Anasayfa
2 Ocak 2024, 17:06
missa0555
Editor

Dini nikah hangi durumlarda geçersiz olur yada düşer?

Cevap: Dini nikah hangi durumlarda geçersiz olur yada düşer?

Kayıtsız Üye
Merhaba,ben dini nilah ile evliydim.Eşim yurtdışına gidip geliyor,işleri var orada.Bir gün telefonda herşey bitti dedi ve birdaha gelmedi. Ne telefonlarıma çıkar nede ailesi anne babası telefonlarıma çıkmaz oldular.4 ay oldu dini nikahımız ne olacak bu durumda hocam?


Cevap: Dini nikah hangi durumlarda geçersiz olur yada düşer?

@hmet
Koca dini nikahı bitirmeden yani 3 defa boş ol demeden imam nikahı bitmez. 4 ay uzun bir süre değil. Terk edildiğiniz kesin ise bir müftülüğe gidip dini nikahın düşürülmesini isteyebilirsiniz.


Cevap: Dini nikah hangi durumlarda geçersiz olur yada düşer?

Kayıtsız Üye
Eşimi aldattım başka bir kişiyle ilişkim başlamıştı onunda bana karşı zulmü olmuştu,ailemin rızası olmadan onunlada dini nikah yaptım.şimdi ayrıyız dini nikahımız düşermi?


Cevap: Dini nikah hangi durumlarda geçersiz olur yada düşer?

arifselim
Erkek yada kadın olduğunuzu belirtmemişsiniz. Ancak bu yaptığınız hiç bir şekilde mazur görülemez ve sizin için bir mazeret asla sayılamaz. Bu büyük bir zina ve günahtır. Hemen tövbe edin. Zina ile ve ayrı kalmakla nikah düşmez. Erkeğin hanımını boşaması ile ancak dini nikah biter. Eğer bayansanız eşiniz sizi boşamadan kesinlikle başka birisi ile nikah kıyamazsınız geçerli olmaz.


Kayıtsız Üye
S.a Hocam
evli bir erkegim. bir kaç yil öncesi kendi kendime bir kaç deneylerde bulundum. afedersiniz bakilmicak filimleri izleyip yapay penis ile kendime arkadan soktum. yaptiklarimdan çok pismanim ve inanilmaz sekilde kendimden utaniyorum. yaptigim pislikden dolayi imam nikahim bozuldumu?


arifselim
Bu çirkin ve günah bir fiildir. Bundan tövbe etmelisin. Dini nikah bu haramdan dolayı düşmez.


Kayıtsız Üye
Resmen hakim boşadı ama dosya yargitaydan 1 yıldır gelmedi eşimi 4 yıldır görmüyorum tlf da dahi konuşmuyoruz dini nikah varmı


Şem’a
< dini nikah varmı >
Dini nikah dini kurallara uygun düşer.
Kocanız sizi sözle boşamalı veya mahkemeye baş vurarak mahkeme tarafından boşama gerçekleşmelidir.


Kayıtsız Üye
Mahkeme 1 yıl önce boşadı eşim nafaka ve tazminat odememek için itiraz etti dosya yargitayda bosanmamizin sebebide üzerime kuma getirmesi dini nikahım var mıdır


Şem’a
< Mahkeme 1 yıl önce boşadı >
Mahkeme boşadıktan sonra, 4 ay geçince nikah tamamen bitmiştir, bir araya gelmek için sizden mutlaka rıza almalı yoksa alamaz.
Şu anda evlenebilirsiniz.
< sebebide üzerime kuma getirmesi dini nikahım var mıdır >
Kuma almasıyla dini nikah düşmez


Kayıtsız Üye
Esime sözümü dinlemediği takdirde bana geri dönüşün yok dedim ve yemin ettim ne yapmalıyım nikahim düştü mü


arifselim
Bu sözü söylerken eğer talak vermeyi kastetmişsen sadece bir talak gider ve yeniden nikah kıyarak devam edebilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Benim bir sorum olacak peki mahkemeye verdiysem ama hakim bizi bosamadiysa o zamanda nikah düşer mi


arifselim
Mahkeme veya eşiniz boşamadığı sürece dini nikahınız devam eder. Mahkemenin sonucunu beklemeniz gerekir veya eşinizin sizi boşaması lazımdır.


Kayıtsız Üye
– İki kere bosol deyip sonra gidip mahkeme davasini ben acacam diyen koca kaç defa bosmissayilir

– Hocam 1. Adetliyken eşiyle bir insan kavga edip ve eşi bosamada ne söyleyeceğini bilmiyorsa karısı bosol diyeceksin derse ve eside 2 kere bosol leyip susarsa ve sonradan benim niyetim seni korkutmakti asla senden boşanmak gibi bu niyetim olmadi derse 1. Talak hakkı gitmiş olur mu yoksa Hz. Muhammed efendimiz sav. Adetliyken bosamayi geçersiz saymış bu bosol sözleri geçersiz kabul edilirmi


Şem’a
< 1. Talak hakkı gitmiş olur mu >
Nikahın şakası olmaz maalesef bir talak gitti


Kayıtsız Üye
ben erkek olarak boşanmak istemedim.Fakat beni eşim boşanmak isteyince mecbur istemeye istemeye mahkemede hakimin banada boşanmak isteyip istemediğini sormayınca baskı altında imza attım.dini nikah düşermi
—-
ölüm tehlikesi yok ama hakaretler var psikolojik yoğun baskılar vardı siz ayrıntısını isterseniz anlatırım ama boşanma sürecinde insan zaten sıkıntılı oluyor birde bu işin içine psikolojik baskı yıldırma girince insan mecbur kalıyor


mum
Baskı derken boşamadığınızda ölüm tehlikesi varsa o zaman baskı sayılır.
Öyle bir endişe olmadan yapılan boşama geçerlidir.


Kayıtsız Üye
Nişanlımla nikahımız oldu ama aynı evde yaşamıyoruz bir tartışma oldu ve annem istemiyorum istemiyorum diye bagırınca eşim ve ailesi tamam o zaman istemiyorsanız diye yüzükleri koyup gittiler ama nişanlım boşadım demedi al diye yüzükleri attı gitti daha sonra boşadın mı diye aradığımda neden aradın diye sordu bende işte naptın bu durum böyle mi kalacak NE olacak diye sormaya aradım boşol dedin mi dedim oda dedim Dedi ama dememiş daha sonra demediğini aynı telefon konuşmasında söyledi şimdi ne olacak ?

Okudunuz mu?  Müezzinlik yapmanın (ezan ve kamet okumanın) fazileti nedir?

arifselim
Yüzükleri çıkarıp bitirirken bunu boşama niyeti ile yapmışsa nikah bitmiş olur. Sen sorunca sana evet dedim demesi de bir boşama sayılır. Ama geçmiş olay kastedilerek yalan söylemişse talak gitmez. Seni boşaması için ailen onun ailesinden talep etmesi lazımdır.


Kayıtsız Üye
Merhaba 4 yıldır oglumun babasiyla ayrıyiz sonunda istemesede anlastik protokol imzaladik ancak mahkemede sorun çıktı henüz boşaMadi 4 yıldır ayrı olmamiz ve resmi boşanmayi kabul etmiş olmadi nikanımızı düşürmüş olurmu bunu sözle söylemez diye çekiniyorum acikcasi yardımcı olabilirmisiniz


arifselim
Merhaba. Resmi boşama olunca bir talak gitmiş olur ve dini boşama da gerçekleşmiş olur. 4 değil 40 senede ayrı kalmakla dini nikah bitmez.


Kayıtsız Üye
Eşi ceza evinde olanın dini nikahı duşer mi


arifselim
Eşin yıllarca ayır kalmasıyla veya cezaevine girmesiyle dini nikahları düşmez. Dini nikahı düşüren şartlar bellidir bunlar gerçekleşmeden nikah devam eder.


