Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:49
Cenaze
Yönetici

İhtiyaç halinde, kadının cenazesini, erkek yıkayabilir mi?

İhtiyaç halinde, kadının cenazesini, erkek yıkayabilir mi?

Fetva Meclisi
Soru: İhtiyaç halinde, kadının cenazesini, erkek yıkayabilir mi?

Cevap: Hayır,Yıkayamaz. Yıkayacak kadın bulunamazsa, cenaze baştan ayağa örtülü olarak, akrabası, eline bez sararak, elini örtü altına sokup, teyemmüm yaptırır; çünkü ölünün avreti, dirinin avreti gibidir. Bakması haram olan yere, dokunmak da, haramdır. Bir çocuğa da, öğretilip, yıkatılabilir.

Okudunuz mu?  İslama Göre Cenaze, nasıl yıkanır?

Yorum: İhtiyaç halinde, kadının cenazesini, erkek yıkayabilir mi?

ATİE
bu kesinlikle kabul edilemez bir durumdur kadını erkek yıkayamadığı gibi erkeğide kadın yıkayamaz bu cenaze bile olsa günah ve yanlıştır


erkek bayan cenazesi yikaya bilir mi

Bu kategoride yer alan Cenazeyi yıkarken kıbleye karşı yan yatırarak mı yıkamak gerekir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İhtiyaç halinde, kadının cenazesini, erkek yıkayabilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.