Anasayfa
8 Ağustos 2021, 16:37
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada başkasının evinde ağaç görmek

Rüyada başkasının evinde ağaç görmek

Kayıtsız Üye
başkasının tavansız gecekonduya benzer bir evin ortasında meyvesiz uzun bir ağaç gördüm. lütfen yorumlayın


Cevap: rüyada başkasının evinde ağaç görmek

Muhasibi
Rüyada uyanıkken tanınan bir ağaç görse, o ağacın uyanıkken görülen durumu üzerine delalet eder.
Ağaçlar, kadınlara ve ahlakları değişik muhtelif erkeklere delalet eder. Ağaç görmek, kavgaya da delalet eder. Tanınmayan ağaçları görmek, endişe, şiddet ve bağırmaya delalet eder. Bahusus bu ağaçları geceleyin görürse, ancak rüyayı gören sıcaklıktan dolayı ağaçların gölgesinde gölgelenmesi veya yağmur yahut arslan korkusundan ağaçlara sığınmasının tabiri ise, rızka ve iktidarlı bir kimseye istinad etmeye delalet eder. Eğer rüya sahibi, bid’at sahibi ise, o bid’attan sakınacağına, rüyayı gören kafir ve ağaç da meyveli ise, müslüman olacağına delalet eder. Eğer ağaç meyvesizse, rüya sahibi kendisinde, ilim ve rahatlık olmayan bir kimseye istinad eder.
Bil ki, ağaçların bazısı koklanmaya, bazısı hem koklanma hem de yenmeye, bazısı da kokusu olmayıp yalnız yemeye, bazısı ise, ne yemeye, ne de koklanmaya mahsustur.
Kına, gül ve sorhan ağacı gibi yalnız kokusu olan ağacı rüyanda görmek, iyilik sahiplerine, amelsiz ilime veya birşeyi yapmaksızın söylenmeye delalet eder. Bu tabir, meyvesi yenen ağaçlara nisbetlenir.
Turunç, limon ve ağaç kavunu gibi hem meyvesi yenen hem de koklanan ağaçları dış ve içinin iyiliğine, ilimle beraber amelin ve sözle beraber fiilin bulunmasına delalet eder.
Hurma, ceviz, Arabistan inciri ve bunlara benzer, kokusu olmayıp yalnız meyvesi yenen ağaçları görmek, kendilerinden, ancak kuvvet sarf etmek ve zahmet çekmekle bir şeyin alınması mümkün olan büyük kimselere delalet eder. Selvi, ılgın, çam yaprakları ile deri tabaklanan meyvesiz ve kokusuz ağaçları görmek, cimriliğe delalet eder.
Yaprağını döken ağaçları görmek, fakirliğe, zenginliğe, ezberciliğe, unutkanlığa, üzüntü ve sevince delalet eder.Yaprağını dökmeyen ağaçları görmek, uzun ömre, rızkın devamına ve dinde sebat etmeye delalet eder. Ağaçların üzerine yattığını gören kimsenin, çocuğu çok olur. Ağaç üzerinde bulunduğunu gören kimse, çekindiği şeyden kurtulur. Bir kimse rüyada bir evde aslı meçhul olan bir ağaç görse, o evde ateş toplanır veya o ev ateşhane olur. Bazen de rüyayı görenle, birisi arasında kavga çıkar. Sayıları bilinen ağaçları görmek helalinden rızık isteyen adamlara delalet eder. Bir kimse rüyasında bir ağaç ekse ve o ağaç da filizlenmeye başlasa, o kimse bir aileye damat olmakla şerefe nail olur.
