Anasayfa
8 Ağustos 2021, 15:38
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada okul görmek

Rüyada okul görmek

Kayıtsız Üye
Ben 16 yaşında lise öğrencisi bir kızım.
Sabaha karşı bir rüya gördüm. Rüyamda okulumdayım ve yalnızım. Anlayamadığım bir şekilde biri bana hamile olduğumu söylüyor. Bu kişiyi görmedim ve kendisi de hamileymiş hamileliğinin yarısı bendeymiş gibi birşeyler söylüyor. Sınıfımdan lavaboya gideceğim sırada koridorun başında beni bekleyen bir cin gördüm. Yüzüne bakmadım çok korktum ve bildiğim ne kadar dua,sure varsa okudum. Ben okudukça kayboluyordu. Sonra bir şekilde öğreniyorum ki bu cin bana musallat olmuş sürekli benim etrafımdaymış. Babamlar geliyor ve cinden beni korumak için çeşitli yöntemler geliştiriyor. Sonra hastaneye götürüyorlar beni ve orda aklıma hamile olduğum geliyor onlara ” bir dakika unuttum ben hamileydim.” diyorum.

Daha önce de bir rüya gördüm 5-6 ay kadar oldu sanırım. Rüya içinde rüyaydı. Rengini hatırlayamadığım bir kedi benim ayağıma sürtünüyordu. Ben kovmaya çalıştıkça geliyordu.Sonra ben kütüphane gibi bir yerde bu rüyamı bir adama anlatıyordum. Ben anlattıkça raflardaki kitaplar feci bir şekilde aşağıya düşüyordu. Adam bana ”dikkatli ol cinler sana yaklaşmaya çalışıyor.” dedi. Sıçrıyarak uyandım. Ve karşımda sis gibi birşeyler gördüm bir insan biçimi hatları belli olmayan duman yada sis benzeri bir varlık. Gerçek miydi yoksa rüya görmeye devam mı ettim anlayamadım ama çok korktum aynı şekilde okuyup yattım.

Rüyalarımı yorumlarsanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.


Cevap: Rüyada okul görmek ve anlamı

Desert Rose
Mektep tabiri
Rüyada mektep görmek, zelilliğe, horluğa, hakirliğe, dar geçime,
ailesinin nafakasının azlığına ve korkuya delalet eder
Bazan da mektep yüksek bir mevkiye delalet eder

İmam Nablusi


Yorum: Rüyada okul görmek ve anlamı

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum hocam
Ruyamda kendi basima sinifa doğru gidiyordum ogretmene denk geldim biseyler dedim sonra sinifa girdim kulaklik takili kulagimda oturdum birden kapi acildi ve kardesim geldi o normalde benden 2 sinif asagida gercekte.Neyse ondan sonra sordum ne isin var burda oda asil senin ne isin var burda dedi.Ondan sonra birden ikimizde kendimizi baska bir sinifta bulduk dedim nerdeyiz falan nasıl geldik bilmiyom dedi kardesim. Biz 2 kattaydik camdan baktim daha ogrenciler yeni yeni cikiyor. Asagiya indim arkadaş dedi sen nerdesin ders bostu biz seni ariyorduk falan. ne anlama gelir hocam ruya?


Yorum: Rüyada okul görmek ve anlamı

arifselim
Aleykum selam. Bunlar karmaşık olan ve net bir manası olmayan rüyalardır. Bazen bu rüyalar insanın yaşadığı çok yoğun duygusal etkilenmelerden veya streslerden dolayı görülebilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


heartless
Rüyalarımda sürekli okul görüyorum 5-10 arası görmüşümdür öğrenci olduğumu görüyorum reelde öğrenci falan değilim üstelik sınav stresi vs ondan görüyorum desem. gün içerisin de asla düşündüğüm bir şey değil bir rüyayı 5-10 kere görmenin manası ne olabilir?


arifselim
Rüyada okul görmek tek bir şekilde açıklanamaz. Bir çok anlamları olabilen rüyalardandır. Genel bir manada ise okul görmek, iyiliğe, esenliğe, düzenli ve mantıklı bir kimse olmaya çalışmaya işaret eder. Allah’tan daima hayırlısını dilemek en güzelidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


BlackPearlXV
Selamın Aleyküm. Rüyamda; Okulum’un giriş kapısındayım ve bir bilgisayar var. Orada kod yazıyorum. Ve artık yavaş yavaş akşam oluyor. Hatta çok daha hızlı akşam oluyor. Ve öğretmenler çıkıyor. Çoğu kişinin gerçek hayatta arabası var ama çoğu kişi rüyada arabasız olarak okuldan çıkıyor. Sadece edebiyat öğretmenim arabasıyla çıkıyor ve o sırada da bir araba okuldan girmeye çalışıyor. Ben hâlâ kod yazıyorum bilgisayarda. Yazdığım bilgisayarın boyu benden yüksekte, sandalye ise biraz alçakta kalıyor ama dikildiğini zaman yazabiliyorum. Oturarak da yazabiliyorum da biraz zor oluyor. Neyse, akşam oluyor çok ama çok hızlı bir şekilde. Neredeyse gözlerimi bilgisayar ekranının üzerine dikiyorum. Ve hemen etrafa bakıyorum.

