Anasayfa
20 Kasım 2022, 23:07
sizden8
Abone

Boy abdestim kabul olur mu?

Boy abdestim kabul olur mu?

söz
Rahatsızlığım nedeniyle sırtımda el büyüklüğünde bir yapışkan(bant) var ve bu kendi düşene kadar çıkarmamam gerekiyor,dün boy abdesti aldım iyice ıslattım ama bu abdest kabul olmuş olur mu? Bu abdestle namaz kılınabilir mi ben kıldım çünkü :(bilgilendirirseniz sevinirim.İalç sürüldüğü için bandı yeneileme şansım yok.
🙁

Okudunuz mu?  Sevmediğim insanları kıskanıyorum

Cevap: boy abdestim kabul olur mu?

islamyolu
kardeş abdestlerde sargı gibi zaruretlerini mest etsen kafidir. gerek hanifi mezhebinde gerekse şafi mezhebinde abdestin olmuştur.


Cevap: boy abdestim kabul olur mu?

söz
Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için,sorduğum bazı kişiler kabul olmaz deyince üzülmüştüm ve çaresiz kalmıştım,çünkü kesinlikle çıkarmamam gerektiği söylendi 🙂


Cevap: boy abdestim kabul olur mu?

islamyolu
< Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için,sorduğum bazı kişiler kabul olmaz deyince üzülmüştüm ve çaresiz kalmıştım,çünkü kesinlikle çıkarmamam gerektiği söylendi >
evet diyenler var. Hatta Diş dolgusunda bile hanifi mezhebindekiler , Şafi mezhebini taklit etsin derler. ama doğrusu gerek diş dolgusunda gerek sargılarda Hanifi mezhebine görede alınır..

Okudunuz mu?  Vacibin gecikmesi ve Namazda boğaz temizleme soru

Yaranın yıkanması veya mesh edilmesi, uzva zarar vermesi veya yıkamak zarar vermese de yaranın açılması, yaraya zarar vermesi durumunda sargı üzerine mesh etmek sahihtir. (Bedai’u’s-Sanâi )

Doğru görüş budur kardeş


CanımAllahım
Hayirli aksamlar .. bir sorun olacak .. demin gusül abdesti alıyordum burna su çekerken burnum tikaliydi grib gibiydi ben su cektim burna 3 kere o burnum tıkalı diye olmusmudur olmamismidir yani buruna cektigim su kabul olmusmudur birde burna su cekerken bazen hiç cekememis gibi hissediyorum veya bie tarafi cekip diğer tarafi cekememis veya her 2 tarafada su gitmiyor sanki ben ne yapmalıyım cevaplariniz için Allah (c.c) Razi olsun

Okudunuz mu?  Türkiyede doktorluk okuma kaç yıl?

Şii
Vesvese yapmayın kardeşim olmuştur. Burnunuz tıkalı olduğunda su gidiyor ama hissetmiyorsunuz. Bir tarafa su gidip diğer tarafa gitmemesi vesvesesi bana da geliyordu ama mantıken düşününce bu imkansız.


TrabzonluMümi
Denize girip biraz yüzdükten sonra gusül abdesti almak için niyet ettim ağzım üç kere su verip çalkaladım(gargara yapmadım kafama takılan nokta da bu)burnuma üç kere su verdim ve suyun altina dalip vucudumun heryerini islattim gusül abdestim kabul olmuş mudur?

Okudunuz mu?  Gusül abdesti almak için adım sayısı

Bu vesileyle ramazan bayramınızı kutlarim…


UCD
Kabul olur zaten önemli olan niyettir ve en önemli noktalardan biride 3 ağız, 3 burun farzdır.Zaten denizde olduğun için vucüdun her yerine su gelmiştir (kuru yer yoktur).


ozgenc15
selamun aleyküm hocam şimdi ben gusül abdesti alırken burna su çektim 3 kere ama su ağzımdan geldi ve yuttum az bişey ve çektiğim su burnumu sızlatmadı bu durumda gusül abdestim kabul olmazmı birde hocam banyodan sağ ayakla çıkmayı unuttum cevaplarsanız sevinirim

Okudunuz mu?  İslamda Uyarı yapmak mecburiyeti var mı?

Fetva Meclisi
Değerli kardeşimiz. Gusül abdesti alırken burna çekilen suyun ağzınıza gelip içmenizden ötürü gusül abdestinize bir zararı yoktur. Yani gusül abdestiniz kabul olur. Banyodan Sağ ayakla çıkmayı unutmanızdan ötürü bir sıkıntı söz konusu değildir. Selametle kalınız….


CimBomLee
Selamun aleykum 2 sorum var:
1) Ben gusülde ağzıma iki kere su verdim sonra ağzıma üçüncü suyu aldım ve biraz çalkaladıktan sonra kusacak gibi oldum.(sıcak su yuzunden) Ağzımdaki suyun yarısından fazlasını tukurmek zorunda kaldım bir sıkıntı olur mu
2) Ben gusül alırken burnuma iyi su veremedim ve tum vucudumu yıkadıktn sonra banyoda tekrardan su verdim abdest gecerlı mıdır?

Okudunuz mu?  Şeffaf yapışkan sıvı guslü bozar mı

arifselim
Aleykum selam kardeşim.

1- Ağza ve burna bir defa suyun girmesi yeterlidir hiç bir sıkıntı olmaz bu durumda.

2- Evet kardeşim sonra su vermenle de gusül yerine gelmiş olur.

Bu kategoride yer alan Allah denince akla gelen başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Boy abdestim kabul olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.