Anasayfa
12 Ağustos 2021, 14:02
Rüya Yorumu
Yönetici

Ölen akrabaları rüyada görüp korkmak

Ölen akrabaları rüyada görüp korkmak

Sağane laa 😀
Kızım 2 ay önce ölen annemi gerçek hayatta ve rüyada göruyor. 14 yaşında çok korkuyor, ne yapmalıyım?

< Annenize Cenab-ı Haktan rahmet dileriz.
Vefat etmiş bir kişinin bizim boyutlarımızda ve normal insanlara görülmesi pek rastlanan bir olay değildir. Bizim haricimizde Kabir ehlinin halini müşahade edebilen veliler, günahsız ve masum olanlar (mesela çocuklar gibi), bazen aşikâre görmeleri mümkün olabiliyor.
Korkmanıza gerek yok Anneniz saliha bir kadın imiş. Zira Ölen kişinin ruhunun salih(a) olması sebebiyle kabirde çok kalmıyorlar serbest dolaşabiliyorlar.
Üstad Bediüzzaman Hazretleri; bâkî ruhların eskimiş yuvalarını toprak altında bırakarak bir kısmının yıldızlarda, bir kısmının âlem-i berzah tabakalarında, bir kısmının da cismânî âlemlerde (bizim yaşadığımız yerlerde) gezdiğini haber veriyor. (bk. Lem’alar, s. 238; Sözler, s. 820)
Rüyada görülmesi ise zaten normaldir.
Gelelim çocuğunuza bunu nasıl anlatacağınıza;

Okudunuz mu?  Rüyada Hz. Meryemin ismi duymak

Çocuğun ölümü doğru algılayabilmesi için her şeyden önce Allah’ı tanıması ve sevmesi gerekmektedir.
Çünkü Onu sevmeden Onun yarattığı ölümü doğru anlaması mümkün değildir.
Çocuk için iyi anlaşılmamış ve hazmedilmemiş Allah inancı, ölüm olayını değerlendirmede sıkıntıya sebep olmaktadır. Bununla birlikte, aile çevresinin ölüm karşısındaki tavırlarını çocuk dikkatle incelemektedir. Özellikle annenin ölüm ve bunun gibi manevi konulardaki tesiri tüm aile bireylerinin üzerindedir ve çocuk nedensiz hiç bir şeyi kabul etmemektedir. "Niçin öldüğü", çocuğun kafasını en çok kurcalayan sorudur…

Okudunuz mu?  İstiharede gelinlik görmek

Cennet fikri anlatılmadan, yeni bir hayatın başlayacağı belirtilmeden, Allah’ın kullarını çok sevdiğini ve ona dünya ve ahirette çok şeyler verdiğini ortaya koymadan ölüm olayını çocuğun taşıması oldukça güçtür.
Ayrıca, ölüm gibi konularda kullanılacak dil mümkün olduğunca hafifletilmelidir. Çocuğun ölüme tepkisi, aslında yok olmaya bir tepkidir…
Çocuğunuza annenizin Allah tarafından ödüllendirildiğini, ona serbestlik verildiğini söyleyin. Gün gelecek gerçek bedeniyle uyanıp hep birlikte cennette yaşayacağınızı söyleyin..
Bunu anlaması için bahardan örnek vererek, kuru ağaçların nasıl uyandığını gösterip aynen onun gibi herhangi bir bozulma olmadan gerçek anneannesi olarak onun yeniden uyanacağını anlatın…
Gönlüne hoş gelecek hikayelerle ferahlatın…
Anneannesinin onu cennette tekrar kucağına alacağını ve buralardan daha keyifli yaşadığını, yıldızlara gezmeye gittiğini arasıra bizleri görmek için geldiğini ona anlayacağı dille söyleyin..
Ayrıca kendisine görünmesinin kısa bir zaman sonra sona erebileceğin söyleyin. Neden sadece kendisine göründüğünü sorarsa "içinizde en iyi duygulara sahip ve en güzel olanın kendisi olduğundan bunun bir ödül olduğunu" kendisine söyleyin.
Başta da söylediğimiz gibi sizin tepkileriniz çok önemlidir. Siz böyle algılarsanız, çocuk herhangi bir problem yaşamayacaktır..

>
başka tavsiyelerini olabilirmi?

