Anasayfa
6 Aralık 2023, 5:15
Sohbet
Yönetici

Anne-babası olduğu halde yetim ve öksüz büyüyen çocuklar var

Anne-babası olduğu halde yetim ve öksüz büyüyen çocuklar var

LeoparGS
Anne-babası olduğu halde yetim ve öksüz büyüyen çocuklar var

Soru: Günümüzde aile müessesesinin ciddi yaralar almış olması, sahipsiz bir sürü çocuğun da ortada kalmasına ve sokaklara düşmesine sebebiyet verdi. Aile sıcaklığından mahrum kalan ve gayz, kin, nefret duygularıyla beslenen bu çocukların, toplumu huzursuzluğa sürükleyen birer tehdit unsuru haline gelmemesi için bize ne gibi vazifeler düşmektedir?

Bugün aile içerisinde huzursuzluğa sebebiyet veren ve eşleri birbirinden koparan sebeplerin başında özgürlüğün yanlış yorumlanması ve mutlak hürriyet mülahazası gelmektedir.

Babası ölene yetim, annesi ölene de öksüz denir; fakat, bugün anne-babası var olduğu halde, onların görüp gözetmesinden ve sevgisinden mahrum kalan o kadar çok çocuk var ki, bunlara dense dense ebedî yetimler ya da derbeder yetimler denir.

Yuva bir toplumun molekülüdür; onun yıkılması toplumun yıkılması demektir.

Çoğunlukla sokak çocukları kullanılarak işlenen suçları engellemek için polisiye tedbirler ve zecrî uygulamalar mutlaka faydalıdır; ama bunlar meseleyi geçici def etmeye matuftur. Meselenin temelden halledilebilmesi nesillerin kalp ve kafalarına birer yasakçı koymak, yani onları Allah korkusuyla ve haşre iman duygusuyla doldurmakla mümkündür.

Sıhhatli bir topluma kavuşabilmek için çocukların mutlaka ahlak dersleriyle yetiştirilmeleri şarttır; bugün güçlü devletler suçları önlemek ve mücrimleri topluma kazandırmak için dinin gücünü de kullanmakta, hapishanelerinde dahi her dinden bilgili insanların gelip mahkumlara ders yapmasına müsaade etmektedirler.

Bizim ülkemizde de, birer suç aleti haline gelen zavallı insanların cürümlerine mani olmak ve onları topluma kazandırmak için bir sürü yol ve metot denendi; ne olurdu sanki bir de dinin gücü ve ahlak eğitimi denenseydi!

Savaşlarda esir düştükten ya da bir köle olarak satıldıktan sonra samimi mü’minlerin yanında öz evlat gibi yetiştirilen ve akabinde hürriyetine kavuşturulan insanlara İslâm literatüründe mevâli denilmiştir. Mevalinin eğitilmesi ve görülüp gözetilmesi hususundaki güzel misaller incelenirse, bugünün sahipsiz çocuklarının yetiştirilmeleri hususunda önemli ipuçları bulunabilir.

Ailem Dergisi
Sayı:246


Cevap: Anne-babası olduğu halde yetim ve öksüz büyüyen çocuklar var

Hoca
< Bizim ülkemizde de, birer suç aleti haline gelen zavallı insanların cürümlerine mani olmak ve onları topluma kazandırmak için bir sürü yol ve metot denendi; ne olurdu sanki bir de dinin gücü ve ahlak eğitimi denenseydi! >
denenmezse şimdi ki durum oluşur işte. din olmazsa hertürlü terör olur ve tek önlem din dersleridir.

Okudunuz mu?  Can ve mal dokunulmazlığı nedir? Kısaca

paylaşım için teşekkürler


Yanıt: Anne-babası olduğu halde yetim ve öksüz büyüyen çocuklar var

elçi islam
Annesiz büyüyenlere öksüz,babasız büyüyenlere de yetim denir.Asıl öksüzlük ve yetimlik kuran dan ve islamdan uzak yetişmek değil midir? Nice çocuklar anne ve babası olduğu halde islamdan uzak bir şekilde yetim ve öksüz büyümüyor mu?Rabbim bizleri islamdan uzak yetişen ve yetiştirenlerden eylemesin.


Soru: Anne-babası olduğu halde yetim ve öksüz büyüyen çocuklar var

şaf_ak
< Sıhhatli bir topluma kavuşabilmek için çocukların mutlaka ahlak dersleriyle yetiştirilmeleri şarttır; bugün güçlü devletler suçları önlemek ve mücrimleri topluma kazandırmak için dinin gücünü de kullanmakta, hapishanelerinde dahi her dinden bilgili insanların gelip mahkumlara ders yapmasına müsaade etmektedirler. >

insanların elinden dini değerleri alınırsa geriye insani olmayan vasıfları kalır…

Okudunuz mu?  İslam dininde yer alan ibadetlerden 5 tane

Allah cc razı olsun kardeşim…


LeoparGS
Rabbim sizlerden razı olsun, güzel yorumlarınız için teşekkür ederim

Bu kategoride yer alan Canlı bomba dinimize ne kadar uygundur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Anne-babası olduğu halde yetim ve öksüz büyüyen çocuklar var Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.