Anasayfa
23 Haziran 2022, 9:16
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada ölmüş dedemi görmek

Rüyada ölmüş dedemi görmek

Kayıtsız Üye
dedemi 10 gün önce kaybettim malesef.hergece rüyamda onu görüyorum ağlıyo bana bişeyler söylüyo ama sabah kalktığımda hiçbirini hatırlamıyorum hep aynı rüyayı görüyorum bunun ne anlama geldiğini bana söylermisiniz lütfen


Cevap: On gün önce ölen dedemi her gece rüyamda görüyorum bana bir şeyler söylüyor ama uyanınca hatırlamıyorum

BEYAZ_gul
Ailenize sóleyin Kuran hatim etsinler yada hocalara sóylesinler onlar dedeniz için hatim indirsinler onun icn yapicaginiz en güzel olan seydir dedeniz adina sadaka da vermeyi ihmal etmeyin istediginiz zaman onun ruhuna YASIN okuyun
Fatiha yida hergun ruhuna hediye edebilirsiniz.

ALLAH rahmet eylesin

Degerli Kardesim,

yaziniza bakilirsa Dedenizin size ne demek istedigini cani gönülden ögrenmek istiyorsunuz.
Bunun için Allah´a (c.c.) basvurmanizi tavsiye ederim.
Önünzde ki bir gece evinizde herkesin uyudugu bir zaman kalbinizin Allah´a (c.c.) olan ümitle dolu bir sekilde güzel bir abdest alin ve iki veya dört rekatlik Hacet namazı kilip ellerinizi acip, aciz ve muhtac bir sekilde Allah´dan (c.c.) dedenizin durumunu ve dedenizin size ne söylemek istedigini, Onun (c.c.) size göstermesini, sizinde bunu idrak etmenizi isteyin.
Yataginza peygamber efendimiz (a.s.m.) gibi saga dönüp yatiniz ve ondan sonra içinizden ne geciyorsa (zikir,Kuran vs…) okuyarak uyumaya baslayin.
Allah (c.c.) herseye kadirdir!!!

Okudunuz mu?  Rüyada örgü ören kadın görmek

Allah (c.c.) yardımcımiz olsun!!!


Rüyada ölmüş dedemi görmek

Kayıtsız uye
Ben rüyamdada 1 ay önce olmus Büyükbabami gördüm sürekli evin içinde herkesi tersleyip dolasiyordu bereber yemek masasina oturduk sonrasinda ayaga kalkip dayanamiyorum bu hastaliktan kendimi oldurcem diyodu. Olmeden öncede çok hastalik cekmisti. Bu ne anlama geliyor


Cevap: Rüyada ölmüş dedemi görmek

arifselim
Selamun aleykum. Bu rüyanız dedeniz için çokça dua etmeniz gerektiğine ve onun ruhuna bağışlamak üzere hayırlar işlemeniz gerektiğine yorumlanır. Ayrıca mezarına da giderek ziyaret etmeli ve dua etmelisiniz.


İso
Öncelikle iyi günler dilerim. Dedem 15 gün önce vefat etti. Vefatından 2 gün önce babanneme Ben ALLAH’ı gördüm demiş. Neyse bende bugün sabaha karşı bir rüya gördüm. Rüya da dedem sapasağlam ve karşımda. Ben dedemë diyorum ki dede senin hatimini indirdik,kabre koyduk diyorum. O da bana cevaben gülerek : beni hastanede idim. Orda iyileştirdiler gönderdiler diyor. Dedem 2 yıldır falan yatalak birisiydi. Am rüyamda yürüyor du. Acaba nedir neyin nesidir. Açıklarsanız sevinirim.


arifselim
Hayırlı günler kardeşim. Allah rahmet etsin. Rüyada Allah’ı görmenin bazı tabirlerinde ölmeye tabir edilir. Şimdi gördüğünüz rüya ise dedeniz için çok hayırlıdır. Çektiği hastalıkların ona kefaret olduğuna ve rahat olmasına işaret eder. Elbette gerçeği ancak Allah bilir biz bilemeyiz.

