Anasayfa
11 Haziran 2021, 3:51
Namazlar
Yönetici

Yatsı Namazı nasıl kılınır ? (Hanefi)

Yatsı Namazı nasıl kılınır ? (Hanefi)

Mehmet5
Öğle namazı on rek’attir. Önce, dört rek’at ilk sünneti, sonra dört rek’at farzı, farzdan sonra da iki rek’at son sünneti kılınır.

Öğle namazının ilk dört rek’atlık sünneti şöyle kılınır:

1- Ayakta olarak kıbleye dönülür. Ayakların arası dört parmak açıklıkta olur.

Niyet edilir. Allah rızâsı için bugünkü öğle namazının sünnetini kılmaya niyet ettim denir.

2- Allahü ekber diyerek iftitâh tekbîri alınır.

Erkekler tekbîr alırken; ellerin içi kıbleye karşı ve parmak araları normal açıklıkta bulunur. Başparmaklar kulak yumuşağına değdirilerek eller yukarıya kaldırılır.

Kadınlar tekbîr alırken; ellerinin içi kıbleye karşı, parmak araları normal açıklıkta ve parmak uçları omuz hizâsına gelecek şekilde ellerini yukarıya kaldırırlar.

3- Tekbîrden sonra eller bağlanır. Kıyamda yani ayakta iken secde edilecek yere bakılır.

Erkekler sağ elin avucu, sol elin üzerinde ve sağ elin baş ve küçük parmağı sol elin bileğini kavramış olarak ellerini göbek altında bağlarlar.

Kadınlar sağ el sol elin üzerinde olacak şekilde ellerini göğüs üstüne koyarlar. Erkeklerde olduğu gibi sağ elin parmakları ile sol elin bileğini kavramazlar.

Ayakta sırasıyla;

– Sübhâneke
– Eûzü Besmele
– Fâtiha sûresi
– Zamm-ı sûre okunur. Meselâ, innâ e’taynâ… okunur. (Zamm-ı sûre, namazda okunan sûrelere denir.)

4- Allahü ekber diyerek rükü’a varılır yani bel doksan derece eğilir ve burada en az üç defa Sübhâne rabbiyel-azîm denilir. Rükü’da iken ayakların üzerine bakılır.

Okudunuz mu?  Namazlar kaç rekattır ?

Erkekler rükü’da, parmaklarını açıp, dizlerin üstüne kor. Sırtını ve başını düz tutar. Bacaklarını ve kollarını dik tutarlar.

Kadınlar rükû’da, sırtını ve başını, bacaklarını, kollarını dik tutmaz. Sırtlarını biraz meyilli tutarak erkeklerden daha az eğilirler. Ellerini parmaklarını açmayarak dizleri üzerine koyarlar ve dizlerini biraz bükük bulundururlar.

Üç defa Sübhâne rabbiyel-azîm dedikten sonra, Semi’Allahü limen hamideh diyerek rükü’dan kalkılır ve ayakta Rabbenâ lekel-hamd denilir.

5- Sonra, Allahü ekber diyerek secdeye varılır. Secdeye inerken önce dizler, sonra eller, daha sonra da burun ve alın yere konur. Secdede baş iki elin arasında ve hizâsında bulunur. El parmakları birbirine bitişiktir. Secdede iken ayaklar kaldırılmaz. Secdede gözler kapalı olmaz. Burada en az üç kere Sübhâne rabbiyel-a’lâ denilir.

Erkekler, secdede dirseklerini yanlarından uzak, kollarını yerden kalkık bulundururlar. Ayaklar, parmaklar üzerine dik tutulur ve parmak uçları kıbleye gelecek şekilde yere konur.

Kadınlar, secdede kollarını yanlarına bitişik hâlde bulundururlar.

Ayaklar bitişik olarak parmaklar üzerine dik tutulur ve parmak uçları kıbleye gelecek şekilde kıvrılarak yere konur.

6- Allahü ekber diyerek başını secdeden kaldırıp diz üstü oturulur. Otururken, parmaklar dizlerin hizâsına gelecek şekilde eller uylukların üzerine konur ve kucağa bakılır. Burada SübhânAllah diyecek kadar kısa bir an oturulur.

