Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:49
missa03
Abone

Kadına şiddete ilişkin çözüm yolları

Kadına şiddete ilişkin çözüm yolları

Kayıtsız Üye
Kadına şiddete ilişkin çözüm yolları


Cevap: Kadına şiddete ilişkin çözüm yolları

Desert Rose
Şiddetin hiçbir türü kabul edilemez. Önlenmesi en zor olanı ise aile üyelerine uygulanan şiddet. Kişinin canı gibi sevdiği kişilere bazen kasıtlı bazen de bir anlık öfkeye kapılarak şiddet uygulamasını ve benliğinde telafisi imkânsız derin yaralar açmasını anlamak çoğu kez mümkün olmuyor.

Okudunuz mu?  Korkuyu yenmenin yolları nelerdir?

Bütün dünyada olduğu gibi kadınlarımızın önemli bir kısmı eşleri ve aileleri tarafından şiddet görüyor. Tabii aile içinde şiddete uğrayanlar sadece kadınlar değil, çocuklar, yaşlılar, erkekler de zaman zaman şiddete maruz kalabiliyor.

Uyarılar şiddeti azaltıyor mu?
Son yıllarda bilhassa töre adı altında sosyal baskıyla yapılan şiddetle ilgili mücadeleler ivme kazandı. Bununla beraber bu toplumsal bilincin aile ve bireysel bazda etkili olması için daha yapılması gereken çok çalışma, kat etmemiz gereken çok yol var.
Kadın şiddete nasıl maruz kalmaz?
Kadının kültürlü olması, kendine güvenmesi, bir mesleğinin olması, eşine karşı kendini doğru ifade etmesi, her iki taraf ailesinin erkeği eşine şiddet göstermemesi konusunda uyarması, hepsi şiddeti önlemede etkili olurken bunların hiçbirinin tek başına yeterli olmadığı da bilinen bir gerçek. Kadınlar sosyal baskılar kadar psikolojik nedenler ile de şiddete katlanıyorlar. Hatta şiddete maruz kalan kadınların bazılarının aileleri kadını şiddete katlanmaması, eşinden boşanması yönünde ikna etmeye çalıştıkları halde bazı kadınlar eşlerinden ayrılmak dışında başka bir yaptırımın olması gerektiğini ifade ediyorlar.

Okudunuz mu?  Eşim misafir sevmiyor ne yapmalıyım

Boşanma en uygun çözüm mü?
Şiddet karşısında tabii ki boşanma her zaman uygun çözüm yolu değildir. Fakat ilişkinin durumuna göre şiddetli geçimsizliğin bir göstergesi olduğu için bazen gereklidir. Sağlıklı çözüm için erkekteki şiddet probleminin nedeni mutlaka tespit edilmelidir. Bunun psikolojik mi sosyal mi veya ahlaki mi bir problem olduğu tespit edilip uygun çözüm yolları bulunmalıdır. Bazen gerçekten ailede tahrikler erkeği şiddete götürmektedir. O zaman da çevre duyarlılığı ve desteği, aile terapisi ve grup çalışmaları çözüm yolları içinde düşünülmelidir.

Okudunuz mu?  Köpekler ölünce nereye gider

Erkeğin terapi görmesi şiddeti önler mi?
Şiddetin nedenlerinden biri de erkeğin psikolojik problemlerinin olması. Çözüm ciddi kişilik bozuklukları veya organik bozukluklar dışında uygun tedavi ile mümkündür.
Erkeğin kadına ciddi hasar vermesine rağmen bunun az sayıda olması sebebiyle geçer düzelir diye ciddi tedbir almayan sonunda canından olan kadınlar da vardır.
Birçok kadın eşinin kendini kontrol edemediği için şiddet uyguladığını düşünerek farklı çözüm yolları arıyor. Bu kadınlara eşleri pişman olduklarını dile getiriyorlar. Fakat çoğu erkek karşılıklı tartışma esnasında kendisini kontrol edemediğini söyleyerek bunun bir hastalık olduğunu düşünmüyor. Hâlbuki orantısız güç kullanmaya meyilli olmak öfkesini kontrol altında tutamamak, mizaç problemleri başta olmak üzere psikolojik ve organik birçok nedenle ilişkili olabilir ve birçoğu uygun tedavi, ilaç veya psikoterapi ile düzelir.

Okudunuz mu?  Mubin duası nedir? Hangi hallerde okunur?

Şiddete nasıl bir yaptırım uygulanmalı?
İnsan hayatı ile ilgili birçok meslekte (pilotluk, ağır vasıta şoförlüğü gibi) o mesleği yapan kişinin psikoteknik değerlendirmeden geçmesi istenmektedir. Cemiyetin en küçük nüvesi olan aile, istismarların en yoğun yaşandığı bir kurum haline gelmişse bu istismarı yapanların da mutlaka psikoteknik değerlendirmeden ve ruh ve beden sağlığı kontrolünden geçirilmesi ve çözüm yollarının buna göre geliştirilmesi gerekir. Bu da ancak kişinin kendisini istemesi başta olmak üzere eşin, ailelerin kadının şikâyette bulunduğu emniyet mensuplarının, hukukçuların ve sağlık uzmanlarının uygun yaptırımları ile mümkün olabilecektir.
Uzman Psk

Okudunuz mu?  Taleal bedru aleyna sözlerinin arap alfabesiyle sözlerini istiyorum mümkünse

Cevap: Kadına şiddete ilişkin çözüm yolları

yasemin
Şiddet uygulayan müslümanlığını bir tahlil etmeli , şiddet uygulayan müslüman olamaz
Bırakın kadını , hayvana , çiçeğe , böceğe bile şiddet uygulayamayız. Her yerde ve herşeyde Allahın tecellisi vardır , bizim böyle bir hakkımız yok.. Allahın ilmi asla şiddetle bağdaşmaz, öfkeye karşı çıkan bir Allah var ; ki ayeti kerimede öfkenizi yeniniz deniliyor

Okudunuz mu?  Evde başörtüsüz dolaşmak günah mı?

kadına şiddetin çözüm yolları, kadına şiddet ve çözüm yolları

Bu kategoride yer alan 2+1 vitir namazı nasıl kılınır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadına şiddete ilişkin çözüm yolları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.