Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:57
sizden01
Abone

Çok saçma sapan şeyler yapıyorum ve düşündüğümde pişmanlık duyuyorum ve çok üzülüyorum

Çok saçma sapan şeyler yapıyorum ve düşündüğümde pişmanlık duyuyorum ve çok üzülüyorum

asila
bazen çok saçma sapan şeyler yapıyorum ve oturup mantıklı düşündüğümde yaptığım şeylerden pişmanlık duyuyorum ve çok üzülüyorum. belkide yaptığım şeyler arkadaşlarımdan uzaklaşmam neden oluyor ama ben Rabbimin karşında nasıl cevap vericem diyorum ve tövbe ediyorum. bundan kurtulmak için nasıl dua etmeliyim bana yardım edin lütfen…

Okudunuz mu?  Yuvamın yıkılmaması için dua

Cevap: Çok sacma sapan seyler yapiyorum ve düşündüğümde pismanlik duyuyorum ve çok uzuluyorum

HAMMADUN
Birşeyler yapıyorsun, daha sonra yaptıklarının muhasebesini yapıyorsun, yaptığın muhasebe sonunda, yaptıklarının hoş olmadığını görüyorsun, üstüne üstelik bundan dolayı Rab’bine tövbe ediyorsun ve bu halden kurtulmak için dua istiyorsun öylemi…..????

Okudunuz mu?  Evladı namaz kılmayan anne-babanın hükmü

Bu halden kurtulmak için değil, bu hal üzere sabit olmak için dua istemen gerekmezmi….????

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Cevap: Çok sacma sapan seyler yapiyorum ve düşündüğümde pismanlik duyuyorum ve çok uzuluyorum

Muhammed_Enes
İnsan yaptığı tevbe de samimi değilse ve yaptıklarında istikrar ederse, nasıl tevbe etmiş olur? Tevbe sadece dil ile mi yapılır? Kalben ve samimi bir tevbe insanı teslimiyete davet eder. Ve Allah’a teslim olan insan yaptığı tevbe neticesinde huzur-u kalbi bulur. Bu da insanın maneviyatında hissedilir derecede rahatlığa vesile olur.
Bizlerin en büyük eksiği, Allah’a karşı samimi olmayışımızdır. Evet, insan hata yapar, günah işler ki bu insanın fıtratında vardır; lakin insanın bu davranışlarından ötürü de tevbe etme imkanıda vermiştir Yüce Rahman.
Kulluk vazifemizi bilelim ve sadece Allah’tan yardım dileyelim.. İsteantu billah nidasıyla kalblerimize inşirah eylemesi için cenab-ı Hakk’a yalvaralım..
Esselam

Okudunuz mu?  Burçların dinimizde yeri var mı ?

Cevap: Çok sacma sapan seyler yapiyorum ve düşündüğümde pismanlik duyuyorum ve çok uzuluyorum

asila
ozur dilerim ahmet hocam bundan bir bilgim yoktu…

aslinda gecmisde yapmis oldugum hatalarimin muhasebesini yapiyorum ve kendimden utaniyorum her namazda af dileniyorum diyorum ki bazen pismanliklarini hatalarini soyle ama cesaret edemiyorum ve diyorum ki rabbimin huzurunda nasıl cevap vericem diyorum ve artik gecmisde yaptigim hatalari bir daha yapmak istemiyorum iyi bir kul olmak istiyorum bu yoluma nasıl devam etmeliyim. her namazda rabbimden utaniyorum namazımı kilarken bazen aglayarak kiliyorum namazımı ben artik iyi bir kul olmak istiyorum Rabbimin huzuruna gittigimde utanmak istemiyorum. gecmisde çok hata yaptim her namazda her biri aklima geliyor ve kendimi tutamiyorum neden boyle sacma seyler yaptim diye çok uzuluyorum. nasıl bir yol cizmeliyim kendime artik nefsime ve seytana uymak istemiyorum ve bundan çok korkuyorum. bana bir seyler soyleyin lutfen…

Okudunuz mu?  Gusülde makatın içini yıkamak gerekir mi

asila
ben yaklaşık 4 aydır namazımı kılıyorum ve kendimi dini yönde geliştirmeye çalışıyorum ama geçmiş hep benimle hep aklımda tekrar hata yapmaktan korkuyorum. artık hata yapmak istemiyorum dünyalık hiçbir şeyde artık gözük yok ahiretim güzel olsun istiyorum. acaba bir tarikata mı bağlansam diyorum napiçamı bilmiyorum.

Okudunuz mu?  Allah, adaleti, iyiliği, akrabaya yardım emreder, çirkin işleri, fenalık ve azgınlığı da yasaklar

BEYAZ_gul
Asila kardesim yaptigin hatalardan pismanlik duyman gayet guzel.
Nefsini terbiye etmek istiyorsan bol bol Rabbimi tespih et.
Televziyonu izleme onun yerine kitap oku.

Inan kendini daha hafiflemis hissedeceksin
Rabbim cümlemizin gunahlarini afeylesin.

Bu kategoride yer alan Yemek yerken besmele çekmeyi unutuyorum ve sağ elimde kaşık sol elimde ekmek yiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çok saçma sapan şeyler yapıyorum ve düşündüğümde pişmanlık duyuyorum ve çok üzülüyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.