Anasayfa
6 Ağustos 2021, 23:43
Namazlar
Yönetici

İstihare Namazı nasıl kılınır ? (Hanefi)

İstihare Namazı nasıl kılınır ? (Hanefi)

tsrock
Ben şöyle yapsam niyet ettim Allah rızaı için istihare namazı kılmaya
1.rekT subhaneke.fatiha.maun
2.rekat fatiha ihlas
kadeiahire tahiyyat salli barik rabbeNalar sonra kendimce dua edip yatsam olurmu

Tam olarak istihare namazı nasıl kılınır ?


Yorum: İstihare Namazı nasıl kılınır ? (Hanefi)

arifselim
Evet kardeşim istihare için bu şekilde namaz kılınabilir. Ama istihareden sonra istihare duası ettikten sonra kendi duanı ve dileğini dile getirsen daha güzel olur. Bu duayı yapmadan direk kendi dileğini dilersen yine de istihare için yeterli olmuş olur.

İstihare namazından sonra okunan istihare duası:

”Allâhumme innî estehîruke bi-ilmike ve estakdiruke bikudratike ve es’eluke min fadlike’l-azîm. Feinneke takdiru velâ ekdiru ve ta’lemu vela â’lemu ve ente allâmu’l-ğuyûb. Allâhumme in kunte ta’lemu enne hâzâ’l, emre hayrun lî fî dînî ve meâşî ve âkibeti emrî âcili emrî ve âcilihi fakdirhu lî ve yessirhu lî summe bârik lî fîh. Ve in kunte tâ’lemu enne hâza’l-emre şerrun lî fî dînî ve meâşî ve âkıbeti emri âcili emrî ve acilihî fasrifhu annî vasrifnî anhu va’kir liyelhayra haysu kâne sume ardinî bih. ”

İstihare duasının anlamı;

Allah’ım yapmayı düşündüğüm şu işin işlenmesinden yahut terkinden hangisinin hayırlı olduğunu bana ilminle kolaylaştır. Kudretinle senden güç istiyorum. Senin devasa fazlından hibe buyurmanı dilerim. Şüphesiz senin her şeye gücün yeter; benim gücüm yetmez. Sen bilirsin, ben bilemem. Sen şeyi çok iyi bilensin, Allah’ım. Eğer bu işi dinim, yaşayışım ve işimin sonucu veya dünya veya ahretimin sonucu bakımından benim için hayırlı olduğunu bilirsen o işi bana takdir et, kolaylaştır ve onu bana mukaddes kıl. Eğer bu işi; dinim, yaşayışım ve işimin sonucu veya dünya veya ahretimin sonucu bakımından benim için fenalık olarak bilirsen, onu benden, beni de ondan uzak eyle. Nerede olursa olsun benim için iyilik olanı takdir et. Sonra da beni bu hayırla hoşnut eyle”

Okudunuz mu?  Secdede Ayakların Yerden Kaldırılmasıyla Namaz Bozulur Mu Hakkında

Cevap: İstihare Namazı nasıl kılınır ? (Hanefi)

hatalar
Bundan sonra da, inşAllah hiç günah işlememeye söz veriyorum" denir.DEMİŞSİNİZ . ama hatasız kul olmaz ki söz verirsek günah işlediğimizde sözümüz bozulmuş olacaktır ki kişi tutamayacağı sözü vermemelidir burada onun yerine inşAllah kendimi günahlardan sakınmak istiyorum yardım eyle ALLAH’ım diye dua etmek bana daha doğru geliyor.
sizleride uyarmak istedim .. sağlıcakla kalaın
Selamün Aleyküm.