Okudunuz mu?  Rüyada Öğretmen İle Dans Etmek?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm, rüyamda dedemi gördüm, bir evin odasında tek kişilik koltukta oturuyordu, aynı oda içinde başka bir koltukta ölmüş olan babamda vardı, bende dedemin hemen önünde ayaktayım, okulda ihtiyaçım olduğu için dedem bana 100 ytl kağıt para veriyor, parayı istediğim içinmi verdi yoksa istemedenmi verdi orasını hatırlamıyorum sonra oda içinde birşeylerle meşgul olmaya başlıyorum, beni yanına çağırıp tekrar 100 ytl para uzattı al bunu harcaya koy harçlık yap dedi. / Yalnız hocam ben okumuyorum ve 35 yaşındayım şimdilik işsizim, benim hakkımda tabiri nedir acaba


arifselim
Aleykum selam. Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun. Bu rüyanın en makbul olan yorumu rızık bereket ve maddi sıkıntılarının geçmesine yorumlanır. Bundan ayrı olarak onlara dua etmelisin. İmkanın varsa ruhlarına olmak üzere fakirlere sadakalar ver.


Göksel
Selamın aleyküm,
Ben 2 defa 25 yıl önce ölen dedemi rüyamda gördüm ve çok etkilendim.
Mezarına inmiştim mezarı eski mısırlılar gibi mezar odasıydı yan yana bir kaç tane tabut vardı dedemin tabutunu açtım ve ölmemiş gibiydi ve sarıldık oturduk sonra üzerime düştü arkamda bir ağaç vardı sırtımı ağaca yaslayarak düşmekten kurtuldum ( dedem üzerime düştü )
Bu rüyayı 2 defa gördüm bayağı etkilendim yorumlamanızı rica ediyorum.

Okudunuz mu?  Rüyada ölmüş dedemi ağlarken görmek

arifselim
Aleykum selam Allah rahmet eylesin. Bu rüya net bir şekilde yorumlanmaz. Bazen bu haksızlık ve iftiralara uğramaya ve bazende size karşı yapılan haksızlıkları fark edip daha sonra affedeceğinize de yorumlanmaktadır. Allah’tan hayırlısını dilemek yeterlidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda yatağımda yatıyordum, birileri kucağına almayla ağlamaya başlayacak dedi, göbeğimin üstünde bir bebek yatıyordu, ben daha yeni doğurmuştum, erkek bir bebekti, kucağıma aldım, çok garip ve çok güzel bir histi, ağlamaya başladı ve ben kocamın yanına koşmaya başladım, normalde 19 yaşındayım ve ilişkim yok bekarım, rüyamda evliydim ve evli olduğum kişiyi tanımıyordum yani çıkaramadım suratını, bebek normalden büyüktü, ve gözleri çok belirgin çok güzeldi, kilosu vucuduna gore az kalıyordu,eşimde bana bunu sordu, kollari çok ince dedi, ben de normalden buyuk dogdu zamanla kilo alir dedim, çok mutluyduk, ben ona lazım olanları almaya gittim, dönüşte birisi bana bakıyordu, sanırım eski sevdiğim, ama ben artık onu umursamıyordum ve önünden çocuğuma lazım olanları alıp geçtim götürüyordum


arifselim
Bekar ve evlilik çağına olan bir kız için bu rüya çok hayırlıdır. Evlilikle ilgili güzel gelişmeler yaşamasına, mutlu bir evliliğinin olmasına ve Allah’ın izniyle dileklerinin gerçek olacağına tabir edilir. Sende Allah’tan hayırlısını dilemelisin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada ölmüş birinin eve misafir olarak gelmesi

Kayıtsız Üye
Rüyamda rahmetli dedemin bir gözünden uykusuzluktan yaş, yanağından kan aktığını gördüm. Burnun üstünde bir pislik var onu pis bir mendille sildi bana uzattı mendile baktım dedeme ait bir tınak parçası vardı. Burnunun üstündeki kuru pislikleri temizlerken yüzüne bulaştırdı o sırada sofra yerdeydi eliyle yüzünü hızlı bir şekilde silkelerken yüzündeki o burun pislikleri sofranın etrafına geldi.bu arada benle birlikte biri daha dedem böyle yaptığı için midemizi bulandırıyor ona içimizden kızıyorduk sonrada diyorduk ki ona bakan iyi bakmadı dedemin suçu yok diyorduk. Dedemin halini hiç iyi görmedim. Sizlerden dedem için dua bekliyorum.Allaha emanet olun.


