Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:05
sizden05
Abone

Kafirlerle dostluk

Kafirlerle dostluk

ugurdogan
Al-i İmran
28. Müminler, müminleri bırakıp da kâfirleri dost edinmesin. Kim bunu yaparsa, artık onun Allah nezdinde hiçbir değeri yoktur. Ancak kâfirlerden gelebilecek bir tehlikeden sakınmanız başkadır. Allah, kendisine karşı (gelmekten) sizi sakındırıyor. Dönüş yalnız Allah’adır.

Kafirlerle dostluk kurulabilir mi? Akrabamız olması durumu değiştirir mi?


Cevap: Kafirlerle dostluk

Ensar2
Kafir kafirdir akraba da olsa… Bu, durumu değiştirmez.

Okudunuz mu?  Annem çok fazla üstüme geliyor!

144. Ey iman edenler! Müminleri bırakıp da kâfirleri dost edinmeyin; (bunu yaparak) Allah’a, aleyhinizde apaçık bir delil mi vermek istiyorsunuz? (Nisa Suresi)


Cevap: Kafirlerle dostluk

CizReLi
ensar kardeşim o ayetin hükmü öylemi?
bu şekilde düşünmemk lazım
dinine hakaret ederse tamam yoksa onun la dostluk edersin islamiyetin güzel ahlakını anlatırsın islama davet edersin
gelip gelmemesi onun sorunudur sen görevini yapmışsın

Okudunuz mu?  Namazda fatihadan sonra en az kaç ayet okunur?

Cevap: Kafirlerle dostluk

ikindi
ama bir dikkat edin MÜMINLERI BIRAKIPTA kafirleri dost edinmeyin. belki karar asamasinda müslümanlari secin anlamina geliyor yanlis bisey söylemiyelim arkadaşlar


almanyali67
Burada benimde aklıma bir soru geldi: Bütün Müslümanlar birbirini her ne olursa olsun sirf Allah cc için nezaman hakkiyle sevecektir bunu ne kadar istedik?veya ne kadar yaklastik Allah cc rizasi için herkes kendi vicdanini koyarak kendine sorsun Allah cc siz degerli kardeslerimden razı olsun VE BIZ MÜSLÜMANLARA BIRLIK DÜZENLIK VERSIN INSE ALLAH (AMIN)

Okudunuz mu?  İslamda Cemaatle namaz kılmanın hükmü nedir?

senayusa
Ayeti kerimenin dogrulugundan elbette ki suphemiz yok lakin bu durum yurtdisinda yasayan Müslümanlar için biraz daha farkli. Cizreli arkadaşimizin dedigi gibi, onlara kendimizi tanitmak, zannettikleri gibi bir millet zannettikleri gibi (yanlis inanislardir burdaki kastim) bir dinimiz olmadigini gostermek zorundayiz, bu bizim boynumuzun borcu, gorevimizdir. Bu yuzden gerekirse dostukta kurmamiz gerekir ama burdaki tek gayenin hizmet oldugu bilincine vararak yapmamiz gerekir, onlari tanimak için yapmaktan ziyade, kendimizi onlara tanitmak ve duzgun bir musluman profili gosterip, akillarindaki yanlis dusunceleri degistirmek… Benim fikrim bu durumda, bu niyetle gerekirse dostlukta yapilabilir. Yine de durumu hocalarimiz daha iyi birlir. Yanlissam duzeltin insAllah…

Okudunuz mu?  Ahiret Hayatıyla İlgili Kavramlar Nelerdir?

CizReLi
yorumun için tşkler yanlız klavye hatası var
"yanlis inanislardir burdaki kastim) bir dinimiz olmadigini gostermek zorundayiz,"
düzeltirsen sevinirim


Ensar2
Soruyu da cevabı da yanlış anlamışsın Cizreli kardeş. Kafirleri dost edinmememiz gerektiği ayette apaçık yazıyor. Ben ayete dayanarak dosluk kurmamız yasaktır dedim. Tamamen ilişkilerimizi kesmeliyiz demedim. Onlara tabii ki de islamı anlatacağız, tercih onlarındır. Ve yine onlarla komşu da olabiliriz, alış-verişte yapabiliriz, onlara idareci de olabiliriz, hediyeleşebiliriz, iyilik edebiliriz. Ki Peygamberimiz (asm): "Her canlı yaratığa iyilik etmekte sevab vardır" buyuruyor. Bu bahsettiklerim ile dostluk farklı birşeydir. Ayet, bize kafirlerin yar olmayacağını söylüyor. Mü’minleri bırakıpta kafirleri dost edinmeyin buyuruyor.

Okudunuz mu?  Cuma namazı vakti yolculuk

senayusa
Turkcem çok iyi değil kusura bakmayin, anlatim bozuklugu yapiyorum boyle


HAMMADUN
Ve Rab’bim muhakkak ki; müslüman’ı sever. MÜMİN’in ise Allah’dan gayrı hiç bir şeyi yoktur. Zira o tüm semavata LA KILINCI’nı çekmiş ve her şeyi yok etmiş, Rab’bi ile olmuştur.

Okudunuz mu?  Essalatu hayrun minennevm sözü sabah namazına kim tarafından ve ne zaman ilave edilmiştir ?

Eğer birini sevecekse, Rab’bi için sever, Allah için seviyoruz der.

Eğer birine buğz edecekse, Rab’bi için buğz eder ve Allah için buğz ediyoruz der.

Rab’binin adıyla ve Rab’bi için olan hiç bir şeyden de asla zarar görmez.

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.

Okudunuz mu?  Deniz şehitleri hadis

ugurdogan
Ensar kardeş,
"Akraba ile" diye ayrı parantez açmamın nedeni; Rasulullah’ın(s.a.v), yani dinimizin, akraba ile ilişkiyi kesmeyi yasaklamasıdır. Akrabaların bazıları çok yakının da oluyor, sürekli görüşülüyor; nasıl mesafe koyulur ki!
Ben bir arkadaşıma bu soruyu sorduğumda; o bana: "Hz. Muhammed(s.a.v) kafirlerle dostluk kurarmış. Kimi kafir dostuymuş, kimi de düşmanı diye cevap vermişti." Öyle okumuş yani.
Çok ilginç bir durum; Müslüman bir ülkede, bize İslam’ı öğretirlerken, Allah’ın lanetine sebep olunabilecek bu durumu kimse izah etmedi nerdeyse.

Bu kategoride yer alan İran'ı fetheden komutan sahabe kimdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kafirlerle dostluk Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.