Anasayfa
3 Mayıs 2022, 15:22
sizden7-2
Abone

Mevlana hz de semah yapıyormuydu?

Mevlana hz de semah yapıyormuydu?

ravza 2
< Dönerek zikir, dönerek tefekkür, dönerek uçan sarhoşlar olmak, üflenen neyin ezgisinde nefsi terbiye etmek… gibi çeşit çeşit bid’atları dinmiş gibi yaygınlaştıranlar, bu bid’atlarla gerçek İslam’ı perdelemiş, kendilerinden önce dini tahrif edenler gibi onlar da Rasulullah (sallAllah u aleyhi ve sellem) in öğrettiği ibadetlerle yetinmeyip, kendi hevalarının da ilah gibi din teşri etme arzusunu ihmal etmemişlerdir. ALLAH azze ve celle buyurmuştur ki: "Kendi istek ve tutkularını (hevasını) ilah edineni gördün mü? Şimdi ona karşı sen mi vekil olacaksın?" (Furkan 43) >
Biraz önce okuduğum bir yazıdan alıntı yaptım hocalarımız bu konuda ne diyor mevlana hz çok kötü dil uzatmışlar acaba bu semahlar filan sonradan mı mevlana hz ithaf edilmiştir sadece merak ettiğimden soru yorum

Okudunuz mu?  Boy abdesti alırken su yutmak

Cevap: Mevlana hz de semah yapıyormuydu?

HAMMADUN
Hamdım, piştim, YANDIM ELHAMDULİLLAH…..

Rab’binin NAR’ına’da, NUR’una’da HOŞ diyecek bir ahval içerisinde olabilseydi onu yazanlar….

Hamdım, piştim, YANDIM ELHAMDULİLLAH derlerdi.

< Kendi istek ve tutkularını ilah edineni gördün mü? Şimdi ona karşı sen mi vekil olacaksın >
Rab’bim biz şahidiz ki; Mevlana Hazretleri’nin istek ve tutkusu, SENSİN….. SENİN RIZA-i İLAHİ’ndir…… O’nu İLAH EDİNENİ gördüm biiznillah….. Muhakkak’ki en mükemmel VEKİL SENSİN….. Biz ancak şahid olanlardan oluruz. Rab’bim; O RIZA-İ İLAHİ’ne, İnşaAllah mazhar olmuş kulunun şehadetini de, üzerimizden eksik eyleme. Amin.

Okudunuz mu?  İğde dalı nazarlık

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Cevap: Mevlana hz de semah yapıyormuydu?

ammar murat
Batıda rümi adlanan hz mevlana,yaşam boyunca tarikat kurmamış,şimdiki semanın kanunlarını vaz etmemiş.
hiç kural ve kanun olmadan dönerek sema yaparmış.sema birtür cennet yoluymuş gibi , sankı gökyüzüne açılan kapı gibi,maddi yaşamdan, ebedi yaşama,sonsuzluğa,Allah’a doğru.
hz şemsi tebrizi , mevlanaya yerden koparak , oynuyan bir şekilde Allah aşkından yanan kuldan tüten duman gibi , gökyüzüne göçmenin yolunu öğretti.
şems , mevlanaya Allah adamlarının sema vasıtasıyla maddiyattan kopup hafiflenmesini anlatmış.
ruhlarına fatiha.
sayğılarla ravza2 kardeşe.

Okudunuz mu?  Sakal Üstü Kıllar Hakkında Önemli Bir Soru

Cevap: Mevlana hz de semah yapıyormuydu?

gökhanagt
tasavvufta semazenler dönüyor semahta fakat alevilerinki gibi değil
bir zikir çeşidi ruhun arınması da diyebiliriz transa geçiliyor tabii bu
gibi işler sünnette yeri yok Bugün Mevlana Celaleddin Rumi uluslar
arası oldu hristiyanıda sahip çıkıyor budistide ama aslında hiç biri
gerçekten Mevlanayı tanımıyor hoşgörü ile özdeşleştirilmiş
bir ekol olarak sadece.

Okudunuz mu?  Allahın varlığı ile ilgili sorular

islamyolu
< Biraz önce okuduğum bir yazıdan alıntı yaptım hocalarımız bu konuda ne diyor mevlana hz çok kötü dil uzatmışlar acaba bu semahlar filan sonradan mı mevlana hz ithaf edilmiştir sadece merak ettiğimden soru yorum >
Mevlana Hazretlerine buradada Baya laflar denilmişti. Kafir demedigi kaldı birinin. Kardeş Mevlana hazretleri çok büyük bir Alimdir. Allah aşkıyla dolmuştur içi. Tasavvufta zirvedir. Kim ne derse desin. onların yaydıgı vesveselere Aldırma. Allah’a Havale et. Allah Elbet Dostlarına söylenen Bu lafları yanlarına bırakmaz.. Mevlana Allah Aşkıyla Dönmüştür sema yapmıştır. Ama Namaz la semayı aynı kefeye koyan biri degil. Namazlarını fazlasıyla kılan Büyük bir Velimizdir.

Okudunuz mu?  Günah olmayan bir şeyi günah sanıp tövbe etmek.

ravza 2
Bu sitede bunların yazılacağına emindim izinde verilmez ALLAHUTEALA doğru yol üzere olanlardan doğru söyliyenlerden doğruyu araştırıpta onunla amel edenlerden eylesin cümlemizi kardeşlerim cevaplarınızdan ALLAH C.C razı olsun


turabi
Amacın Allah’a ulaşmak ise zikir ile,,istersen sema istersen semah, istersen sessiz kalp ile.Allah deyince kalbinde ateş yok ise o beden nasıl kül olup savrulacak.Yok dinimizde mezhepten ayrım, yolu bilen velidir sana verir tarif gönlü kör değilse çözer arif.

Okudunuz mu?  Namazda Dua Sıralaması

mevlana semah yaptımı, mevlana semah nedir, semah

Bu kategoride yer alan Gusül Abdestinde Burna Su vermeyi Unutma başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mevlana hz de semah yapıyormuydu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.