Cevap: İstihare Namazı nasıl kılınır ? (Hanefi)

denız
yakınım benim için istihareye yatmıştı. Rüyasında büyük masada yemek veriyormuş. Masanın olduğu yerde de florasan masayı çok güzel aydınlatıyormuş. Nur gibi aydınlıkmış. Düğün yemei gibi bişeymiş. Yemekler hazır olana kadar su içmeye gitmiş. suyun yerini ararken uyanmış kendisi. Sabah uyandıktan sonra tekrar ben şimdi ne dicem rüya için diye düşünürken tekrar uyuya kalmış. Bu sefer bir kadın çıkmış karşısına. Ona ne demeliyim yanlış yönlendirmek istemiyorum diye sormuş. O da Allah ın adını biliyorsa inaniyorsa Allah a kimseye bir şey danışmasına gerek yok. Kimseye sormasın kafasını karıştırmasın demiş. Fakat biz şu an birbirimizi çok sevmemize rağmen ayrıldık. Beni sevdiğini biliyorum ama çok sinirleri yıpranmıştı. Acaba çekemeyen birileri ayırmaya çalışmış olabilir mi? Sizce rüya hayırlı mı? Ne olur yardımcı olun lütfen? Çok seviyorum onu.


arifselim
Değerli kardeşim. İstihareye senin kendi işin için yatman sünnettir başkasını yatırmak doğru değildir. Ayrı haldeyken birisi için istihare yapılmaz. Ancak evlilik kararı vermek üzereyken kararsız kalırsan o zaman istihare yapılabilir. Bundan dolayı bu rüyayı tabir etmek de doğru olmaz.


Kayıtsız Üye
Istihare namazı kıldıktan sonra ilk gün beyaz elbise giymiş kisiler gördüm. 2 gün tekrar yattim bu kez bir kagitta yeşil ördek yazıyordu. 3 gün ise yesil erik ile yesil elma gördüm nasıl yorumlamak gerekir bu ruyalari tesk ederim simdiden

Okudunuz mu?  Aylık Namaz Ağacı Çocuklar için

arifselim
İstihare namazında ilk bir işaret alınırsa artık istihareye devam edilmez. İlk gördüğün rüya ise olumlu ve hayırlı manada tabir edilir. En doğrusunu elbette Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Sayın kardeşim keşke herkes arkadaşınız gördüğü gibi güzel bir rüya görebilse aydınlık diyorsunuz demek ki hayırlı birileri aklınızı karıştırıyor olabilir asıl önemli olan şu ki uyandığında içi ferah mıydı eğer ferahsa hayırlıdır inşAllah ama yinede herşeyin en doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
İstiare namazında karlı bir yerdeyiz istiare için yaptığım insanla ve elimden kan akıyo karlar eriyor ve yeşil çimenler çıkıyo bunu nasıl yorumlayabiliriz


arifselim
Eğer kar olan bir mevsimde isen o zaman istihare olumlu manaya işaret eder. Asıl önemli olan senin içine gelen huzur yada huzursuzluk hissidir bu his en açık işaret olur.


Kayıtsız Üye
İstihareye yatmıştım rüyamda annemin hastanede yattigini gördüm asansorle asagiya indimi gördüm tuvalet gördüm bahce supurdum


arifselim
Bu rüya istihare için net bir işaret olmaz. En doğrusu içine gelen işarete göre bir mana çıkarabilirsin. Şayet için rahat etmemişse istihareyi tekrar edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Ben rüya gördüm fakat ilk gördüğümde kar yagiyodu ama siyah tc vardı odamda , ikincisinde de yemyeşil bir bahçeden dometeslere hiç dokunmuyorum yeşil Biber topluyordum elime bir de birisi benim niyetime yatmisti beyaz gelinlik giymisim gelinliği kaldırıyormusum ayakkabılarım siyah ? Puf


arifselim
Her iki rüyanda olumlu manaya delalet eder. İstiharede eğer ilk gecede bir işaret alırsan daha devam edilmez. İlk gördüğün rüya olumlu manaya işarettir. Elbette içine gelen his de çok önemlidir.