Bu oturuşta erkekler, sol ayağını yere yayarak onun üzerine oturur, sağ ayak, parmakları kıbleye yönelmiş durumda dik tutulur.

Kadınlar ise, ayaklarını yatık olarak sağ tarafına çıkarır ve öylece otururlar.

Okudunuz mu?  Vitir Namazında Tekbir

Sonra, Allahü ekber diyerek ikinci defa secdeye varılır ve yine en az üç kere Sübhâne rabbiyel-a’lâ denilir.

7- Allahü ekber diyerek secdeden ayağa (ikinci rek’ata) kalkılır ve eller bağlanır.

İkinci rek’atte sırasıyla;

– Besmele,
– Fâtiha,
– Zamm-ı sûre okunur.

Sonra, birinci rek’atte olduğu gibi, Allahü ekber diyerek rükü’a varılır ve en az üç kere Sübhâne rabbiyel-azîm denilir.

8- Semi’Allahü limen hamideh diyerek rükûdan ayağa kalkılır ve ayakta Rabbenâ lekel-hamd denilir.

Allahü ekber diyerek secdeye varılır. Birinci rek’atte olduğu gibi yine en az üç kere Sübhâne rabbiyel-a’lâ denilir.

Sonra, Allahü ekber diyerek secdeden kalkılıp oturulur ve burada SübhânAllah diyecek kadar kısa bir an oturulur.

Sonra, Allahü ekber diyerek ikinci defa secdeye varılır ve en az üç kere Sübhâne rabbiyel-a’lâ denilir.

9- Allahü ekber diyerek secdeden doğrulup oturulur.

Otururken, el parmakları dizlerin hizâsına gelecek şekilde uylukların üzerine konur ve kucağa bakılır. Buna ilk oturuş ya’ni kâdei ûla denir.

Ettehıyyâtüyü okuyup üçüncü rek’eta kalkılır.

Üçüncü rek’atte, Fatiha ve zamm-ı sure okunur, rükü’ ve secde yapılıp, dördüncü rek’ate kalkılır. Dördüncü rek’atte yine Fatiha ve zamm-ı sure okunur sonra rükü’ ve secde yapılarak, kâde-i âhıre yani son oturuşa oturulur.


Cevap: Yatsı Namazı nasıl kılınır ? (Hanefi)

Mehmet5
Oturuşta sırasıyla;

– Ettehıyyâtü
– Allahümme salli
– Allahümme bârik
– Rabbenâ âtina…duâları okunur.

Erkekler, sol ayağını yere yayarak onun üzerine oturur, sağ ayak parmakları kıbleye yönelmiş durumda dik tutulur.

Okudunuz mu?  Namaz Duaları: Sübhaneke, Ettehiyyâtü, Allâhümme Salli, Allâhümme Barik, Rabbenâ âtina, Rabbenâğfirlî, Kunut Duaları

Kadınlar, ayaklarını yatık olarak sağ tarafa çıkarır ve öylece otururlar.

10- Önce başını sağa çevirerek Esselâmü aleyküm ve rahmetullah denir. Selâm verirken omuzlara bakılır.

Sonra başını sola çevirerek sağ tarafta olduğu gibi yine, Esselâmü aleyküm ve rahmetullah denilir. Böylece dört rek’atlık sünnet namazı tamamlanmış olur.

Öğlen namazının farzı ile ilk dört rek’atlık sünneti arasında kılınış bakımından bir fark yoktur. Tek fark üç ve dördüncü rek’atlarda zamm-ı sure okunmaz. Farzdan sonra son iki rek’atlık sünnete kalkılır.

Öğlenin son sünneti şöyle kılınır:

1- Önce kıbleye karşı dönülür. Ayaklar birbirinden dört parmak kadar açık olarak paralel tutulur. Ellerin baş parmakları kulak yumuşaklarına değdirilir, avuç içleri kıble istikâmetine açılır. Niyet ettim. Allah rızâsı için bu günün öğle namazının son sünnetini kılmaya, döndüm kıbleye diye kalbden geçirildikten sonra, Allahü ekber diyerek, göbek altında, sağ el sol elin üzerine bağlanır.