Okudunuz mu?  Rüyada öğretmenle tartışmak

İlk başta hava kararıyor. Sonraki bakışım da artık gece ve sonraki bakışımda ise zifiri karanlık olmuş. Ve bende artık eve gidiyim diyorum ve yavaş yavaş hazırlanıyorum. Ama çok yorgunum. Cebimden kardeşimin elektrikli motorunun anahtarını çıkartırken dahi gözlerimi kapatıyorum, bilerek. Ve çok ama çok zor, 2-3 denemede gözlerimi tekrar açabiliyorum. Ve sanki o açamadığım yada yarım yamalak açtığım zamanlarda da sanki karşımda birisi dikiliyor. Ama belden aşağısı gözüküyor. Kahverenginin ve beyazın karışımının tonlarında bir pijama mı diyim artım pantolon mu diyim bilmiyorum ama pijama ya çok yakın birşey. İlk görüşte aklıma seri katiller geliyor ve çok ama çok korkuyorum. Bir an öncede eve gitmeyi hâyâl ediyorum ama gözlerimi açmakta zorlandığım için ve en sonunda açtığım için tamamen artık rüyadan da uyanıyorum.

( Bu rüya ne anlama geliyor. Açıklarsanız sevinirim. Şimdiden Teşekkürler. )


arifselim
Aleykum selam. Rüyalarını bu şekilde görebilen birisinin ancak hayal aleminin çok geniş olması ile açıklanabilir. Bu kadar ayrıntılı rüyalarını hatırlamayı herkes başaramaz. Ancak bir insan günde yüzlerce rüya görebilir ve sadece çok azını hatırlayabilir. Bu rüyaların belkide yüzde biri bile tabir edilemez. Bundan dolayı bu rüyalarını tabir edemiyorum kusura bakma. Bunlar bilinçaltı şeylerin rüyaya yansımasıdır denilebilir.


BlackPearlXV
Selamın Aleyküm. Rüyamda; okulumdayım, ama hem benim şimdiki bulunduğum okulum, hem de benim ilk ve ortaokulda ki okuduğum okul karışımıydı. Yani benim şimdiki bulunduğum okulumun kantini eski okuduğum okula uyarlanmıştı. Neyse, yine biz ders işliyoruz ve dersimiz ise beden ve hava bir açıyor, bir sağanak yağmur olarak yağıyor falan, karışık bir hava durumu vardı. Neyse sonra, beni masa tenisi oynamaya davet etti bir kaç arkadaş ve ben de kabul ettim.

Sonra masa tenisine gittiğimiz sırada bizim bir kaç arkadaş oynamaya başladı ve bende kenarda dikilmeye başladım(gerçek hayatta da böyledir, çekingenim birazcık.). Neyse ben onları izlerken, keyifle. Yanıma Seçil geliyor(Sen onu biliyorsun, anlatmıştım bir ara sana). Sonra bir şey anlatmaya başlıyor arkadaşlar ve Seçil ve ben de orada onları dinliyoruz. Seçil ise hemen yanımda, ben onun omzuna kolumu atmışım dinliyoruz beraber ve sonra birisi bir kağıt gösteriyorlar ve Seçil de ona dokunuyor ve bende dokunmaya başlıyorum. Bu arada Seçil’in eli ile benim elim temas halinde. Sanki bir ara ise yüzüne dokunmuştum onun fakat emin değilim. Neyse, sonra arkadaşlar anlatımı bitiriyor ve Ozan diye birisi var ve sanata biraz meraklı. Bir hademe var ve Ozan’a yaklaşık olarak 3-4 defa kadar "sanatla mı uğraşıyorsun?" diyor ama Ozan duymuyor.

Okudunuz mu?  Rüyada oğlunun gelmesi

Sonra ben Ozan’a "Ozan sana diyor." diyorum fakat Ozan bana bakıp, ben ise hademeyi gösterince yine ilgilenmiyor. Sonra biz de kantinden dışarı çıkıyoruz(Bu anlattıklarımın hepsi kantindeydi.). Hava tabi yine yağmurlu ve biz dışarıda sıradayız, öğretmen ise bizi bekliyor ama kızgın değil. Neyse, sıraya geçiyoruz ve ben yanılmıyorsam uzay ile ilgili bir konu açıyorum, uzaya meraklı olduğum için. Yanılmıyorsam şöyle bir şey diyorum: "Biz niye uzaya uydu fırlatamıyoruz o kadar fazla? Türkiye mi fakir yoksa." tarzı bir şey diyorum ve sağ tarafımda bulunan Barış’a "Türkiye fakir mi?" diyorum ve o da "tabi fakir olum." tarzı bir şey diyor(Barış Türkçü birisidir.). Sonra bide Umut(Umut sınıfın en zekisi) diye birisi var ve o da lafa atılarak bir şey diyor lakin hatırlamıyorum. Bu arada bu konuştuklarımız gülerek, şaka ağzı ile karışık bir biçimde anlatılıyor.).

Neyse sonra yağmurun dinmesini bekliyoruz ve yağmur aniden son buluyor ve hoca ise yağmur durdu artık serbestsiniz diyor ve sonra ben bir coşuyorum. Taklalar falan atıyorum zemin ve sanki kar varmış gibi yere atıp kendimi, kar meleği yapmaya çalışıyorum, o kadar mutluyum ki. Sonra yanıma müdür yardımcısı hafif gülümseyerek geliyor ve bana el uzatıp beni kaldırıyor. Neyse sonra ben tekrar kantine giriyorum ve orada birkaç arkadaş tenis oynuyorlar ve sonra bende onları izlerken bana gel sen oyna diyorlar, samimi bir gülümseme ile. Sonra bende geçip oynuyorum bir kaç defa topa vurduktan sonra çıkıyorum maçtan, benim yerime birisinin geçmesini söylüyorum ve geçiyorlar.