Kayıtsız Uye
Merhaba ben istihare namazı ni yaptigim gunun ilk gunu beyaz renk te aralarinda siyag cizgiler olan bir şey gördüğümü hissettim uyandığım da 3 gun ise kırmızı hissettim ama oda net gördüm deyil 6 gece rüyamda olmus annemi gördüm ve benim istihare yaptigim eşimden boşanmak istemem hayirlimi oldu ile ilgiydi annem rüyamda bosanmak istedigim için bana kiziyor ve kovaliyordu bu da bir isaret ola bilirmi hislerim de iyi yada kötü bir şey yok teşekkürler

Okudunuz mu?  Vitir Namazında Tekbir

arifselim
Merhaba kardeşim. İstiharede ilk görünen işaret olursa istihare tekrar tekrar devam edilmez. İlk rüyan olumlu manaya işaret etmiyor aslında diğer rüyalarında bu manada yorumlanır. Ayrıca bu gibi konularda mutlaka danışmak fikir almak ve öyle bir karar ulaşmak gerekir.


Kayıtsız Üye
Bende çok seviturum kendi adima onun adina yaptirdim iki defa hayirli cikmis ücüncü defasinda kacirma olaylari felan görmüş bune ye isarettir lütfen yardim ci olun ögren mek istiyum


arifselim
Değerli kardeşim. İstihare olmak üzere olan meşru bir durum karşısında kararsız kalıp tereddüt yaşarsan o zaman istihare yapılabilir. Ayrıca istihareyi herkes kendisi için yapmalıdır çünkü sünnet böyledir.


Kayıtsız Üye
Ben istıhare aptım rüyamda bir şey için netıcesı olumlumu degılmı dıye Allah’a dua ettım duayı okuyup sonra mrk ettıgım duayı yaptım rüyamda sıyah ve beyaz dolapları olan bı mutfakta oturuyodum bırıde bana beyaz bı tabakta beyaz cekırdekler verdı ruyam ne anlama gelıyo


arifselim
Rüyada mutfak dolapları bir çok manalara geldiği için bu rüya istihare için açık bir işaret olmaz. Eğer içine bir huzur yada huzursuzluk hissi gelmişse bu en doğru işaret olur. Bunu da hissetmemişsen istihareyi tekrar yapabilirsin.


Kayıtsız Üye
Mrb ben de istihare namazı kıldım ve rüyamda iki tane yemekle alakalı dükkan gördüm. Bunlardan biri kırmızı renkli diğeri mavi renkliydi.mavi renkli olana girip kardeşim için yemek aldım. Bu arada cebimde de çok fazla kağıt para vardı.

Okudunuz mu?  Namaz Duaları: Sübhaneke, Ettehiyyâtü, Allâhümme Salli, Allâhümme Barik, Rabbenâ âtina, Rabbenâğfirlî, Kunut Duaları

Mrb bende istihare namazı kıldım ve rüyamda iki tane yanyana yemekle alakalı dükkan gördüm. Bunlardan biri kırmızı renkli diğeri mavi renkliydi.mavi renkli olana girip yemek aldım.bu arada cebimde de çok fazla kağıt para vardı.


arifselim
Merhaba kardeşim. İstihare için bu gördüğün rüya olumlu manaya yorumlanır. Ancak asıl önemli olan rüya değildir. Önemli olan senin içine doğan olumlu yada olumsuz hissindir bu sana işaret olur.


Kayıtsız Üye
Hayırlı amşamlar. Erkek arkadaşım bizim için 3 gece istihareye yatmış. Her gece ilk önce uzunca bir süre kapkaranlık bir yerde olduğunu, sonrasında güneş gibi bir ışık doğduğunu görmüş. Işık o kadar parlakmışki gözleri kamaşıp bakamamış bile sonrasında bizim el ele tutuştuğumuzu görmüş. 2. Gecede de aynı rüyayı görmüş. 3. Gecede herşey aynı şekilde olmuş. Ancak sadece önce el ele tutuşmuşuz sonra ağlayarak birbirimize sarılmışız.
Not: bizim kavuşmamız için çok büyük engellerimiz var acaba bunları aşıp kavuşabilecekmiyiz bu rüya bu anlama gelebilir mi?


arifselim
Hayırlı günler kardeşim. İstihare ne için ve hangi durumlarda yapılır onu iyi bilmek gerekir. İstihare ancak meşru bir konuda bir adım atılır, araştırılır soruşturulur ama buna rağmen arada kalınırsa o zaman istihare yapılabilir. Zaten ikinizde birbirinizi istiyorsanız istihare yapmanın bir anlamı yoktur. Ancak ikinizden birisi kararsız kalırsa o zaman bunlarla birlikte istihare yapabilir.


