Anasayfa
25 Temmuz 2021, 14:10
Namazlar
Yönetici

Namazı zayi etmek

Namazı zayi etmek

LeoparGS
Namazı zayi etmek

Namaz, mümini Rabbi ile irtibata koyan bağdır, enerji kaynağı ile cihazı birleştiren kablo mesabesindedir. Kablosuz cihaz çalışmadığı gibi, ibadetsiz insan da karanlıkta kalır, rûh gıdasını alamaz ve güçsüz kalır. Âyet, ümmetlerin çöküşlerinin, namazı gevşetmekle başladığına işaret ediyor: Kendilerinden sonra yerlerine öyle bir nesil geldi ki namazı zâyi ettiler, şehvetlerinin peşine düştüler. İşte bunlar da azgınlıklarının cezasını bulacaklardır. (Meryem, 19/59) Dikkat edilirse, ayette ceza bulacak olanlar namazı terk edenler değil, onu zayi edenlerdir. Yani kılarken kılmıyor sayılanlar, Allah’a yakınlık vesilelerini uzaklık unsurları gibi kullananlar bu cezaya çarptırılacaktır.

Ali Budak


Cevap: Namazı zayi etmek

DELFİN
Namaz kılmak vakit ile alakalıdır.Vaktinde kılınmayan namaza vaktinde ödenmeyen borçtur.Yani bir vakit bilerek kılınmayan namazın özrü olamaz.Bu nedenle namazlarımızı zayi etmeden vaktinde kılmak faziletlidir.

Okudunuz mu?  Namaz kılanların mutlaka sakınması gereken iki günah

namazı zayi etmek

Bu kategoride yer alan Namazlar kaç rekattır ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazı zayi etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.