Anasayfa
29 Nisan 2022, 16:08
missa
Abone

Kelimei tevhit hatmi nasıl yapılır?

Kelimei tevhit hatmi nasıl yapılır?

Kayıtsız Üye
İslam dininde Kelimei tevhit hatminin nasıl yapıldığı hakkında eğitici bilgiler verir misiniz ?


Cevap: Kelimei tevhit hatmi nasıl yapılır?

Yetim
Peygamber (s.a.v.)
Yeryüzü ve gökler terazinin bir kefesine, bu mübârek kelime de diğer kefesine konulsa, elbette bu kelime ağır gelirdi burmuşlardır.

Ebu Hüreyre (ra) dan rivaten
Rasülullah (s.a.v) İman’ınızı tazeleyiniz buyurdu. Ya rasülellah ! İmanımızı nasıl tazeleyeceğiz denildi? lâ ilâhe illAllah’ı çok söyleyiniz.buyurdu.

Ebu Hüreyre (r.a) dan rivaten
Allah’ü Teala’nın arşın önünde nurdan bir direği vardır. Kul Lâ ilâhe illAllah deyince bu direk titrer. Allahü Teala sakin ol deyince, direk Lâ ilâhe illAllah diyeni bağışlamadığın müddetçe nasıl sakin olurum der Bunun üzerine Allahü Teala Onu bağışladım buyurur direkde sakinleşir.

Okudunuz mu?  İslamda evlenmeden önce bilinmesi gereken farzlar nelerdir

Lâ ilâhe illâ`llâh kudsi kelimesi afaki alemde nefislerdeki kötü duyguları silmek içindir. Nefsin temizlenmesinde son derece faidelidir. Büyükler nefsi temizlemek için bu kelimei muazzamayı kurtuluş yolu olarak seçmişlerdir.
Ne zaman nefse azgınlık gelip ahdi bozmak istese , bu bu kelimeyi hatırlayıp imanı yenilemek lazımdır.

Şeyh Ebu Rebi el Maliki şöyle anlatır.
bir gün bir ziyafet için bir sofra kurulmuştu. yemek yerken, baktım bir genç, yemek yemeden üzüntülü bir şekilde oturuyordu. Sebebini sordum Ne oldu, bir derdin mi var? Hasta misin bir yerin mi ağrıyor falan diyenlere genç dedi ki Annem’i cehennem’de yandığını gördüm dedi ve ağlamaya başladı ve müteessir olduğunu söyledi. Bende o gence dedim ki (daha önce den okumuş olduğum) yetmiş 70 bin kelime-i Tevhidin sevabını, hemen hediye ettim dedim.Biraz sonra o ufku açık genç Allah’a hamdolsun deyip cehennemden kurtulduğunu söyledi. Ve yemek yemeğe başlamış.

Okudunuz mu?  Şafi mezhebine göre uzun tesbihat

Yetmiş 70 bin kere kelime-i tevhidi okuyan veya okuyup baskasina hediye edildigi takdirde cehennem azabından kurtuluşuna sebeb olur. Hadis-i şerifi aklıma geldi, okudum ve Hadisin doğruluğuna inandım demiştir.

Silsile-i Saadetten Ebul faruk Hz.leride hatim adedi hakkinda Bunun 70.000 değil, 72.000 okunması lazım geldiği ni, ısrarla nakletmektedir.
Hadis-i Şerif’lerden de anlaşıldığı gibi

Kelime-i Tevhid okuyan cennete gidecek ve Allah’ın lutfuna erecektir. Yetmiş 70 bin kelime-i Tevhid okumak için Allah’ın dostu ve ehli olan muhteremlerce mâlumdur. Hatta halkımız arasında da Yetmiş 70 bin kelime-i Tevhidi okumak meşhurdur ki buralara dayanmaktadır.
Bu gencin keşfi doğrudur, bu hususta Peygamberimiz’den de rivayetler vardır. Kim Yetmiş 70.000 tevhidi kendi için veya bir başkası için okursa, bunun faydası tam hasıl olur buyurdu.

