyen çıkmayacaktır. Hal böyle olunca, duayı eden kişi eğer bu duayı bir kadına ediyorsa ve niyetinde o kadını bir erkeğe veya erkeği kadına kavuşturmak varsa mektup misali duasına pul yapıştırıp Allah’a (C.C) gönderir. Kabul edilir mi orasını biz bilemeyiz. Şimdi aynı duayı niyet değiştirerek tekrar edip Allah’a (C.C) gönderelim;
Allah Sevdiğine, Kavuştursun
Yine her gönülden bir amin çıkar mutlaka. Oysa duayı edenin niyeti bu sefer başkaydı.. Duayı eden niyet ederken Allah’ın (C.C) bir sevdiğine bir dostuna kavuşturmayı niyet etmişti. İki dua arasında bir virgül farkı bulunuyor.Birincisinde sizin gönlünüze hitap ediliyor ikincisinde Allah’ın (C.C) ..
Bunu karşınızdakine açık niyetle söyleseniz belki anlamayabilir bunu normal karşılamak gerekir. Oysa bundan daha hoş bir dua ve temenni olamaz. Bir insanın Allah’ın (C.C) sevdiğine, dostuna varması zatına ulaşması kadar yakın olmak demektir. Hal böyle olunca, bundan daha hoş bir dua olabilir mi?
Allah’ın zatına yakın olmak demek dostlarının arasına girmek demektir. Bu ise ebedi saadeti beraberinde getireceği gibi etrafına da fayda verir .
Kimi zaman yolda bir dilenci görürsünüz, dilenci size bu duayı edebilir. Siz o duayı hangi niyetle karşılarsınız? Bir insanın sevgisine kavuşmak mı yoksa Allah (C.C) bir sevdiğine kavuşmak mı? Dilencinin edeceği dua kabul olur veya olmaz biz bilemeyiz. Sizin kalbinizden karşılayacağınız niyet kabul olacaktır.
Dilenciye veya sizden yardım isteyen kişiye vereceğiniz bir küçük sadaka ile alacağınız hayır duasının başınızdan ne tür bela ve sıkıntıların kalkmasına vesile olacağını bilemezsiniz. Bu da ayrı bir konudur. Çok bilinen bir atasözümüz vardır;
Her geceyi kadir, her gördüğünü de Hızır bil derler.
Burada anlatılmak istenen birçok mana bulunmakla birlikte biz konumuza uygun olanı alalım. Allah’ın (C.C) rahmeti o kadar büyük ve sonsuzdur ki, yirmidört saat sağanak şeklinde insanların üzerine yağmakta ve kullarını affedip hiç sıkıntı göstermeden cennete sokmayı murad etmektedir. Bu sebeple de dostlarını vazifelendirip ebedi kurtuluşun reçetesini onların ellerine teslim etmiştir.
Şah-ı Nakşibend K.S Hazretleri şöyle buyurmuşlar;
Allah (C.C) kıyamete kadar kapımıza gelecek olanların isim listesini bizim elimize verdi
Bu ne demektir? Ebedi kurtuluşun anahtarı bize teslim edildi.
O anahtar bugün, zamanın sahibinin elindedir. Zamanın sahibi ise listeyi ve anahtarı elinde bulunduran ve vazifeyi ifa eden kişidir.
Haydi, şimdi bir sevdiğimiz kişiye ve bir de sevmediğimiz kişiye bir dua edelim ve o listeye sokmaya gayret edelim.
A llah Sevdiğine, Kavuştursun

Okudunuz mu?  Merhaba anlamı nedir?

Sevdiğimiz kişi zaten bizimdir sevmediğimiz kişi ise kazancımız olacaktır.


Cevap: Allah Sevdiğine,Kavuştursun…

VESLiHAN
insan tabiki gönlünde yatan kişileri veya kişiyi sever herkesin böyle sevdikleri vardır ama asıl gönlün sahibini iyi bilmek gerekir o gönül kimi ister kime hasrettir anlamak gerekir


sevdiğine kavuşturan dua, Allah sevdiğine nasıl kavuşturur, sevdiğine kavuşturma duası

Bu kategoride yer alan Gavsi Sani hz. Zikir Hakkında Sohbetleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah Sevdiğine,Kavuştursun… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.