Anasayfa
8 Ağustos 2021, 0:55
Rüya Yorumu
Yönetici

Acaba normal bir rüya mı yoksa istihare den kaynaklanan bir rüya mı?

Acaba normal bir rüya mı yoksa istihare den kaynaklanan bir rüya mı?

hallimsib
Selamün aleyküm

Ben dün gece istihare namazı kılıp dua ettim. Sonra yattım. Alarmı sabah namazına 15dk kala kurdum teheccüd için. O saatte uyandım fakat çok yorgun oplduğum için geriuyudum yani abdestsiz uyudu. Bu uymudadan sonra bir rüya gördüm. Acaba normal bir rüya mı yoksa istihare den kaynaklanan bir rüya mı? Bide rüya da eğer yeşil görürsen hayırlıymış fakat nasıl bir yeşil? Ben mesela bir yeşil soda şişesi gördüm yanında cam bir bardak vardı. Bu yeşil sayılır mı? Mesela birisini seviyorsununz ama hayırlı olup olmadığını bilmiyorsunuz bununiçin istihare namazı kılıyorsunuz ve rüyanızda yeşilçıkıyor. O zaman o sevdiğiniz kişiye açılabiliyormuyuz?

Okudunuz mu?  Rüyada Ateş koru Görmek (imam nablusi)

Okuyan herkes hakkını helal etsin. Cevaplayanlardan Allah Razı olsun


Cevap: Acaba normal bir rüya mı yoksa istihare den kaynaklanan bir rüya mı?

HAMMADUN
Bir gün talebenin biri hocasına der ki;

Hocam gayretimle geldiğim ve sizin de himmetinizle ilim yaptığım bu derğahta dileğim o’dur ki; Peygamber efendimiz(S.A.V.)’i görmektir.

Okudunuz mu?  Arefe günü görülen rüya

Hoca talebesine bir yazı lutfeden ve şimdi siz çekiliniz, yarın inşaAllah sabah namazında durumu bize arz edersiniz derler.

Talebe çekilir ve kağıtta yazılanları birebir uygular. Son kısmındada şöyle bir ibare vardır. Bir avuç dolusu tuz yutulacak ve teheccüdden hemen sonra yatılacak. Asla ne bu arada, ne öncesi ve sonrasında su içilmeden durum derğaha arz edilecek.

Okudunuz mu?  Rüyada Anka kuşu Görmek (imam nablusi)

Talebe yatar yatağa ve Ormanlar, Nehirler, Çimenler, Kelebekler, Berrak sular, Şelaleler görür, görür görmesinede her adım attığında şelaleler ve nehirlere ulaşmak müşküldür. Adımlar atar, koşar, hoplar zıplar ama nafile…. Su bir türlü kendisine yaklaşmamaktadır. Kendiside suya uluşıcı değildir.

Uyanırki büyük bir susuzluk içindedir. Hemen testiye sarılır ki; yazı gelir aklına. Öncesinde ve sonrasında….. Derken hocasını bekler, abdest dahi almadan, su vardır işin ucunda ve derğaha arz edilmeden suya dokunmak da yoktur üstelik.

Okudunuz mu?  Askerdeki sevgilisinin vurulduğunu görmek

Hoca görünür kapıda ve talebeye sorar ne umdun…. Ne buldun.

Hocam der ben Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’i görmeyi umdum, tuzu yuttum, suyu içmedim. Aslada dokunmadım, Nehirler, dereler, çeşmeler vesaireler gördüm.

Hoca talebesine der ki;

Sen evladım, o susuzluk hali içerisindeyken Peygamber Efendimiz(S.A.V.)’i görmek yerine suyu görmeyi arzu etmişsin. Onlarda sana gösterilmiş. Yatarken umduğuna, Rüyadayken bulduğuna kavuşabildinmi…???

Okudunuz mu?  Rüyada At Görmek (imam nablusi)

Ne yatarken umduğuma, Ne Rüyadayken bulduğuma kavuşamadım hocam. Allah sizden Razı Olsun der ve abdestini almaya gider.

Sakın bu soda şişesi, yatmadan önce fazla yemek yemekten kaynaklanan bir hal olmasın hallimsib kardeşim.

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.

Not.: Olaki bazı kardeşlerimiz yalnış anlarda, kerameti tuzda bilirler bu hususu takbik etmeye kalkarlar. Bu kıssada geçen tuz bir çeşit örneklemedir. İcbaren nefsin arzulaması gibi.

Okudunuz mu?  Rüyada Ayva Görmek (imam nablusi)

Cevap: Acaba normal bir rüya mı yoksa istihare den kaynaklanan bir rüya mı?

Kayıtsız Üye
slm. istihareyle ilgili ruyani okudum aslinda istiharenin yapilacagi zaman sabah gunes dogduktan yaklasik yarim saat sonra namazını kilip Allah’a acilip sünnet uzere yatmakla oluyormus bende bunu yeni ogrendim ama 7´´ ye kadar da tekrarlayabiliniyormus gördüğün hangi renk fazla ise ona gore tabir edeceksin artik ama bana sorarsan istihare diye bir sey var ama gelecegini fazla merak etme cunku gorecegin küçük sikintilar bekli daha buyuklerinden seni korumak içinde olabilir en guzeli kararini verip hayirli olmasi için dua etmek hz.suleymanla ciftcinin hikayesini unutma

Okudunuz mu?  Annem rüyasında beni görmüş

İstıharede şelale görmek

Bu kategoride yer alan Rüyada ayetel kürsi okuyarak uyanmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Acaba normal bir rüya mı yoksa istihare den kaynaklanan bir rüya mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.