Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:03
sizden06
Abone

Aklımdaki sorular ?

Aklımdaki sorular ?

turkkartalı
artık aklıma gelen islam dışı sorulardan bıktım usandım.ve sormaya karar verdim inşAllah beni kötü karşılamazsınız çünkü ben müslümanım ve müslüman olarak ölmek istiyorum fakat sorulara yanıt bulmak ıstiyorum.
1.Peygamber efendimiz geldiğinde yahudiler ve hristiyanların önde gelenlerinin çoğu kabul etmediği için şimdiki torunlarıda kabul etmiyor Allah isteseydi önde gelen kişilere hidayet verip bunca insanı ahirette yanmaktan kurtaramaz miydi ?
2.keşke doğmasaydım demek çok büyük bir günah mi?

Okudunuz mu?  Zikir ile ilgi vaaz - sohbet konusu

Cevap: Aklımdaki sorular ?

HAMMADUN
< Allah isteseydi önde gelen kişilere hidayet verip bunca insanı ahirette yanmaktan kurtaramaz miydi ? >
Muhakkak ki; Allahu Taala ve Tekaddes Hazretleri isteseydi, gökten meleklerle sarkar ve tüm insanlığı kendine itaate zorlardı ve muhakkak ki; bunda da eksiksiz olarak muvaffak olurdu.

Okudunuz mu?  Müslüman olupta Homoseksüel(Gay ve lezbiyen)olanların durumu nedir Lut kavmi gibi aynı

Ancak o melekler mesabesinde bir varlık yaratmak murad etmedi. O kendi zatında gizli bir hazine idi ve onun bilinmesini murad etti. İNSAN’a İRADE verdi. O’nu HÜKMÜNDE serbest bıraktı ve O’na uyarıcılar gönderdi ama asla İSLAH EDİCİLER göndermedi, TEBLİĞ EDİCİLER gönderdi. Ceza ve Mükafatı yarattı, vaad etti, vaadinin hak olduğunu bildirdi ve vaadinin hak olduğunu göstereceği gün konuşmak ve o gün yalnız onun olacağı hüküm gününün sahibi olarak insanları ŞEREFLERİ’ne çağırdı.

Okudunuz mu?  Bir kızın bacaklarını ellersek cenabet olurmuyuz sade zevk suyu geldi

HÜKÜM BU GÜN YALNIZ İRADELERİ NİSBETİNDE İNSANLARIN.
HÜKÜM YARIN, MUTLAK İRADE SAHİBİ OLAN ALLAH’ındır.

Allahu Taala ve Tekaddes Hazretleri asla İnsanlara zulmetmez, İnsanlar kendi nefs’lerine zulmederler.

Eğer insan Rab’binin karşısındaki değerini bilmiş olsaydı, BU GÜN MÜLK YALNIZ BENİMDİR derdi. Rab’bini tanıyıpda bunu bilen insan asla keşke doğmasaydım demezdi. Rab’bimin lutf-u keremi derdi.

Okudunuz mu?  Evde müzik dinliyorum günah mı

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Aklımdaki soru işareti

Zeor
Özür dileyerek söylüyorum rüyalanmıştım fakat iç çamaşırımdan öte yani altımdaki eşofmana kadar ıslanmamıştı.Saat gece 2 ydi.Misafirlikte söyleyip yıkanamazdım.Sabah 7 de okula gitmek için giyindim.Okul kıyafetlerimde ordaydı.Fakat iç çamaşırımı değiştirmemiştim.Okuldan gelince eve gidip yıkandım,temizlendim.Fakat okula daha 4 gün daha gidicektim eve iç çamaşırımı değiştirmeden okul pantolunu giydim ve aynı okul pantolunu 4 gün daha giyecektim.Şimdi düşünüyorumda acaba misafirlikteki yorganlara o ıslaklık bulaşmış mıdır, eski iç çamaşırımdaki ıslaklık pantolana bulaşmış mıdır?Ordanda yeni iç çamaşırıma ve ordanda yeni giydiğim eşofmanlara.Pantolonumdan montumada bulaşmış olabilir.Eğer böyleyse çok şeyi yıkamam gerekicek.Çok su harcanıcak ve annem bana kızacak.
Fakat düşünüyorumda o gece rüyalandığımda sadece iç çamaşırım ıslaktı eşofmanım bile ıslak değildi ve ben bu sebeble uykuma devam ettim şimdi hep o yorganları gidip yıkayasım geliyor.Acaba ne yapmalıyım?Bir kere evdede oldu fakat annem ıslaklık yoktu bişey olmaz o kadardan filan demişti.Bunu aklıma getirerek rahatlıyorum fakat sizlerin de fikirlerinizi almak istedim.Lütfen yardım edin.Yanlış bir şey söylediysem hepinizden özür dilerim.

Okudunuz mu?  Tuvaletimizi yapıp 30 adım yürümüden gusül alırsak gusüle engel olur mu ?

Cevap: Aklımdaki soru işareti

hakan aydın
okul dan geldikten sonra gusül kabul olur ama okdr beklemek çok günah tır okul eşyalrını gusül adlıktan sonra temizlemden giydin dimi heyer öyleyse gusül gerekmes


hakan aydın
kardesim müslümanlığı bilen ve olmayanlar ebedi cehennem ama müslümanlığı araştırır o vakit müslümüman olursa işler değişir yüce rabbimin kapıları herkese açıktır

Okudunuz mu?  Nefsine uyup hırsızlık yapan kişi ne yapmalıdır?

islamyolu
kardeş Gusül abdestini aldıktan sonra iç çamaşırını değiştir yeter. yatağa zaten sinmemiş. Elbiselerinede Sinecegini sanmam. Sinersede o bölümü yıkasanda yeter. Fazla vesveseye kapılma.

Bu kategoride yer alan Cuma günü saat kaçta bitiyor? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aklımdaki sorular ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.