Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:37
hakkinda
Yönetici

İmam Şafiinin Büyük Eseri El-Umm Kitabı Hakkında Bilgi

İmam Şafiinin Büyük Eseri El-Umm Kitabı Hakkında Bilgi

Kayıtsız Üye
İmam Şafiinin Büyük Eseri El-Umm Kitabı Hakkında Bilgiler paylaşabilir misiniz ?


Cevap: İmam Şafiinin Büyük Eseri El-Umm Kitabı Hakkında Bilgi

gökhanagt
el-Ümm: Şâfiînin Mısırlı talebelerinden er-Rabî’ b. Süleymân el-Murâdî’ye (ö.270/884) fürû-i fıkha dair yazdırdığı derslerin bir mecmuasından ibarettir. Yeni mezhebinin bütün görüşlerini içine alan ve o devirde eşi yazılmamış büyük ve kıymetli bir eserdir. Şâfiî bu eserinde sadece meseleleri ve ictihadlarını sıralayıp geçmez, muhaliflerin ictihad ve delillerine de geniş bir şekilde yer verir ve uzun münakaşalar açarak kendi ictihadını müdafaa eder. Kendisine sorulan sorular ve cevapları da bu eserde yer almaktadır. Şâfiî çok defa muhaliflerinden de söz eder ve mukabil delillerini ortaya koyar.

Okudunuz mu?  İslami kurallara göre kız isteme şekli nasıldır bilgi verirmisiniz?

Kitaba el-Ümm ismini verenler sonraki Şâfiî fıkıhçılardır. Eser er-Rabî’in dışında Şâfiî’nin Mısırlı talebelerinden Ebû Yakûb el-Büveytî (ö.231/845) ile İbn Ebû Cârût tarafından da rivayet edilmiştir. Eser, er-Rabî’in rivâyetine ve el-Bulkînî’nin hattına dayanılarak 7 cilt halinde Kahire’de neşredilmiştir.


el ümm, el-ümm, el umm

Bu kategoride yer alan Celcelutiye duası Hakkında Bilgi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmam Şafiinin Büyük Eseri El-Umm Kitabı Hakkında Bilgi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.