Sonra ben kantinden dışarı çıkıyorum ve dışarıda bizim sınıf, karşı sınıf maç yapıyorlar, karma olarak. Onları biraz izliyorum ve bir gol atıyorlar, bizim sınıfın çoğunluk olduğu taraf. Sonra "bende oynayabilir miyim?" diye sorduğumda oyna diyor Eray diye birisi(Eray futbolu iyi oynar, eğlenceli bir kişiliğe sahip). Sonra Eray: "bana sen karşı takıma geç çünkü onlar biraz daha baskın olmayan taraf olarak kalıyor bize göre" dediğinde ise karşı takıma geçmeye başlıyorum ve Eray tekrar ekleyerek karşı takıma: "Bu size geliyor, birazcık kendisi gidiyor ama güzel oynuyor." tarzı bir şey diyor(Futbol oynarken kendim gitmiyorum.). Sonra ben karşı takıma geçecek iken rüya bitiyor.

Not_1: Ben Aleyna’yı sevmeme rağmen neden Seçil’i görüyorum. Ben Seçil’i sevmiyorum ki fakat neden? Bir ara bir tane rüyamı araştırırken şöyle şey gördüm, orada: "Sevmediğin bir kadınla hayat süreceksin, onunla evleneceksin" diye, bana göre sert bir şey vardı, o rüyayı gördüğüm obje ile ilgili araştırırken, çeşitli rüya sitelerinden. Hatta o rüya sitesi, rüyatabiri.com du yanlış hatırlamıyorsam. Peki ben Aleyna’yı sevmeme rağmen neden Seçil’i görüyorum, ben onunla beraber olmak istemiyorum, zamanında ne kadar sevsem de; şimdi sevgim yok. Ben Aleyna’yı seviyorum ve bir gün ben yine rüyalarımı araştırırken Allah’ın benim tüm dileklerimi, hayallerimi gerçekleştireceğini okudumdu, yine aynı siteden, gördüğüm obje ile ilgili. Ben sadece korkuyorum ya Aleyna başkasına yar olursa. Gerçekten ben onu çok seviyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Okudunuz mu?  Rüyada orgazm oldum ama meni gelmedi ne yapmam lazım ?

(Bu arada rüyamı okuduğunuz için teşekkürler. Bu ne anlama geliyor olabilir. Açıklarsanız size minnettar kalırım. Şimdiden teşekkürler. )


arifselim
Aleykum selam. Senin zihnini az veya çok bir şey meşgul ediyorsa onu rüyanda görmen normaldir. Bu o kişi ile evleneceksin yada sevmediğin biri ile evleneceksin anlamına gelmez. Esasen rüyalara çok takılmak zaten yanlıştır. Çünkü adı üstünde sadece ve sadece bir rüyadır ve rüyaların kesinliği olmaz ancak sahih rüyalar çıkabilir o kadar. Bu rüyana da özel bir yorum yapamayız ancak bilinçaltı şeylerin rüyana yansımasıdır diyebiliriz. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm. Rüyamda Lisedeymişim ve aynı sınıfta olduğum iki kişi varmış. İkisi de küs olduğum kişilermiş. Biri kız diğeri de erkek. Birbirimizle muhatap olmuyoruz. Kız olan mutsuz gibiydi. Üzgün ve somurtuyor oluşu gözlerinden belliydi. -bu yüz ifadesini tam hatırlamıyorum ama öyle olduğunu hissettim- Saçlarını tekrardan mora boyamış. Üstünde siyah kazak ve etek vardı. Lakosu gri olabilir. Oğlan olan da siyah giyinmiş. Ben sınıfta kapı tarafında oturuyordum, onlarsa öğretmen masasının olduğu tarafta oturuyormuş. Bir müddet sonra kız olan benim önüme oturmuş oradan ders dinlemeye başlamış. Oğlan olan eski yerinde idi.


