Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:19
sizden3
Abone

Şeytanın Ahiretteki Durumu Nasıl Olacak?

Şeytanın Ahiretteki Durumu Nasıl Olacak?

Ercan
Selamün Aleykum.

Uzun zamandır siteye giremiyordum. Bir yanım eksik gibi sanki.
Dün bir sohbet ortamında ahiret ve şeytanla ilgili konuşurken bir soru soruldu.
– Madem Allah birdir diyen herkes cezasını çektikten sonra cennete girecek, Şeytan da mı cennete girecek? Şeytan Allah’ı reddetmiyor. Sadece insanları yoldan çıkarmaya çalışıyor?

Değerli cevaplarınızı bekliyorum. Hepinizden Rabbim razı olsun.


Cevap: Şeytanın Ahiretteki Durumu Nasıl Olacak?

mslmn

Şeytan cin nevinden olmakla beraber daha farklı bir konumu vardır. Şeytanın tevbe etmesi onun şeytanlığına aykırı birşeydir. Çünkü cevheri bozulmuştur. Tevbe etme özelliğini kendi iradesi ile kaybetmiş ve insanları sapıklığa itme vazifesini kendisi Allahtan istemiştir.

Okudunuz mu?  Namahrem birinin elini öpmek zina sayılır mı ?

Şeytan beş şey yüzünden ebedi kaybedenlerden oldu:
1 – Günahını kabul etmediği için,
2 – Pişmanlık duymadığı için,
3 – Kendini isyan ettiren nefs-i emmaresini kınamadığı için,
4 – Tövbeye yanaşmadığı için,
5 – Rahmeti İlahiden umudunu kestiği için. ( İbn-i Hacer, Münebbihat, 73.)

Bu yüzden bir müminin, işlediği günahı kabul etmesi; yaptığı hata ve günahlardan ötürü pişmanlık duyması; nefsini hesaba çekip onu kınaması, sık sık tevbe-istiğfar etmesi ve rahmet-i ilahiden hiçbir zaman ümit kesmemesi gerekmektedir.

Okudunuz mu?  Aklımıza öfke ve gaflet anında bi anlık Allahla ilgili gelen kötü düşüncelere aldanarak yanlış muhakeme yapmak

Sorularla İslamiyet.


Cevap: Şeytanın Ahiretteki Durumu Nasıl Olacak?

HAMMADUN
Kim demiş ALLAH’U TAALA birdir diyen herkes cennete girecek diye, ellerinde bu hususda senetleri veya delilleri olanlarmı var…..???? kalbinde bir hardal tanesi masabesinde KİBR’i olan hiç kimse ummasınki cennet ona ne gösterilir, nede oraya gireceklerden olur.

O Şeytan Aleyyullana ki; Allahu Taala’yı eğer birleseydi, ikilemezdi…. Rab’bide asla lanet edicilerden olmazdı.

Şeytan Aleyyullana, Allahu Taala’yı gördümü….??? SADDAK, El hâk görenlerdendir.
Şeytan Aleyyullana, Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’i gördümü….??? SADDAK, El hâk görenlerdendir. Bi Hâk’kın göremeyenlerdendir.

Okudunuz mu?  Evlenmek isteyipte evlenmeyen bu kötü ortamda ne yapsın?

Peki Şeytan Aleyyullana Hem Allahu Taala’yı ve hemde Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’i gördüğü ve MELEKLERİN HOCASI ünvanı da kendisine verilmişken üstüne üstelik, yer yüzünde hiç bir yer yokki alnı secde-i rahman’a gelmediği halde, Rab’binin hiç bir emrini ikilemediği halde. Neden lanetlendi….????

Allahu Taala İLİM verdikleri’ne HİKMET’i de lutfeder. Ta ki; İLİM vermediği İLİM sahiplerine (Ki; Buna Şeytan Aleyyullana’da dahildir.) HİKMET’ini bildirmediklerinden dolayı GAYB’e İMAN ister. GAYB’e İMAN etmeyen, İLMİNE iman eder, İLMİNE iman eden, HİKMETİ kendisine verilmediyse, ALLAHTAN BAŞKA BİR İLAHA İman eder. Ki; O İman….. Allah Muhafaza….. BİZATİHİ KENDİ NEFSİNE İMANDIR.

Okudunuz mu?  Ülkücü Olmak Günah mıdır?

Kur’an-ı Kerim Furkân Suresi 43’ncü Ayeti Kerime

Diyanet İşleri (eski) : Hevesini kendine ilah edineni gördün mü? Ona sen mi vekil olacaksın?

Allah muhafaza…. O’na hiç kimse vekil olmaz, olamaz…..

İLİM sahibiyim diye sevinme, Hâk ilmiyle, hikmetini lutfetmedikçe…..
Hâk ilmiyle, hikmetini lutfetmediyse, GAYB’e İMAN et kurtuluşa eremedikçe….

