Anasayfa
19 Mayıs 2022, 22:13
missa9
Abone

Tevekkül konulu arapça türkçe hadisler

Tevekkül konulu arapça türkçe hadisler

Kayıtsız Üye
ben tevekkül ile ilgili hadisler arıyorum ama aradığım cevabı bulamıyorum bana yardım edermisiniz


Cevap: Tevekkül konulu arapça türkçe hadisler

imamhatipli42
Peygamberimiz (sav)’in Tevekkülle ilgili Hadisleri

Ebû Hureyre (r.a.) Resûlullah’ın şöyle buyurduğunu haber vermiştir: "Kuvvetli mü’min, Allah Katında zayıf mü’minden daha hayırlı, (daha üstün) ve daha sevimlidir. (Bununla beraber) her ikisinde de hayır vardır. Sana yararlı olan şeyi elde etmeye çalış. Allah’dan yardım dile ve asla acz gösterme. Başına bir şey gelirse, ”Eğer (keşke) şöyle yapsaydım, şöyle olurdu!” diye hayıflanıp durma. ”Allah’ın takdiri bu. O, ne dilerse yapar.” de. Çünkü "eğer (keşke)" kelimesi, şeytanı memnun edecek işlerin kapısını açar."
(Müslim, Kader 34. Tercüme: İsmail L. Çakan, Hadislerle Gerçekler, Erkam Yayınları, İstanbul 1990, s.231)

Okudunuz mu?  İnsan kınadığını yaşamadan ölmezmiş hadis

"Birşey istediğin zaman yalnız Allah’tan iste. Yardım dilediğin zaman Allah’tan dile. Şunu iyi bil ki bütün yaratılmışlar elbirliği ile sana bir menfaat bahşetmek isteseler, Allah’ın sana yazdığından daha fazlasını bağışlayamazlar. Yine yaratılmışların tümü elbirliği ile sana bir zarar vermek isteseler, Allah’ın sana takdir ettiğinden fazlasını yapamazlar."
(Tirmizi, Sünen, fi sıfati’l-Kıyame, 60)

Okudunuz mu?  Peygamberimizin sözlerine verilen isim nedir?

"Ey Ebû Hureyre! Allah’tan başka hiçbir şeye ümit bağlama. Allah’a tevekkül eyle. Bir arzun varsa Allah Teâlâ Hazretleri’nden iste. allah-ü Teâlâ’nın âdet-i ilâhiyyesi (işi, kânunu) şöyledir ki; herşeyi bir sebep altında yaratır. Bir iş için sebebine yapışmak ve sonra Allah Teâlâ’nın yaratmasını beklemek lâzımdır. Tevekkül de bundan ibârettir."
(Hadis-i şerif-Ey Oğul İlmihali, )

Okudunuz mu?  Verilen sözü yerine getirmemek

"Üzülme, Allah bizimledir."
(Bera Ibnu’l Azib r.a. Kütüb-i Sitte, 16. cilt, Sf. 200)

"Mümin kişinin durumu ne kadar şaşırtıcıdır ! Zira her işi onun için bir hayırdır. Bu durum sadece mümine hastır, başkasına değil : Ona memnun olacağı bir şey gelse şükreder, bu ise hayırdır: bir zarar gelse sabreder bu da hayırdır."
(Suheyb Ibnu Sinan r.a. kutub-ı sıtte, 2. Cilt , Sf. 208)

Okudunuz mu?  Ergenlikte kızlarda görülen fiziksel değişimler

arapça türkçe hadisler, tevekkül ile ilgili arapça ve türkçe hadisler, tevekkül ile ilgili arapça hadisler

Bu kategoride yer alan Kuranı kerimin en uzun ayeti hangi surenin kaçıncı ayetidir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tevekkül konulu arapça türkçe hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.