arifselim
Aleykum selam. Bu rüya gayet sıradan ve insanın görmesinin çok normal olduğu rüyalardandır. Ama küs olduğun kişileri tanıyor olsaydın belki tabir edebilirdik ancak bu şekilde bir rüyayı maalesef tabir edemiyoruz. Allah’tan hayırlısını dilemek de yeterlidir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyam da arkadaşımla beni bir etkinlik etkinliğe çağırılıyoruz yani bir etkinlik düzenlenecek okulda ve ya başka bir yerde
Nöbetçi Öğrenci gelip bizim adımızı söyleyerek çağırıldığımızı söylüyor provaya,ama soy adımı yanlış söylüyor sonuna başka bir isim ek getiriyor
sonra arkadaşlarım da gülüyor bende benim soy adım öyle değil böyle diyorum.
Daha sonra okul merdivenlerinden yukarıya üst kata çıkıyoruz provanın yapıldığı yere sınıfa salon gibi bir yere geliyoruz orda bize yapmamız gerekenleri söylüyorlar yüzlerini hatırlamıyorum sanki hoca,hocalar ve okulda ki çocuklar var ya da arkadaşımla ben bir diğer aklıma gelen de sadece nöbetçi öğrencinin soy ismimin sonuna ek getirdikten sonra arkadaşlarımın gülmesi ve bizim benim arkadaşımla merdivenlerden yukarı çıkmam gerisini hatırlamıyorum.
Bir de Hocam rüyam da hastane görüyorum yanımda tanıdığım arkadaşlarım var bir şeyler konuşuyoruz ama yine hatırlamıyorum ne sebeble orda bulunduğumuzuda hatırlamıyorum
Hastane girişindeyiz ya da hastanenin içindeyiz asansörü görüyorum o asansöre binmeye çalışıyorum çalışıyoruz ama giremiyoruz bir diğer hatırladığımda asansöre girebiliyoruz binebiliyoruz üst katlara çıkıyoruz
Gerisini hatırlamıyorum.Sizden ricam bazı emin olmadığım yerleri yorgunluk okul v.s iş dolayısıyla hatırlamıyorum o yüzden iki şekilde yorumlamınızı istiyorum.


arifselim
Bir rüyayı iki şekilde yorumlamıyoruz. İlk görmüş olduğun rüyanı tabir edemeyiz. Çünkü bizim anladığımız kadar berrak bir rüya değildir ve bu tür rüyaların yorumu yoktur. Genellikle bilinçaltı düşüncelerden kaynaklanır. Diğer rüyan ise, hatalardan dönmeye, affedilmeye ve kendisine çeki düzen vereceğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Mence
Merhaba Selamun aleyküm Hocam iki cocgum var yalniz yetistiriyorum. RÜYAM SÖYLE Kendimi Oglumun Kazandigi Yatiliokula yerlestigimizi gördüm dünyanin en iyi en yetenekli cocuklarinin alindigi yatili lüx otel gibi Okulda gördüm, sadece ögrencilerin değil anne ve kardesinde beraber yatili yasaya bilcegi ,yani biz oraya tasinmisiz,asiri lüx bir otel gibi . HAYATIMIZ DEGISMIS YANI NORMAL.HAYATTAN LÜXYATILI HAYATA ,herkesin giremiycegi en ünlü okul gibi bir sey mis etraf çok güzel binayi bulmadan önce ürktük biraz siyahi bir genc gecti oda o okuldandi Asansöre bindik ciktik Asansör gri celikten VE genis 10veya 9cu Kattayiz belkide daha yüksek sehrin heryeri .lüx heryeri görüyoruz her.yer ayaklarimizin altinda ODAYA GIRDIK lüx bir oda kocaman iki ailelik yapilmis lüx ranzalar var 2tane bir ufak mutfak var yani onlarda celikten camasir makinasi gereken hersey var mini ev gibi hersey bir odada ama sirf lüx diye öyle isteyen kendi evisin yapar istemeyene her turlu hizmet veriliyor cünkü restoren var hersey var bedava yani bu sirf lazim olursa diye konmus camasirhane bile var sonra bir cocuk varmis 15 yas
larinda esmer oglum da 15 yasinda bu arada o cocukta bizimle kaliyor çok mutluyuz huzurluyuz ve disari bakiyoruz disarda harika bir manzara disarisida lüx yesillik alan pencere yok duvar komple cam manzara var beyaz sarayi andiriyor kusbakisi görmüsüm. Sonra esalari.yerlestirdik oglumun bir.pantolonu kirlenmis yere atmisim yikamaya gitcek bu diyorum ha bu okul Amerkidaymis ben bunu yüksekten görmüsüm önce.ucaktaymisin galiba orayi tam hatirlamiyorum ama bir kus bakisi gördüm BEYAZ SARAY GIBI AMA DAHA GÜZEL Hocam.bu ne anlama geliyor Rabbim sizden dünya ahiret.razi olsun simdiden Allaha.emanet olun

Okudunuz mu?  Rüyada ölen bir arkadaşını görmek

arifselim
Aleykum selam. Hayalleri ve hedefleri olan rüya sahibinin ileride hepsini gerçekleştireceğine, istediklerini elde edeceğine, çocuklarının başarılı olacağına ve Allah’ın izniyle dünyevi sıkıntılarından tamamen arınacağına işaret olarak tabir edilir. Sizde Allah’a sığının ve ondan hayırlısını dileyin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Bazen kol çarpması gibi şeyler olduğu için karma okula gitmek istemiyordum ama ailem izin vermiyordu. Bir kaç kez rüyamda namahremin eline istemeyerek çarptığımı gördüm. Nasıl yorumlanmalı, karma okuldan çıkmalı mıyım?


Tohat
Hayatımızda dikkat ettiğimiz hassasiyetlerimiz düşüncelerimizi ve duygularımızı kapsayıp rüyamızda yansıması söz konusu olabiliyor. Bu konuda hassas olduğunuz için rüyanıza da yansımış. dikkat etmeye yönelik mesaj çıkarabilirsiniz fakat rüyanızın tabiri yoktur.


islambirligi
Selamünaleyküm arkadaşlar. Bugün rüyamda -lütfen dalga geçmeyin- sırasıyla şunları gördüm.