Kayıtsız Üye
Iyi gunler evlenecegim kisiyi daha yakindan tanimiyorum ve çok kararsizim simdi istihare namazını tam.olarak anlamadim lütfen rica ediyorum sizden bana net bir sekilde anlatirmisiniz


arifselim
İyi günler kardeşim.

– Evlenmek istediğin kişiyi ilk önce hakkında bir araştırma yapmalısın ve evlilik için uygun biri olup olmadığını öğrenmelisin.

– Eğer olumlu veya olumsuz bir sonuç çıkarsa zaten bellidir ona göre hareket edilir.

Okudunuz mu?  Vitir Namazı nasıl kılınır ? (Hanefi)

– Yok eğer arada kalırsan ve bir karar veremiyorsan ne olumlu nede olumsuz diye bir sonuç elde edemiyorsan işte o zaman istihare zamanı gelmiş demektir.

– Bir çok kişi hiç bir şey yapmadan istihare yapıyor ve daha sonra neden istiharemde şöyle oldu yok böyle oldu demeye başlıyor.

– İstihare namazı ise gece uyumadan önce iki rekat namaz kılınır ve ardından istihare duası edilir, niyet edilir ve dünya kelamı konuşmadan kıbleye karşı sağ tarafına doğru yatılır.

– İstiharede esas olan yani en önemli olan şey rüya değil senin içine o konuda gelen hissin ne olduğudur.


Kayıtsız Üye
Istihareye yattım bugün rüyamda böyle kıyafetim yeşillik ağaçlar var sonra kar yağmış biraz ilerlerime tepelere falan hep yağmış kar bembeyaz tepede öyle bir parlıyor ki nur gibi çok güzeldi uyandım sizce iyi mıdır


arifselim
İstihare için en güzel işaret senin içine doğan huzur hissidir bu his en doğru işaret olur. Rüyan ise hayırlı ve güzeldir ama hissedeceğin huzur daha önemlidir.


Kayıtsız Üye
Hayırlı geceler, ben sevdiğim kişi için istihare namazı kilip yattım. Bundan bir hafta kadar önce. Biz şuan ayrıyız onun bir davranışından dolayi ve ben pek napicağimi bilemediğimden, yani önüme bakmalıyım yoksa tekrardan adım atip, ona şans mı tanimaliyim karar vermedi. Tekrardan beni hayal kırıklığına uğratır diye napicağimi bilemediğimden istihare namazı kilip hayirlisini Rabbim’den dileyip bizi O’na bıraktım. İlk gece bişey görmedim 2. gece rüya gördüm. Rüyamda karanlık bir topluluk vardı daha doğrusu insanlar karanlıktı belli değildi, etraf da karanlıktı. Bende o topluluğun içindeyim. O yoktu tek ben vardım. Biliyorum ki nişanımız var. Onun tarafı da gelmiş. Parmağıma tek taş yüzük takildi taşı parlaktı gecede belli oluyordu ama kimin yerleştirdiğini anlamadım uçar gibi parmağıma yerlestirildi. Ama bir insan takmadı rüzgar gb bişey. Sonra dendi ki o yüzüğün taşı sandığından da büyük dendi. Ben pek yüzükten anlamam ama 1,9 gb bişey dendi. Büyük olduğu anlamına geldiğini anladım tek. Uyandığımda huzurluydum hatta o günde. Üçüncü gece bişey görmedim daha da devam etmedim. Hayırlısıyla yorumlarsaniz sevinirim. Doğru biraz kötüyüm Rabbim’e sığınıyorum, şuan ki halimize sabretmeye çalışıyorum.

