Anasayfa
29 Kasım 2022, 8:02
sizden7-2
Abone

Hz. Adem Rasul müdür? Nebi mi?

Hz. Adem Rasul müdür? Nebi mi?

Muhammed Nur
Hz. Adem Rasul müdür? Nebi mi?


Cevap: Hz. Adem Rasul müdür? Nebi mi?

HAMMADUN
Adem Peygamber Adem babamız Resuldür.
İlk Peygamber ve ilk Resuldür aynı zamanda nebidir.
Resul, kendine kitap veya sahife verilen, nebi ise kitap ve sahife verilmeyen, kendinden önce veya zamanında olan Rasulün kitabıyla amel eden ve tebliğ eden kişidir.

Okudunuz mu?  Korkmaya başladım acaba dinden çıktım mı ?

Cevap: Hz. Adem Rasul müdür? Nebi mi?

Kayıtsız Üye
Hazreti Adem(A.S.) dahil tüm peygamber(A.S.)’ler NEBİ’dir. Nebiyullah’dır. Biri hariç, Peygamber Efendimiz(S.A.V.) Hatemen Nebiy’dir. Hem Nebiy’dir, Hemde Nebiy’liği sonlandırandır.

Hazreti Adem(A.S.) dahil tüm peygamberler(A.S.)’ler RASUL’dür. RASULULLAH’dır. Bunun dışında RASUL’lerde vardır. Bunlara tam RASUL’ler demiyelimde…. Peygamberler(A.S.) ve Peygamber(S.A.V.)den sonra iki yakayı birleştiren ve Rab’binden vahiy değil, başka bir ilham yöntemiyle aldıklarını çevresine saçan diyelim. Zamanın ilim adamları, İlmi Rab’binden Hikmetiyle birlikte alıp, Rab’binin ilmiyle yoğrulmuş kişiler diyelim…. KUTB’lar gibi. KUTBUL AHTAP gibi. KUTBUL AZAM gibi. MÜCEDDİD gibi.

Okudunuz mu?  Dinden çıkaran kelimler nelerdir?

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


hz.adem nebi mi resul mü, hz adem nebi mi resul mu, hangi peygamberler resuldür

Bu kategoride yer alan Sünnetin terkedilmesi ve mekruh kavramı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Adem Rasul müdür? Nebi mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.