Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:03
missa93
Abone

Cuma hutbesi ikinci bölüm hutbesi arapça kısımdan sonra okunan dua

Cuma hutbesi ikinci bölüm hutbesi arapça kısımdan sonra okunan dua

Kayıtsız Üye
Cuma hutbesi ikinci bölüm hutbesi arapça kısımdan sonra okunan (Allah’ım İslam’a ve müslümanlara yardım et…… şeklinde devam eden) güncel türkçe dua örneği istiyorum


Cevap: Cuma hutbesi ikinci bölüm hutbesi arapça kısımdan sonra okunan dua

Desert Rose
İkinci hutbede okunan dualar

Okudunuz mu?  Akik Taşının Önemi ve Faydaları Nelerdir?

lhamdülillahi hamdelkamiline vessaletü vesselamü ala rasûlinâ muhammdün ve ala alihi ve eshabihi ecmaîn. Te’zîmen linnebiyyihi ve tekrimen lifehameti şeni şerefin safiyyetin fegale azze ve celle min gailin muhbiran ve âmiran innAllahe ve malaiketühü yusallune alennebiyye ya eyyehellezine emenû sallû aleyhi vesellimu teslimen, Allahümme salli… kema salleyte… ilh.. Allahümme barik… ilh..

Okudunuz mu?  Hz.MUHAMMED sav'n günümüze kadar gelen soyu,torunlarının sırasıyla olan isimleri(şeceresi)

Hatib, sonra ellerini açar ve sesini biraz alçaltarak şu duayı okur:

Allahümme ve erza anilerbeatilhulafai seyyidina ebi bekrin veumera ve usmane ve aliyyi zevissidgi velvefei vebegiyyetilaşereti ve âli beytilmustafe ve anilensari velmuhacirine vettebiine ile yevmilcezai. Allahümmeğfir lilmüminine velmüminati velmüslimine velmüslimati Allahümme rabbena etina fiddünya haseneten ve filahirati haseneten ve gına azebennar birahmetike ya erhamerrahimine ve selamün alel mürseline velhamdülillahi rabbil alemin.

Hatib, daha sonra gizlice "eûzübesmele" çeker ve yüksek sesle aşağıdaki âyet-i kerimeyi okuyarak minberden iner ve Cuma namazını kıldırır.

Okudunuz mu?  Haram etme duası, hakkını haram etmek

İnnAllahe ye’mürü biladli velihsani ve îtei zilgurbâ ve yenha anil fehşai velmunkeri velbeğyi yeizuküm lealleküm tezekkürun.

Anlamı: "Şüphesiz ki Allah, adaletli davranmayı, iyilikte bulunmayı ve akrabalara yardım etmeyi emreder. Fuhşu, kötülüğü ve zulmü yasaklar. Allah, sizlere düşünüp yapasınız diye öğüt verir" (en-Nahl, 16/90).

Okudunuz mu?  Anne sağlığı tehlikedeyse beş aylık bebek kürtajla alınır mı ?

cuma hutbesinden sonra okunan dua, hutbeden sonra okunan dua, cuma hutbesinde okunan ayet

Bu kategoride yer alan Dini olarak sorumluluk şartları nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cuma hutbesi ikinci bölüm hutbesi arapça kısımdan sonra okunan dua Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.