Okudunuz mu?  Teravih namazı yalnız kılınır mı?

arifselim
Hayırlı günler. İstihareden önce evlilik için o kişi hakkında istişare edilmiş olması ve bir türlü bir karara varılamamış olması gerekir. Eğer öyle bir durumda istihare yapılmışsa bu gördüğün rüya olumlu olarak yorumlanır. İstiharede ayrıca içinin huzurla dolması en açık işaret olur.


Kayıtsız Üye
Merhaba beni sevdigim kisi terk etti bende istihareye yatmak istedim rüyamda yolda yuruyorum siyah elbiseli kizlar fotograf cekiniyor sonra onumde bir kız var siyah bir yelegi var daha sonra kizin yanina biri geliyor yelegi istiyo yelegin gercek sahibiymis siyah yelegi alip gidiyor ve kiz mavi elbisesiyle kaliyor bu rüya ne ifade ediyor


arifselim
Merhaba. Sevdiğinin seni terketmesi durumunda istihare olmaz. İstihare öyle bir şey için ancak evlilik için her türlü istişaresine rağmen bir karar veremeyen bir kimse istihare etmesi mümkün olur. İstihare demek kararsız bir halde iken bir işaret dilemektir. Bu rüya açık bir işaret olarak kabul edilmez.


Kayıtsız Üye
– Çok teşekkür ederim, istişare önerinizi de dikkate alıcam, Allah razı olsun. Peki karanlık olması yani ortamın karanlık olması insanların karanlık olması olumsuzluk belirtisi değil mi? Yüzük parmağıma ne kadar geçsede

– Selamın Aleyküm. ben evleneceğim kişiyi çok merak ediyorum ve bunun için istihareye yatmak istiyorum.Bunun duası ve namazı nasıldır acaba ? Birde evleneceğim kişiyi görebilirmiyim?


arifselim
– Sana genel bir yorumu yapmış olduk ve sende ona göre hareket edebilirsin. Allah hakkında hayırlısını ihsan eylesin.

Okudunuz mu?  Hadislerde namaz 5. hadis: Namaz için abdest günahları siler

– Aleykum selam. Evleneceğin kişiyi rüyada görmek için istihare yapılmaz. ayrıca öyle ne bir dua nede öyle bir namaz yoktur.


Kakshag aka
Benim komsum benım. Adıma istihare yattı ve rüyasında ata bınıp batmana gidecegemi görmüş ve hamur yogurmusum süt mayalamısım bunun anlamı nedir


arifselim
Görülen bu rüya hayırlı ve güzeldir ama örneğin sen hastalandığında senin yerine birisinin doktora gitmesi uygun mudur? İşte istiharede öyle bir şeydir ve herkesin kendisi için yapması gerekir.


Mamur
Merhaba hocam biri ile tanıştım 2 gündür istihareye yatıyorum olumsuz rüyalar görüyorum alakasız şeyler 7 gün devam etmeli miyim ? Nasıl anlayabilirim lütfen yardım edin


arifselim
Merhaba kardeşim. İstihareye 7 gün devam etme şartı yoktur. Ama istihareden önce o kimsenin evlilik için uygun biri olup olmadığı hakkında iyi bir araştırma yapmış olman gerekir. Bir araştırma yapmadan istiharenin bir anlamı yoktur. Ayrıca istiharede esas olan rüya görmek değildir. Çünkü istihare kalbinin bir şeye meyletmesidir. Eğer kalbin için ferah ve huzurla dolmuş ve kalbin o işe yönelmişse bu hayırlı olması olarak kabul edilir.