Okudunuz mu?  Şarkı sözlerindeki şirk sözler

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Cevap: Şeytanın Ahiretteki Durumu Nasıl Olacak?

ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Şeytan hakkında Kuranı Kerim’de gecen bazı ayetler

İş hükme bağlanıp-bitince, şeytan der ki: "Doğrusu, Allah, size gerçek olan va’di va’detti, ben de size vaadde bulundum, fakat size yalan söyledim. Benim size karşı zorlayıcı bir gücüm yoktu, yalnızca sizi çağırdım, siz de bana icabet ettiniz. Öyleyse beni kınamayın, siz kendinizi kınayın. Ben sizi kurtaracak değilim, siz de beni kurtaracak değilsiniz. Doğrusu daha önce beni ortak koşmanızı da tanımamıştım. Gerçek şu ki, zalimlere acı bir azap vardır." (İbrahim Suresi, 22)

Okudunuz mu?  Yanlışlıkla kızlık zarı yırtılması

Andolsun Rabbine, Biz onları da, şeytanları da mutlaka haşredeceğiz, sonra onları cehennemin çevresinde diz üstü çökmüş olarak hazır bulunduracağız. (Meryem Suresi, 68)

Şeytanın durumu gibi; çünkü insana "İnkar et" dedi, inkar edince de: "Gerçek şu ki, ben senden uzağım. Doğrusu ben, alemlerin Rabbi olan Allah’tan korkarım" dedi. (Haşr Suresi, 16)

Sonunda onların akibetleri, şüphesiz ateşin içinde ikisinin de süresiz olarak kalıcı olmalarıdır. İşte zalim olanların cezası budur. (Haşr Suresi, 17)

Okudunuz mu?  Şirke girmek ne demektir?

Andolsun, Biz en yakın olan göğü (dünya göğünü) kandillerle süsleyip-donattık ve bunları, şeytanlar için taşlama-birimleri (rücum) kıldık. Onlar için çılgınca yanan ateşin azabını hazırladık. (Mülk Suresi, 5)

Andolsun, İblis, kendileri hakkında zannını doğrulamış oldu, böylelikle iman eden bir grup dışında, ona uymuş oldular. (Sebe Suresi, 20)


ebediyyetyolcusu
Allah, onu lanetlemiştir. O da (şöyle) dedi: "Andolsun, kullarından ‘miktarları tespit edilmiş bir grubu’ (kendime uşak) edineceğim. (Nisa Suresi, 118)

Ve şüphesiz, din (kıyametteki hesap) gününe kadar Benim lanetim senin üzerinedir." (Sad Suresi, 78)

Okudunuz mu?  Oyun programlamak caiz midir ? Kazanç Haram olur mu ?(Ehl-i sünnete göre)

Kayıtsız Üye
Allah’a onu cehennemde sonsuza kadar azapların en büyüğü ile cazalandıracaktır. Ayrıca Allah’a zikrimizin ne kadar kuvvetli olsa namaz niyaz yapsak hak,dedikodu(özellikle)bunlar o sevaplarını aşağıya çekecektir ayrıca anne babaya saygı sevgi anneyen offf denmez kimseye denmez düşmana bile offun yerine aff Allahım denir


Kayıtsız Üye
Şeytani hakli olmasaydi lanetlenirdi… Şeytan için lanet nedir bilir misiniz? TanridAn uzaklaşmak… Dunya gibi küçük bir yerde asirlarca kalip ademle havvaya yaptigi o davayi tekrarlamak. Bunlar ne kadar zor bilmezsiniz. O ne yaptiysa Allah’a olan askindan yapti. Evet haksizdi ama Ademde hakli degildi. Adem ve digerleri tovbe etmeden seytana uyarlarsa iste ebedi lanet o zaman gerceklesecektir. Tum sucu seytana atip hiç bir kul siyrilamaz. O sadece insanların kendisi kadar iyi Allahi anamayacagini iddia ediyor. Siz anin iyilerden olun… Fazlada bu derin konularla uğraşmayin. Saglicakla….

Okudunuz mu?  Hz Ali Peygamberlerden Üstünmüdür ?

Kayıtsız Üye
şeytan lanet Allahın emirlerine itaat etmediği gibi büyük hatalarına tevbe istğfar etmedi ancak kendini Allah yanında haklı oldugunu iddia etti. sonra Allahtan izin istedi ve kullarının yoluna oturup ayaklarını kaydıracgım kularına her çeşit haramları güzel göstereçeğim ve yoldan cıkarmış olacagım demiştir.

Okudunuz mu?  İsyan Etmek İstemiyorum

şeytanın sonu ne olacak, kıyametten sonra şeytan ne olacak, şeytanın ahiretteki durumu

Bu kategoride yer alan Oruçluyken Abdest Alırken Mazmaza Yapmalı mıyız? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şeytanın Ahiretteki Durumu Nasıl Olacak? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.