Kadınlar tekbîr alırken; ellerinin içi kıbleye karşı, parmak araları normal açıklıkta ve parmak uçları omuz hizâsına gelecek şekilde ellerini yukarıya kaldırırlar. Sağ el sol elin üzerinde olacak şekilde ellerini göğüs üstüne koyarlar. Erkeklerde olduğu gibi sağ elin parmakları ile sol elin bileğini kavramazlar.

2- Gözleri, secde edilecek yerden ayırmaksızın:

a) Sübhâneke, okunur.
b) E’ûzü Besmeleden sonra Fâtiha, okunur.
c) Fâtihadan sonra Besmele okunmaksızın bir zamm-ı sûre (meselâ; Elem terakeyfe..) okunur.

Okudunuz mu?  Namaz Borcu Olanların Kaza Namazlarını Nasıl Kılacakları

3- Zamm-ı sûreden sonra "Allahü ekber" diyerek rükü’a eğilinir. El parmaklarını açıp dizler üzerine konur, bel düz tutulur ve gözleri ayaklardan ayırmayarak, en az üç defa "Sübhâne Rabbiyel-azîm" (5 veya 7 de olur) denir.

Kadınlar rükûda, sırtını ve başını, bacaklarını, kollarını dik tutmaz. Sırtlarını biraz meyilli tutarak erkeklerden daha az eğilirler. Ellerini parmaklarını açmayarak dizleri üzerine koyarlar ve dizlerini biraz bükük bulundururlar.

4- "Semi’Allahü limen hamideh" diyerek doğrulunur. Doğrulurken, pantolon çekilmez ve gözler secde yerinden ayrılmaz. Tam dik durunca, (Rabbenâ lekel hamd) denir.

5- Ayakta fazla durulmadan "Allahü ekber" diyerek secdeye gidilir. Secdeye giderken sırası ile;

a) Sağ diz, sonra sol diz, sağ el, sonra sol el, burun ve alın yere konur. b) Ayak parmakları kıble istikâmetinde bükülür.
c) Baş iki elin arasına konur,
d) Elin parmakları bitişik tutulur,
e) Avuç içleri yere yapıştırılır. Dirsekler yere yapıştırılmaz.
f) Bu vaziyette iken en az üç defa "Sübhâne rabbiyel-a’lâ" denir.
Kadınlar, secdede kollarını yanlarına bitişik hâlde bulundururlar.

6- Sonra, Allahü ekber diyerek sol ayak yere yayılır, sağ ayağın parmakları kıble istikâmetinde bükülür, uylukların üzerinde oturulur. Avuçlar, dizin üzerine konur ve parmaklar kendi hâline bırakılır.

Kadınlar ise, ayaklarını yatık olarak sağ tarafına çıkarır ve öylece otururlar.

7- Uyluklar üzerinde sübhâhAllah diyecek kadar oturduktan sonra, "Allahü ekber" diyerek, tekrar secdeye varılır.

8- Secdede, yine en az üç defa "Sübhâne rabbiyel a’lâ" dedikten sonra Allahü ekber diyerek ayağa kalkılır. Ayağa kalkarken, ellerle yerden kuvvet alınmaz ve ayaklar yerinden oynatılmaz. Secdeden kalkarken önce alın, sonra burun, sonra da sol el ve sağ el, sonra sol diz ve sağ diz yerden kaldırılmalıdır.

Okudunuz mu?  Camide Farzdan Sonra Hemen Kalkmak

9- Ayakta iken Besmeleden sonra Fâtiha ve bundan sonra bir zamm-ı sûre okunup, "Allahü ekber" diyerek rükü’a eğilinir.

10- İkinci rek’at de, birinci rek’atte târif edilen şekilde tamamlanır. Yalnız ikinci secdeden sonra, "Allahü ekber" deyince, ayağa kalkmayıp uyluklar üzerine oturulur ve:

a) "Ettehiyyâtü", "Allahümme salli", "Allahümme bârik"ve "Rabbenâ âtina" duâlarını okuduktan sonra, önce sağa, "Esselâmü aleyküm ve rahmetullah", sonra sola "Esselâmü aleyküm ve rahmetullah" diye selâm verilir.

b) Selâm verdikten sonra, "Allahümme entesselâm ve minkesselâm tebârakte yâ zel-celâli vel-ikrâm" denir ve böylece namaz tamamlanmış olur.