Çınar, servi ve ılgun gibi meyvesiz büyük ağaçlar, sert şöhret sahibi, kendilerinde mal ve hayır olmayan adamlara delalet eder. Dikenli ağaç maksadı güç ve çetin bir adama delalet eder. Rüyada bir ağaç kestiğini gören kimsenin, hanımı ölür ve birisine biat ettikten sonra döner. Bir ağacın kuruduğunu görs, orada hasta veya kaybolmuş kimse ölür. Ağaç kabuğu, rüyayı gören kimsenin malının bereketi, meyvesi de onun askerleridir. Sultan, balta ile ağaç kestiğini görse, öldürülmeleri için birtakım kimselere ölüm fermanı verir. Ağaçları orakla kesse, güçleri yetmeyeceği birşeyi onlardan ister. Rüyada ağaçtan yapılan bir eşya aldığını gören kimse, o ağaca nisbet edilen kimselerden hayırlı bir mal kazanır.
Rüyada kendi bahçesine bir takım ağaçlar diktiğini gören kimsenin, bir takım çocuğu dünyaya gelir ki, onların ömürlerinin uzunluk ve kısalığı o ağaçların ömrü nisbetindedir. Nitekim çınar ağacının ömrü uzun, şeftali ağacının ise kısadır. Bir kimse rüyada arada güzel kokulu otların bitmiş olduğu ağaçları görse, keder ve musibete giriftar olmuş bir takım adamların ağlamak için oraya girmelerine delalet eder. Ağaçların yaprakları, kalp olmayan gümüş paralardır. Bir kimse rüyada ağaçların herhangi bir dağı ihata ettiğini (çevrelediğini) görse, o ülkenin melikinin neslinin çok olmasına veya o melikin yanında tebaasının toplanmasına delalet eder. Rüyada bir evde görülen ağaç, eğer evin ön tarafından olursa, kölelere, içinde büyük olursa, ismi müzekker olan ağaç, erkeklere; müennes olan ağaç da, kadınlara; küçük ağaçlar da, yakın akrabalara delalet eder.
Mersin ağacı gibi sarı olan ağaçlar, kölelere delalet eder. Adem (a.s.) ın meyvesini yemekten menedildiği ağacı, mevsimsiz yemekte, hayır yoktur. Allah’u tealanın, Hz. Musa ile konuştuğu zaman yanında bulunan ağacı görmek, Allah’u teala hazretlerine yaklaşmaya delalet eder. Ağaç, Allah’u tealadan olan nimete delalet eder. Kuru ağaç, hidayet ve rızıktır. Çünkü o, yanmak için hazırlanmıştır.
Tanınmayan ve bilinmeyen ağaçların hepsi erkeğe veya kadına yahut şüpheli kazanca ya da eski ilimlere delalet eder.
Halk ile beraber ağacın altında oturmak, rüya sahibinin kitap ve sünnete uyduğundan dolayı Allah’u tealanın ondan razı olmasına delalet eder. Eğer bu rüyayı gören kafir ise müslüman, asi ise Allah’a tevbe eder. Bazen de itaat ederek sultana biat eder. Allah’u tealayı zikreden bir kavimle beraber ağaç altında olduğunu görse, o ağaç kıyamet günü gölgeleneceği tuba ağacıdır.
Rüyada tuba ağacını görmek, onun gölgesinde duran veya ona dayanan kimsenin gideceği yerin güzel olacağına delalet eder. Bazen de tuba ağacını görmek, yalnız ibadet ve taatı tercih ederek masivadan alakayı kesmeye, arkadaş veya şöhretli kimselerden menfaat görmeye delalet eder. Dağ ve derelerin ağaçları, nazik ibadetlere, umulmadık yerden gelecek rızka delalet eder.

