Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:39
missa09
Abone

Kedi öldürmek caizmi?

Kedi öldürmek caizmi?

Kayıtsız Üye
Yha istemeden havalı tüfek ile nişan alıyorduk kediyi yanımdaki arkadaşıma gösterdim kediyi korkutmak amacıyla hiç artniyet beslemeden köşede duran kediyi nişan almadan yanından sıyıracak şekilde ateş ettik ve tekrar söylüyorum hiçbir şekilde bunu isteyerek yapmadık günah mıdır ? Günah ise af için ne yapılmalıdır ?


Yorum: Kedi Öldürmek caizmi?

Hoca
< yanından sıyıracak şekilde ateş ettik >
Kediyi öldürmeyi kast etmiş olmayabilirsiniz ama yinede yaptığınızda hata var çünkü Peygamberimiz (sav) canlıları korkutmayı yasaklamıştır. Günahınız tam nişan alıp öldürmek olmasa da hata yapmışsınız.
Bir fakire sadaka verin ve Allahtan af dileyip tövbe ediin

Okudunuz mu?  Ölüm korkusu nedir?

Cevap: Kedi Öldürmek caizmi?

Muhammed_Enes
Menkıbe tarzında Peygamber Efendimizin (asm) "Müezza" adında bir kedisinden söz edilmektedir. Ve sizlerde bilirsiniz ki, Abdurrahman bin sahr en çok hadisi şerif rivayet eden meşhur sahabe, kedileri çok sevdiği için ve kediyle ilgili bir kıssası olduğu için lakabı "Ebu hureyre" olmustur. Yani Kedilerin babası..
İnşaAllah Samimi bir şekilde tevbe edersiniz. Rabb’im günahınızı affeylesin. İnşaAllah bundan dolayı hesaba çekilmezsiniz kardeşim.

Okudunuz mu?  Yemek yendikten sonra sofra hemen kaldirilmasi gerekiyor melekleri ayakta bekletmemek icin

Cevap: Kedi Öldürmek caizmi?

Kayıtsız Üye
Kedinin yemini suyunu sevgisini veriyorsun ve ölüyo bu caizdir ama eziyet cektirmek günahtır


Kayıtsız Üye
Allahin belasi Allah topunuzun belasini
versin korkutmak içinmismis ne diye korkutuyosun zavalli hayvani.Allah onlar benim dilsiz kullarim demistir,umarim cehennemde cayir cayir yanarsiniz.

Okudunuz mu?  Boşanmada iddet beklemenin fazileti nedir?

Kayıtsız Üye
Herhalde Fetöden ilham aldın, beddualar fln, hadi adamlar yanlışlık yapmış hata yapmış telafisi için yazmışlar, sen beddua ediyorsun nasihat edeceğine.
Lian bahsini araştırmanda faide var.
Zırcahil, Kötü örnek.


Kayıtsız Üye
Merhaba, benim evim 1. Katta ve evimde disi kedi besliyorum. Sokak kedileri camıma kadar geldi azdiklari için benim kedim ise arada bir kendi kafasina buyruk sokağa cikar gezer ve geri gelir yerine oturur. Ama bu azan kediler kedimi dün. sıkıştırdı ve bende onlarin elinden kurtulabilsin diye boncuklu tüfekten hallice kuvvetli(oldurmez veya yaralamaz) ile sıktım irkilip kedimi rahat bıraktılar bende gidip kedimi eve getirdim bütün gun boyunca sokaktaydilar dakat bugün goremedim ne öldürür ne de yaralar herhangi gözlerine temas oldugunu da görmedim çünkü gun boyu gozumun onundelerdi.

Okudunuz mu?  Ledün İlmi Gerçek Mi?

Sözüm o ki IHTIMAL vermiyorum fakat bu kediciklere bisey olduysa bu bana günah olarak yazılır mı, uğursuzluk soz konusu olur mu veya ne bileyim günah durumu olur mu? İçim rahat etmedi bir türlü. Simdiden teşekkürler.


Kayıtsız Üye
Merhaba bir kaç gündür bir kedi gelip bizim civcivleri yiyiyor ve şu ana kadar 7 tane götür dü bende bir kedi gördüm o olup olmadığından emin değilim ama korkutmaya çalışıyor dum ama başından vurdum taşla ve yerde ayakları titiriyordu bende acı çekmesin diye öldürdüm ve şimdide korkuyorum ya bu nu yaptım lütfen bişey ler diyin abi

Okudunuz mu?  Peygamberimizin tebliğ görevini başlatan ilk ayetler hangi surededir

Merhaba benim civcivleri kaçıran bir kedi vardı ve ona benzeyen bir kedi duvardaydı elime taş aldım fırlattım ve kaçarken kafasına değdi ve yere düştü felç olmuş gibiydi ve bende acı çekmesin diye öldürdüm şimdide üzülüyorum ya yemin ederim bunun günahı varmı acaba lütfen yardımcı olun

Okudunuz mu?  Güne huzurlu başlamak için okunabilecek dua var mıdır

Ebû Mansur
Civcivleri alamaz mı hayvan onun karnı acıkmayacak mı? Hem civcivi onun aldığını nereden biliyorsun? Haksız yere bir hayvan öldüren kişi tövbe istiğfarda bulunması gerekir.
O hayvana taş atma hakkın yoktur…gerekli önlemleri almak vardır gelmesin diye…


mum
Muzır hayvan öldürülür bu ölçüdür ama benziyor diye başka hayvan öldürmek günahtır

Okudunuz mu?  Hz. Muhammedin Son Peygamber olduğuna dair Kuranda ayet var mı?

kedi öldürmek günah mı, kedi oldurmek gunahmi, kedi öldürmek

Bu kategoride yer alan Çamaşırda ıslaklık yoksa değiştirmek gerekir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kedi öldürmek caizmi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.