Kayıtsız Üye
Merhaba Hocam ben nişanlıyım Allah kısmet ederse 2 hafta sonra düğünüm olacak şimdi soracağım biz şimdi imam nikahı yaptırmak istiyoruz ama ben adet günündeyim imam nikahı oluyor mu ve Şafii mezhebindeyim yardımcı olur musunuz


arifselim
Merhaba hanım kardeşim. Allah sizi mesut eylesin. Evet dini nikahınız kıyılabilir bu durum ne şafii nede hanefilerde nikah için bir engel değildir.


Kayıtsız Üye
Öncelikle merhaba. Ben daha önce niş
anlandım ve o süreçte imam nikahı kıyıldı daha sonra nişan bozuldu yüzüğü attı ve istemiyorum artık dedi. Fakat nişanlım 3 kere boşol demedi. Bu olayın üzerinden 3yıl geçti ve biz hiç bir araya gelmedik şuan da hayatımda başka biri var onunla imam nikahım olacak. Merak ettiğim bu nikah geçerli olur mu ??


arifselim
Merhaba. Nikahın kıyıldıktan sonra artık dinen eş olmuş olursunuz. Erkek boşamadığı sürece 3 değil 30 yıl geçse bile nikah devam eder. Mutlaka zamanında seni boşayıp boşamadığını öğrenmelisin. Boşadıktan sonra 3 adet dönemin geçmeden dini nikah kıymanda caiz olmaz. Buna iddet süresi denir. Boşanan kadının iddeti 3 adet dönemidir. Bu konuda ayeti kerimede şöyle geçmektedir:

Adetten kesilmiş olanlar hakkında şüpheye düşerseniz iddetleri üç aydır; adet görmeyenler de öyle. Hamile olanların süreleri doğumları ile biter. Kim Allah’tan sakınırsa Allah onun işinde bir kolaylık oluşturur. (Talak 65/4)


Kayıtsız Üye
Hocam eşim beni 6-7 aydır başka birisi ile aldattığını kesin olarak ogrendim boşanmak için mahkemeye basvurdum nikah dusermi Allah tan af dileyip tovbe etmesini söyledim benim affetmem zor depresyon ilaçları alıyorum dinen benim durumunu yorumlarmisiniz saygilar


mum
Boşanmak için mahkemeye başvurmak dini nikahı düşürmez. Pişman olmuşsa affedin ve evinize ateş düşürmeyin


Kayıtsız Üye
Ben bir yıllık evliyim ve bir çocuğum var ilişkiye girmeden çok aşırı korkuyorum ve eşim ceza evinde iken yemin ediyor ve bana yaklaşmayacagını söylüyor ve biz ilişkiye hala giremedik ve birbirimizi çok seviyoruz bu durumda nikah düşer mi


Selam2
İlişkiye girmemek nikahı bozmaz. Ancak cinsel ilişkisi olmayan bir ilişkide bir yere kadar gider. Bu bir görevdir ve yapmak zorundasın. Eşininde istekleri var harama zinaya bulaşma tehlikesi artar.


Kayıtsız Üye
Bir tanıdığım 10 yıldır kocasından ayrı yaşıyor eşi ceza evinde hiç bir münasebetleri yok dini nikah düşermi arkadaşım bayan ve bir başkasını seviyor nikahı eşiyle düşmüşmüdür düşmemişmidir merak ediyor


arifselim
On yıllarca eşinden ayrı veya hapiste kalmakla nikah düşmez. Evliliği devam eden birisinin böyle bir harama düşmesi kat kat daha günahtır. Eğer eşini istemiyorsa boşansın ve sonra dilediği ile evlensin.


Kayıtsız Üye
Merhabalar. Ben bir bayanım. Eşimle düzenli bir cinsel hayatımız yok çoğu zaman istemeyen taraf kendisi oluyor. kendince beni cezalandiriyor uzak kalarak aynı evin içinde ve ben bunu yıllardır çekiyorum. 1 yıl birlikte olmuyoruz dinen nikah düşer mi.

Okudunuz mu?  Dışarı boşalarak korunma günah mı

emre
Cinsel ilişkiye girmemek dini nikahı bozmaz. Nikah ancak talak ile bozulur.


Kayıtsız Üye
Esimin evli olduğunu bilmeden onunla imam nikahi yaptim.Evli olduğunu öğrendikten sonra nikahim düşmüş mudur?


Mucahid
Eşim dediğin ya kocandır yada karındır. İkisi aynı şey değildir. Cevap için karım veya kocam yazmak zorundasınız.

Soru sorunca KARIM ve KOCAM demek kaba geliyor herhalde… Peki hocalar nasıl anlasın nasıl cevap versin?
Çünkü erkek ve kadın hükümleri değişir


Kayıtsız Üye
Hocam, erkek arkadaşım kadının başı kapalı olmazsa dini nikahın düşeceğini söylüyor.Açıkçası bana mantıklı gelmiyor ama bir bilgim yok söylediği doğru mudur?


imam
< kadının başı kapalı olmazsa dini nikahın düşeceğini söylüyor. >
Başı açmak günahtır, günah işlemekle nikah düşmez.


Kayıtsız Üye
Eşim bana kavga esnasinda Allah katinda karim değilsin dedi nikahimiz düşmüşmüdür


arifselim
Eşler 3 talak bağı ile birbirlerine bağlıdırlar. Bu sözü seni boşamak niyeti ile söylemişse bu durumda bir talak gitmiş olur. Geriye iki talak hakkınız kalır. Bir müftülükle konuşarak hareket etmelisiniz.


Kayıtsız Üye
eşim beni hiç sevmiyor başkaları yüzünden sürekli bağırıyor verdiklerini yedirdiklerini haram ediyor sonra öfkesi geçiyor ben bunları yaşamaktan nefret ediyorum ikide bir boşucam diyor gitmek istediğimde bırakmıyor dini nikahımızın bittiğini düşünüyorum ne yapmalıyım


arifselim
Din nikah bu anlattıklarınla bitmez. Sana bakması ve ihtiyaçlarını karşılaması senin hakkındır. Onun haram ediyorum demesine hakkı yoktur. Diğer sorunların çözümüne yoğunlaşmalısın. Allah yardımcın olsun.


Kayıtsız Üye
Merhaba bundan 4 yıl önce bir nişanlılık geçirdim ve 3 sene sürdü nişanlım bir tartışmamızda tlfda bana 2 kez boşol dedi daha sonra yine 2 şahit huzurunda seni boşuyorum diye 2 kez diyip 3 ü demeden beni korkutmak için yaptığını söyledi ve yine tlfla tartışmamızda 3 kez boşol dedi ondan sonra ayrıldık o başkasıyla nişanlandı bende şimdi evlenecem acaba nikah düşmüşmüdür cevap lütfen

Merhaba bundan 4 yıl önce bir nişanlılık geçirdim ve 3 sene sürdü nişanlım bir tartışmamızda tlfda bana 2 kez boşol dedi daha sonra yine 2 şahit huzurunda seni boşuyorum diye dedi 3 ü demeden beni korkutmak için yaptığını söyledi ve yine tlfla tartışmamızda tlfda bana 3 kez boşol dedi daha sonra bütün bunlara rağmen sonra barışıp devam ettik bir süre sonra ayrıldık o başkasıyla evlendi bende evlenecem imam nikahı düşmüş müdür. (not daha fazla da söylemiş olabilir hatırlamıuorum)


mum
Erkek, nikahlı karısını bir talak ile boşadığında İddet süresi içinde karısını geri alma hakkı var, şayet iddet süresi içinde karısını almazsa nikah düşer.
Sizin ifadenize göre nikah düşmüştür


bilmeyen
Ben eşimle tartişirken müslüman değilim dedim nikahimiz düşermi


imam
Müslüman değilim derken içten kafir olmak için niyet etmişseniz nikahınız düşer ama kelime-i şehadet getirip müslüman olduğunuzda nikahınız geri gelir, yeni nikah yapmanıza gerek yoktur.


