Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:24
itikad
Yönetici

Dört büyük meleğin görevleri nelerdir?

Dört büyük meleğin görevleri nelerdir?

Hoca
Dört büyük meleğin görevleri nelerdir?
Cebrâîl

Dört büyük melekten birinin ismi olup, peygamberlere vahiy getirmekle görevlidir. Kur’an’da bu meleğin ismi Cibrîl, Rûhu’l-Kudüs, Ruhu’l-Emîn, Ruh ve Resul şeklinde geçmektedir. Bütün peygamberlere vahyi getiren Cebrâil’dir. Kur’an’a göre o, karşı konulmayacak bir güce, üstün ve kesin bilgilere sahip, Allah nezdinde çok itibarı olan ve diğer meleklerin kendisine itaat ettiği şerefli bir elçidir. Yenilmez bir kuvvet ve Allah nezdinde büyük bir makam sahibi olduğu ifâde edilmiştir: O (Kur’an), şüphesiz değerli, güçlü ve arşın sahibi (Allah’ın) katında itibarlı bir elçinin (Cebrâil’in) getirdiği sözdür. (Tekvir, 81/19-20)
Mikail

Okudunuz mu?  Kaza ve kader konusunda görüşler: Ehl-i Sünnet, Cebriye ve Mutezilenin Görüşleri

Dört büyük melekten biri olup, tabiat olaylarını düzenlemekle görevlendirmiştir. Kelime olarak, Allah’ın küçük ve sevgili kulu anlamına gelen Mikail Kur’an’ın bir yerinde Cebrail ile birlikte geçmektedir: Her kim, Allah’a, meleklerine, peygamberlerine, Cebrail’e ve Mikâîl’e düşman olursa bilsin ki Allah da inkar edenlerin düşmanıdır. (Bakara, 2/98)
İsrafil

Okudunuz mu?  İmanda yakine ermek

Allah’ın emri ile kıyamet kopacağı zaman sûra üflemekle görevlendirilen İsrafil, dört büyük melekten biridir. Bir hadiste İsrâfil, sahib-i karn (sûr’un sahibi, borunun sahibi) olarak isimlendirilmiştir (Tirmizî, Kıyamet, 8). İsrafil sûr’u iki defa üfleyecektir. Birinci defa üfürdüğünde göklerde ve yerde bulunan her şey yok olacaktır: Sûr’a üfürüleceği ve Allah’ın dilediği kimselerden başka, göklerdeki herkesin, yerdeki herkesin korkuya kapılacağı günü hatırla. Hepsi de boyunlarını bükerek O’na gelirler. (Neml 27/87); Sûr’a bir defa üfürülünce, yeryüzü ve dağlar kaldırılıp birbirine bir çarptırılınca, işte o gün olacak olmuş (kıyamet kopmuş)tur (Hakka, 69/13-15). İkinci defa üfürdüğünde, bütün insanlar tekrar dirilecek ve mahşer yerinde toplanmak üzere sevk edileceklerdir: Sûr’a üfürülür. Bir de bakarsın kabirlerden çıkmış Rablerine doğru akın akın gitmektedirler. (Yasin, 36/51).
Azrail

Okudunuz mu?  Allah'ın hangi adı neye şifa verir ?

Dört büyük melekten birinin ismi olup, insanların canını olmakla görevlidir. Bu melek Kur’an ve sahih hadislerde, Azrâîl ismiyle değil, melekü’l-mevt (ölüm meleği) şeklinde geçmektedir. De ki: Sizin için görevlendirilen ölüm meleği canınızı alacak, sonra Rabbinize döndürüleceksiniz. (Secde 32/11) Her insanın canını almakla görevli bir ölüm meleği vardır. Azrâîl bu meleklerin başıdır: Nihayet birinize ölüm geldiği vakit (görevli) elçilerimiz onun canını alır ve onlar görevlerinde kusur etmezler. (En’am, 6/61, A’raf, 7/37).

Okudunuz mu?  Ateist Kardeş...

Cevap: Dört büyük meleğin görevleri nelerdir?

ipek
Harika oğremdim çok tsk


Cevap: Dört büyük meleğin görevleri nelerdir?

Kayıtsız Üye
öğrenmek güzel ve melekler hakkında bilgi öğrendim


Cevap: Dört büyük meleğin görevleri nelerdir?

Şema
(4) Dört büyük melek hangileridir?


Kayıtsız Üye
Beğendim😃😃😃😃😃

Okudunuz mu?  Ahiret, Ahiretin Anlamı, Ahiret isimleri ve Ahiret Gerçeği

Kayıtsız Üye
Zaten biliyorum bunda ne var kii


Kayıtsız Üye
Melekleri daha iyi tanıdım


Kayıtsız Üye
Melekler hakkında daha çok şey bilmek istiyorum….insAllah daha çok yer verir siniz…!


Kayıtsız Üye
Öncelikle çok güzel ve çok öğretici bir site çok teşekkür ederim

Okudunuz mu?  Arş, Kürs ve Kelam Sıfatı

meleklerin görevleri, melekler ve görevleri, mikail meleğinin görevi

Bu kategoride yer alan Peygamber efendimize karşı görev ve sorumluluklarımız nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dört büyük meleğin görevleri nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.