Kayıtsız Üye
Sözlüydüm erkek tarafi yani erkek sözü attı anlaşmazlıktan dolayı.benim için bir tanıdık istihareye yattı.ilk gördüğü benle beraber masada üç dort kiz oturuyor masada ipler var iplerin renkleri pastel tonlarinda cocuk masaya geliyor iplerden bir şey yaptircak beni seciyor kulagima bir şey soyluyor.hangi renk diye sordugumda senin istedigin olsun diyor ve ben kirli beyazı seçiyorum.sonra başlıyorum iple birseyler yapmaya.istihareyi yapan kisi teheccude uyanip tekrar yattiginda bu sefer yeşil menekseler yetistirdigimi görüyor ve saksının bir tanesini erkek tarafindan uzun boylu esmer birine hediye ettiğimi görüyor.


arifselim
Asıl olan ilk önce istişare ile hareket etmektir. İstihare ancak tamamen kararsız kalınca yapılabilir. İstihareyi de herkesin kendi işi için yapması sünnettir. Bu rüyaların çok açık bir tabiri yoktur. Sana tavsiyemiz eğer tekrar evlilik ihtimali var ise senin kendin istihareyi yapman olur.

Okudunuz mu?  Tesbih Namazı, Fazileti ve Kılınış Usûlü

Kayıtsız Üye
Mrb bnim sevdiğim birisi var ve ailem vermiyo ama biz hala konuşmaya devam ediyoruz sabredip dua edip bekliyoruz. Bn bunun için iki gündür istihareye yatıyorum ama gördüğüm rüyaları hatırlamıyorum son yattığımda yine rüyayı hatırlamıyom ama uyandığımda sanki bir aydınlık gördüm gibi bir his geldi bana sadece bu kadar. Tekrar istihare yapmalımıyım.


arifselim
Merhaba kardeşim. İstihareden önce istişare geldiğini unutmamalısın. Yani ilk önce danışmak ve fikir alarak bir karara ulaşmaya çalışmak gerekir. İstiharede kalbinin bir şeye meyletmesi bir işaret olarak kabul edilir. Eğer için rahat etmediyse o zaman tekrar edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Eşim için istihareye yattım hapisten ne zmn çıkar diye rüyamda gördüğüm eşim çıkmıştı beni evden alıp kendi evimize gidiyoduk


arifselim
Rüyan güzel bir rüyadır ancak öyle şeyler için istihare yapılmaz. İstiharenin amacı çok farklıdır. Meşru bir işi yapıp yapmamak konusunda kararsız kalan kimse istihare yaparak bir işaret bekler.


Kayıtsız Üye
İstihare de ilk rüyada işaret görürsek devam etme şartı var mi? Şimdiden Allah razı olsun


arifselim
İstiharede bir işaret alınır ve kalp bir şeye meylederse artık istihareye devam edilmez. İstiharedeki amaç zaten bir işaret dilemektir. Bu işarette alındı mı devam etmek yanlış olur. Allah sizden de razı olsun.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum. Gunlerdir istihareye yatiyorum ancak hiçbirsey görmedim. Görmüssem de hatırlamıyorum. Ama sabah namazına kalkip abdest bozduktan sonra abdestsiz yatinca rüya gördüm. Istihare için her uykuda namaz kılıp abdestli uyumak sart midir?


arifselim
Aleykum selam. İstiharede rüya görmek şart değildir. Öncelikle bunun bilinmesi gerekir. İstihareden maksat Allah’ın içine bir his vermesi ve kalbinin bir yöne meyletmesidir. Buna göre bir işaret kabul edebilirsin.

Okudunuz mu?  Tablo halinde Namaz Rekatları..

Kayıtsız Üye
ben sevdiğim adam için istihareye yattım rüyamda ilk gün görür gibi oldum ikinci günü tek başıma bir sokaktayım kimseler yok gökyüzü simsiyah kasvetli bir ortam var sonra birden kendimi vapurda görüyorum yanımda birisi var bir adam ama onu görmüyorum onunla konuşuyoruz sonra gökyüzüne bakıyorum masmavi beyaz beyaz bulutlar görüyorum üçüncü günü alışveriş merkezinde kıyafetler alıyordum bir kıyafet begendim onu üzerime giydim renklerini fazla hatırlamıyorum sizce ne anlama gelir yorumlarmısınız ?


arifselim
İlk önce evlilik için ciddi bir adım atılmış olması gerekir. Daha sonra alınan ilk açık işarete itibar edilir ve istihareye devam edilmez. İstihare yaparken içine doğan his yani kalbinin neye meylettiğine bakmalısın. Bu his sana en açık işaret olarak kabul edilir.