Okudunuz mu?  Rüyada Birinin Öpmesi

Cevap: Ölen akrabaları rüyada görüp korkmak

Muhasibi
< Kızım 2 ay önce ölen annemi gerçek hayatta ve rüyada göruyor. 14 yaşında çok korkuyor, ne yapmalıyım? >
Allah sizin ve kızınızın yardımcısı olsun..En yakın zamanda psikiyatriye giderseniz iyi olur…


Yorum: Ölen akrabaları rüyada görüp korkmak

Evrensel
Rüyamda rahmetli annemi mezardan çıkarıp eve yatağa seviyorum. Sonrada yanına uzanıyorum bir bakıyorum üstümde, biraz çürümüş ama kokmuyor. Yüzünü yüzüme yaslıyor ve ben biraz korkuyorum.onu üstümden almaya çalışıyorum ama biraz zorlanıyorum. Onu tekrar mezarına gömeceğîmi dediğimde annem konuşmaya başlıyor ve memnuniyetini dile getiriyor. Bu sırada annem rahmetli dedeme dönüşüyor.

Okudunuz mu?  Rüyada Allahı inkar etmek

Yorum: Ölen akrabaları rüyada görüp korkmak

arifselim
Allah rahmet eylesin. Bu rüya Allah’ın izniyle maddi anlamda iyi işlere imza atmaya ve başarılı biri olmaya tabir edilir. Ayrıca anne ve dedeni çok özlediğine ve unutmadığına da yorumlanır. Onlara bol bol dua et. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada duvara çivi çakmak

Kayıtsız Üye
Ruyamda olen kaynanami 40 gunu de gördüm bana uyu annem diyim sarildi uyku çok coktu ustuma ama uyandim bir da ha uyu diye sarildi ama gene istemedim bu kez kollarimdan tuttu çok korktum bagirdim birakmadi bogira bagora besmele cektim uyandim hala çok kotuyum

Okudunuz mu?  Rüyada Allah'ın İsimleri görmek ne demektir?

arifselim
Allah rahmet eylesin. Onu hala unutmadığına, etkisinde kaldığın şeyler olduğuna işaret eder. Bazı yorumculara göre ise bu rüyalar kabus gibi kabul edilir ve tabir edilmez. Ona dua edin ve ruhuna olmak üzere sadakalar verin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada süpürdüğünü görmek

Kayıtsız Üye
Hocam selamin aleyküm rüyamda yeşil uçan bir bocek ustume doğru geliyordu süpürge ile kovmaya calisiyordum sonra namaza durdum olen abim gelib bana saldirdi bende onun nogazini siktim bana oldur beni diyordudonra oradan kactim yorumlar misiniz kotu degildir inşAllah Allah hayirlara cikarsin amin


arifselim
Aleykum selam. Hem böcek saldırması hemde abini bu şekilde görmen sıkıntı yaşamak ve sorunlarla mücadele etmek anlamında kabul edilir. Namaz kılman ise sabır ve dua etmeye tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda bir yataktayim. Yanımda abim ortamizdada ölmüş olan halam var.Halam in gözlerinin olmadığını görüyorum. Yada gözleri tamamen siyah ona emin değilim; halam abimin üzerine iyice eğilerek ‘hani beni kurtaracaktin sen kurtarmadin ama ben geldim diyor ‘ abimde kafasını yana çevirip keşke gelmeseydin çok kötü kusmuk kokuyorsun diyor.Halam geceligini kokluyor ve abime sırtını dönüp bana dönüyor. O anda çok korkup bağırarak uyandım. Hâlâ da etkisindeyim nedir bu rüya acaba yorumlayabilirseniz çok sevinirim.

Okudunuz mu?  Rüyada Kur'an'ı yerden yüksek biryere kaldırmak

arifselim
Allah rahmet eylesin. Böyle bir rüya ancak kabus olabilir. Bu tür şeytani rüyalar gören kişiyi çok etkilemesi normaldir. Ancak bunun özel bir tabiri yada anlamı yoktur. Halana dualarda bulunun ve hayırlısını dileyin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamunaleykum hocam benim dayim 3 gün önce vefat etti dün gece 3 gibi onu rüyamda gördüm benden başkası onu görmüyordu bana ters ters bakıp seni çarpmaya geldim dedi bende o anda nefesim kesildi sanki çok korktum eşim beni sardı sonra bir anda ekim ayağım titreyerek uyandım bu arada bende hamileyim ruyami yorumlarsaniz çok sevinirim

Okudunuz mu?  Rüyada biri tarafından gıdıklanmak

arifselim
Aleykum selam. Allah rahmet eylesin. Endişe edecek veya kötüye yorumlayacak bir şey yoktur. Sadece vefatın etkisinde kalmaktan ve hassas olmaktan dolayı böyle görülmüştür. Allah’tan hayırlısını dilemek yeterlidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


rüyada ölüden korkmak, rüyada ölmüş birinden korkmak, rüyada ölen akrabasını görmek

Bu kategoride yer alan Rüyada kabeyi görüp sarılmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ölen akrabaları rüyada görüp korkmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.