Öncelikle rüyamda okuldaydım,ders boştu ve saat gece 11’i gösteriyordu. Sonra telefonumdan baktım ve saatin akşam 6 (18.00) olduğunu gördüm. Son ders olmasından dolayı okul bitti ve beni annem aşağıda bekliyordu. Birlikte eve giderken hava aniden açıldı (gündüz oldu). Evimizin yakınlarında üstgeçit yapılmıştı. Ayrıca üstgeçitin önünde güvenlik kamerası vardı. Sonra eve geldim ve dinlenirken uyudum. Rüyamda rüya gördüm ve rüyamdaki rüyayı kontrol edebiliyordum. Arabadaydık ve babam araba kullanıyordu. Klima açıkken biraz daha artırmak istedim klimayı ve klima ekranında (tövbe haşa burayı anlamadım) Allah tarafından engellendi yazıyordu. Radyo sesini açmak istediğimde yine aynı yazı. Sonra abimi aradım rüyamda ve "Abi rüyamı kontrol edebiliyorum ben" dedim. Sonra uyandım.

Okudunuz mu?  Rüyada ölüm haberi almak

Lütfen yardım edin. Bu neyin habercisidir?


Tohat
Ve aleyküm selam. Gündelik hayatınızda genel olarak ya da son zamanlarda yaşadığınız önemli hadiselerde kişi ve olaylar hakkındaki düşüncelerinizi tekrar elekten geçirmeniz gerektiği, farklı ve yanlış yorumlarla değerlendirdiğiniz için hatalara maruz kalabileceğiniz çoğu şeyin görünenden farklı olduğu şeklinde tabir olunur. Allah daha iyisini bilir elbette.


Kalbimhuzur
Slm Hoca,

Bugün Rüya bir tuhafdi. Okuldaydim kendi okulumdu ve ögretmenler toplanmisdi. Haklisin diyorlardi ama zulüm ediyordu. Evine mikrofon yerlestirdik diyorlardi. en çok okulun müdürü konustu. Sen ailen ne konusuyorsan ben biliyorum Ve benim nerde nerye gidimi söyledi. Bende sok oldum ama adam çok fazla üstüme geldi. Birde sonunda dedimki: Zalimin zulmü varsa eğer Mazlumun Allahi var. Gün gelcek devran döncek dedim. Ne oldum değil ne olacagaim demen lazim. dedim adama. öyle bir hisim vardiki rüyada ben okulu bitirp yerim çok yüksek olacag gibi. birde okulum çok yüksek ve degerli bir okuldur. Müdürün kökü almandir ve hiristiyan biri ve çok merhametsiz biri. Herzaman mikrofon, mazlum, zalim, polis, hak, dolanmak. bunlar sik sik Tekrarlandu hocam
Cevaplarsaniz memun olarim


Tohat
Ve aleyküm selam. Şansınızın yaver gitmeyeceğine delalet eder. Çevrenizdeki insanların size karşı tavırları ile alakalıdır. Size dost ve arkadaş gibi görünüp farklı niyetler besleyen kişilere işaret eder. Bu durum işlerinizin yolunda gitmediğine ya da gitmeyeceğine yorulur. Hakkıyla bilen bir tek Allahtır.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm Hocam bugün rüyam da okulda olduğumu gördüm bir tane fazla samimi olmadığım bir arkadaş bana sorular soruyor Annem Babamın ne iş yaptığını dolaylı yoldan soruyordu eliyle direksiyon sürme hareketi yapıyordu daha sonra ben anlıyordum annem çalışmıyor babam şu işi yapıyor diye en son bana bir soru soruyordu ve bende şakasına küfür ediyordum yan tarafta da öğretmenler odası var sanırsam onlarda bizi dinliyor biz konuşurken bir sessizlik var çünkü hatırladığıma göre ve ben küfür edince gülüyorlar biz de gülüyoruz biraz karışık bir rüya ama tabirini merak ettim buraya yazayım dedim Hocam Allah Razı Olsun


Tohat
Ve aleyküm selam. Rüyan eğitim hayatını geliştirmek ve genel olarak bilgi edinmek, kültürünü artırmak, tecrübe edinerek tecrübelerini değerlendirmek ve bunları sürekli geliştirmeye çalışmak anlamına gelmektedir. Doğrusunu en iyi bilen Allah’tır.


BUKLE
Hayırlı günler,
rüyamda uzun zamandır şehir dışında yaşayan kuzenimle bir okul binasına giriyoruz harabe gibi benim okuduğum okulmuş çok üzülüyorum o halini görünce,sanki savaş çıkmış gibi,camekanlı bir dolapta deodoratnlar görüyoruz annem yanımda o sıra al diyor kafam karışıyor doğru olur mu olmaz mi diye,iki üçtane alıp çantaya atıyorum.daha sonra koridorda devam ediyoruz.kuzenim az kaldı diyor.koridoru geçince yeni yapılan okul binasına geçtiğimi görüyorum.çok güzel çok ferah bir okul çok seviniyorum.kuzenime nasıl oldu bu diyorum o da ben bu yolu biliyordum sizi kestirmeden getirdim diyor.
yorumlarınız için şimdiden çok teşekkürler.