Okudunuz mu?  Sizin hayırlınız kendisinden iyilik umulan ve kötülük yapmayacağına dair güven

Maneviyat büyüklerinden Sadeddîn-i Ferganî hazretleri demiştir ki,
Ölmüşlerin arkasından Yetmiş 70.000 kelime-i tevhid okunup, onların ruhlarına hediye edilirse, bu ölüler için verilen sadakaların en hayırlısıdır. Eğer bir kişinin ruhuna bir kimse veya bir kaç insan bir araya toplanıp, Yetmiş 70.000 tevhid okuyarak gönderirlerse Allah’ın izniyle ve kelime-i tevhidin şefaatiyle o kimse cehennem azabından kurtulur buyrulmuştur.
allah-u Teala hazretleri cümlemizi ve cümle ümmet-i Mukammed’i Son nefes ve son nefes de dahil Kelime-i tevhid üzere Ahirete intikal eden kullarından eylesin. Amin, Amin, Amin….

Okudunuz mu?  Zinaya düşmemek için yapay vajina almak caiz mi

Yorum: Kelimei tevhit hatmi nasıl yapılır?

Kayıtsız Üye
ölmüşlerimiz için 70 bin adet okunduğunu biliyorum…fakat kendi ruhaniyetlerimizede okuyabilirmiyiz ölmeden adet nedir acaba aynımı


Yorum: Kelimei tevhit hatmi nasıl yapılır?

arifselim
Ölmüşlere dualar edildiği gibi dirilere de ve kendimize de edebiliriz. Ölülere sadece yapılır veya dua edilir diye bir şey asla yoktur.


Kayıtsız Üye
Bir dileğim için ALLAH izin verirse 70 bin kelime-i tevhid çekmek istiyorum. Sorum şu 1 ay çekip bir kaç gün ara verebiliyormuyuz.


arifselim
Evet ara verebilirsin bir sakıncası yoktur. Zaten bu tür zikirler için belli bir şart yoktur. Önemli olan zikir ve duanın samimiyet ve ihlasla yerine getirilmesidir. Allah kabul eylesin.

Okudunuz mu?  İslam dininin hasta, yolcu ve özürlülere sağladığı kolaylıklar.

Kayıtsız Üye
Hatim için la ilahe illAllah La ilahe illAllah diye tekrar mi yapacağım yoksa la ilahe illAllah Muhammed in resullah diye mi yardımcı olur musunuz hiç bilgim yok ilk defa böyle bir şey için babama niyetine okumak istiyorum


Şem’a
Kelime-i Tevdi "LA İLAHE İLELLAH" demektir. Muhammedurrasulullah eklenmez.


Geridekalan
Selamün Aleyküm

70.000 Kelime-i Tevhit çekmek için bir yerde şöyle bir usul gördüm. 99 La ilahe illAllah diyorlar 100. de La ilahe illalah, Muhammeden Resulullah deniyor. Bu şekilde mi çekilmeli acaba?


imam
Kelime-i Tevhit hatmi sadece La ilahe illellah demektir. Birilerinin söylemesi bizi bağlamaz


Kayıtsız Üye
Ben hamileyim bebeğim hayırlısıyla kucağıma almayı Rabbim nasip eder inşAllah .. Bebeğim için 70 bin hatim yapmak istiyorum nasıl niyet edicem birde nasıl çekiçten

Okudunuz mu?  Bize nazar mı değdi?

arifselim
Bu adağı adamış isen, dileğin gerçekleştiğinde 70 bin defa La ilahe illellah diyerek yerine getirirsin. Özel bir niyet etmeye gerek yoktur. Bu şekilde çekmekle yerine getirmiş olursun.


Fatıma üye
Ben 70 bin lailahe illAllah çekerken şaşırarak veya unutarak sayı eksik veya fazla olursa ne olur 70 bin sayısının sevabın dan mahrum olurmuyum hocam lütfen beni bilgilendirin şimdiden Allah razı olsun hocam


Hoca
Zikir çekme esnasında sayı hadislerde belirtilmiş ise uyulur aksine sayı fazla önemli değildir.
70.000 zikrinde hata yaptığınızda ekleme yapın


Kayıtsız Üye
Srlamün aleyküm 70bin lailahe ilkaha kendim için başlıyacam. Niyetnasıl yapmam lazım. ALLAHIM senin rızan için kendi ruhaniyetimeme bağışlamak içinmidiyeyim

Okudunuz mu?  Sevdim seni mabuduma diye başlayan ilahinin şairi kimdir?

