Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:15
Namaz
Abone

Kaza namazı nasıl kılınır nasıl niyet edilir

Kaza namazı nasıl kılınır nasıl niyet edilir

Kayıtsız Üye
ben 1980 dogumluyum namaza yeni başladım ara sıra kıldıklarım oldu fakat ben ergenlik çağından itibaren üzerime farz olan namazlarımı kaza etmek istiyorum kaç senelik kaza yapmam gerekiyo ve nasıl niyet etmem gerekiyo beni aydınlatırsanız çok sevinirim
ALLAH (C.C)RAZI OLSUN İNŞALLAH SAYGILARIMLA mustafa DEMİR.


Cevap: kaza namazı nasıl kılınır nasıl niyet edilir

Mürid74
Degerli Kardesim,

Okudunuz mu?  Teravih namazının kişiye ve topluma kazandırdıkları

Namaz ergenlik çağına girmiş ve akıllı olan kadın erkek her müslümana farzdır. Ergenlik erkeklerin ihtilam olmaya (rüyalarında boşalmaya), kızların da adet görmeğe başladıkları zamandır.

Bir kaza namazı şöyle niyet edilerek kılınır:

Meselâ: "Vaktine yetişip de kılamadığım ilk öğle namazını" yahut "son öğle namazım Allah rızası için kılmaya niyet ettim." Böylece kazaya kalmış olan namazlar, ya ilk kazaya kalmış olanından başlanmış olur veya en son kazaya kalmış olanından başlanmış olur ki, her iki halde de belli bir düzene göre geçmiş namazlar kılınarak azalmış olur.

Okudunuz mu?  Namaz kılan insanlara cin musallat olursa ne yapılabilir?

Daha kolay olması bakımından "Üzerimde olan bir öğle veya ikindi namazını kaza ediyorum" şeklinde niyet etmek de yeterlidir.

Bir vaktin namazı kaza edileceği zaman önce bir ezan okunur, sonra ikamet getirilerek kılınır. Birden fazla kaza namazı kılınacağı zaman da hepsi için bir ezan kâfi gelirken, her farz namazı için ayrı ayrı ikamet getirmek sünnettir.

Okudunuz mu?  Sofra hazırken namaz kılmak neden mekruhtur?

(Mehmed Paksu)
(Mum nickli kardesimden alintidir)

Allah (c.c.) yardımcımiz olsun!!!


Cevap: kaza namazı nasıl kılınır nasıl niyet edilir

maydın
Kardeşim ergenlik çağına kaç yaşında girmişsen o yıldan itibaren kaza namazlarını kılman gerekir.

Örnek olarak 15 yaşında girdiysen

15 yaşından başlayıp bu zaman da ne zaman namaza başlamışsan örneğin (25) bu güne kadar olan yılların kaza namazlarını kılman gerekir…

Okudunuz mu?  Namaz ve abdest ile ilgili hadisler

Cevap: kaza namazı nasıl kılınır nasıl niyet edilir

Kayıtsız Üye
Hocam bende yeni başladım namaza Allah kabul ederse sormak istediğim kaza namazını niyet ederken niyet ettim bugün vaktinde yetişipte kılamadığım sabah namazına diye niyet ediyorum.


Kayıtsız Üye
merhaba ben size bir soru soracam onegin ben öğle namazın kazasını kılmak istiyorum mesela 15 günlük öğle namazını tek bir niyetle ve tek bir vedaya kilabilirmiyim kılamiyorsam nasıl kılmam gerekiyor bana daha anlaşılır bir şekilde söylermisiniz bunu bilmeye çok ihtiyacım var lütfen bana anlatın nasıl yapmam gerektiğini

Okudunuz mu?  Şafii Mezhebine Göre Tesbih namazı nasıl kılınır?

Selam2
Her kazaya kalmış bir öğle namazı için bir defa öğle namazı kılarsın. 15 kazayı bir seferde kılmak olmaz. 500 tane öğle kazası varsa yine 500 defa ayrı ayrı öğle namazı kazası kılarsın. Diğerleri de bu şekil yaparsın.


Kayıtsız Üye
"Niyet ettim Allah rızası için vaktine yetişip de kılamadığım son sabah namazını kılmaya" demek yerine "son sabah namazının farzını" diyordum ben. Sorun yaratır mı ? Çünkü sadece kalp ile yapılsa bile sorun olmaz diye biliyorum.

Okudunuz mu?  Namaz Tesbihatı ile ilgili el-ezkar adlı eserden hadisler

mum
Kalbinizde geçen önemlidir, dil ile söylenen fazla önemli değildir namazınız geçerlidir.


EnesTalhaak
Benim 7 gün önceden kılmadığım namazlar var. Ben şöyle niyet etsem olur mu?
Niyet ettim Allah rızası için 7 gün önce kazaya kalan sabah namazının farzını kılmaya.

Ben birkaç gün önce kılmadığım bir namaz var ise gün belirtiyorum. Bunu yapmaya devam edebilir miyim? Onlardan önce kılmadığım namaz var mı bilmiyorum bu yüzden gün belirtiyorum. Bu yaptığım gün belirtme doğru mudur?

Okudunuz mu?  Namaz kılmayan insana ne olur?

Ensar
Kaza olan borç namazlarınız için gün belirtmenize gerek yoktur. Kaç vakit olduğunu biliyorsanız kılacağınız her vakit namaz için şöyle niyet etmeniz yeterli olur. " Niyet ettim Allah rızası için öğle namazının farzını kılmaya" der hangi vakit ise belirtir ve kılarsınız. Allah kabul etsin

Okudunuz mu?  İftiraş ve müteverrik nasıl yapılır. Namazda son oturuşta oturuş şeklleri

kaza namazına nasıl niyet edilir, kaza namazı nasıl kılınır nasıl niyet edilir, kaza namazına niyet

Bu kategoride yer alan Namazı bozan durumlar nelerdir kısa başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kaza namazı nasıl kılınır nasıl niyet edilir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.