Okudunuz mu?  Rüyada bebeğin mezardan çıkıp dirildiğini görmek

Cevap: rüyada başkasının evinde ağaç görmek

Muhasibi
Hurma gibi iyi ağaçlar, güzel söze, soğan, sarımsak ve ebu cehil karpuzu gibi kötü ağaçlar ise, çirkin, yaramaz sözlere delalet eder. Rüyada bir ağaçtan, o ağaca ait olmayan bir meyveyi topladığını gören kimse, helal olmayan bir malı alır. Bir kimse rüyada bir ağaçta başka bir meyve bulunduğunu görse, kocasından hamile olmayan bir kadına delalet eder. Eğer ağaç kendininse, o ağaç kendi hanımıdır.
Rüyada bir ağaç kestiğini gören kimse, bir adam öldürür. Bazı tabirciler, rüyada ağaç kesmek, kesen kimseye ve onun ev halkına erişecek hastalığa delalet der.
Ağaç üzerine çıktığını gören kimse, bir adamı bir şeyden meneder. Ağaçtan aşağı indiğini görse, bir adamdan ayrılır. Ağaçtan düşerek öldüğünü gören kimse, bir adamla yaptığı kavgada ölür., eğer eli kırılsa erkek veya kız kardeşi bir adamla yaptıkları kavgada ölürler. Eğer iki ayağı kırılsa, bir dava uğrunda malı gider. Rüyadan, Kur’an da övülen zeytin ağacını diken olarak görmek, o ağacın dikenleri rüya sahibini kötülükten meneder. Rüyada hurma ağaçlarının çok olduğunu gören kimse, o ağaçların sayısınca adamlara malik olur. Eğer hurma ağaçları bostan ve hurma ağacı olmayan herhangi bir yerde olursa, onlara malik olan kimse için akar, tarla ve çiftliktir.
Rüyada hurma ağaçlarının meyvesine yetiştiğini gören kimseye, bir takım adamlardan veya tarla ve çiftlik gibi şeylerden mal isabet eder. Eğer gördüğü ceviz ağacı olursa, Arap olmayan cimri, faydasız ve güçlük çıkaran bir adama delalet eder. ceviz ağacının meyvesi de, meşakkat ve zahmetle elde edilecek bir mala delalet eder.
Bazen de ağaç, dinlere ve mezheplere delalet eder.
Bir kimse rüyada bir ağacın düştüğünü veya kesildiğini yahut yandığını ya da şiddetli bir rüzgarın kırdığını görse, helak olacak veya öldürülecek bir erkeğe veya bir kadına delalet eder. Eğer o ağaç rüyayı görenin evinde olur ve orada da bir hasta olursa o hastanın veya hane halkından (kan davasından dolayı) hapsedilmiş birisinin veya bir mücahidin ya da yolculuktan bulunan bir kimsenin ölümüne delalet eder. Eğer o ağaç camide bulunursa, meşhur bir adamın veya kadının öldürülmesine yahut ölümüne delalet eder. Eğer o ağaç, hurma ağacı ise, sultanın yanında ismi anılan bir şahııs veya alim yahur melik hanımı ya da bir reisin annesi ölür. Eğer ağaç zeytin ağacı ise alim, vaiz, yolcu veya hakim ya da doktor bir kimse ölür.
Diğer ağaçların tabiri de o ağacın mahiyeti, faydası, zararı, sınıfı ve tabiatına göre yapılır.
Rüyada bir ağaç ektiğini gören kimse, bir şerefe erer ve o ağacın kıymeti miktarınca kendiside bir adama itimad eder. Ektiği tokhumun filizlenmesinin tabiri de budur. Eğer ekilen tohum filizlenmese, rüyayı görene bir keder erişir. Üzüm ağacının dalını (fidesini) kesmek şereftir.
Bazı tabirciler, kış gününde üzerinde üzüm bulunan bir asma veya bir ağaç gören kimse, zengin zannettiği bir erkek veya kadına aldanarak malını sarfeder, dedilir.
Ayva ağacı, aklından faydalanılamayan akıllı bir adamdır. Badem ağacı, garip bir adamdır. Söğüt ağacı, dostundan çekingen, düşmanı ile görüşen bir adamdır. Nar ağacı, din ve dünyalık sahibi bir adamdır, onun dikenleri günahlardan meneder. Nar ağacı kesmek, sıla-i rahmi kesmektir. Badem cinsinden olan ceviz gibi ağaçlar Arap olmayan bir kimseye delalet eder.
Sedir ağacı şerefli, soylu, cömert ve faziletli bir kimseye delalet eder. Ebucehil karpuzu denilen ağaç, dinsiz, zengin, feryadcı, korkak bir adama delalet eder. Saç ağacı, melike ya da alim bir kimseye ya da müneccime delalet eder. Hurma ağacı, alim veya bir çocukla tabir edilir. Onu kesmek ise, o alim veya çocuğun ölümüdür. Hurma ağacının yemişi, çocuğa delalet eder. Kurumuş hurma ağacı, münafık bir adamdır.
Rüzgarın hurma ağacını kökünden çıkardığını görmek, o şehirde veba hastalığının zuhur edeceğine veya sultan tarafından bir ceza verileceğine delalet eder. Muz ağacı, din ve dünyalık sahibi zengin bir adamdır. Üzüm ağacı, şen, izzetli ve saltanat sahibi bir adamdır. Fıstık ağacı, zengin, hafif ruhlu, cömert ve ailesiyle mesut bir kimsedir. Kayısı ağacı, kendisinden faydalanılamayan doğru bir adamdır. Bazı tabirciler kayısı ağacı, şen, bazıları münafık bir adam, bazıları da zengin bir kadındır, dediler.
Rüyada kayısı ağacından meyve topladığını gören kimse, zengin bir kadınla evlenir. Elma ağacı hizmet sahibi adamdır. Şeftali ağacı, zengin, yiğit ve çok mal biriktiren bir adamdır. Armud ağacı, çoluk cocuğu ile iyi geçinen Arap olmayan bir adamdır. Ilgun ağacı fakirlere faydası ve zenginlere zararı olan münafık bir adamdır. Erkek incir ağacı, faydalı, sert ve malı çok bir adamdır. Keçiboynuzu ağacı, faydası ve hayrı az bir adamdır. Bazı tabirciler limon ağacı, malı çok ve bütün hallerinde hayırlı ve faydalı meşhur bir kadındır, dediler.

Okudunuz mu?  Rüyada babayı çıplak görmek

rüyada evin içinde ağaç görmek, rüyada başkası ağaç dalı kesmişti, Baskasinin agacinin kurudugunu godmek

Bu kategoride yer alan Rüyada bamya görmenin tabiri nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada başkasının evinde ağaç görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.