Anasayfa
30 Ağustos 2021, 16:36
Nedir
Abone

Berra isminin anlamı nedir İslami yönden bir sakıncası var mıdır ?

Berra isminin anlamı nedir İslami yönden bir sakıncası var mıdır ?

Kayıtsız Üye
– Berra isminin anlamı nedir

– Berra ismini koymakla hata edermiyim çünkü İslam adabına göre kibir olabilir isim koyulan insanda diye açıklama yapılmış…. ve esma_ül hüsnadan da burhan ismi koyulabilir mi sakıncası var mı .. bilmeden isim konusunda hata yapmak istemiyorum…niyetim sırf Allah rızası için çocuğuma güzel anlam taşıyan bir isim koymak.

Okudunuz mu?  Merak sözlük anlamı nedir?

Yorum: Berra isminin anlamı nedir İslami yönden bir sakıncası var mıdır ?

muvaffak
Berra ismi "tertemiz, ahlak yüceliği sahibi, her anlamda pür ve pak" anlamlarına gelir. Peygamberimizin bu isme sahip bir kişinin ismini "Zeynep" ismiyle değiştirdiği rivayetlerle bize ulaşmıştır. Müslüman kişi her anlamda nefis muhasebesi yapıp sürekli hata yapmaktan, kibirden sakınması gereken kişidir. Bu anlamıyla ‘Berra’ ismi nefsi muhasebeye çekmek anlamında insanı noksan bırakacağı ihtimali düşünüldüğünden değiştirilmiş olabilir. Peygamberin bu isimle alakalı yorumu olarak anlatılan ifadelerinde "Allah sizin iyi olanlarınızı en iyi bilendir" buyurarak bu adı değiştirirken, "Kendinizi temize çekmeyin!" (Müslim, Âdâb 19.) dediği ve "Berre adını takıp da bununla iyi olduk sanmayın! Allah kimin iyi olduğunu herkesten daha iyi bilir!" diye devam ettiği nakledilmektedir. Bundan dolayı başka bir ismin konulması hayırlı olandır. Burhan ismi ise sözlükte "kesin delil, kanıt, reddedilemeyecek olan" anlamında geçer. Bu ismin kullanılmasında herhangi bir sakınca yoktur.

Okudunuz mu?  Simya nedir sözlük anlamı

berra isminin anlamı, berra anlamı, berra isminin anlamı nedir

Bu kategoride yer alan Selin isminin anlamı nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Berra isminin anlamı nedir İslami yönden bir sakıncası var mıdır ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.