Bundan sonra, üç kere "Estagfirullah" denir, sonra, "Âyet-el-kürsî" okunur ve tesbih çekilir. Yani, otuzüç defa, Sübhânellah, otuzüç defa Elhamdülillah, otuzüç defa Allahü ekber denir. Sonra, Lâ ilâhe illAllah vahdehû lâ şerîkeleh, lehülmülkü ve lehül hamdü ve hüve alâ külli şey’in kadîr, denir. Bunları sessizce okumalıdır. Yüksek sesle okumak bid’attır.

Daha sonra duâ edilir. Duâ ederken, eller göğüs hizâsına kaldırılır. Eller göğe doğru açılarak avuçların içi yüze doğru biraz meyilli tutulur ve iki elin arası açık bulundurlur. Dirsekler yanlara yapışık olmaz.

Cemaatle kılarken

İmâmla birlikte kılarken, ayakta iken imâm içinden okusa da, yüksek sesle okusa da, cemaat bir şey okumaz. Yalnız, birinci rek’atte, Sübhâneke okur. İmâm, yüksek sesle Fâtihayı bitirince, cemaat yavaşça "âmîn" der. Bunu yüksek sesle söylememelidir.

Okudunuz mu?  Namazda secde ederken alının Toprak veya cinsi birşeyin üzerine Gelmesi gerekliliği

Rükü’dan kalkarken, imâm "Semi’Allahü limen hamideh" deyince, cemaat yalnız, "Rabbenâ lekel hamd" der. Sonra eğilirken "Allahü ekber" diyerek, imâmla birlikte cemaat de secdeye gider. Rükü’da, secdelerde ve otururken yalnız kılar gibi cemaat de okur.


Cevap: Yatsı Namazı nasıl kılınır ? (Hanefi)

Mehmet5
BAŞKA BİR ANLATIMA GÖRE
YATSI NAMAZININ KILINIŞI:

13 rek’attır. 4 ilk sünnet, 4 farz, 2 son sünnet, 3 vitir

4 rek’at ilk sünnetin kılınışı

1. Rek’at

– Niyet edilir.
– Tekbir getirilir.
– Sübhâneke okunur.
– Eûzü Besmele çekilir.
– Fâtiha okunur.
– Zamm-ı sûre okunur.
– Rükü’a eğilinir.
– Secdeye gidilir.
İkinci rek’at için ayağa kalkılır.

2. Rek’at

– Besmele çekilir.
– Fâtiha okunur.
– Zamm-ı sûre okunur.
– Rükü’a eğilinir.
– Secde’ye gidilir.
– Oturulur (ilk oturuş).
– Ettehıyyâtü okunur.
– Salli ve Bârik okunur.
Üçüncü rek’at için ayağa kalkılır.

3. Rek’at

– Sübhâneke okunur.
– Eûzü Besmele çekilir.
– Fâtiha okunur.
– Zamm-ı sûre okunur.
– Rükü’a eğilinir.
– Secdeye gidilir.
Dördüncü rek’at için ayağa kalkılır.

4. Rek’at

– Besmele çekilir.
– Fâtiha okunur.
– Zamm-ı sûre okunur.
– Rükü’a eğilinir.
– Secdeye gidilir.
– Oturulur(son oturuş).
– Ettehıyyâtü okunur.
– Salli ve Bârik okunur.
– Rabbenâ âtina duâsı okunur.
– Selâm verilir.

Okudunuz mu?  Ezan Okunurken Neden La Havle Vela Kuvvete İlla Billah Denir?

Allahümme entesselâmü… okunup, hemen farza kalkılır.

Dört rek’at farzının kılınışı

1. Rek’at

– Kâmet getirilir.
– Niyet edilir.
– Tekbir getirilir.
– Sübhâneke okunur.
– Eûzü Besmele çekilir.
– Fâtiha okunur.
– Zamm-ı sûre okunur.
– Rükü’a eğilinir.
– Secdeye gidilir.
İkinci rek’at için ayağa kalkılır.

