Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:17
missa8
Abone

Hz. Fâtıma ve Hz. Ali’nin evlenmesi ne zaman olmuştur?

Hz. Fâtıma ve Hz. Ali’nin evlenmesi ne zaman olmuştur?

Kayıtsız Üye
Hz. Fâtıma ve Hz. Ali’nin evlenmesi ne zaman olmuştur?


Cevap: Hz. Fâtıma ve Hz. Ali’nin evlenmesi ne zaman olmuştur?

bekir34
Hz. Fâtıma, Resûl-i Ekrem Efendimizin Medine’ye teşriflerinden 5 ay sonra Recep ayında Hz. Ali ile nikâhlandı. Hicretin 2. yılında Bedir Gazâsından sonra, Zilhicce ayında da evlendiler.

Okudunuz mu?  Kuranda Anne Babaya neden üf demeyin denmiş, neden üf kelimesi kullanılmış?

Hz. Fâtıma, Resûl-i Kibriyâ Efendimizin en küçük kızı ve kızlarının en sevgilisi idi. Peygamber Efendimiz, bir gâzâdan veya bir seferden geldiği zaman ilk önce mescide gidip iki rekât namaz kılar, sonra Hz. Fâtıma’ya uğrar, daha sonra da Ezvâc-ı Tâhiratın yanına giderdi.1
Hz. Âişe (r.a.) der ki: "Ben, Fâtıma kadar sözü ve konuşması, Resûlullaha benzeyen bir kimse görmedim. Fâtıma, girdiği zaman, Resûlullah onu şefkatle karşılar, ‘Hoş geldin’ diyerek selâmlardı.

Okudunuz mu?  Karı koca arasını düzeltmek için okunacak dua

"Ben, Fâtıma’dan daha doğru sözlü bir kimse de görmedim."2 Hz. Fâtıma’nın (r.a.) yürüyüşü de Nebiyy-i Muhterem Efendimizin yürüyüşüne benzerdi.

Bir gün, Hz. Âişe’ye, "İnsanların, Resûlullaha en sevgili olanı kimdi?" diye soruldu.
Hz. Âişe, "Fâtıma idi" dedi.

"Erkeklerden kimdi?" diye sordular."Fâtıma’nın kocası" cevabını verdi.3

Okudunuz mu?  Ölenler hayatta kalanları özler mi

Peygamberimiz (s.a.v.), Kızı Hz. Zeyneb’i Mekke’den Getiriyor

Bedir esirleri arasında Peygamberimiz (s.a.v.)in damadı ve Hz. Zeyneb’in kocası Ebû Âs bin Rebi’de bulunuyordu. Bedir Harbi esirleri konusunda bahsettiğimiz gibi, Ebû Âs serbest bırakılınca Mekke’ye gitti. Daha önce Hz. Zeyneb’in hicret etmesine mâni olan Ebû Âs bu sefer kendisini serbest bıraktı.

Okudunuz mu?  Yönler nasıl bulunur

Resûl-i Kibriyâ Efendimiz de, Bedir Harbinden bir ay veya bir aya yakın bir zaman sonra Zeyd bin Hârise ile Ensardan bir zatı göndererek Hz. Zeyneb’i Mekke’den getirtti.4

Muhacir Müslümanlardan faziletli bir zat olan Osman bin Maz’un vefat etti. Bakî Kabristanına, Muhacir Müslümanlardan ilk defnedilen bu zâttır.

Bu kategoride yer alan Domuz yağı lekesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Fâtıma ve Hz. Ali’nin evlenmesi ne zaman olmuştur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.