Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:06
missa94
Abone

Hac günleri hangileridir?

Hac günleri hangileridir?

Kayıtsız Üye
Hac günleri hangileridir?


Cevap: Hac günleri hangileridir?

Hoca
Hac günleri

Asıl Hac vazifeleri, Hicri aylardan Zilhicce ayının 8. günü başlar. Şimdi Hacc’ın yapıldığı bu günleri görelim.
7 Zilhicce: Ka’be’de Öğle namazından sonra bir hutbe verilir. Bu hutbede, Hac ile ilgili bilgiler açıklanır.
8 Zilhicce: Bu güne Yevm-i Terviye denir. Bu gün, Mekke’den Mina’ya hareket edilir. Temettu Haccına niyet edenler bu gün yeniden ihrama girerler ve onlar için yeniden ihram yasakları başlar. Zilhicce’nin 8. günü Minaya hareket edilir; Hanefî Mezhebine göre Sünnettir. Yevm-i Terviye: Kelime anlamıyla, bol bol su alma, günü demektir. Hacılar bu günde, Arafat vakfesi için bol bol su alırlar ve hayvanlarını ona göre hazırlarlardı. Bir başka rivayete göre de, Hz. İbrahim (a.s.) oğlu İsmail’i (a.s.) Kurban ettiğini o gece rüyasında görmüştür. Bunun için Rüya günü anlamına da gelebilir.
9 Zilhicce: Yevm-i Arefe: Arefe Günü denmesinin pek çok anlamı vardır. Arafat Vakfesi bu gün yapılır.
9- 13 Zilhicce: Bu günlere Eyyam-ı Teşrik denir. Farz namazlardan sonra teşrik tekbirleri getirilir. Teşrik günlerinin sonuncusu olan 13 Zilhicce, haccın bittiği gündür. 10-13 Zilhicce: Eyyam-i Nahr: Kurban kesme günleri demektir. Nitekim, 10 Zilhicce Kurban Bayramının birinci günüdür.
10-13 Zilhicce: Eyyam-i Cemarat: Şeytan taşlama günleri. Şeytan taşlama 10 Zilhicce’de Akabe Cemresine (Büyük Şeytan’) taş atılarak başlar.
13 Zilhicce: Bayramın, teşriklerin ve cemrelerin bittiği gündür.

Okudunuz mu?  Dua ederken sürekli takılmak

hac günleri, hac zilhiccenin kaçıncı günlerinde yapılır, hac günleri hangileridir

Bu kategoride yer alan Hatme duası nedir; kaç çeşit hatme vardır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hac günleri hangileridir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.