Anasayfa
19 Temmuz 2023, 14:55
sizden1
Abone

Şüpheli abdest ile namaz

Şüpheli abdest ile namaz

mslmn
sorunum şu

-bayram namazı için abdest aldım
-bir an kaçar gibi oldu ama tam kaçmadı yel gibi bir şey değildi.
-sonra şüpheye düştüm acaba kaçmışmıdır diye
-acelem olduğu için hemen camiye koştum zaten
-sonra kendi kendime vesvesedir dedim
-ama şimdi ya vesveseyi bahane ediyorsam dedim

ne yapıcam bilmiyorum bazı yerlerde abdestsiz namaz dinden çıkarır bazıları çıkarmaz diyorlar abdestsiz namaz mı kıldım bilmiyorum ki
2 gündür namaz kılmıyorum utanıyorum gibi bir his var.


Cevap: Şüpheli abdest ile namaz

imam
< sorunum şu

-bayram namazı için abdest aldım
-bir an kaçar gibi oldu ama tam kaçmadı yel gibi bir şey değildi
-sonra şüpheye düştüm acaba kaçmışmıdır diye
-acelem olduğu için hemen camiye koştum zaten
-sonra kendi kendime vesvesedir dedim
-ama şimdi ya vesveseyi bahane ediyorsam dedim

ne yapıcam bilmiyorum bazı yerlerde abdestsiz namaz dinden çıkarır bazıları çıkarmaz diyorlar abdestsiz namaz mı kıldım bilmiyorum ki
2 gündür namaz kılmıyorum utanıyorum gibi bir his var >
yel hissi olduğunda bakacağız koku çıkarsa abdest bozulmuştur ama koku yoksa vesvesedir

Okudunuz mu?  Faiz ve Haram yemek

Cevap: Şüpheli abdest ile namaz

mslmn
hiç koku yoktu zaten


Cevap: Şüpheli abdest ile namaz

what
Rabbim namazınızı kabul etsin inşAllah.Ama şüpheli şeylerden uzak durmak takvadandır.Bu konuda ise keşke hemencecik abdestinizi tazeleseydinizde ortada şüphe kalmasaydı.Esen kalın.


mslmn
ama şimdi ya gerçekten yellendiysem ama ben hissetmemişsem o an veya koku almamışsam abdestsiz namaz kıldıysam ne yaparım yaşama sevincim kalmadı aydınlatın lütfen.Aklıma geliyor ya dinden çıktıysam şimdi ölüp gitsem ebedi cehennemdemiyim ?


HAMMADUN
Yani böyle OSURUKTAN ŞEYLER için dinden çıkıldığını doğrusu hiç duymamıştım. Dine girmek kolaydır. Ama çıkmak o kadar kolaymı….????

Bilerek, isteyerek ve KASTEN dine muhalif işler işleyecek ve inkar edeceksin ki; çıkabilesin. Onda dahi mümkün değil, zira içinde bir acaba ile gitmiş isen, yine müslümansın ancak günahkarsın, küfre bizzat ve alenen dalmadığın sürecede asla küffar olamazsın. Küffar olamazsanda ebedi cehennemde kalamazsın.

Okudunuz mu?  Müslümanların cehennemde yanması?

Hiç boşuna uğraşma öyle OSURUKTAN BAHANELERLE DİNDEN ÇIKAMAZSIN….🙂

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


burak3535
ben de ne zaman abdestsiz olsam; hiç yellenme hissi ya da yellenme gelmiyor. Ne zaman abdest alsam; sürekli yellenesim geliyor. Bu durumu düzeltmek için (abdestimin çabuk bozulmaması ya da yellenme hissimin gitmesi için), ne yapabilirim?


HAMMADUN
YİYİP İÇMEK, OSURUP SIÇMAKTIR….

Derlerki zamanın berinde, bir padişah özellikle İLİM ERBABI ile oturup kalkmayı kendine gaye edinmiş ve birgün vezirine şunu sormuş..

Ülkede bizim tanımadığımız ve tanıştırılmadığımız İLİM ERBABI varmıdır.

Vardır sultanım der vezir ve ekler, edebini bilmeyeni sarayınıza sokmak dilemeyiz.

Olsun der madem İLİM ERBABI’dır. Huzurumuza isteriz..

Ama hünkarım der vezir, ama ne çare, hünkar huzura istiyorum diye tutturur.

Okudunuz mu?  Yaptığı günahları başkasına anlatanların affı zor mudur ?

Vezir söylediğine söyleyeceğine pişman olmuştur. Ama ne çare. Emir ve kelle mevzuu.

Derhal bir heyet hazırlatıp, Alimin adresini verir ve saraya çağırır. Önce vezir karşılar adamı. Aman der, gözünü seveyim. Hünkar densizliğe, terbiyesizliğe ve edebsizliğe tahammülü olmayan biridir. Korkarım ki; sizinle birlikte bizim kellemizde şu andan itibaren tehlikededir.

Benim için korkma der ALİM, Sen benim kellemi göremezsin, ben seni kelleni görmeden.

