Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:59
sizden01
Abone

YENİ ilim öğrenmeye başlayan birisinin ilk başlaması gereken konu nedir.

YENİ ilim öğrenmeye başlayan birisinin ilk başlaması gereken konu nedir.

Hüzn’ü LeyL..
yada hangi kitabı tavsiye edersiniz.?
ilmihal dışında bir kitap tavsiye ederseniz sevinirim .. Allah razı olsun..


Cevap: YENİ ilim öğrenmeye başlayan birisinin ilk başlaması gereken konu nedir.

Hüzn’ü LeyL..
şöyle anlatayım bizim ailelerimiz kuran kursu veya medrese gibi ilim öğrenebileceğimiz yerlere göndermiyor bizde orda öğrenebileceğimiz ilimleri evde çabalayarak en azından bir kısmını öğrenmek istiyoruz ,ilmihal siyer hepsi yani bunun için bir hoca olarak sizlerden tavsiye almak istedim ilk konu akaidi ve ilmihali ele aldık biz . Allah razı olsun yol gösterirseniz seviniriz dua ile..

Okudunuz mu?  Allah varlığı bilgisinden yoksun bir çocuk cennete mi gidicek cehenneme mi ? gerçekten merak ediyorum

Cevap: YENİ ilim öğrenmeye başlayan birisinin ilk başlaması gereken konu nedir.

Hoca

Daha önce hazırladığımız bir örnek program resmi ekliyorum.
Aşağıda tavsi linklerede bakabilirsin.
Allah (cc) cümlemize Faydalı ilim ve amel nasip etsin.amin


islamyolu
ilk öğrenilmesi gereken itikattır. İstedigin kadar siyer bil ,fıkıh bil. İstedigin kadar Namaz Kıl , oruç tut , İtikatın bozuk olduktan sonra. Ebedi cehennem vardır.

Okudunuz mu?  Allah, Peygamber, Dİn, Devrimcilik, Laiklik

eğerki itikatın sağlamsa, Namaz kılmasan bile , oruç tutmasan bile İman lı öldüğün sürece.. yani itikatı sağlam şekilde öldüğün sürece. Cehenneme girsen bile Günahların kadar Yanıp tekrar cennete alınırsın. ama İtikatın bozuksa yanlış inançların var ise. Ebedi cehennem vardır..


Müftü

verilen listede 6. sırada akaid yani itikad kitabı tavsiye edilmiştir.

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde göz içi yıkanır mı?

islamyolu
< verilen listede 6. sırada akaid yani itikad kitabı tavsiye edilmiştir. >
yani itikat en sonamı gelecek. millet herşeyi bilecek Ama Tövbe haşa Allah yukardadır Gökte bir mekan koymuş oturmuştur mu diyecek. imanın şartlarında Kader fazlalıkmıdır diyecek. hz İsa ölmüştür Gelmeyecekmi diyecek. ilk iş itikatı sağlam yapmak degilmi. hadi müftü kardeş hadis öğrendi onu bunu öğrendi. Aniden o insan can verdi. Allah Ahirette İlk neyine bakacak İmanına itikatına bakmayacakmı. O insan şirk söz içermişse cennetemi gidecek. Millet Neye inanacagını neye inanmayacagını bilmedikce , Diğerleri ne işe yarar.

Okudunuz mu?  Çocukken Yaptığım Kötülükler

imamhatipli42

Verilen liste her gün yapılması gerekenleri içeriyor önce ilk sıradakini bitir de sonra diğerlerine geç demiyor. Her gün hepsinden yeteri kadar okumak için hazırlanmış bir listedir. Sıralamayı fazla dikkate almanıza gerek yok. Dilediğin konudan başlayabilirsin amaç bir yıllık ilmi çalışma takvimini tamamlamak.

Okudunuz mu?  Aşırı şüphe ve vesvese

islamyolu

evet kardeş doğru diyorsun. Liste çok doğru ona bir şey demiyorum. Ama soru soran arkadaş İlk öğrenilmesi gereken nedir diyor. ya ondan dolayı yazdım. Ha inançları sağlamsa. Zaten liste güzel hazırlanmış ona bir şey diyemem. Sanırım benim yazılarım kırıcı geliyor bu aralar. sonradan okuyunca yazdıgımı Biraz kırıcı görüküyor. Kimse öyle anlamasın. Kimseye karşı tavrım yok.

Okudunuz mu?  Ameliyat olacağım çok korkuyorum.Dua önerileriniz ?

peugeot_bor
Aynen öyle islamyolu arkadaşım ilk önce itikat. Rabbimizi bilmek sonra yaradılış gayemizi ve yapmamız gereken farzları yani 54 farzı , ALLAHA kulluk vazifemiz nasıl yapacağımızı öğrenmek (ilmihaller ve fıkıh) sonra bunları uygulamaya koymak. İmam-ı Rabbani ye görede böyledir. En önce itikat sonra ilim sonra uygulama.

Okudunuz mu?  Evde kitaplara/kütüphaneye karşı namaz kılınır mı?

Fetva Meclisi

İslamyolu kardeş hitab uslübüne bakılırsa hadi müftü kardeş saygısız biri olduğun belli . kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama şu bir gerçektirki Sayın Müftü hocamız senin yaşın kadar islami ilimlerle uğraşmış ve birde insanın nasıl eğitilmesi konusunda üstün çabalar sarfedip nice itikadı sağlam imamlar yetiştirmiştir… Senin Ne haddine böyle uslüble müftü hocamıza hitap edersin


evde ilim öğrenmek, ilim öğrenmek için dua, ilim öğrenme kitapları

Bu kategoride yer alan Kurşun döktürmek yada dökmek günah mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

YENİ ilim öğrenmeye başlayan birisinin ilk başlaması gereken konu nedir. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.