Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:45
missa09
Abone

Tevrat kaç cilt ve kaç sayfadan ibarettir?

Tevrat kaç cilt ve kaç sayfadan ibarettir?

Kayıtsız Üye
merak ettim tevrat 40 ciltten oluşuyormus her ciltte 1000 süre varmış doğrumu acaba


Cevap: Tevrat kaç cilt ve kaç sayfadan ibarettir?

Desert Rose
Tevrat ve içeriği hakkında kısaca bilgi

Tevrat’ın rulo halindeki el yazması nüshasına Sefer Torah,
kitap halindeki nüshasına Humaş Torah (Hamişa Humşey Torah: esfâr-ı hamse) denmektedir. Humaş’ta Ahd-i Atîk’in Peygamberler (Neviim) bölümünden haftara denilen ekler bulunmaktadır.
Tevrat’ın her iki nüshası da beş kitaptan oluşmaktadır. Bunlar vahye dayandırılan geleneksel sırasıyla Tekvîn (Bereşit), Çıkış (Şemot), Levililer (Vayikra), Sayılar (Bemidbar) ve Tesniye’dir (Dıvarim).

Okudunuz mu?  Abdestliyken haram bir şey yemek veya içmek, haram bir şey yapmak abdfesti bozar mı?

Tevrat, Tora veya Pentateuk, (Arapça:تورة tawrat, İbranice: תורה Torah, Yunanca: Πεντάτευχος Pentatevhos), Tanah ve Eski Ahit’in ilk beş kitabına verilen isim. Musa’nın Beş Kitabı olarak da bilinir. Orijinal olarak İbranice yazılmıştır. Tanrı tarafından Musa’ya indirildiğine inanılan beş kitaptan oluşur.
İslam öğretisinde Museviliğin kutsal kitabının Tevrat olduğu görüşü egemen olmuştur. Oysa Tevrat, Musevi Kutsal Kitabını (Tanah) oluşturan 39 kutsal metnin sadece ilk beşinden ibarettir.

Okudunuz mu?  Kuran-ı kerimi anlamak için ne yapmalıyız?

Tevrat adı, İbranice Torah sözcüğünün Arapça biçiminin Türkçe’ye uyarlanışıdır. İbranice "öğretme, gösterme, yönlendirme, öğreti, yasa" anlamına gelir.
Tevrat’ı oluşturan kitapların İngilizce ve bazı diğer Batı dillerinde kullanılan adları, Tevrat’ın 2. yüzyılda yapılmış Yunanca çevirisinden gelmiştir. Yunanca ismi olan Pentatefhos, penta (beş) ve tefhos (nüsha,fasikül) sözcüklerinin birleşiminden oluşmuştur.
Hıristiyanlık, Tevrat’ı ve Tanah’ın diğer kitaplarını kutsal kabul eder, ancak Tanrı’nın İsa vasıtasıyla yeni bir ahit getirdiğini kabul eder. Bu nedenle Musevi Kutsal Kitabını Eski Ahit olarak adlandırır. Yahudilik, İsa’yı ve Yeni Ahit’i kabul etmediği için Tanah’ın Eski Ahit olarak adlandırılmasını uygun bulmaz.
Tevrat’ın bölümleri (Musa’nın Beş Kitabı)

Okudunuz mu?  Cinsel ilişki olmazsa nikah düşer mi

Tekvin veya Yaratılış:
Dünyanın ve insanın yaratılışını, cennetten kovuluşu, Nuh Tufanını, İbrani halkının ataları olan İbrahim, İshak, Yakup ve Yusuf’u anlatır.
Çıkış veya Mısır’dan Çıkış:
Yahudi halkının Musa önderliğinde Mısır’dan çıkışını ve 40 yıl boyunca Sina çölünde dolaşmasını, on emrin indirilişini, temel yasaların kabulünü anlatır.
Levililer:
Harun’un oğullarının kâhin atanmasını ve eski İsrail’in tapınma düzenini anlatır.
Sayılar veya Çölde Sayım:
İsrail halkının Sina Dağı’ndan göçüp Kenan ülkesinin doğu sınırına varıncaya kadar başından geçenleri anlatır. Ayrıca Kenan sınırında Tanrının Musa aracılığıyla verdiği yasaları içerir.
Tesniye veya Yasa’nın Tekrarı:
Musa’nın ölümünden önce Moav Çölü’nde halkına verdiği öğütleri içerir.

Okudunuz mu?  Şeytan aslen cin midir melek midir

Cevap: Tevrat kaç cilt ve kaç sayfadan ibarettir?

Kayıtsız Üye
Sağolun verdiğiniz bilgiler işime yaradı


kutsal kitaplar

Kayıtsız Üye
kutsal kitaplar nebi, zebur, tevrat kuran-ı kerim gibi kitaplar kaç sayfadır lütfen cevap yazın çok acilde☻☻


tevrat kaç bölümden oluşur, tevrat kaç sayfadır, tevrat kaç sayfa

Bu kategoride yer alan Kuranda kaç ayet kaç sure vardır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tevrat kaç cilt ve kaç sayfadan ibarettir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.