O anda huzura çağrılırlar ve huzura çıkar "DENSİZ ALİM…"

Hünkar sorar… Bize baktığınızda ne görürsünüz..?? Göbeğinizi der ALİM…

Taht’tan saltanat kuranın göbeği, hak’tan saltanat kuranın öbeği genişler der…

Öbek nedir bire densiz der hünkar… Gönlüdür hünkarım der ALİM…

Hayatın tadı nedir diye sorar hünkar…. Aldığı cevap ise şudur.

YİYİP İÇMEK, OSURUP SIÇMAKTIR. Bire densiz der hünkar ve atın şunu zindana aklı başına gelsin der…. der demesinede o göbek gün geçtikçe şişmeye ve hünkarı rahatsız etmeye başlar. Nice tabipler bulurlar ki; yoktur çaresi…..

Okudunuz mu?  Hatme i tehlil kaç defa tevhid (la ilahhe illelah) okunur?

Vezir hünkara son çare olarak zindana attıkları alim’e danışmayı önerir ve alim zindandan çıkarılıp huzura alınır. Hünkar, alime sorar….. Nedir bu hal, nedir bunun çaresi…??? Alim şöyle bir bakar ve be ahmak adam der, hala kurulmuşsun o tahta, oturduğun yerden çare ararsın, biz size şifasını söylemiştik ancak siz kadrini bilemediniz der. Hünkar bunun üzerine çaresiz haklısınız der, hayatın tadı, yemek içmek olduğu kadar, osurup sıçmaktırda…. der demez başlar osurmaya ve tahttan kalkar….. Vezire döner ve bu andan itibaren ilim adamları ile olduğu kadar tebamlada görüşmek dilerim….. Halk saraya akın eder, şikayet bildirmeye, çözümler oldukça hünkarın gönlü genişler… Derler ki; pamuk gibi adam olur.

Hülasa değerli kardeşim burak3535 yellen yellenebildiğin kadar, zamana bağlama, abdest al abdest üstüne, nurdur İnşaAllah, şifasını görürsün…..

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


burak3535
ben 176 cm boyunda, 57 kg ağırlığımdayım. çok yemek yemem, zayıfım. bu bendeki şeytanın vesvesesi sanırım. çünkü; şu an abdestsizim hiç yellenesim gelmiyor, ama abdest alırken bile yellenesim geliyor.

Okudunuz mu?  Müslüman'a kafir demek

peugeot_bor
burak kardeş bende de aynı sorun var ben 1,5 yıldır çekiyorum bence kafana takma vesevesedir o daha sonra çoğalır mazAllah daha kötü olursun ben şimdi daha kötüyüm 1-1,5 saatte namaz kılıyorum takma kafana ileride geçer sen namazını kılmaya bak.


hafsa021
o his oluşur oluşmaz ihtiyacıızı giderin ve yalın ayak gezmeyin.özellikle ayaklarınızı sıcak tutun ki böyle bir his oluşmasın.önce tedbir sonra tevekkül inşaAllah.fii emanillah


emniciba
yanlız değilmişim demekki en tutarlı cozum ıhtıyacını gıder sonra abdest al ama hıc kendını kasma kastınmı psıkolojık bır sey olup gelır


Kayıtsız Üye
Bende de ayni durum mevcut ne yapacagimi bilmiyorum abdest almaya baslayinca namaza baslayinca sürekli yellenesim geliyor . Vesvesedir diyorum. Emin olmayinca bozmuyorum. Simdi de delirecegim yani karar veremiyorum emin miyim değil miyim bozuldu mu bozulmadi mi .Kendimi çok kotu hissediyorum namazlarimi hakkiyla eda etmek istiyorum fakat bu sorunla karsilasiyorum her namazdan sonra aklimda bir soru icimde bir şüphe var lütfen Allah rizasi için bir yardımcı olun arkadaşlar siz siz buldunuz mu noldu

Okudunuz mu?  Mutfakta namaz kılınır mı

halilcan
vesveseye itibar etmeyiniz.


Kayıtsız Üye
Kardesim seytanin vesvesesidir bu kesin olarak abdest aldigini biliyorsan supheyle abdest bozulmaz yani kesin olarak bozulduguna yemin edecek kadar eminsen o zaman abdest bozulmustur. Fikih kurali sudur kesin olan subheyle zail olmaz. Hadisi ŞERIFlerdede bildiriliyor seytan gelip duburune ofurur yada kil cekermis insanda abdestim bozuldu zannedermis sakin aldirma namazı kil seytaninin istedigi namazı birakman zaten


Kayıtsız Üye
abdest aldığınızdan sonra yel çıktığı veya çıkmadığına şüphe kılsanız boyle durumda namaz kıla bilirsiniz çünkü şüpheyle abdest bozulmaz


Kayıtsız Üye
Rüyada öpüstugumu gördüm ama kalktığımda ıslaklık yoktu çamaşırım biraZ nemliydi guslum bozuldumu

Okudunuz mu?  Vacibin gecikmesi ve Namazda boğaz temizleme soru

arifselim
Böyle bir nemden dolayı ve bu rüyadan dolayı cünüp olunmaz ve gusül alınması da gerekmez. Erkekte meni zaten görünmesi gerekir ve bu bellidir. Ancak kadında meni görünmeyebilir. Eğer rüyasında tam bir ilişki ve orgazm yaşadığını bilirse o zaman gusül almalıdır.


tr55
Herkese selam olsun.