Kayıtsız Üye
Eşimle kavga ettik bana dediki Allah sahidim olsun seni bosuycam dedi nikahimiz dusmusmudur


AKA
Boşadım dememiş ki sadece boşayacağını söylemiş. Bu şekilde nikah düşmez.


Kayıtsız Üye
Nişanlımdan ayrıldım aldatıldığımı ögrendim aileler bir araya geldi Yüzügü verdik seni istemiyorum Dedi ama dini nikahlıydık nikahımız düşmüşmüdür tekrar bir araya gelip kendisiyle konuşmak istemiyorum


Şem’a
< seni istemiyorum Dedi ama dini nikahlıydık nikahımız düşmüşmüdür >
Babanız onunla konuşsun ve mutlaka 3 defa boşadım demesi gerekir. Yoksa nikah düşmez.


Kayıtsız Üye
karı koca arasında aylardır hatta 1 yıla yakın bir temas olmamışsa dini nikah düşer mi?karı koca ilişkileri bitmişse , halen karı koca sayılıyorlar mıdır?


sae
İlişkiye girmemek dini nikahı bozmaz. ancak koca boşayabilir veya bir müftü – hakim boşamaya karar verebilir.


Kayıtsız Üye
Hanefi mezhebinde nikah düşerse Şafi mezhebinde nikah tazelemek gerekir diyorlar.Bu doğrumu ?


Şem’a
Hanefi mezhebine göre düşen nikah zaten şafii mezhebine göre de düşer
Bilgi veren yanlış vermiş


Kayıtsız Üye
Bir kadın 4 aydır ay eşiyle beraber olmasa birde sürekli geçimsizlik varsa sevgi saygı bittyse nikah düşermi


mumsema
< sevgi saygı bittyse nikah düşermi >
Koca, karısını üç defa boşamadan asla nikah düşmez.
İlişkiye girmemek ve küs kalmak nikah düşürmez.

Okudunuz mu?  Kalp hakkında hadisler

Kayıtsız Üye
– Hocam kocam bana seninle yapamıyorum Bitti dayanamıyorum artık sana yolun bahtın açık olsun dedi Nikahımız düştü mü acaba

– Hocam eşim küfür ederek s.k.tr git babanın evine dedi.her ihtiyacımı kısıtlıyor. Kışın odun kömür yakmamı bile çok görüyor.Allaha kitaba peygambere anama küfretti artık dayanamıyorum. İmam nikahımız devam ediyor mu? Bu küfürlü konuşma imanı zedelediği için imam nikahı düşmez mi?


Şem’a
– Kocanızın kullandığı kelimeler bir kaç anlama geldiği için kinayeli kelimlerdir ve onun niyeti ne ise o geçerlidir.
– Kocanız küfre girdiğinde nikah geçici olarak biter ama iman ettiğinde geri gelir.


Kayıtsız Üye
Iyi günler kocam bir fiili yapmayacağına yemin ederken nikahim üzerine yemin ederim ki yapmayacağım şart olsun ki yapmayacağım dedi ve yeminini bozdu bir talak gitmiştir diye düşünüyorum. Açık bir şekilde nikahim düşsün demedi ama nikahim uzerine yemin ederim dedi. Dini nikahimizi yeniden mi kiymaliyiz. Acil cevap verirseniz sevinirim. Allah razı olsun


arifselim
İyi günler. Dört mezhepte de bir şarta bağlanarak verilen talak geçerlidir. İslam aile hayatı içerisinde bu bilinç oluşturulmalıdır ve talak gibi önemli bir meseleyi böyle şartlara bağlamamak gerekir. Bir müftülüğe gidin danışın ve öyle hareket edin.


Kayıtsız Üye
Hocam ben nişanlıyım ve bende bu aralar çok vesvese oluyo mesela talak konusunu araştırdım 3 defa talakları söylersen nikah düşermiş bir keresinde namazdayım içimden istemeyerek nişamlımın adını diyerek 3 o lafı dedim talakları ve daha sonralarıda içimden yine istem dışı olarak 3.4 defa 3 er kere takrarlanarak dendi ben çok üzülüyom acaba bize bir zararı dokunurmu nikahımız kıyılmadı ama duası yapıldı sadece ve evlenincede içimden geçerse napcam diyorum Allah rızası için aydınlatırmısınız


arifselim
Birincisi zaten henüz nikahınız kıyılmadığı için dilinle bile söylersen bir geçerliliği yoktur. Vesvese halinde aklına ve içine öyle sözlerin gelmesinin bir önemi ve bir geçerliliği yoktur. Bunları önemseme ve üstünde hiç durma. Ancak öyle yaparsan bunlardan kurtulursun.


Katrine
Bizim eşimle ilişki durumumuz biraz farklı eşim istediğinde istediği insanla olur öyle bir ortam olduğunda bende adamın eşiyle olmak zorunda oluyorum tabiki bu durumda benim eşimle nikahım yoktur değilmi çok merak içindeyim çok azap çekiyorum yaşadıkları beni çok incitiyor ama bir şey yapamıyordum iki yıldır vaz geçirdim ancak çocuk olduğu için ayrılamiyorum nikahım yoktur diye düşünüyorum Günahım in farkındayım ve uzaklaşmak için elimden geleni yaptım lütfen bir yol gösterin


arifselim
Bu çirkin günahlardan hemen tövbe edin. Bu haddi aşmak ve haramlarda ileri gitmektir. Nikahı bozan durumlar bellidir ve zina nikahı bozmaz. Ama fuhuş ve yuva asla bir arada olmaz. Eğer tövbe etmişseniz ne ala, bu tövbenizi koruyun. Ama bu fuhuş devam ederse hemen uzaklaşıp bitirmen gerekir. Bu dünyanın sonu ve Allah’a verilecek olan büyük bir hesap vardır. Şimdiden tedbir almak, tövbe etek ve asla eski hatalara dönmemek gerekir.


Kayıtsız Üye
selam ben kocama dedimki kurana and olsunki seni bowuyorum bow ol bow ol bow ol artik ozgursun dedim nikahimiz duwmuwmudur??


arifselim
Aleykum selam. Kadının boşuyorum, boş ol demesi gibi sözleri ile boşanma meydana gelmez.Kadın eğer nikah esnasında talak hakkı talep etmişse o zaman bu hakkını kullanabilir. Yoksa bu dediklerinden dolayı nikahınız bitmiyor.


fermankader
selamun aleyküm lütfen yardımcı olun ben bir gencle severek nişanlandım bir kaç ay sonra tartistik ayrıldık bana seni boşayacagim dedi bundan sonra dünya ahret bacımsın dedi pisman olduk bir zaman sonra geldi ben seni bosamadim hala eşimsin elimi tuttu nikahima geri dondun dedi aramizdaki sorunlari hallettik fakat onun ailesi artık beni istemediler bir turlu ikna edemedik ve benim çok zoruma gitti tartistim o zaman beni boşa dedim ve eşimi çok zorladim o sòylemem dedi ve ben çok kîzdirdim en sonunda seni üc talakla bosuyorum boşol boşol boşol dedi ben telefonu kapattim hüngür hüngur agladim neden yaptim diye simdi ikimizde bin pismaniz hala seviyoruz birbirimizi bu durumda ne yapabiliriz ayrica benim hayizli oldugum bir dönemdi biz zifaf yaşamadik ama benzer durumlarda olmadi değil lütfen bize bir care

Okudunuz mu?  Müsned Nedir? Müsned Ne Demek?

mumsema
Hanefi ve Şafii mezhebine göre zifaf olmasa ve adet olsanız da durumu değiştirmiyor.
Gerçekten pişman iseniz bu iki mezhep dışında fetvalar var size en yakın müftülüğe beraber gidiniz ve durumu anlatınız.