Tohat
Hayırlı günler. Dert ve sıkıntılarının son bularak yeni ve mutlu olacağın gelişmelerin meydana gelebileceğini göstermektedir. Nitekim bu genel olarak eğitim ile ilgili olarak kabul edilmektedir. Fakat hayatının farklı bir alanının değişmesini sağlayacak başka bir olay da olabileceğine işarettir. Doğrusunu en iyi bilen bir tek Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada ölmüş kayın babayı kefenli mezarın üstünde görmek

Kayıtsız Üye
Şu an 32 yaşındayım. Rüyamda ilk okul 4. Sınıfa kadar okuduğum köy okulumun avlusunda olduğumu gördüm. Yalnız avlunun tamamı yaklaşık aynı yaştaki insanlarla doluydu. Bu insanların bir kısmını tanıyordum bir kısmının simalarına aşinalık bardı. Sanki Türkiye’nin farklı yerlerindeki arkadaşlar toplanmışız. Okulun önünde bu arkadaşlarla namaz kılma düzeni oluşturup namaz kılacağız, ama imam olarak bir tane asker- subay var başımızda. Biz kıbleye yöneliyoruz imam-subay tersi istikamette bize namaz kıldırmaya çalışıyor. Hepimiz itiraz etmeye çalışıyoruz, özellikle yanımdaki arkadaş sözlü olarak yanlış olduğunu söylüyor. Subay-imam da yaa siz bilmiyorsunuz böyle yapmamın bir sebebi var diyor.


Tohat
Bir konuda birinden edindiğin fikrin doğru olmadığına, sana gösterdiği yolun ve aklın seni yanlışa sürükleyebileceğine bunun için en son kiminle ne konuştuğuna ve hangi konunun gündeminde olduğuna bakmalısın. Farklı bir yol izleyerek doğruyu bulmaya çalışabilirsin. Doğrusunu ancak Allah bilebilir.


Yaya
S. A hocam rüyamda sınıfta idim ve birden sınıfa bir öğretmen geldi protesto ediyordu okullar kapatıldı diye ve birden biri bana kuran verdi açtı o duruma göre bir oku dedi ve ben dedim ki ne okuyorum bilmem hangi ayeti okuyorum diye kuran açıktı ayetler gözüküyor idi okuyamadım ama kuranda çok güzeldi içimden aynısını istiyordum ve birden tartışma çıktı birisi Türkler hakkında kötü söz söylemeyi başladı ve aramıza protesto eden hoca aramıza girdi ve bir kadın da aynı şekilde geldi bana da küfür etmeye çalıştı ve bende tartıştım bana ayakla tekme atmaya çalıştı ben de ayağından tuttum oda düştü sonra kızdı ve arabasına doğru gitti…. Ben de bu rüyada ben bunu bir daha görmüş hissi oldu…. Nedir hocam açıklar mısınız lütfen


Tohat
Ve aleyküm selam. Rüyanda gördüğün kargaşa gerçek hayatında da vuku bulabilir. Farklı bir nedenden ve farklı şekillerde olsa da kavga, tartışma gibi bir duruma şahit olabilir hatta sen de buna dahil olabilirsin. Rüyanın devamında senin nefsine hakim olacağın ,nefsinin her istediğini yerine getirmeyeceğin, doğru olanı ve ha olanı yerine getirmeye çalışacağın, Allah’a yakarışlarının karşılık bulması ile günahlarının silinip paklanabileceğine işaret etmektedir. Doğrusunu ancak Allah bilebilir.


18-Unexpected
Selamın aleyküm. Rüyamda eski okul arkadaşım, ben ve yanımızdaki birkaç kişi ile birlikte okuldan çıkmışız. Hava kapalı ve akşam olmak üzere. Bizse şehir içinde dolaşan otobüslerin 2 toplanma yerinden birine gidiyoruz ve o yerde babamın gelmesini bekliyoruz, çünkü babam otobüslerde çalışıyordu. Neyse, beklerken yanımızdaki birkaç kişi gideceğini söyledi neden söyleyerek. Sonra gittiler. En sonunda kaldık biz 3 kişi. Ben, eski okul arkadaşım ve başka birisi. Bu başka birisi dediğim kişiyi hatırlamıyorum, tanıyor da olabilir tanımıyor da. Neyse, sonra eski okul arkadaşım yürüyerek gidelim mi falan dedi ve kabul ettik. Aslında bn pek istemiyordum, çünkü kilo kaybı sorunum vardı. Hatta onlara söylicektim de söylemedim. Neyse, eski okul arkadaşımın hemen oralarda bir evi varmış ve evine gittik. Ev ise bizim bildiğimiz apartman tarzı değil, köy tarzı bir ev. Neyse, evin içine girdik. Arkadaşımın annesi de yemek yapmış işte, kendisine ve bizim yanımızdaki kişiye ikram ettiydi. Neyse sonra bana ise kola ikram etmişti. Kolanın gazı biraz kaçıktı ama içilmeyecek kadar da değildi. Neyse kolayı içtim. Evin koridoru çok dardı, rahat yürüyebilmek istiyorsak 1 kişi sığıyordu. Neyse, bir oda var ve o odada akradaşımın ablası var ve hazırlanıyor mu bir şeyler yapıyor ama tam anlamadım. Neyse, ablasının arkası açık. Ben bakmıyorum, gözlerimi başka yere çeviriyorum. Neyse sonra kapı aralık olduğu için gözüm istemeden de olsa oraya birkaç defa kayıyor. Rüyanın biraz ilerisinde ablası sandalyeye oturmuştu ve arkasının bir kısmı gözüküyordu sansürlü bir şekilde. Neyse, sonra evin arkasına çıkan kapıya ilerledim ve kapı açık, kapıdan dışarıya baktığımda başka bir evin kapısını gördüm ve bir komşu vardı ve gülüyordu sanırsam. Ama tabi bana değil, ev sahibine olması lazım. Neyse, sonra ise rüya bittiydi yanılmıyorsam. Bu arada o arkadaşımın annesi benim bir akrabama oldukça benziyordu, hatta neredeyse aynısı bile diyebilirim. Şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  Rüyada ölen Birine Yakında Bende Geleceğim Demek