arifselim
Allah rahmet eylesin ve taksiratlarını bağışlasın. Sizde ona bol bol dualarda bulunun. Kabrini ziyaret edin ve ruhuna olmak üzere fakirlere sadakalar dağıtın. Ölülerimize ettiğimiz dualar onlara Allah’ın izniyle ulaşır. Bu sonuçta bir rüyadır ve hayrını dilemek gerekir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhabalar, gecen hafta dedemi kayip ettim. Ruyamda kendisine otobus ile yemek goturuyordum, dayim ile burlikte isyerinde oturuyorlardi be yine isyerinde farkli 4 veya 5 kisi daha vardi bunlar hep birlikte dedemin karsisinda ilahi soyluyorlardi sonra ben dedeme yemegi verdim ve ordan ayrildim.lutfen yorumlarmisiniz.

Okudunuz mu?  Rüyada ölü inek görmek neye delalettir?

Tohat
Merhabalar. Rüyanızdaki yoruma göre siz hayır hasenat konusunda gelişme katedecek vefat eden dedenize dualar ederek onu memnun edecek veya yapacağınız yardımlarla sevaplarınızı artırmaya çalışacaksınız. Yine de hakkıyla bilen Allah’tır.


Duanur
Merhaba iyi günler. Bugün ölmüş olan babannemle dedemi rüyamda gördüm.babannemgilin evi oluyor orada oluyoruz ve bana legende patates getiriyor soymam için babannem ve ben soymaya başlıyorum patatesleri. Hatta içimden geçiriyorum babannemle dedem ölmemiş yaşıyor diye. Sonra babannem 3 tane bebek getiriyor üçüz bebekleri mutfak tasinin üzerine oturtuyor ben seviyorm bebekleri sonra uyanıyorum. Sabah saatlerinde gördüm rüyami gerçek gibiydi. Şimdiden teşekkürler ilginiz için


Tohat
Merhaba. Uzaklardan gelecek olan biri veya birilerine delalettir. Bu kişileri tanıyor veya tanımıyor olabilirsiniz. Ayrıca hayatınızda gerçekleşecek şans ve kısmet anlamına da gelen rüyanızda evlilikle parayla şansınızın yaver gideceği şeklinde tabir edilmektedir. Doğrusunu en iyi Allah bilir.


Kayıtsız Üye
merhaba hocam benim dedem 24sene önce oldu onu rüyamda gördüm ama yuzu onun deyildi ve obur olmus komsumu gördüm ve bir komsumu daha gördüm ama.o olmedi yasiyo yuruyoduk lambalar vardi beklioduk tam yururkene uyandim bu nedemek hocam


Tohat
Merhaba. Güzel bir rüyadır. Vefat eden dedenizin ahiret hayatınızı yansıtan ve ne durumda olduğuna işaret eden bu rüyaya göre dedenizin bu dünyadayken sevap ve iyiliklerinin çok olduğuna ve bunun da ahiretini güzelleştirdiğine delalet eder. En doğrusunu bilen bir tek Allahtır.

Okudunuz mu?  Rüyada ölü çocuk görmek

Kayıtsız Üye
Hayırlı günler hocam ben rüyamda beni ve erkek arkadaşımin mezarını görüyorum isimlerimizde yazılı ama biz o mezarlara çeyizlerimizi kıyafetlerimizi koyuyoruz mezar taşında benim adım var ama bambaşka bir soyad var ne benim soyadim ne de erkek arkadaşımin bu rüyayı 2 gecedir görüyorum biraz kotu oldum.ne anlama gelmektedir şimdiden teşekkürler..