Kayıtsız Üye
Selam. Birisiyle nişanlandım ve nisanlim önceden mogolistanli birisiyle dini nikah yapmış. Boş ol dedin mi diye sorduğumda sözle demedim ama ondan ayrilma niyetiyle mogolistanda bıraktım istemedigimi soyledim hatta kufurlu sekilde bitti tarzinda kavga ettik ve terk edip geldim türkiyeye dedi. Bu konu beni rahatsız ediyor. Evlenmeden bu konuda rahat olmam gerkiyor. kadinla ne kendisinin ne de ailesinin muhatap olmasını istemiyorum. Acaba dini nikahi bozulmuşmudur yoksa bozulmadiysa da o kişiyle konusmadan nasıl bozabilir ne yapmasi gerekiyor.


Şem’a
Boşanm niyetiyle boş ol demeden veya resmi olarak boşanmadan boşama gerçekleşmez


Kayıtsız Üye
Merhaba hocam. Ben bir bayanım. Evlendigimiz gün dini nikah kıydırdık. Ama ben gusül abdesti almamıştım. Kendimde şüpeliyim. Cenabet olma ihtimalim vardı. Dini nikahımız geçerli olmuş mudur


isalm
Cenabet olman nikahın kıyılmasına engel değil.


Feridegur.535
Ben 6 yildir evli bir adamla dini nikahla birlikteyim ama bama inanilmaz eziyet ve hakaretlerde bulundu zorla tecavuz etti aglatarak ters iliskiye girdi ve bn ayrilmak istiyorum dedim ailem araya girdi mesajla bosadim ben onu sizde sahit olun dedi sozlede tlfnda bosadim hadi gule gule dedi ama simdi yuzyuze bosamam lazim inadina bosamicam seni boyle mahkum etcem diyor bn oylesine dedim bosamadimki diyor bende nikahim sana haram olsun beni bosamazsan sen benim dunya ahret kocam deilsin dedim ayrildim nikahimiz dustumu bn baska bir insanla evlene bilirmiyim lütfen yardim edin ne fahiseligim ne sokak.kadinligim kaldi igreniyorum artik


Hoca
Erkek karısını yüzüne karşı boşamak zorunda değil yani karısı hazır olmasa bile boşama geçerlidir.


Kayıtsız Üye
Merhabalar 29 yasinda erkegim 19 yasinda bir sewdigim var ailesinin yas farkini sorun etmesinden dolayi kactik ewlenmek uzere imam nikahi kiydik resmi nikahimizi beklemeden ailesi kizi geri aldi nikah gecersizdir diye.. sizce kiydigimiz imam nikahi gecersizmidir..


Hoca
Kızın babası izin vermeden dini nikah kıyılamaz


Kayıtsız Üye
merhaba;
eşim namaz kılmaz oruç tutmaz ve dini gereği olması gereken hiçbir şeyi yapmaz. elini göğe açıp bir dua ettiğine dahi şahit değilim. her kavgamızda bana ‘beğenmiyorsan git bu evden’ ‘işine gelmiyorsa kapı orada’ ‘ananın yanına gidersen gelme bu eve’ gibi sözler sarf ediyor. ben çok bıktım artık. eğer tekrar edersen gideceğim gerçekten diye defalarca uyarmama rağmen en ufak tartışmada tekrar ediyordu. bende en son tekrarında babamın evine gittim ve boşanmaya karar verdim. ancak kendisi ağladı yalvardı ailemde son bir şans ver dediği için geri döndüm. ancak imam nikahımız olduğuna emin olamadığım için ilişki kurmak istemiyorum. 4 yıllık evliyim ve eşim bu sözleri yılda 5-6 kere tekrarlıyor. evine bakamadığı gibi birde bana yardımcı olmuyor. ayrıca cinsel münasebette de beni mutlu etmeye çalışmıyor. beni reddediyor. yardım edin ne yapmalıyım. ben evli kalmak istemiyorum ama ailem de boşanmamı istemiyor.


Hoca
< ancak imam nikahımız olduğuna emin olamadığım için ilişki kurmak istemiyorum. >
Sözü edilen sözler nikahı bozmaz, nikahınız sapa sağlam duruyor


Kayıtsız Üye
Hocam 4 yildir evliyim ve 2 ci evliligim ilk esimden resmi nikahla bosandim. Fakat ilk eşim imam nikahindan beni bosamadi. Şimdi esimlede imam nikahi kiydim resmi nikahimda var. Acaba günaha girermiyim. Bi bayan olarak soruyorum.


Hoca
< Bi bayan olarak soruyorum. >
Normalde dini olarak da boşama gerçekleşmeli ama inattan boşamıyorsa resmi ile yetinilebilir


Kayıtsız Üye
Biz nişanlımla imam nikahı yaptık, fakat ben güsül abdesti aldigimda tırnaklarimda oje olduğunu fark ettim silmeye vakit bulamadım nikahimiz kiyildi kabul olmusmudur?


Hoca
< nikahimiz kiyildi kabul olmusmudur? >

Tırnak ojesi nikaha engel olmaz çünkü cünüp ve adet olsanız da kıyılan nikah geçerlidir.


Kayıtsız Üye
S.a ablam evli bir adamla imam nikahı kıymış ve adam hala evli herşekilde birlikte oluyorlar ve adam bunun dinen kabul olduğu gerekçelerini sayıyor ablam baba evinde adamla gezip dolaşıp eve dönüyor adamın resmî karısı bu durumu bilmiyor hocam ablam için çok endişeleniyorum ne yapmalıyım şimdiden teşekkürler

Okudunuz mu?  Karacuha nedir?

Hoca
Ablanız gizli nikah kıydığı için, kıydırdığı nikah geçersizdir, şu an zina yapıyor, onu vaz geçiremezseniz konuyu aile büyüklerine açın


Kayıtsız Üye
Hocam sevgilim benle simdiden nikah yapmak istior hani sevgili olmakta el ele tutmakta gunah.aileler bilmeden dini nikah yapsak olurmu gunah olmazmi? Duyune kadar aramizda bisey gecmeyecek daha genciz sadece istioruz


mum
Dini nikahı kıymanızı tavsiye etmiyoruz sabredin ama mutlaka erken kıyacaksanız aile izni şart (kızın babası veli)
Kızın babası hazır olmadan kıyılan nikah geçersizdir


Kayıtsız Üye
Eşim ve ben dini nikahımız kıyılırken namaz abdesti almadık düğün öncesi gelinlik ve damatlıkla evde yapıldı dini nikahımız. Şahitlerimiz vardı onda sorun yok ama ben nikahtan önce düğün stresinden kurtulmak için sadece bir tane bira içtim. Eşim bunu bir cami hocasına sormuş namaz abdesti olmadan kabul olmaz demiş.eşim bunu çok kafasına taktı.kabul olmuş mudur?


mum
Bu sorduğunuz hoca değil yada siz yanlış anlamışsınız
Abdest şart değildir, nikahınız geçerlidir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum kocam beni dini nikahtan bosadi 3 kez soyledi ama sonra pisman oldu bir kaç gun sonra tekrar birlestik ama kotu seyler oldu baska kadin yuzunden evi terk ettim cocuklarimin yanina gittim bir gun eşim çok kizdi bana bos ol dedi ama ben kocami seviyorum ayri duruyoruz simdi oda bosadim ya seni diyo ben 1 kez dedin oncekinde tekrar birlestik dedim bu durumda ne oluyor bana aciklarmisiniz 38 senelik evli ve 6 cocuk annesiyim


mum
İfadenize göre boşanma gerçekleşmiş ama fetvası vardır bir müftünün yanına beraber gidin fetva alın