Diğer bir rüyamda ise; eski okulumun hemen oralarda bir şey yapıyoruz gece vakti, yanımda kardeşim ve annem falan vardı yanılmıyorsam ama başka birileri de olabilir annem ve kardeşim yerine, mesela arkadaşlar gibi. Neyse, ya beni yakalamaya çalışıyorlar ya da başka bir şeyi yakalamaya çalışıyoruz ve onu köşeye sıkıştırmaya çalışıyoruz. Böyle veya bu tarz bir şey yapıyorduk yanılmıyorsam.


Tohat
Ve aleyküm selam. İlk rüyanda hayatında gerçekleşecek değişimlere kendiliğinden veya senin karar vermen ile oluşacak durumlara işarettir. Okul, iş veya özel yaşantınla alakalı olarak bir meseleden dolayı bulunduğun mekandan başka bir mekana gitmeye veya yerleşmeye işaret eder. Hayatını temelli idame ettireceğin bir yerde olabilir uzun süre kalabileceğin bir yer de olabilir. Okulunu sürdürmek için başka bir şehre gitmek de olabilir. Bunun yanı sıra çok güveneceğin işlerini kolaylaştırıp sana yardım edecek ve senin yanında olacak birine de delalet eder.
İkinci rüyan ilk rüyanda geçen bazı durumlarda benzer özellikler göstermektedir. Başının sıkışması ile hemen imdat çağrına yetişen ve sıkıntını hallederek seni işlerin ve sorunların ile ilgili yalnız bırakmayan kişilere delalet etmektedir. Allah doğrusunu bilendir.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam. Rüyamda okulda olduğumu gördüm. Öğretmenim şarkı söyleyecekti ve bana sende eşlik edeceksin dedi. Ben şarkı söyleyemem dedim. Sınıfta sevdiğim erkek arkadaşım da vardı (gerçek hayatta beni sevip sevmediğini bilmiyorum)rüyamda sevdiğim erkek arkadaşımın kız arkadaşı yani sevgilisi olduğunu ve sevdiğim çocuğun ona sarıldığını gördüm.O ve diğer arkadaşlarım öğretmenimle aramda geçen konuşmaya güldüler. 2.ders olmadan şarkı söylemek ve biraz alıştırma yapmak için sınıf tahtasının yanına geçtim ve orada sandalye vardı. Sandalyeye oturacaktım fakat yere düştüm.ardından hemen kalktım yerden. kalkınca kendime güldüm. Sonra sevdiğim erkek arkadaşıma baktım. Güneş gözlüğü takmıştı. Ve bana gülüyordu düştüğüm için.Güldüğünü görmemem ve kendisine kırılamamam için takmış olduğu hissine kapıldım beni üzmemek için takmıştı gözlüğü. Bende sevdiğim çocuğa gözlük takmana gerek yok rahatça gülebilirsin dedim. Rüyamı yorumlarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Rüyada ölmüş anneyi canlı görmek

Tohat
Ve aleyküm selam. Kendini ispatlayıp tam olarak ifade edemediğin bazı ortamlar veya kişiler olduğu anlamına gelmektedir. İçsel bir durum olup özgüvenle ilgili de olabilir. Rüyana aksetmiş olan bu hissiyatındandır. Ayrıca biriyle aranda ufak ve büyütülmemesi gereken bir tartışma olabileceğine ilişkindir. Allah en iyisini bilendir.


