Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:01

Peygamber Efendimiz (s.a.v.)i övmek için yazılan şiire ne ad verilir?

Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’i övmek için yazılan şiire ne ad verilir?

Hoca
Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’i övmek için yazılan şiire ne ad verilir?
Cevap : Natı Şerif


Cevap: Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’i övmek için yazılan şiire ne ad verilir?

DELFİN
Naat adı verilen ve Peygamber efendimizi övmek için kullanılan şiirlere örnekler verilebilir.Mevlidi Şerif bir gazel kaside olsa bile aynı zamanda naat özelliklerini de taşımaktadır.

Okudunuz mu?  Tiroid hastaları oruç tutabilir mi

peygamberimizi öven kaside, peygamber efendimizi ovmek için yazilan siir, peygamber efendimizi övmek için yazılan şiire ne ad verilir

Bu kategoride yer alan Osmanlı İmparatorluğunda kaç tane padişah başa geçmiştir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamber Efendimiz (s.a.v.)i övmek için yazılan şiire ne ad verilir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.