Kayıtsız Üye
Eşim beni aldattı 5aydir ugrasiyorum hep hata yaptım daha yapmicam diyerek affetim iki çocuğum var son olarakta yakaladım ve mahkemeye müracaat ettim şimdi ise yeniden bir araya gelelim ozurdilerim bir daha yapmicam diyor ve ben boşanmak istemiyorum diyor dini nikah kiymamiz gerekir mi …


mum
< dini nikah kiymamiz gerekir mi >
Dini boşama gerçekleşmemiş ise zaten dinen evlisiniz. Şayet boşadım demişse artık ne gibi sözler kulandı bize yazmalısınız


Kayıtsız Üye
Bütün burda ki yazismalari okudum, bu nasıl bisey sinirden ölücem.. Nikah konusunda dinimiz hicmi kadina hak tanimamis..
Bende dini nikahla evliyim, üstelik eşim baska bir kadinlada evli.. Aramizda 5 bin kilometre var, ayri ülkelerde yasiyoruz, 3- 4 ayda bir görüsüyoruz.. Ben kendi gecimimi kendim karsiliyorum.. maddi ve manevi hiç bir sekilde faydasi yok ve bu duruma daha fazla katlanamiyorum. Beni bosa dedim asla bosamam dedi, aramizda yasadigimiz çok cirkin olaylar var ki bu ölmüs babama hakarete kadar gider..
Simdi soruyorum, ben bu adamdan bosanamazmiyim.. Hic bir sekilde istemiyorum, kocalik görevlerini yerine getirmiyor, üstüne üstlük benden istiyor.. Bi aciklama lütfen…


mum
< Nikah konusunda dinimiz hicmi kadina hak tanimamis >
Kadın erkek nikahta aynı haklara sahiptirler sadece boşama hakkı erkek elinde.

< bu adamdan bosanamazmiyim >
Kadın nikahını kıydığı hocaya gider ve dinen boşama sebebi varsa Allahın emriyle kıyıdığı gibi bir talak ile boşama hakkı da var.
Dinde boşanma sebeplerini okuyun öğrenin haklarınızı


Kayıtsız Üye
– Iyi günler ben 4 aylık evli bir bayanim esimle de 10 gündür ayriyiz ama resmi ve imam nikahimiz devam etmekte ben kendisine beni bosamasini söyledim ama gerek yok zaten evi terkettigin için imam nikahi kalmadı diyor bunun doğruluk payı nedir acaba

– Kocam telefonumu kurcalarsan benden bossun dedi beni aldattigindan şüphelendiğim ve oyle bisey oldugu taktirde zaten ondan bosanacagimi söyledim ve bir gece kurcaladim uygunsuz fotolar gördüm hala kavgaliyiz konusmuyoruz nikahin dustu mu bilmiyorum ama sakatlandigi kesin bitek resmi nikah kaldi dedi ayni evdeyiz cocuklarimiz var acaba nikahimiz dü
şmüş müdür saygilar…


mum
< evi terkettigin için imam nikahi kalmadı diyor bunun doğruluk payı nedir >
Hayır nikah düşmez.

< nikahin dustu mu bilmiyorum ama sakatlandigi kesin >
sakatlandı çünkü boşamayı şarta bağlamış
< telefonumu kurcalarsan benden bossun >
bir talak gitti maalesef

Okudunuz mu?  Batıl inanç ve hurafe ile ilgili ayet ve hadisler

Misafir
Eşim 10 yıla yakındır ayrı odada uyumayı tercih ediyor. Sorduğum zaman bahaneler uyduruyor yada beni suçlu gösteriyor. Sen beni uyandır yerime görür diye. Ne yaptıysam olmadi ayrı uyumaya devam ediyor. Sadece ihtiyaç duyduğu zaman odaya geliyor. Haliyle benim için onur kırıcı bir durum . Acaba ayrı yattığınız için nikah düşer mi.?


ACİLSERVİS
Ayrı yatmak ile nikah düşmez. Sorununuzu oturup çözüme kavuşturun veya yardım alın bu şekilde bırakmayın.


umt78
– S.a hocam eşimle ben boşanma yolundan döndük fakat evi o terk etti geri geldi yaklaşık 8 9 aydır birlikte olmuyor ve beraber yatmıyor dini nikahımızda bir sıkıntı olmuşmudur

– Hocam eşimle dizi izlerken eşim adam karısını imam nikahıyla boşadı.Ve bana eşim diziyle ilgili yorum yaparken dediki:Bak adam kadına boş ol boş ol boş ol dedi,kadın hala konuşuyor adamla dedi.Bu durumda bizim dini nikaha zarar gelmiş midir?


imam
– Ayrı yatmakla nikah düşmez

– Boşanma niyeti olmadan söylenen sözlerin bir önemi yok.


Kayıtsız Üye
Kasten bir kadına tecavüz edip haksız yere öldürüp müebbet hapis yatan birinin nikahı düşer mi


Şem’a
Evli olan katilin nikahı düşmez zina etse de ama müebbet yemişse kadın kendini boşama hakkı var çünkü artık ona bakma imkanı kalmamıştır.


KPd
selamun aleyküm biz eşimle imam nıkahı yapmıştık. yanlız bir dönem aramız bozuldu şiddetli kavgalar ettik ve sürekli tartıştık birbirimmize bu ilişki bitti dedik hatta bir gün çok siddetli bir tartışmamızda ben kendisine telefondan msj çekerek üç kez boşol dedim. ama aradan biraz zaman geçtikten sonra aramız düzeldi ve yine barıştık.Şimdi aramız iyi ve birlikteyiz acaba bizim nikahımızda bir sıkıntı olmuşmudur. olduysada bu konu ile ilgili ne yapmamız gerekiyor.yardımlarınızı bekliyorum bu konu ile ilgili şimdiden ilgi ve alakanız için teşekkür ederim cevabınızı bekliyorum hayırlı günler…KP


mum
< biz eşimle imam nıkahı yapmıştık >
Keşke yazarken cinsiyetinizi de yazsanız çünkü cevap veremiyoruz
< msj çekerek üç kez boşol dedim. >
Bu boşama sözünü erkek yazmışsa geçerlidir


Kayıtsız Üye
Hocam karımı uyarmıştım beni öfkelendirme öfkelendiğimde kendimi kontrol edemiyorum istemediğim sözler söylüyorum diye.. lakin karım uyarılarıma uymadı ve defalarca çileden çıkmama sebep oldu ben bazı seferlerde git seni istemiyorum dayanamıyorum artık ve babanın evine git seni görmek istemiyorum senden tiksiniyorum gibi sözler söylediğimi hatırlıyorum. Bazen sinirim biraz yatıştığı zamanlar seni boşayacağım diye tehdit ediyordum ki uğraşmasın benimle diye.. son olarak da dün beni sinirlendirme bak boşarım artık seni dedim o da boşa dedi. Ben de 1 kere boş ol dedim. Nikahımız düşmüş müdür?


mum
< Ben de 1 kere boş ol dedim. Nikahımız düşmüş müdür? >
Bir talak kesin gitmiş görünüyor, diğer sözler ise mecazdır, boşamayı kast etmemişseniz geçersiz sayılır.