arifselim
Hayırlı günler. rüya sahibi için zor ve kötü günlerin başlaması anlamındadır. Moralinin bozuk ve canının sıkılmasına tabir edilir. Beklentilerinden vazgeçerek artık önemsememeye başlayacağına ve sevincini kaybedeceğine yorumlanır. sonuçta bu bir rüyadır ve hayrını dilemek en güzelidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba.2018 kasım ayında dedem vefat etti.dün akşam rüyamda gördüm onu,ilginç bir şekilde.ben,halam,amcam babam ve kuzenim dedemi mezarından çıkarmak için toplanmışız,düşüncemiz dedemin uyanması.dedem mezarda büyük bir şişenin içinde ve ilk olduğu gibi. babamlar şişeden rahatlıkla çıkarıp düz bir şekilde tuttular ve halam başında Arapça bir şeyler okudu(halam kuran okumaya bilmez bu arada) ama dedem uyanmadı.üzülerek mezarına tekrar koyduk.hiç bir anlam veremediğim ama çok etkilendiğim bir rüyaydı.sizin yorumunuz nedir?

Okudunuz mu?  Rüyada ölen babamın beni öldürmeye çalıştığını görmek ne anlama geliyor?

Tohat
Merhaba. Rüyan hayırlı bir anlam içermektedir. Mal ile ilgili bir mevzuya dahil olabilir veya bu konunun görüşüldüğü ortamlarda bulunarak şahit olabilirsin. Genel itibari ile büyüklerinden kalacak olan mirasın paylaşımı konusunda akrabalar ile bir araya gelerek neticeye vardırmak amacıyla fikir birliğine gidebilir ve mirası paylaştırabilirsiniz. Rüya aynı zamanda mal mülk sahibi olmak anlamı da taşır. Allah doğrusunu bilendir elbette.


Kayıtsız Üye
Rüyamda dedem hasta olduğu zamanmış güya ben gidiyorum dedeme uzanıyor böyle sarılıyorum göğsüne canı çok yanmadan sakalı yüzüme değiyor böyle sanki gerçekten dokundum gibiydi dedeme sonradan bir kağıt buluyorum güya hastanedenmiş dedemin öldüğüne dair annemlere dedem öldü mü diyorum evet gömdük diyorlar ben koşarak odaya gidiyorum yattığı dedem uzanıyor gözü kapalı ölemez az önce konuştuk dede dede dede diye bağırıyorum yanında da bir çocuk var dedemin uyanıyor dedem ne oldu kızım diye dede ölmedin dimi yok kızım ölmedim diyor tekrar göğsüne yatıyorum sakalı yüzümde böyle seviyorum dedem Allah sana uzun ömür sağlık sıhhat versin diyordum


Tohat
Hayırlı günler. Umduğun bir işten son anda kestiğin umudunun depreşeceğine ve bunun haklı bir nedeni olabileceğine, bununla ilgili alacağın bir haberle sevineceğine, zarar göreceğin bir işten elini ayağını çekerek sorun yaşamadan ve pişmanlık duymadan sonlandıracağına delalet eden hakkında hayırlı gelişmelerin olabileceğine ilişkin müjdeli bir rüya olarak yorumlanmaktadır. Allah en iyisini bilendir.

