Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:55
missa91
Abone

Başı açık bir bayanın umreye gitmesi halinde, başını örtmezse bunun mesuliyeti ne olur?

Başı açık bir bayanın umreye gitmesi halinde, başını örtmezse bunun mesuliyeti ne olur?

Kayıtsız Üye
Başı açık bir bayanın umreye gitmesi halinde, başını örtmezse bunun mesuliyeti ne olur?


Cevap: Başı açık bir bayanın umreye gitmesi halinde, başını örtmezse bunun mesuliyeti ne olur?

Muhasibi
Amellerin yeri ayrı ayrıdır. Bir insan herhangi bir günahı işlese de yaptığı ibadete engel değildir. Her ibadeti yapabilir ve sevabını da alır.
Başı açık bir bayan hacca da gidebilir umreye de, namaz kılar oruç tutar ve yaptıklarının da sevabını alır. Başı açık olmanın günahı da ayrı değerlendirilir. Kılınan namazların, yapılan ibadetlerin insanın diğer eksikliklerini de gidereceği ve başını da örtmesine vesile olacağı umulur.

Okudunuz mu?  Günah olduğunu bilmeden günah işlemek

İnsanları böyle boş ve faydasız sözlerle ibadetten uzaklaştırmak çok yanlış bir davranıştır. İnsanların günah işlemesi ibadete mani değildir.

Bir kadının örtünmesi farzdır ve bu husus Kur’an-ı Kerim ve hadislerde ifade edilmiştir.
Kadının başı açık olması onun hacca veya umreye gitmesine engel olmadığı gibi, hac ve umre dönüşünde başı açık olması da hacc ve umre ibadetini iptal etmez.

Bu kategoride yer alan İslamda dört büyük melek isimleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Başı açık bir bayanın umreye gitmesi halinde, başını örtmezse bunun mesuliyeti ne olur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.