Anasayfa
6 Nisan 2023, 4:31
sizden06
Abone

Şarkı sözlerinde günah varmı ?

Şarkı sözlerinde günah varmı ?

mslmn
Adaletin bumu dünya
ne yar verdin ne mal dünya
kötülerinsin sen dünya
iyileri öldüren dünya

bazılarınız bu şarkıyı duymuşsunuzdur peki bu sözde şirk içeren söz var mı baya kafaya takarımda ben?


Cevap: Şarkı sözlerinde günah varmı ?

ordeall
Genelde iyi insanlar hep kadere isyan ederler ama bilmezlerki bu dünya fanidir ölen malı ile parası ile ahirete gitmiyor onlar ahirette hiç bir işe yaramıyor babam bana bir hikaye anlatmıştı adam sırtında taşıdıgın bir heybenin hesabını verememiş o kadar malım mülküm olsa nasıl hesabını veririim demiş sapık sabancıda öldü gitti ne götürdü yanına yaptıgı iyilikler kurtarırsa onu kurtarır başka bir şey değil ben sadece bildiklerimi anlatmak istedim ama bu şarkıda iyi bir şarkı değil bir zamanlar bende davacıyım diye bir şarkı dinlerdim tanrım bu kulundan davacıyım diye ama sonrasıda dinlememeye başladım çünkü insana büyüyünce anlıyor bazı şeyleri

Okudunuz mu?  İçimde vesvese oluyor istemediğim sözler geçiyor

Cevap: Şarkı sözlerinde günah varmı ?

HAMMADUN
Bakalım ŞİRK varmı…..????

< Adaletin bumu dünya, ne yar verdin ne mal dünya, kötülerinsin sen dünya, iyileri öldüren dünya

bazılarınız bu şarkıyı duymuşsunuzdur peki bu sözde şirk içeren söz var mı baya kafaya takarımda ben? >
Burada ŞİRK olmayan bir cümle varmı…..????

Okudunuz mu?  Yemin Allahın adı kullanılmadan edilir mi

Adalet MÜLKÜN temelidir… MÜLK Rab’bimin emrinde, insana hizmet için vardır. Dünyanın adaleti olmaz, Rab’bimin adaleti olur. Beğenirsiniz, rıza gösterirsiniz, göstermezsiniz o bahsi diğer.

Rab’bim dünyada tüm insanlara aynı zenginliği lutfetmiştir. İmtihan babında eksiklikleri ve Rab’biyle olan ahdinde, o eksikliklerin kendi yararına olduğunu bilen insan için, Burada imtihan vesilesi ile isyana giden bir halden ötürüde ne yar verdin nede mal demenin, dünyaya hitap değil, Rab’be olan isyanın eseridir.

Okudunuz mu?  Tövbe (İstiğfar) Duası İstiyorum!

Kötülerinsin sen dünya ise başka bir garabet. Dünya Rab’bimin yarattığı ve mülkü dahilinde olanlardandır. Kötülerin sahip çıkmaya çalıştığısın sen dünya deseydi olabilirdi belki, ancak kötülerinsin sen dünya, cahilane söylenmiş bir söz olsa gerek ki;

İyiyide, kötüyüde öldüren Rab’bindir. İyiye iyilik, kötüye kötülük yollarını kendi cüz-i iradesi dahilinde kullanmasını belli bir zamana kadar müsaade edende O’dur. Dünyanın bırakın başkasını öldürmeyi, kendi nefsini kurtarmaya mecali yoktur. Zira O’da bir taşınandır. Tüm mülkü taşıyan Rab’bi gibi öldüren vasfı onun ne haddine…..????

Okudunuz mu?  Namazda Okunan Rabbena Duaları

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Cevap: Şarkı sözlerinde günah varmı ?

mslmn
ancak ben şirke girceğini bilmiyordum mırıldanmıştım kendi kendime.


HAMMADUN
Bu durumda niyetin ŞİRK’e girmek değil, mırıldanmakmış…..

O zaman her cümlede, BUNDAN SONRA, Rab’bini düşün ve mırıldanmak istediğin şeylerin içinde ŞİRK varmı onu bulmaya çalış.

Okudunuz mu?  Hafızam çok zayıfladı bu halle Namaz kılmakla hala mükellef miyim?

Ama sormak da güzel, netice itibariyle BELEŞ SERMAYE….. Ancak fazla beleşe alışmak da iyi değil, tefekkür etmek gerekir. Doğru yada yalnış. Burada sorduğunuzda, çok değerli hocalarımız var Elhamdulillah onlar size yardımcı olacaklardır.

Ama önce siz doğruyu bulmak için ölçüleri ele geçirmek zorundasınız. İnşaAllah da bunu mümkün olan en kısa zamanda başaracaksınızdır.

Okudunuz mu?  Sanki her an bişey olacakmış da ölecekmişim gibi hissediyorum?

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


mslmn
Allah razı olsun.niyetim zaten asla şirk olamaz.


adaletin bumu dünya gunah mı, adaletin bu mu

Bu kategoride yer alan Günah olduğunu bilmediğimiz birşeyi yapmak yine günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şarkı sözlerinde günah varmı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.