Anasayfa
7 Ağustos 2021, 14:25
kadin
Yönetici

Aile zoruyla kapanmak ne kadar dogrudur?

Aile zoruyla kapanmak ne kadar dogrudur?

Gizem_
aile zoruyla kapanmak ne kadar dogrudur? bilgi verirmisiniz….


Cevap: aile zoruyla kapanmak ne kadar dogrudur?

ferah36
Kapanmak (tesettür) hiç bir zorlama sonucu olmamalı, kişinin, Allah’ın emri olduğu için, severek, kendi isteğiyle yapması gerekir
Esas mesele: TAKVA ELBİSESİNİ GİYİNMEK
A’raf-26>Ey Âdemoğulları! Sizlere ayıp yerlerinizi gizleyip örtecek elbise ve süslenecek şeyler (elbise) ve takva elbisesini indirdik Bu daha hayırlıdır İşte bu Allah’ın âyetlerindendir Böylece onlar tezekkür ederler
Takva elbisesini giyinen, diğer elbiseleri daha kolay giyer,,,

Okudunuz mu?  Adetli İken Diş Dolgusu

Cevap: aile zoruyla kapanmak ne kadar dogrudur?

Gizem_
Saolasın. Daha fazla kaynagı olan var mı acaba?


Cevap: aile zoruyla kapanmak ne kadar dogrudur?

Gizem_
lütfeen?????????


tekturk
Gizem kardes sen kendin içinmi soruyorsun bu soruyu?


-mert-
Mesela Nur süresi 31 ayeti kerime ki bu hepimizin malumu orada tesettürün Allahın emri olduğu çok açık. Ayrıca hz. Aişe (r.a.) diyor ki:
İlk Müslüman kadınlara Allah rahmet etsin! Tesettür âyeti gelince, emri geciktirmemek için hemen peştamallarını yırtıp başlarını örttüler buyurdu. bu hadisi şerifi hem Buhari, hem de Nesai rivayet ediyor………. tabii zorla güzellik olmaz ancak kız çocuğuna tesettürü kabul ettirmek de ailenin görevi, zira farz olan birşeyden bahsediyoruz.


Ercan
Birini bir şey yapmaya zorlayamazsınız. Kapanmasını sağlamak elbette anne babanın görevi ancak kız istemiyorsa, evde yada anne babanın olduğu yerde takıp onlar yokken açıyorsa öyle takmanın da gereği yok zaten. Ferah kardeşin dediği gibi önemli olan takva elbisesini giymek.

Okudunuz mu?  Çarşaf fotoğrafları

what
Hangi konuda olursa olsun zorlamak güzel bir şey değildir.Sonuç olumlu olmuyor maleef


asila
bencede zorlamamak lazim ama etrafimda oyle insanlar varki basortusu takiyorlar ama dugunlerde bayramlarda bir yere giderlerken baslarini aciyorlar ve ben bu durumu yadirgiyorum ne gerek var diye düşünüyorum madem kapalisin kapali ol yani bu konu beni çok rahatsiz ediyor.

Okudunuz mu?  Kadının Cihadı Evde Durmaktır!

Gizem_
evet yani kendim içindi saolun.


tesettürlüüüü
aynı konuyu ben yaşıyorum ve ailemden şu an nefret ediyorum


erkocdemir
sizlere takva elbisesi giydirip, çok şiddetli cehennem azabından korunmanızı isteyen ailelerinizden nefret ediyorsunuz ve onlara kulak asmıyorsunuz öyle mi?? Yazık çok yazık, birde buralarda vicdanınızı rahatlatıyorsunuz..
Ahirette kime sığınacaksınız ??

Okudunuz mu?  Avret mahalli neresidir?

doganozguc
SADECE İZLEMİNİZİ İSTİYORUM.


Kayıtsız Üye
merak ediyorum aile zoruyla yada çevre baskısıyla kapanan kişiler mesela ailenin yanında kapalı baska yerlerde açık olan kişiler bu kişiler farzı yerine getirmis oluyorlar mı?yaptıkları şeyin hükmü ne?


arifselim
Bir yerde açık başka yerde açılan birisinin giyimine tesettür denmez. Tesettür Allah rızası için ve yine Allah’ın koyduğu sınırları içerisinde kalarak örtünmektir. Zorlamak yerine sevdirmek ve iyilikle öğreterek örtüye teşvik edilmelidir.

Okudunuz mu?  Regli döneminde değilken kahverengi akıntı

aile zoruyla kapanmak, zorla kapanmak

Bu kategoride yer alan Tesettür Modası..Şık Tesettür Kıyafetleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aile zoruyla kapanmak ne kadar dogrudur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.