Okudunuz mu?  Rüyada Önünün Kesilmesi

ercan78
Merhabalar
Yıllar önce ölmüş olan dedemi (Ölüm: 1996) sabaha karşı rüyamda gördüm. Gördüğüm rüya hiç karmaşık değildi ve çok açıktı.
Köyümüzde birlikte evden çıkıyoruz. Dış Giriş kapısında hiç tanımadığım birisi bahçemizin içerisine girerek bana bir miktar parayı tek tek sayarak teslim ediyor. Bu nedir diyorum? Eski bir borç diyor. Bende ne olduğunu söylemezseniz bunu alamam diyorum. Sonra o adam kayboluyor.
Dedemle birlikte köyün yolundan yokuş aşağı doğru yan yana yürüyoruz ama hiç konuşmuyoruz. Bana arada bakarak gülümsüyor. Ben oldukça şaşkınım ve nereye gidiyoruz diye soruyorum.
Sabret göreceksin diyor.
Bizim tarlanın kenarına girince içeriye giriyoruz ve her taraf mezarlık olduğunu görüyorum. (Normalde mezarlık orası değildir) Birlikte dua ediyoruz. Sonra bir mezarın başına gidiyoruz ve dua ediyoruz. Mezarın başındaki yazıyı okuyorum. Anneannem olduğunu görüyorum. Anne annem ölüm yılı 2006 yılıdır. Kabirleride normalde yanyanadır.
Ben 3 kulhuvella ve 1 fatiha okuduktan sonra kapıya doğru yürümeye başlıyorum. Dedem bana sadece "Allah’ı yüceliğini göstermelisin." diyor.
Sonra kapıdan çıkınca uyanıyorum.
Şuanda yurt dışında bir iş sebebi ile bulunmaktayım. yaklaşık 1 ay oldu. Bunu özellikle yurt dışında görmemin mutlaka bir takım anlamları olduğunu hissediyorum. Çünkü ben bu kadar açık bir rüya gördüğümü hayatım boyunca hiç hatırlamıyorum.

Okudunuz mu?  Rüyada ölmüş halasını görmek

Teşekkür ederim.

Çok teşekkür ederim.
Allah’ın selameti üzerinizde olsun.


Tohat
Hayırlı günler. Görülen bu rüya hayırla yorulur. Hastalık, para, aile, iş gibi meselelerde var olan ne tür sıkıntı varsa bunların çözümleneceğine rahat edeceğine maddi konularda işlerinin yoluna girmesiyle manevi hayatına da yansıyacağına ve ferahlık göreceğine bunun yanı sıra her dünyan için alacağın kararlar neticesinde yaşadıklarından da ders alarak bundan sonra daha doğru adımlar atacak daha iyi bir yaşantı için mücadele edeceğine işarettir. Kendi yaşantı ve halini en iyi sen bilirsin şu anki durumuna mesaj olabileceğini kestirebilirsin hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


hazal1993
Merhabalar hocam, 26 yasında, bekar çalışan bir kızım. Rüyamda vefat etmiş olan dedemin canlı gördüm, çocukluğumun geçtiği evde kuytuda büyükçe bir oda var, oraya beraber giriyoruz dedemle ve annem ve amcamla. Dedemin elinde genç işi bir penye kazak var, bunu diyor satın aldım, ama parası yokmuş nasıl satın aldın diyoruz, kasadaki kıza şirket ortağı olduğumu gösterdim diyor, hissesi varmış onu göstermiş, öyle satın almış, bizim de bu hisseden hiç haberimiz yok. Sonra bize elinde hisse kağıtlarını gösteriyor, şeffaf dosyada fotokopi ile çekilmiş birkaç eski Osmanlıca veya Arapça ile yazılmış, hilyei şerife benzeri dairesel bir tasarımları yazılmış kağıtlar var. Onları gösteriyor hissem diye, kağıtları okuyamadım çünkü eski Osmanlıca okuyamam Arapça ise de çok hızlı gösterdi okumadım anlamadım, nasıl sonlandığını hatırlamıyorum rüyanın, ama eğer dedemin böyle bir hissesi varsa hepimiz ortağız amcamlarla diye düşünüyordum. Sizce tabiri nedir, saçma bir rüya mı yoksa?

Okudunuz mu?  Rüyada ölmek üzere olan birini hastaneye götürmek

Tohat
Merhabalar. Güzel anlamlar içermektedir. Kişinin ihtiyacına göre göreceği güzellik ve gelişmelere işaret etmektedir. Dolayısıyla kişi işsizse iş bulmasına, resmj görev almasına, sıkıntılı durumların yerini umutlu gelişmelerin almasına, rahata ermeye, aileyi iyi geçindirmeye, maddi konuda iyileşme gösterme gibi güzel manalar içermektedir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


rüyada ölmüş dedemi görmek, rüyada ölmüş dedemi görmek diyanet, rüyada olmus dedemi gormek

Bu kategoride yer alan Rüyada ölmüş anneyi görmek ne anlama gelir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada ölmüş dedemi görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.