Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:49
missa
Abone

İç çamaşırı satıyorum ve iç çamaşırı paketleri üzerindeki resimlere bakmak zorunda kalıyorum. günahmıdır?

İç çamaşırı satıyorum ve iç çamaşırı paketleri üzerindeki resimlere bakmak zorunda kalıyorum. günahmıdır?

Kayıtsız Üye
internette ve kendi dükkanımda iç çamaşırı satıyorum. geçen gün bir hadis okudum şöyle :Allah (avret yerine) bakana da, baktırana da lanet etti/etsin (Kenzu’l-Ummal, hno:19162)

şimdi ben bu iç çamaşırlarını internete koyarken bu kadınların avret yerlerini görüyorum ve müşterilerede gösteriyorum (avret yeri derken (dizkapak üstü bacaklarından bahsediyorum) , bu benim mesleğim yani ben husisi bakmıyorum bunlara, şimdi ben bu hadise göre lanetlenirmiyim? (lanet derken Allah korusun münafıkmı olurum?ben lanetten bunu anlıyorum))

Okudunuz mu?  Kuduriye duasının arap harfleri ile yazımı mevcutmudur yayınlayabilir misiniz?

Yorum: İç çamaşırı satıyorum ve iç çamaşırı paketleri üzerindeki resimlere bakmak zorunda kalıyorum. günahmıdır?

Omer Faruk
Müslümanlar bir gün bu çamaşırların tanıtımını yaparlarsa eminim Allah’ın hükümlerine göre yapacaklardır. Ancak günümüzde maalesef bunların üretimi/tanıtımı İslami çizgilere sahip insanlar tarafından yapılmıyor. Bu bizim eksiğimiz. Ancak bunlar aynı zamanda insanların ihtiyacı ve bu giyecekleri satan kardeşlerimiz bir şekilde bunları satmak zorundalar.

Okudunuz mu?  Laikliğin İslam'a zararları nelerdir ?

Dolayısıyla burada, yapmanız gereken bilinçli şekilde kalbinizi köreltecek şekilde bakmamanızdır. Eğer bu tür konularda yasaklar koyarsak hayatı yaşanmaz kılarız. Çünkü işinizle ilgili bu konu sokaklar için de kaçınılmaz bir durumdur. Her kadını kendi gözümüze uygun şekilde giydiremeyiz bunun yerine Nur suresinde emredildiği gibi önce gözümüzü sonra kalbimizi koruma terbiyesi edinmeliyiz.

Bu kategoride yer alan Sürekli Aynı şeyleri Düşünmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İç çamaşırı satıyorum ve iç çamaşırı paketleri üzerindeki resimlere bakmak zorunda kalıyorum. günahmıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.