Dostlar şöyle bir sorunum oldu. Dün gece kadir gecesi vesilesi ile camiye gittim. Teravih namazını kılar, dualarımızı yapar eve dönerim diye düşündüm.
Malum oruçlu olduğumuz şu günlerde iftarda yemeği biraz fazla kaçırabiliyoruz. Özellikle yemeğime de dikkat ettim. Yapmam gereken işleri bu mübarek gece için erteledim.
Yatsı vakti gelmeden abdestimi aldım ve camiye doğru yola koyuldum.
İçeride yer olmadığı için dışarıda yerlere serilen örtüler vardı. Yardımcı oldum ve safıma geçtim.
Oturuyor bekliyorum ezan bitsin namazımızı kılalım diye. O sırada kasıtlı olmayarak yellendiğimi hissettim, baloncuk şeklinde tabir edebilirim.
Çok sinirlendim ve sonra bu konu ile ilgili daha önceden yakın zamanda yine buradan faydalandığım "ses ve koku yoksa" abdestin bozulmadığı araştırmalarımdan dolayı yatsı namazını tamamladım lakin teravih başlamadan safımı hızlıca terkedip çıktım. Yolda eve giderken neredeyse ağlayacaktım bu mübarek geceden faydalanamadığım için.

Okudunuz mu?  Uykulu halde sabah namazı kılmak

Sormak istediğim soru şu, yine de riske etmemek için en azından teravih namazını kılmaya çalışmadım bu şekilde ama yatsı namazını kılmış oldum.
Bu durumu sitede de çok araştırdım ve konuları sabahtan beri okuyorum, videolarda dolanıyorum.

Şöyle bilgiler buldum:
< "Bir müslüman, kıbleden başka bir yöne doğru veya abdestsiz olarak namaz kılamaz rükû veya secde edemez.Her kim, böyle yaparsa, yerilmeyi ve azabı hak etmiş olur." (Minhâcu’s-Sünne; c: 5, s: 204)

Nitekim böyle yapan kimse hakkında şiddetli bir tehdit gelmiştir.

İlim ehli, abdestsiz namaz kılmayı helal sayarak veya alay ederek namaz kılanın kâfir olduğunda ittifak etmişlerdir.Bu kimseden tevbe etmesi dilenir.Eğer tevbe etmezse, mürted (dînden dönmüş) olarak öldürülür.

Okudunuz mu?  Haramları kıyaslamak doğrumudur?

Yok eğer helal sayarak veya alay ederek değil de tenbellik yaparak ve gevşek davranarak abdestsiz namaz kılarsa, İmam Ebu Hanife -Allah ona rahmet etsin- yine de kâfir olur, demiştir.Âlimlerin büyük çoğunluğu ise, bu kimse kâfir olmaz, fakat büyük günahlardan birisini işlemiş olur, demişlerdir. >

Bu forumda bir de şöyle bir bilgi buldum:
https://www.forumduasi.com/namaz-hakkinda-soru-ve-cevaplar/231485-bilerek-abdestsiz-namaz-kilinirsa-ne-olur-boyle-bir-kimse-dinden-cikmis-olur-mu.html
< Namaz kılan kimse abdestli olmak zorundadır.Namazın şartlarından olan abdest ise bilerek yapılsa bile kişi bunu inkar etmedikçe dinden çıkmaz günahkar olur.Müslüman kimselerin abdesti tam almaları gerekmektedir. >
Lütfen bana yardımcı olun. Sırf vesveselere kafa tutmak için diretiyorum kendimi. O anda zaten bir yandan diyorum ki ya bu vesvesedir, aldırma devam et bak bu geceden mahrum kalırsın. Bu olayın daha hafifleri olduğunda takmıyorum kafama çok şükür. O yandan sorun yok ama o geceki olayda diğerlerinden farklıydı, daha belirgindi.
Artık vesveseyi falan geçtim, direkt olarak "abdestsiz namaz kılmak" olayına yoğunlaştım.

Okudunuz mu?  Gusülde Vesvese Sebebi Nedir

Şimdiden yanıtlarınızı merakla bekliyorum, Allah’a emanet olun.


seyit gazi
yav kardeşim güzelce abdest almışın camiye gitmişsin ne küfründen ne irtidadından bahsediyorsun. yellenip yellenmediğinden emin değilsen ses çıkmadıysa koku gelmediyse abdestin bozulmamıştır. abdestin korunması ilkesi vardır ve şüpheyle abdest bozulmaz ama detaylı soracak olursan cevap vermeyede ehil değilim.hayırlı ramazanlar, sende Allah a emanet ol


şüpheli abdestle namaz kılmak, osuruk vesvesesi, namazda osurma hissi

Bu kategoride yer alan Yatarken sağa yatacağız ama hangi sağ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şüpheli abdest ile namaz Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.