2. Rek’at

– Besmele çekilir.
– Fâtiha okunur.
– Zamm-ı sûre okunur.
– Rükü’a eğilinir.
– Secdeye gidilir.
– Oturulur (ilk oturuş).
– Ettehıyyâtü okunur.
Üçüncü rek’at için ayağa kalkılır.

3. Rek’at

– Besmele çekilir.
– Fâtiha okunur.
– Rükü’a eğilinir.
– Secdeye gidilir.
Dördüncü rek’at için ayağa kalkılır.

4. Rek’at

– Besmele çekilir.
– Fâtiha okunur.
– Rükü’a eğilinir.
– Secdeye gidilir.
– Oturulur (son oturuş).
– Ettehıyyâtü okunur.
– Salli ve Bârik okunur.
– Rabbenâ âtina duâsı okunur.
– Selâm verilir.


Cevap: Yatsı Namazı nasıl kılınır ? (Hanefi)

Mehmet5
en kısa sürede güncellenecektir

Allahümme entesselâmü… denir. Sonra son sünnet için ayağa kalkılır.

İki rek’at son sünnetin kılınışı

1. Rek’at

– Niyet edilir.
– Tekbir getirilir.
– Sübhâneke okunur.
– Eûzü Besmele çekilir.
– Fâtiha okunur.
– Zamm-ı sûre okunur.
– Rükü’a eğilinir.
– Secdeye gidilir.
İkinci rek’at için ayağa kalkılır.

2. Rek’at

– Besmele çekilir.
– Fâtiha okunur.
– Zamm-ı sûre okunur.
– Rükü’a eğilinir.
– Secdeye gidilir.
– Oturulur.
– Ettehıyyâtü okunur.
– Salli ve Bârik okunur.
– Rabbenâ âtina duâsı okunur.
– Selâm verilir.

Okudunuz mu?  Cenaze Namazı nasıl kılınır ? (Hanefi)

Allahümme entesselâmü… dedikten sonra, Vitir namazı için ayağa kalkılır.

3 rek’at vitir namazının kılınışı

1. Rek’at

– Niyet edilir.
– Tekbir getirilir.
– Sübhâneke okunur.
– Eûzü Besmele çekilir.
– Fâtiha okunur.
– Zamm-ı sûre okunur.
– Rükü’a eğilinir.
– Secdeye gidilir.
İkinci rek’at için ayağa kalkılır.

2. Rek’at

– Besmele çekilir.
– Fâtiha okunur.
– Zamm-ı sûre okunur.
– Rükü’a eğilinir.
– Secdeye gidilir.
– Oturulur (ilk oturuş)
– Ettehıyyâtü okunur.
Üçüncü rek’at için ayağa kalkılır.

3. Rek’at

– Besmele çekilir.
– Fâtiha okunur.
– Zamm-ı sûre okunur.
– Tekbîr getirilir (başlangıç tekbîri gibi)
– Kunut duâları okunur.
– Rükü’a eğilinir.
– Secdeye gidilir.
– Oturulur (son oturuş).
– Ettehıyyâtü okunur.
– Salli ve Bârik okunur.
– Rabbenâ âtina duâsı okunur.
– Selâm verilir.

Allahümme entesselâmü… dedikten sonra, üç defa istigfâr söylenip, Ayet-el kürsî okunup tesbih çekilir. Sonra duâ edilerek, namaz tamamlanır.


Mehmet5
Namaz Duaları

Sübhaneke

Sübhânekellâhümme ve bir hamdik ve tebârakesmük ve teâlâ ceddük (ve celle senâük) ve lâ ilâhe ğayrük)
Ve celle senâük yalnızca cenaze namazlarında kullanılır.

Allah’ım! Sen eksik sıfatlardan pak ve uzaksın. Seni daima böyle tenzih eder ve överim. Senin adın mübarektir. Varlığın her şeyden üstündür. Senden başka ilah yoktur.