Kayıtsız Üye
Hocam eşim bir bayanla bir ilişkisi var ben dedim ki beni boşa evde kimse yoktu 3 defa bana boş ol dedi kavga ettik şahit yoktu derken


arifselim
Şahit olmasa da kocanın bu şekilde eşini boşaması geçerlidir. Böyle meselelerde her iki tarafın ifadesi alınmalıdır ve sonra durumları açıklanabilir. Size yakın bir müftülüğe gidebilirsiniz bu daha doğru olur.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm Hocam 19 yıllık evliyim. Karımla sürekli sorunlarımız vardı ancak son 5 yıldır da iyice arttı. 5 yıl öncesini pek hatırlamıyorum ama bu son 5 yılda ben bir defasında kayınbabamı arayarak "gelin kızınızı götürün" dedim. Başka da kavga ettiğimiz zamanlarda eşimle karşılıklı olarak benim boşanma kastı olmadan "ayrılalım, boşanalım vb. söylemlerde bulunduğumuz. Çok bunaldığım zamanlarda da hatırladığım kadarıyla bir kez ben boşanma kastıyla yine karşılıklı olarak " Tamam artık yeter bitsin bu iş boşanalım " bana karşı" boşanmak istiyorsan boşanalım" demesi üzerine bende "boşanalım, boşanalım tamam" gibi konuşmalar geçtiği. En son yakın zamanda olan şiddetli bir kavga esnasında ve sıcaklığıyla yaklaşık 3-5 veya 7 gün içerisin de BİR ÇOK DEFA benim ona karşı ve bizi anlaştırmaya çalışan tanıdıkların yanında boşanma kastıyla "Tamam artık bitti, seni istemiyorum, tiksiniyorum senden, yok yok bitti artık" vb. sözler söyledim. Bizim nikah durumumuz ne olur hocam acil cevaplandırırsanız sevinirim. Saygılar sunarım.

Okudunuz mu?  Sorumluluk ile ilgili kısa hikayeler

arifselim
Aleykum selam. Bu tür üstü kapalı olarak söylenen sözler için niyete bakılır. Eğer boşama ve talak verme kastı ile tamam, bitti ve seni istemiyorum gibi kelimeler söylenirse bu her seferde bir talak götürür. Ancak her iki tarafın ifadesi alınmalıdır yani sen ve eşini de alarak bir müftülüğe gidin ve durumunuzu yüz yüze anlatın. Ancak o zaman isabetli cevap alabilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Hocam öncelikle ben bir bayanım eşim kendisine huzursuzluk verdiğimi ve bundan dolayı aklımda başka birinin olduğunu düşündüğünü söyledi aileme de arayıp kızınız böyle yapıyor boşanmak istiyorsa boşanırım ben böyle çekemem vs tarzı sözlerle aslı olmayan kurmaca fikirlerle böyle bir ithamda bulundu bana ben eşimden soğudum nikahımız düşmüş olabilir mi şüpheliyim bilgilendirirseniz sevinirim


ACİLSERVİS
Böyle şeylerle nikah düşmez. Kavgadan tartışmadan vs.. nikaf düşmez. Erkeğin boşadım demesi nikahı düşürür.


Kayıtsız Üye
Meraba ben kacarak dini nikah kiydim. Ama daha sonra aramizda bisey gecmeden pisman olup babamin evine geldim. Karsi taraf nikahi vermiyo. Benim nikahim nasıl duser ?


mum
Kocanız sizi boşamadan maalesef dinen boşanmış olmazsınız. Kuralsız iş yapmanın getirdiği sorunlardır bunlar


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam eşimle 1.50 yıl önce ayrıldık bazı sorunlardan dolayı ondan sonra biz sorunları halletk ama aileler istendi biz bu arada görüştük smdi mahkeme kararıyla boşandık eşim sadece birlikteyken kavga ortasında beni boşadığı söyledi kavga sırasında çok küfürler etti smdi resmi olarak boşandık ama ayrılmak istemiyrm ve ilerde tekrar resmi nikah yapmayı düşünüyoruz smdi.bizm dinî nikahimiz düşmüş müdür


mum
< işim sadece birlikteyken kavga ortasında beni boşadığı söyledi >
Kocanızla birlikte bir Alimin bir Müftünün yanına gidin fetva arayın inşAllah çıkış yolu bulursunuz.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben 2 yıldır evliyim ve bayanım eşim cezaevinde bazı nedenlerden dolayı eşimle ayrılma kararı aldık geçen gün görüşüne gittiğim de 3 defa boş ol dedi fakat sonra öğrendim ki 3 tane şahitin olmasi gerekiyormus boş ol dediğine şahit olması gerekiyormus yani olmadığı için dini nikahtan düşmez dediler doğrumudur


mum
Kıyılan dini nikah hangi hallerde bozulur?

Dinimizde, koca karısını boşadığı zaman şahit olmasının şartı yoktur şahitsiz yapılan boşanmalar geçerlidir
Lakin sabit olması için ilan etmek gerekir.
Örneğin Kocanız ailesine veya sizin ailenize mektup veya Mümkünse telefonla ya da bir görüşme ile Ben karımı boş almışım bilginiz olsun demesi yeterlidir


Kayıtsız Üye
dini nikah ile evlendim.nikahtan sadece annemin haberi vardı.adam şafi ben hanefi yım.ama anlaşamadık.dayak vardı.Allaha ve anneme küfür ediyordu.terk etim üç aydır görmüyorum ve istemiyorum.ama adam bosamiyor.nikah küfürden dolayı düşer biliyorum dogrumu.yoksa nasıl düşer.


mum
Annenin haberi olması yetmez, mutlaka kızın velisi olan babanın, yoksa dedenin yoksa amcanın hazır olması veya vekaleti gerekir.
Dine ve kutsallara küfreden kişi dinden çıkar ama yeniden iman ettiğinde nikahı devam eder.
Tavsiyem size yakın bir müftünün yanına gidin durumu anlatın.


Kayıtsız Üye
Ben bayanım eşimle 3 senedir ayrı yaşıyorum. 2 çocuğumuz var ve hiç bir kocalık ve babalık vazifesi yok 3 senedir ilişki zaten yok eylül ayında resmi boşanma davam var ama bana boş ol demedi dini nikah düşmüşmüdür? Başkasıyla dini nikah kiyabikirmiyim?


mum
Resmi nikahın bitmesini bekleyin, resmi nikah bittiğinde iddet süresi geçtikten sonra boşanmış olursunuz.
Artık geri dönüş sadece kadının rızası ile geçerli olur, kadın razı olmazsa evlilik biter.


Sesma kaua
Selamün aleyküm hocam ben bayanim 2 sene önce nişanlandım nisanlaninca nikahimiz kiyildi resmi ve dini nikahim kiyildi 2 hafta sonra dügünüm olacak tekrar imam nikahi yaptirmak gerekir mi ?
Eşler karşiklikli oynarsa nikah düser mi ? Buna tekabül ayet yada hadis var mi ?
Cevap verirseniz sevinirim.


mum
< tekrar imam nikahi yaptirmak gerekir mi ? >
Nikah bir defa kıyılır, bir daha kıymak gerekmez.
< Eşler karşiklikli oynarsa nikah düser mi ? Buna tekabül ayet yada hadis var mi ? >
Allah karşı cinse bakmayı bile haram kılmışken siz herkesin içinde oynamayı mı soruyorsunuz? açın nur suresi 30 ve 31. ayetlerini okuyunuz.

Okudunuz mu?  İslam dininin hasta, yolcu ve özürlülere sağladığı kolaylıklar.

Kadın herkesin içinde oynarsa imanı bozulur ama nikahı bozulmaz.


