Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:59
missa02
Abone

Bela ve Musibetler

Musibetler

Kayıtsız Üye
selamün aleyküm. dört senedir başıma gelmeyen musibet, bela kalmadı. çevremdeki arkadaşlarımın ‘cenabet misin lan?’ sorularına maruz kalacağım kadar çok sıkıntı çekiyorum. gitmediğimiz doktor ,hacı hoca kalmadı. hastalıklarım bulunamıyor. üstümüzde kara bulutlar var bir şeyler ama çözemedik. ailecek şaşkınız. nereye gitsek şifa bulamadık, bulamıyoruz. ne yapabiliriz bu durumda? Allah’ın gücüne gidecek bir şey mi yaptım bilmiyorum. yalnız bırakılmışım gibi hissediyorum. sürekli şifa arıyoruz bulamıyoruz. hastalık üstüne hastalıklar geliyor. Sürekli dua ediyorum, balçık gibi sardı musibetler gitmiyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Kesin kabul olacak ya da Allah’a yaklaştıracak bir dua bileniniz varsa yazar mısınız? Zikrediyorum sürekli dualar okuyorum ama anlamadım çaresizlik içinde yüzüyoruz

Okudunuz mu?  Tövbe etmek ibadet etmek istiyorum nerden başlamalıyım

Yorum: Bela ve Musibetler

arifselim
Aleykum selam. Her kul farklı bir şekilde imtihan edilir. Müminin başına gelen her türlü sıkıntı, dert, hastalık ve maddi sıkıntılar bile ona bir sevap ve günahlarının silinmesine vesile olur. Sabır edecek ve mücadeleye devam edeceksin. Allah’ın sana neler ihsan edeceğini ve yaşadıklarının mükafatının neler olacağını da bilemezsin. Bize düşen sabır, rıza ve mücadele ederek Allah’a tevekkül etmektir.

Okudunuz mu?  İslamda Sıhhat Ve Afiyet Ne Anlama Gelmektedir önemi Nedir

Musibetlere karşı okunması tavsiye edilen dua:
Bismillahi’l-lezi la yedurru ma’a-smihi şey’ün fi’lardi vela fi’s-semai ve hüve’s-semi’ul-Alim.

Anlamı:
Adı anıldığı zaman gerek yerde gerekse gökde hiç bir şeyin zarar veremeyeceği Alla’ın adıyla; O. hakkıyla işiten ve hakkıyla görendir. diye okunursa ona hiç bir şey zarar veremez.Görülmedik kaza ve bela ona isabet etmez.

Okudunuz mu?  Ramzan orucuna arapça niyet ve okunuşu (ve savmel ğadi min şehri ramazane neveytü)

Yorum: Bela ve Musibetler

Kayıtsız Üye
teşekkürler elbette imtihan olacağız ama umutsuzluğa düşmemek elde olmuyor. kendimi durduramıyorum ki. zaten vesveselerle boğuşan biriyim üstüne sürekli hastalıklar geldikçe gelecek kaygısı yaşıyorum. çünkü biz nasıl olursak öyle gibi oluyor hayat. sanki Allah hiçbir şey yapmıyor sadece biz yaşıyormuşuz gibi hissediyorum

Okudunuz mu?  Heyecanımı nasıl yenebilirim?

Bela Ve Musibetler

Kayıtsız Üye
Bela ve musibetler kişinin kendi yaptıklarından gelir diye duydum. Hocam kocam beni aldattı bu sebeple boşamaya verdi. Aldatılmak kötü bir şey peki bu güne kadar Allah’ın emirlerine gücüm yettiğince riayet etmeye çalıştım. Bilmediğim yaptığım günahlar olmuştur. Aldatılmak benim yaptığım davranış sebebiyle mi başıma geldi?

Okudunuz mu?  Sehiv secdesinde hata olursa

Ensar
insanlar herzaman belaya düçar olabilirler ayette bildirildiği üzere;Sana gelen her iyilik Allah’tandır. Başına gelen her fenalık ise senin kendi nefsindendi. (Nisa, 4/79).
şuda unutulmamalıdırki insanların arasında imtihana ençok tabi tutulanlar peygamberlerdir ardından onu takip edenler ardından onları takip edenlerdir başınıza gelen beladan dolayı Allahın sizi terk edip yada işlediğiniz suçtan dolayı böyle bir bela verdiğide anlaşılmasın bilakis bu sizin için bir mükafattır. Allahın sevdiklerine türlü imtihanlar verdiğide unutulmamalıdır.

Bu kategoride yer alan Kayınpeder ile gelinin mesafesi nasıl olmalı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bela ve Musibetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.