Hoca
Hayır hiç bir şey demen gerek miyor. Adamak istiyorsan adarsın ama adama yapmadan sadece zikret o zaten hesabına kaydedilir.


Kayıtsız Üye
Kelime i tevdit nasıl söylenir soylemeden önce abdestli olmak sart mi kelime i tevdi başlamadan önce hangi dualar okunur yoksa direk la ilahe illalah diye mi okunur


avni
Ben bunu 70 bin kere yapmak istiyorum ama tevhid la ilahe illAllah Muhammeden resulullah tır. biz şimdi Muhammeden resulullah demeyecekmiyiz sadece la ilahe illAllah mı diyeceğiz ve 70 bin okuma süresi ne kadar dır ?


Hoca
Kelime-i tevhit La ilahe illAllah tır
Abdestli olma şartı yok ve özel bir duası yoktur

Okudunuz mu?  Eşim beni değil annesini arıyor doğrumu yapıyor?

Kayıtsız Üye
Ölünün ardından 70000 yetişmedi bir sakıncası var mı soradan devamı çekilebilir mi


mum
Ölüye sevabını bağışlamak için süre önemli değildir. Siz zikir yapmaya devam edin.


Kayıtsız Üye
Kelime-i Tevhit’i söylediğinizde ; kaç kez söylerseniz söyleyiniz son söylediğinizden sonra Muhammeden Rasulullah demelisiniz.

Evet. Kardeşim doğru söylediniz. Son olarak söylediğinizde yani sonunda Muhammeden Rasulullah demeniz gerekir.
Cevap verilmiş. Başkalarının söylediği bizi bağlamaz denmiş. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammet S.A.V’in Allahın kulu ve rasuludur diye onaylamaktır bunan inandım demektir. Nasıl bağlamazmış. Demek zorunda değilsiniz. Ama söylerseniz ne kaybedersiniz. Ben böyle olduguna inanıyorum. Saygılarımla,.


Kayıtsız Üye
Bilmediğiniz mevzularda ilim adına araştırmak veya sükut etmek güzeldir. Bilmediklerini inkar, kişiyi ilimden de yolundan da eder.
Tevhid hatminde 99 defa Lâ ilâhe illellâh, 100. de Lâ ilâhe illellâh Muhammedür rasuulullâh okunur. Her yüzüncüde usul budur.

Okudunuz mu?  Sadaka ve zekat arasındaki benzerlikler

Kayıtsız Üye
hocam sadece la ilahe illAllah denir yoksa Muhammeden resulullah da eklenirmi veyatta eklenirse belli bir sayıdan sonramı eklenir


arifselim
Sadece La ilahe illAllah olarak okunabildiği gibi Muhammeden resulullah da eklenerek okunabilir. Kelime-i tevhit zaten ‘LA İLAHE İLLALLAH’ olarak belirtilmiştir. Zikri olarak yapılan tavsiyede de sadece La ilahe illAllah olarak okunmasıdır.


Kayıtsız Üye
Kelime-i tevhid : La ilahe illAllah Muhammederrasülüllah demektir. Ömer Nasuhi Büyük İslam ilmihalinde itikat babında böyle bahsetmektedir. Ancak hadisi şeriflerde tehlil hatmi için la ilahe illAllah diye bahsetmektedir. Ve burada husisi kelamdan umimi kelam da anlaşılacağı dan ve Peygamber efendimizin ismini zikretmemek onu küçümsemek ve hakir görmek gibi manalara gelebileceğinden dolayı arada ilave olarak mühammedür rasülüllah demek efdal olanıdır.

Okudunuz mu?  Alkol içmek ile ilgili hadisler

70 bin kelime i tevhid okumaya nasıl başlanır, kelimeyi tevhit, kelime i tevhid hatmi nasıl yapılır

Bu kategoride yer alan Dini takıntı hastalığına yakalandım sürekli korku içerisindeyim (Obsesif) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kelimei tevhit hatmi nasıl yapılır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.