Kayıtsız Üye
Ben 2001 de evlendim iki çocuğumuz oldu .fakat çocuklarımın babası çalışıp eve bakmıyor bizimle ilgilenmiyor iki cocugumuda annemin evinde dünyaya getirdim kızım 4 oğlum 6 yaşındayken resmen ve dinen ayrıldık. 6 sene sonra kızım oğlum istedi diye sadece imam nikahı ile evlendik fakat eşim yine eve bakmadı bizimle ilgilenmedi ayrıldık fakat giderken seni boşamadım boşamıcam da dedi .aradan 3 yıl geçti aramıyor sormuyor .şimdi nikâhımız devam ediyor mu


mum
Siz yıllar önce zaten hem resmi hem dini nikahla boşanmışsınız dini nikahla boşanan karı koca artık bir araya gelmesi mümkün değil
Siz nasıl bir daha nikah kıymış sınız anlamadım
size tavsiyem size yakın bir Müftünün yanına gidin durumu anlatın o size fetvayı verecektir


Kayıtsız Üye
Kocam yaklaşık 10 aydır başka bayanla beraber 5 ay önce benim haberim ve rızam olmadan ona dini nikah kıymış zaten 6 7 aydır karı koca ilişkimiz yok resmen beni yedek niyetine yanında tutuyor ne kadar dil döksemde boşanmaya razı değil ne yapmalıyım dikahımız hala duruyormu


mum
Nikahınız hala duruyor, sabredin ve dua edin inşAllah bir çıkış yolu görürsünüz.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm hocam nişanlımla görüşmemiz rahat olsun diye imam nikahı kıydık 1 yıl öyle kaldı sonra bazı sebeplerden dolayı tartıştık ben onu hep zorladım beni boşa diye boşamazsan ben Bi şekilde düşürütüm nikahı diye en son aradı yine sinirlendi ve ben isteyince bana 3 kere ard arda boşol dedi çeyiz ler yolladım onlarda benmkileri yolladı 1 hafta sonra msj attı barışmak için ama ben geri dönmedim 6 ay geçti şimdi ikimizde barışmak istiyoruz ben aslında hiç söylemek istemiyordum sen istedin diye söyledi
pişmanım dedi.. Geçenlerde Bi yerde okudum ard arda 3 kere söylenen boşol kelimesi 1 telak yerine geçiyormuş şimdi ne durumdayız düştümü düştüyse Bi daha nasıl yaparz bilmiyoruz ☹️


mum
Erken nikah kıymakla hata ettiniz. Erken nikah kıyanların hepsi bu sorunu yaşıyor. Size tavsiyem size yakın bir müftünün yanına gidin fetva sorun.


Kayıtsız Üye
Eşim 2 yıldır benden ayrı yatıyor. 2 yıla yakın ilişkimiz yok. Resmi nikahımız var. İlişki hariçinde beraberliğimizde bir sorun yok. 3 çocuğumuz var. ev ile ilgisi normal her ihtiyacımızı karşılıyor eve düzenli geliyor. Eskisi kadar sohbetimiz olmasa da konuşuyoruz ama yüzeysel konular. Bir kez konuşmaya çalıştım böyle olmaz istersen boşanalım dedim boşanmak istemiyor. Sanki çocuklar için ve yalnız kalmamak için boşanmıyor gibi ama ilişki harici bir sıkıntımız yok. Son çocuğuma istemeden hamile kaldım o zaman biraz ağır konuştum herhalde ondan mı böyle davranıyor bilmiyorum. Kendisi istemedikçe konuşulması zor birisidir. Hamileliğimin son zamanlarında yatağını ayırdı ben rahat edeyim diyeymiş ama doğumdan sonra 2 kez yaklaştı bir daha da yaklaşmadı 2 yıl olmak üzere. Bizim dini nikahımız düşmüşmüdür. Çocuklar için katlanırım bu duruma ayrıca eşimi seviyorum. Kapalı bir bayanım eşimin yanında açık duruyorum ama nikah düşmüş ise ona göre davranayım. Bilgi verir misiniz.


mum
< Bizim dini nikahımız düşmüşmüdür. >
Bir ömür İlişki olmasa yine nikah düşmez.
Çözümü vardır, hatalarınızı telafi edin düzelir inşAllah


mısri
Bundan 13 yil önce dini nikah ve resmi nikahla evlendim bayanim.Fakat cinsi münasebetimiz olmadi mahkemece bir ay içinde anlasmali bosandik su an bir baskasiyla evliyim 2 cocugum var dini nikahim bitmismidir endiseliyim


mum
Mahkeme bittikten sonra iddet süresini beklemişseniz, 1. nikah bitmiş ve 2. nikahınız geçerlidir.


Kayıtsız Üye
Ben nişanlıyım ve aile zoru ile oldu nişanım imam nikahı kıyıldı ve nişanlımda zaten ilk zaman larda beni aramıyo sormuyodu bu dört ay boyunca devam etti ben bu sürede nişanlımdan tamamen ümidimi kestim sevmiyorum. bir başka erkekle tanıştım bunu utanarak söylüyorum birbirimizi sevi
yoruz ve evlenmek istiyoruz ama nişanım hala devam ediyo nikah düşmüşmüdür nasıl düşer . Ne kadar beklememiz lazım ..


imam
Nişanlım dediğiniz sizin kocanız, nikah altındayken başka birine bakmanız iyi biri olmadığınızı gösterir
Allah sizi affetsin.
Nikahı bozmadan asla başkasıyla görüşmeyin. Yoksa Allah’a hesap veremezsiniz.


Kayıtsız Üye
Merhaba hocam ben 6 yıl önce bir bayanla dini nikah yaptım 1 yıl yaşadım şuan ayriyiz ama dini nikahimi bozmadim.. şuanda başka bir bayanla nisanliyim ve evleneceğim ins. bu durumdan önceki eşimin rızasını aldım ama dini nikahim duruyor önceki nikahtan ayrılmam gerekli mi ne yapmam lazım sonraki evleneceğim bayanlada dini nikah olacak herhangi bir sorun olurmu bir erkeğe kaç dini nikah duser

Okudunuz mu?  Manevi ne demektir?

arifselim
Merhaba. Gizli bir nikah geçerli olmaz.Kıydığın nikah tamamen geçerli bir nikah mıydı değil miydi bundan emin olmalısın. En doğrusu sana yakın bir müftülüğe giderek durumu yüz yüze anlat ve ona göre hareket et.


Kayıtsız Üye
– Meraba hocam ben 5 aylık hamileyim eşimden nasıl boşana bilirim dini nikâhım nasıl düşer

– Hocam. Nişanlandık ailem dini nikah kıydırdı. Anlaşamadık ben bitirdim dedim. Ama o nikahımı vermedi. Dedim ki 6 ay sonra düşecek zaten bitti deim düşerse öyle düşsün ben boşamıyorum dedi inada bindirdi aramız da bağ da oldu. Ben şimdi ne yapacağım? Nikah düştü mü? 6 ay oldu.. (Kadınım)


Şem’a
– Sünnete uygun boşama, Kocanız doğumdan sizin bir talakınızı verecek sonra bir adet gördükten sonra 2. talakı verecek, son talakı da yine bir adet gördükten sonra verecek ve boşama iddetini bekledikten sonra boşama sona erer artık başka evlilik yapılabilir.

– Kocanız size boş ol demeden asla boşama zamanla gerçekleşmez. İkna edin sizi boşasın


Kayıtsız Üye
Merhaba, 2 yıllık evli bayanım. Eşim 1,5 ay önce evi terkedip gitti, boşanma davası açılmadı ama görüşmüyoruz da. Benim yüzüme karşı veya telefonda değilde gıyabımda kendi kendine 3 kere boş ol demesi ile beni boşayabilir mi?


Şem’a
Kocanız itiraf edip ben seni boşadım demediği sürece boşanmış olmazsınız.
Boşama sözünü siz yokken de kullanabilir ama size iletmeden boşama olmaz.


Raptiyeli
Hemen hemen bütün yazılanları okudum. Ama benim durumum biraz daha farklı mayıs ayında doğum yaptım. Yanlış ilaç kullanımından dolayı kanamam hiç durmadı hergün az da olsa kanamam oldu bizde günahtır evladımız emiyor haram olmasın diye eşimle ilişkiye girmedik. Bu süreç içinde bir iki tartışmada ben sinir olup kocama seni boşarım yeter artık dedim. Pişman oldum. Af diledim Rabbimden. Ama yine de içimizde bir tereddüt var dini nikahımızı tazelememiz gerekir mi? Bir de dinen 60. Günden sonra kanamalar özür kanamasına girdiği için ilişkiye girersek günahı olur mu?