Kayıtsız Üye
Merhabalar benim 3 yıldır sevdiğim biri var ama bir türlü birleşemedik ilk zamanlarda o da beni seviyodu ama şuan ayrıyız ve beni istemiyo aynı zamanda birbirimizi hiç görmedik ve elime ne kadar fırsat geçsede göremiyorum onun benim için hayırlı mı hayırsız mı olduğunu öğrenmek istiyorum eğer hayırsızsa daha fazla acı çekmek istemiyorum sizce istihareye yatmak uygun mudur


arifselim
Böyle bir durumda istihare yapmanın bir anlamı yoktur. Ancak karşılıklı olarak evlilik için bir adım atılır ve istişareler yapılmasına rağmen karsız kalınırsa o zaman istihare yapılması uygun olur. Bir şeyde çok ısrar etmekte doğru değildir. Allah’a tevekkül ederek hayırlısını istemelisin.


Kayıtsız Üye
Sözlüydük ancak söz atıldı. Karşı tarafın tekrar bir araya gelme gibi bir niyeti var. Kabul edip etmeme konusunda kararsız kaldım istiareye yattım. İlk yatmamda rüyamda arkadaşımla askerdeyiz ve çatışmanın ortasındayız her yer karla kaplı. Sadece ağaçlar ve kıyafetimiz (askeri kıyafet) yeşil olarak görünüyor. Elimizde silah var ama görünmüyor. Arkadaşım vuruluyor şehit düşüyor ancak vurulduğu yerden kan akmıyor. Daha sonra bende vuruluyorum benden de kan akmıyor. İkinci yatmamda sadece beyaz bir yatak ve beyaz bir yatak örtüsü gördüm. Nasıl yorumlanır şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  Namazdaki Hareketlerin Anlamları

arifselim
Görmüş olduğun rüyan hayırlı ve olumludur. Ancak daima önemli olan işaret rüya değil senin kalbine gelen hissindir. Kalbinin o konuda ısınması yada ona karşı soğuması sana bir işaret olur. Eğer için rahat etmemişse bir daha tekrar edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Dun istihare yaptim(ilk defa) sonra yattim ama hiç bir sey gormedim
Yani bir sey hatirliyorum ama ondan da emin değil
Saga doğru kibleye doğru yattim
Samimi yapamadim bilmiyorum kalbim çok sert (Her sey bos geliyor)
Pek uykum yoktu yarim yamalak uyuyordum
Kapim kilitli isik acik bir sekilde yattim

Simdi sorum su
İsigi acik ve uykum tam gelmedigi için mi goremedim
Yoksa normal mi bu ?

Not:Ben kapim kilitli uyumayi severim cunku haliyle yatarken nasıl bir sekle girecegimiz belli olmuyor ve korktugumdan dolayi isik acik yatmaya calisirim

Simdiden teşekkürler 🙂


Tohat
Işık açık bir şekilde yatabilirsiniz uyku sorunu da çekiyor olabilirsiniz istihare için engel değildir. Rüya görmeniz gerekmez. İstiharede uyandığınızda hissettiğiniz, kalbinize düşen his kayda alınır. Gördüğünüz rüyayı düşünmenize gerek yoktur. Hakkıyla bilen bir tek Allahtır tabiki.


istihare namazı nasıl kılınır, istihare namazı, istihare namazı nasıl kılınır

Bu kategoride yer alan Tevbe Namazı nasıl kılınır ? (Hanefi) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstihare Namazı nasıl kılınır ? (Hanefi) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.