Ettehiyyâtü

Ettehiyyâtü lillâhi vessalevâtü vettayibât. Esselâmü aleyke eyyühen-Nebiyyü ve rahmetüllahi ve berakâtühüh. Esselâmü aleynâ ve alâ ibâdillâhis-Sâlihîn. Eşhedü en lâ ilâhe illallâh ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve Rasülüh.
Dil ile, beden ve mal ile yapılan bütün ibadetler Allah’a dır. Ey Peygamber! Allah’ın selamı, rahmet ve bereketleri senin üzerine olsun. Selam bizim üzerimize ve Allah’ın bütün iyi kulları üzerine olsun. Şahitlik ederim ki, Allah’tan başka ilah yoktur. Yine şahitlik ederim ki, Muhammed, O’nun kulu ve Peygamberidir.

Okudunuz mu?  Namazı özürsüz kılmayan kimseye, Allahü teâlâ onbeş sıkıntı verir.

Allâhümme Salli

Allâhümme salli alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed. Kemâ salleyte alâ İbrahime ve alâ âli İbrahim. İnneke hamidün mecîd.

Allah’ım! Muhammed’e ve Muhammed’in ümmetine rahmet eyle; şerefini yücelt. İbrahim’e ve İbrahim’in ümmetine rahmet ettiğin gibi. Şüphesiz övülmeye layık yalnız sensin, şan ve şeref sahibi de sensin.

Allâhümme Barik

Allâhümme barik alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed. Kemâ barekte alâ İbrahîme ve alâ âli İbrahim. İnneke hamidün mecîd.

Allah’ım! Muhammed’e ve Muhammed’in ümmetine hayır ve bereket ver. İbrahim’e ve İbrahim’in ümmetine verdiğin gibi. Şüphesiz övülmeye layık yalnız sensin, şan ve şeref sahibi de sensin.


Mehmet5
Namaz Duaları

Rabbenâ âtina

Rabbenâ âtina fid’dünyâ haseneten ve fil’âhirati haseneten ve kınâ azâbennâr. Birahmetike yâ Erhamerrahimîn

Allah’ım! Bize dünyada iyilik ve güzellik, ahirette de iyilik, güzellik ver. Bizi ateş azabından koru.

Rabbenâğfirlî

Rabbenâğfirlî ve li-vâlideyye ve lil-Mü’minine yevme yekûmü’l hisâb.

Ey bizim Rabbimiz! Beni, anamı ve babamı ve bütün mü’minleri hesap gününde (herkesin sorguya çekileceği günde) bağışla.

Okudunuz mu?  Akşam namazında yanlıslıkla kunut tekbiri almak

Kunut Duası

Allâhümme innâ nesteînüke ve nestağfirüke ve nestehdik. Ve nü’minü bike ve netûbü ileyk. Ve netevekkelü aleyke ve nüsni aleykel-hayra küllehü neşkürüke ve lâ nekfürüke ve nahleu ve netrükü men yefcürük.

Allahım! Senden yardım isteriz, günahlarımızı bağışlamanı isteriz, razı olduğun şeylere hidayet etmeni isteriz. Sana inanırız, sana tevbe ederiz. Sana güveniriz. Bize verdiğin bütün nimetleri bilerek seni hayır ile överiz. Sana şükrederiz. Hiçbir nimetini inkar etmez ve onları başkasından bilmeyiz. Nimetlerini inkar eden ve sana karşı geleni bırakırız.

Kunut Duası

Allâhümme iyyâke na’büdü ve leke nüsalli ve nescüdü ve ileyke nes’a ve nahfidü nercû rahmeteke ve nahşâ azâbeke inne azâbeke bilküffâri mülhık.

Allahım! Biz yalnız sana kulluk ederiz. Namazı yalnız senin için kılarız, ancak sana secde ederiz. Yalnız sana koşar ve sana yaklaştıracak şeyleri kazanmaya çalışırız. İbadetlerini sevinçle yaparız. Rahmetinin devamını ve çoğalmasını dileriz. Azabından korkarız, şüphesiz senin azabın kafirlere ve inançsızlara ulaşır.


yatsı namazı nasıl kılınır video, hanefilerde yatsı namazı nasıl kılınır, yatsı namazı nasıl kılınır

Bu kategoride yer alan İkindi Namazı nasıl kılınır ? (Hanefi) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yatsı Namazı nasıl kılınır ? (Hanefi) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.