Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:49
Cenaze
Yönetici

Kadınların kabrini, erkeklerin kabrinden, daha derin kazmak gerekir mi?

Kadınların kabrini, erkeklerin kabrinden, daha derin kazmak gerekir mi?

Fetva Meclisi
Soru: Kadınların kabrini, erkeklerin kabrinden, daha derin kazmak gerekir mi?

Cevap: Hayır. Genelde, kadın için olsun, erkek için olsun, kabri derin kazmak iyidir. Derinliğinin, insanın göğsüne kadar, hatta insan boyu kadar olması iyidir. (Cami-ul-fetava)


Cevap: Kadınların kabrini, erkeklerin kabrinden, daha derin kazmak gerekir mi?

HADİE
böyle bir ayrıcalık dinde yoktur kadın veya erkek farketmez mezarın derin olması islamiyette olan bir durumdur bu cenazenin doğru gömülmesi ile ilgili kurallardandır

Okudunuz mu?  Cenaze Kefenlendikten Sonra Yüzü Açıp Bakılırmı

kadınlar neden daha derine gömülür, kadınlar neden derine gömülür, ölünce neden kadınlar daha derine gömülür

Bu kategoride yer alan Musibete Uğrayınca İnna Lillahi Ve İnna İleyhi Raciun Demek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadınların kabrini, erkeklerin kabrinden, daha derin kazmak gerekir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.