Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:16
sizden96
Abone

Affedilmeyen günahlar var mıdır varsa hangileridir?

Affedilmeyen günahlar var mıdır varsa hangileridir?

mslmn
affedilmeyen günahlar var mıdır varsa hangileridir ?


Cevap: affedilmeyen günahlar var mıdır varsa hangileridir?

Galus
Tövbe edenin günahı tamamen yok olur mu?

İnsan , kendisine karşı yapılan haksızlığı Allah için af ederse, elbette onun karşılığını görecektir. "Yerdekilere merhamet edin ki, göktekiler de size merhamet etsin.” (Ebu Davud, Edeb, 58; Tirmizi, Birr, 16) mealindeki hadisten "af etmenin” teşvik edildiğini anlayabiliriz.

Okudunuz mu?  Miras ayetleri ve miras paylaşımı

"Resulüm! Yine de sen onları (suç işlemiş Yahudileri) af et, aldırma/müsamaha göster. Çünkü, Allah iyilik edenleri sever.”(Maide, 5/13)

"Eğer af eder, müsamaha gösterir, bağışlarsanız, şunu bilin ki, Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.”(Teğabün, 64/14) mealindeki ayetler de, başkalarını af etmemizin daha doğru olacağını ders vermektedir.

Okudunuz mu?  Oruca niyet etmeden önce mezi geldi (idrardan sonra gelen sıvı)

– Sorudaki şekliyle bir hadise rastlayamadık. Ancak makbul bir tövbenin sahibini tertemiz hale getireceğine dair rivayetler söz konusudur:

Hz. Enes anlatıyor: Resulüllah (a.s.m)’ın şöyle buyurduğunu işittim:

"Günahlarından tövbe eden kimse, hiç günah işlememiş gibi olur. Allah bir kulu sevdiği zaman artık günahlar ona zarar vermez.” Sonra -buna delil olarak da- şu ayeti okudu:

Okudunuz mu?  Oyunda hile yaptım nasıl geri öderim

"Şüphesi Allah tevbe edenleri de sever, temizlenenleri de sever.”(Bakara, 2/222).

"Ey Allah’ın Resulü! Bunun alameti nedir?” diye sorduklarında, Efendimiz:

"Pişmanlıktır, buyurdu.”(Kenzu’l-Ummal, h. No:10 428).

Fakat şunu unutmamak gerekir ki, ölünceye kadar hiç kimse kendi tövbesinin kabul edilip edilmediğini bilemez. Dolayısıyla, insan her zaman korku ve ümit dengesini korumaya çalışmalıdır. "Ben tövbe ettim, göz yaşları döktüm, artık cennetlik oldum” demek ne kadar yanlış ise, "ben günah işledim, artık kurtuluşum yok” deyip ümitsizlik içerisine girmek de o kadar yanlıştır. Allah’ın azabından emin olmak da, O’nun rahmetinden ümidi kesmek de en büyük günahlardan biridir.

Okudunuz mu?  Evlenmeden önce sevgili olmak

Pişmanlık duygusunu taşımak, dosdoğru yolu takip etmek, makbuliyetin bir alameti olarak telakki etmek, bu hidayeti Allah’ın bir lütfü olarak görmek ve her an sapabileceğini düşünerek Rabbine yalvarmak, dengeyi sağlayan bir düşünce ürünüdür.


Cevap: affedilmeyen günahlar var mıdır varsa hangileridir?

mslmn
peki bunun dışında şöyle sorayım birde insanı ahirette çok zor duruma düşürebilecek günahlar var mıdır hangileridir ? teşekkürler.

Okudunuz mu?  Kuş beslemek günah mı?

Cevap: affedilmeyen günahlar var mıdır varsa hangileridir?

islamyolu
< peki bunun dışında şöyle sorayım birde insanı ahirette çok zor duruma düşürebilecek günahlar var mıdır hangileridir ? teşekkürler. >
Kul hakkı kardeş Müslümanın Hakkını yiyorsan bir türlü yine halledilecek. Ama ehli kitap veya dinsizlerin Hakkını yemişlerse onlara Cennette olmadıgından yani sevapta işe yaramadıgından onunki baya zor olur. Kul hakkına en çok dikkat etmen lazım. çoğu şeyde bilinmeden bir kul hakkıda çıkıyor. yapılan İşleri Bilinçli düşünerek yapılması lazım.

Okudunuz mu?  Kul Hakkı Dışında Allah'ın Affetmeyeceği Günah Kesin Olarak Varmıdır.?

ondan sonra İntihar etmek büyük günahlardan , Zinada Büyük günahlardan , Cana kıymakta büyük günahlardan.


Kayıtsız Üye
Eğer kaderimiz yazılmışsa biz günah isleyeceksek bu da yazılmıştır peki bizim yapacağımız yanlışlar baştan belliyse bunun sorumlusu nasıl biz oluyoruz


arifselim
Allah kullarına asla zulüm etmez. Eğer bizim iyi ile kötüyü, sevap ile günahı seçebilme kabiliyetimiz olmasaydı imtihan olmanın ne anlamı kalırdı. Adeta bir robot gibi olurduk. Herşeyi Allah yaratmasına rağmen biz karar veririz ve kararlarımızdan da sorumluyuz. Buna cüz’i irade denir.

Okudunuz mu?  Oruçluyken Abdest Alırken Mazmaza Yapmalı mıyız?

affedilmeyen günahlar, affedilmeyecek günahlar, ahirette affedilmeyen günahlar

Bu kategoride yer alan Namazlarda dahi aklına kötü kötü şeyler geliyor kendimi çok zor frenliyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Affedilmeyen günahlar var mıdır varsa hangileridir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.