Anasayfa
12 Ağustos 2023, 0:15
Zekat
Yönetici

Yemin kefareti ne zamana kadar verilebilir

Yemin kefareti ne zamana kadar verilebilir

ertuna
3 tane sorum olacak cevaplarsanız sevinirim

1.Yemin kefareti ne zamana kadar verilebilir (yemini bozduktan sonra hemen verilmelimi yoksa daha sonrada verilebilirmi ? ).

2.Yemin kefareti hayır kurumlarına bağışlabilirmi.

3.Yemin kefareti para TL olarak ne kadardır.

Okudunuz mu?  Nasip kısmet ne demektir, izah eder misiniz?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.


Cevap: Yemin kefareti ne zamana kadar verilebilir

Kayıtsız Üye
"(Yeminin) Kefâreti ailenize yedirmekte olduğunuzun orta (derece) sinden, on yoksulu doyurmak, ya onları giydirmek, yahud bir köle azad etmektir. Fakat kim (bunları) bulamazsa, üç gün oruç tutması lâzımdır. İşte bu, and (yemin) ettiğiniz vakit (onları bozmanın) kefâretidir. Yeminlerinizi muhafaza ediniz. Allah âyetlerini size böylece açıklıyor. Ta ki şükredesiniz." (Mâide, 5/89) buyurulmuştur.

Okudunuz mu?  Oruç tutmayan kişi fitre verirmi?

On yoksulu yedirmenin ölçüsü, kişi başı Ramazan da verilen sadaka’i fitre kadar olmalıdır.Ör.sadaka’i fitre 10 tl ise on kişiye 100 tl yapar.Bu mikdar yemek olarak verilebileceği gibi,fakire para olarak ta verilebilir.


Kefaret yerine geçer mi?

Kayıtsız Üye
Ben calisan bir bayanim.Kayinvaldem maddi durumu olmayan biri bu yüzden ona kendi kazandigim paradan umreye gidebilmesi için bir miktar para verdim. Daha sonra aklıma gecmiste söylemis oldugum bir kaç yalan ve gaflette bulunup isledigim bir günah geldi. Ve bunların kefaretini verecek paramda yok. Kayinvaldeme vermiş olduğum parayı kefaret verdim dersem kefaret yerini bulurmu acaba
?

Okudunuz mu?  Her canlı ölümü tadacaktır

Yorum: Yemin kefareti ne zamana kadar verilebilir

mum
Verdikten sonra niyetlenseniz olmaz, vermeden önce niyet ederseniz kefaret yerine geçer.


yemin kefareti hemen mi ödenmeli, yemin kefareti ne zaman ödenir, yemin kefareti ne zaman verilir

Bu kategoride yer alan Zekatın sözlük ve Dini anlamı nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yemin kefareti ne zamana kadar verilebilir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.