Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:05
missa94
Abone

Vücudumuzda desenli kına yaksak günah olur mu?

Vücudumuzda desenli kına yaksak günah olur mu?

eylem34
kina illa ele mi yakilir,,,
yani vucudumuzada desenli kina yaksak bu gunah olurmu?

simdiden ALLAH razı olsun,,,


Cevap: vucudumuzada desenli kına yaksak gunah olurmu?

Desert Rose
Tavsiye edilen kına yakılması gereken bölgeler
eller ve saçlardır ama ayaklara da yakanlar vardır
vücudun başka bölgelerine kına yakılması yoktur
yakılsada dövme amacını alır.Kadının yabancı erkeklere göstermemek
şartı ile ellerine desenli dövme yaptırmasını yasaklayan bir kaynak yoktur.
Konu ile alakalı yazıyı inceleyebilirsiniz.

Okudunuz mu?  Hz ömer zamanında ikta sistemi

—————————-
Kadınların Kına Yakmaları

4164… Kerime Binti Hamam (r.a)’den rivayet edildiğine göre bir kadın, Hz. Aişe (r.a)’ye gelip, kına yakmanın hükmünü sordu.Hz. Aişe:
"Bunda bir mahzur yok, ama ben hoşlanmıyorum. Çünkü habîbim Resûllah (s.a) onun kokusunu sevmezdi." dedi. 1
Ebû Davûd der ki: Hz. Aişe saçın kınasını kasdediyor. 2
4165… Aişe (r.a)’den rivayet edildiğine göre: Hind Binti Utbe:
"Yâ Resüllah, benimle bîyat et" dedi. Resûlullah (s.a);
"Ellerini (n rengini) değiştirinceye kadar seninle bîyat etmeyece ğim. Onlar sanki vahşi hayvan ayağı gibi…" buyurdu. 3
4166… Âişe (r.a)’ın şöyle dediği rivayet edilmiştir;
Elinde Resûlııllaha mektup bulunan bir kadın, perdenin arkasından işaret etti (elini uzattı) Resûlullah elini tuttu (mektubu almadan çekti) ve:
"Bu erkek eli mi, yoksa kadın eli mi bilmiyorum?" buyurdu.Kadın:
"Kadın elidir" dedi.Resûlullah (s.a):
"Eğer sen kadın olsaydın tırnaklanın (n rengini) kına ile değiştirirdin" buyurdu. 4
Açıklama
Bu üç hadis kadınların kına yakmalarıyla ilgilidir. Birincisi başa. diğerleri de ellere kına yakmayı konu edinmişlerdir.
İlk hadisten anlaşıldığına göre, kadınların başlarına kına yakmaları mubahtır. Ancak Hz. Peygamber, (s.a} kokusunu sevmediği için. Aişe (r.a) başına kına yakmamış. Bu tamamen beşerî bir özelliktir. Resûlullah’m kına kokusunu sevmemesi, onun mekruh olmasını gerektirmez.
Hadisten İstifâde edilmesi gereken diğer bir dersde şudur: Kadınlar, kocalarının sevmedikleri kılık ve davranışlardan kaçınmalı, onların hoşlanacağı şekilde hareket etmeli ve giyinmelidirler. Bu erkeklerin kadınlar üzerindeki bir haklarıdır.
ikinci hadisten Hıncı b. Utbe söz konusu edilmektedir. Bu hanım, Ebû süfyâtı’ın hanımı, Hz. Musâviye’nin annesidir. Mekke fethedildiğinde, Resûlullah (s.a) kadınlardan hırsızlık yapmayacaklarına ve zina etmeyeceklerine dair bî’at almıştı. Hadisin siyakından, Hz. Peygamberin hanımlarla elleri ile bî’at ettiği zannedilebilir. Ama gerçek öyle değildir. Hz. Peygamberin kadınlarla olan bî’atı söz ile olmuştur. Hz. Âişe ”VAllahi onun eli yabancı hiç bir kadının eline değmemiştir." buyurmuştur. Şâbî ise Efendimiz’in kadınlarla elinde bez sarılı olarak biat ettiğini söylemiştir. Bu hadiste konu edilen olay şöyle olmuştur. Hz. Peygamber, Hind ile bîat edeceği zaman onun elinde kına olmadığını görmüş ve ellerini vahşî hayvanın ayaklarına benzeterek, ellerinin şeklini kına yakarak değiştirmedikçe kendisi ile bîat etmeyeceğini söylemiştir.
Üçüncü hadiste de yine Efendimiz, elinde kına olmayan kadına tarizda bulunmuş ve ona kına yakmasını tavsiye etmiştir. Bu iki hadis, kadınların ellerine kına yakmalarının müstehap, erkeklerin yakmaların ise mekruh olduğuna delâlet etmektedir. Rasûlullarfın kına yakmayan kadınlara-bu kadar sert davran mas ındaki sebep, onların bu hâlleri ile erkeklere benzemeleridir. Kadınlar ve erkekler gerek giyiniş, gerek davranış, gerekse süslenme bakımından birbirlerinden farklı olmalarıdırlar.
Buharı ve Müslim’in, İbn AbbasMan rivayet ettikleri bir hâdise göre Peygamber (s.a), "Kadınlara benzeyen erkeklere ve erkeklere benzeyen kadınlara Allah lanet etsin" buyurmuştur.5
Hâdis-i şeriften anlaşıldığına göre: Kadınların kınalı olan elleri yabancıya karşı mahrem değildir. Zaten ilgili âyette 6 açıkta olan zinetlerin gösterilmesinin caiz olduğu belirtilmektedir

Okudunuz mu?  Ergenlik yaşına gelen bir çocuğa, anne baba olarak nasıl davranmak gerekir?

1 Nesâi, Zinet 14. 19.
2 Sünen-i Ebu Davud Terceme ve Şerhi, Şamil Yayınevi: 14/235.
3 Sadece Ebu Dâvud rivayet etmiştir.
Sünen-i Ebu Davud Terceme ve Şerhi, Şamil Yayınevi: 14/235-236.
4 Nesaî Zînet 18: Ahmed b Hanbel, VI, 262.
Sünen-i Ebu Davud Terceme ve Şerhi, Şamil Yayınevi: 14/236.
5 Buhari, libas 61.
6 Nur, 31.

Okudunuz mu?  Birinin gizli işlerinin ortaya çıkması için Allah ım sen o kişiyi bana keşfeyle diye dua edilirse kabul olur mu?

Bu kategoride yer alan Sela işlemleri nasıl olur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vücudumuzda desenli kına yaksak günah olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.