Omer Faruk
İSlam’a göre kadın evlenirken boşama hakkı almadıysa zaten seni boşarım demesi nikaha herhangi bir zarar getirmez. Nifas müddeti 40 gündür, 40 günden sonra gelen kan hastalıktan dolayıdır. Bu konuyu doktorunuzla konuştuktan sonra herhangi sağlık yönünden zararı yoksa ilişkiye girebilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Hocam merhaba. Ben bayanım bundan 4 yıl önce evli bir adamla imam nikahı kıydım herkesten gizli ve eşininde rızasını almadan. Aileminde haberi yok bu durumdan ben çok pişman oldum. Eşi şuanda biliyor galiba imam nikahlı olduğumuzu ama ailemin haberi yok hala. Babam kesinlikle razı gelmez. Ben halen onunla görüşüyorum. Ama kesinlikle istemiyorum beni bırakmıyor. Sen benim eşimsin diyor. Daha önceleri beni defalarca dövdü ve sen benim dünya ahiret bacımsın dedi. Şimdi bende bir başkasını seviyorum ve evlenmeyi düşünüyorum bu durumda bizim imam nikahımız geçerlimidir? Lütfen yardımcı olunnn. Kesinlikle bana boşol demez. Ne yapacağımm


arifselim
Selamun aleykum. Öncelikle gizli nikah geçerli değildir. Yinede durumunuzu çok iyi anlamak için sizi dinlemek en doğrusu olur. Bunun için sana yakın bir müftülüğe giderek durumunu anlatmalı ve ona göre hareket etmelisin. Bu şekilde hareket edilmesini tavsiye ederiz.


Kayıtsız Üye
Merhaba hocam ben bundan 1.5 sene önce resmi olarak boşandık kocam uyuşturucu kullanıyordu hapse girdi çıktı halla devam etti ve biz boşandık 1.5 senedir yüzümüzü görmüyoruz ve ben başka bir insanla evlilik yolundayım imam nikahım düşmüş müdür.


arifselim
Merhaba. Eğer mahkeme kararı ile evlilik sonlandırılmış ise evliliğinizde bitmiş demektir. Resmi boşanma 1 talak ile nikahı bitirir. Uzun süre ayrı kalmak veya görüşememek nikaha zarar vermez ama mahkemenin boşaması dini nikahınızı da bitirir.


Kayıtsız Üye
Yaklaşık 9 sene önce ailemden habersiz birisiyle dini nikah kıydık.Yalnız o şahıstan çok kısa bir süre sonra ayrıldık ve dini nikah düşsün diye boş ol demesi için çok aradım ama kendisine ulaşamadım.Bu durumu nasıl çözerim hala nikahım geçerli mi?Evlenme durumum var kafamı yiyip bitiriyor bu soru

Okudunuz mu?  Çaresi olmayan hastalıktan ölmek Şehitlik midir?

ACİLSERVİS
Gizli kıyılan nikah geçersizdir. Zaten bir nikahın olmamışki boş olman gerekecek.


Kayıtsız Üye
Slm hocam ben ali evli bir kadın var kocasıyla devamlı kavga ediyor adam çok kötü küfürler ediyor karısına bir Kaç kez ayrıldılar sonra bir araya geldiler bu ağır küfürlerden dolayı nikah düşmüş olabilir mi


ACİLSERVİS
Küfür etmek, kavga etmek veya iyi geçinememek nikahı bozmaz.


Kayıtsız Üye
Eşim ateist evlendikten sonra öğrendim gerçekten ateist mi yoksa sadece ağzında mı bundan emin değilim Allahın varlığına inanmadığını söylüyor sürekli bu nedenlerle ilgili sorunlar yaşıyoruz evliliğimizde mutsuzdum boşluktaydım bir hata yapıp eşimi aldattım çalıştığım yerde bir erkek arkadaşımın ilgisi beni mutlu etti kendimi değerli hissettim bu durum cinsel boyuta geçmeden pişman oldum ve tövbe ettim beni aramamasını rahatsız etmemesini söyledim çok pişmanım hergün dua ediyorum ne yapmam gerekiyor..


Kayıtsız Üye
Ateist ile evlenmeye niyet edenin imanı gider.


arifselim
Dinsiz birisi ile ve bir müslüman kadının yahudi ve hristiyan bir erkek ile evlenmesi caiz değildir. Bu konudan iyice emin olmalısın. Eğer Allah’ı inkar ederse nikahınız da batıl olur. Ayrıca haram ilişkiden uzak dur ve samimi bir şekilde tövbe et.


Kayıtsız Üye
Merhaba hocam ben 2008 yılında imam nikahıyla evlendim 2009 da resmi nikâhımız kıyıldı ama imam nikahı kıyılırken babam yoktu yanımızda iki şahit vardı sadece daha sonra eşim sürekli bana şiddet uyguladı hakaret küfür etti daha sonrada aldattığını öğrendim bana defalarca seni istemiyorum yanıma yakışacak başka biri var dedi defol git babanın evine evlendiğimiz güne lanet olsun gibi sözler söyledi bende boşanma davası açtım 6 ay ayrı kaldık sonra özür diledi davayı geri çektim 5 ay sonra yine aynı şeyleri söylemeye başladı bende 1 yıl önce evi ter
k ettim boşanma davası açtım şuan mahkememiz devam ediyor nikâhımız düşmüş müdür


ACİLSERVİS
Nikahınız geçerlidir ve bu sözlerle nikah düşmez. Düşmesi için boşama niyeti ile üç kez boş ol demesi gerekir.


Kayıtsız Üye
Hocam iman nikah kıydık ama dalgınlığımla abdest alırken ojelerimi çıkarmayı unuttum nikahımız kabul olur mu


ACİLSERVİS
Nikah için abdest şartı yoktur.
Ojelerini namaz kılmak için temizlemelisin.


Kayıtsız Üye
Hocam merhaba 13 yıl önce evlendim görücü usulü daha eşim melek gibiydi şimdi sanki başka biri bambaşka oldu enim çocuğum olmadı 12 yıldan sonra tüp bebekle hamile kaldım eşim bize bakmıyor ben onla konuştuğum zaman benle konuşma benle yemek yeme yüzünü görmek istemiyorum diyor bana benim eşim beni aldattığını öğrendim ve yemin etti bir daha yapmıcam kuran’ana el bastı ben yıl önce tüp bebekle hamile kaldım ve hamileyken eşim beni istemediğini ve sürekli beni tehdit ediyordu senden ayrılacam diye ben doğuma 10 kala eşimin kızla konuştuğu mesajları gördüm ve ben gördükten sonra ona midem seni almıyor bana kurana el basıp tekrar bana ihanet ettin eşim şuan ben 2 yıldır ayrı yatıyor ben başka köşede o başka köşede ben kaç kez yatağı birleştirdim beni dövdü nikah düşermi oğlum 4 aylık bizimle ilgilenmiyor sürekli telefon elinden düşmüyor oğluna bile oğlum demiyor ne yapmam gerek lütfen YARDIM ben ben 6 aylık hamileyken eşimden para istedim bebeğe alışveriş yapmak için sanki benim çocuğumu ona para vercem bunları söylemek bile çok acı veriyor şuan piskolojim alt üst😔😭😭😭


dini nikah hangi hallerde bozulur, nikah hangi hallerde düşer, imam nikahı hangi hallerde bozulur

Bu kategoride yer alan Para Karşılığı Bir iş Yapılırsa Sevabı Var Mıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dini nikah hangi durumlarda geçersiz olur yada düşer? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.