18-Unexpected
Selamın aleyküm. Rüyamın orta ve sonlarına doğru kardeşimle şehir içi otobüsündeyim. Otobüsün içi bayağı bir dolu. Babam şehir içi otobüslerinde çalışıyormuş ve bizim bir durakta inmemizi ve bizi ordan alacağını falan söylemiş kardeşime galiba, ya da telefonla da konuşmuş olabiliriz, emin değilim ama babam, dediği yerde inmemizi ve orda beklememizi ve gelip alacağını söylemişti bir şekilde. Neyse, o belirttiği yerse benim mezun olduğum okulumdu. Otobüs dolu olduğu için düğmeye bastık ama sadece kardeşim inebildi, bense otobüste kaldım ve bir durak sonra anca inebildim. Kardeşim de önceki duraktan ben burdayım dercesine bana el sallıyor ve ben de onun yanına geliyorum. Ben geliyorken o gitmeye başladı, nereye gittiğini merak ettim kendi kendime ama çok kısa bir meraktı. Neyse, hazır okulumun yanındayken okuldan online bir kurs alıyım dedim, tabi gerçekte böyle online kurs alamıyorsun. Bu online kurs alma olayını gerçekte online kurslar aldığım için görmüş olabilirim. Neyse, okulun ön tarafından girmiyorum ve arkasına doğru ilerliyorum okulun. Okulun arkası başka bir okul, bu gerçekte de böyle. Yani okulumuzun arkası başka bir okulun da arkası aynı zamanda. Neyse, okulun arkasına doğru yaklaştığımda aşağı yukarı benim yaşlarımda ( 17-18 ) birkaç kişinin voleybol oynadığını görüyorum, kızlı erkekli. Bense ellerim cebimde ilerliyorum, kafamda bere var. Biraz ilerledikten sonra bu sefer de yine aynı yaşlarda birkaç erkeğin top oynadığını görüyorum ama maç değil. Oyun da birisi ortaya geçiyor ve ortaya geçen kişi diğer kişilerin ayağından topu almaya çalışıyor, işte o tarz bir oyun. Neyse, tam o sırada onları da geçecekken, hatta geçmişken sevdiğim bir matematik öğretmenim çıktı ve beni selamladı sanki, yani ismimi falan söyleyerek sanırım. Neyse sonra yanıma gelirken o top oynayan erkek çocuklarını burda oynamamalarını, çünkü gürültü oluştuğunu kibarca söyledi. Neyse sonra ben de sevindiö tabi o hocamı gördüğüm için. Sonra bana şey dedi; "Beni hayal kırıklığına uğrattın" tarzı bir şey dedi ve ben de neden tarzı bir soru sordum ve o da cevapladı ama cevabı unuttum. Sonra edebiyat öğretmeni elinde çayıyla ya da küçük bir yiycekle geldi ve neler oluyor, neler yapıyonuz tarzı bir şey dedi. Gerçekte bunu derse selam veriyor bir nevi demektir edebiyat öğretmeni. Neyse arkada küçük bir motor belirdi, kasalıydı sanırsam ve matematik öğretmeni ona binip gittikten sonra rüya bitti. Şimdiden teşekkürler.

Selamın aleyküm. Rüyamda eski sınıfımdayım, tabi haliyle eski arkadaşlarım var sınıfta ve sonraki ders yazılı olacağız ve sanırım ya ona çalışıyoruz ya da hoca ders anlatıyordu sınavla ilgili. Neyse sınav zamanı geldi falan ve yine eski bir öğretmenim kağıtları dağıttı. Ben sınavı Türkçe/Edebiyat tarzı bir şey sanıyordum fakat Türkçe’ye dair ya çok az şey var ya da hiç yok ama zaten sınavın Türkçe mi yoksa başka bir sınav olduğunu da bilmiyorduk ya da ben bilmiyordum. Neyse işte, tahtanın bir yarısında sınav ile ilgili bir şeyler var diğer yarısında sınav içeriği ile ilgili küçük bilgiler vardı. Sınav kağıdına baktım ve ön sayfanın basit, arka sayfanın zor olduğu kanısına vararak arka sayfaya başladım. Uzun uğraşlar sonucunda arka sayfayı yaptım. Sınavım bitti sandım fakat sonra ön sayfayı yapmadığımı gördüm ve süreyi öğrenerek hemen ön sayfaya başladım fakat ön sayfaya geçtiğimde kalktım ve başka sıraya geçtim, arka sıranın birisine ve 7 dakika var. Ön sayfadaki ilk soruyu yapamamıştım sanırım, çünkü benim ilgimin olmadığı bir konuyla alakalıydı sanırım ve zor gelmişti. Neyse diğer soruları yaptımdı sanırım fakat ya 2 ya da 3. soruda da takıldım gibi, soruda benden Dünyada bulunan 3 tane üs istiyordu ama ne üssüydü emin değilim, aklımda uzay üssü olarak kalmış ama uzay üssü olmayabilir. Ben 2 tanesini yazdım ama 3.sü dilimin ucunda takılı kaldı bir türlü gelmedi. Hoca geldi ipucu falan vermeye çalıştı, dilimin ucunda kelime ama bir türlü gelmiyor. Aklıma gelmedi. Tabi sınav süresi falan da bitiyordu, 2 dakika falan vardı ve ben hala düşünüyorum acaba ne diye. Neyse teneffüs zili çaldı ve hoca ekstradan 9 dakika daha verdi çünkü teneffüs 10 dakikaydı. Ben hala düşünüyorum hoca birkaç defa ipucu falan vermeye çalıştı ama kelime bir türlü dilimden dışarı çıkmıyor. Sonra önümdeki bir arkadaşım döndü ve kelimeyi yazdı. Kağıdı verdim. Neyse sonraki derste o aklıma gelmeyen kelimeyi gördüm ve arkadaşın yazdığı kelimeyle benzerlik gösterse de aynı değildi. Ben de olan olmuş artık tavrı var ve biraz yorgunum, aynı zamanda sınıfta yatak var bir de ve rüyanın ilerisinde yatakta dinleniyorum uzanmış bir şekilde ve kardeşim de var yanımda ama o uyuyor. Aslında ben de uyumaya çalışıyordum fakat uyuyamıyordum ya da belki bir ihtimal uyumuştum ama çok fazla uyuyamadan tekrar uyanmıştım. Ayrıca uyurken ( ya da uzanıp dinlenirken ) kardeşime sarılmıştım sanki az bir şey. Neyse rüyanın ilerisinde sınıf, odama dönüştü ve yine yatıyordum ama bu sefer yer yatağında. Kalktım ve yanımda bir torba vardı ve içinde meyveler falan vardı, aynı zamanda hava güneşliydi, güneş ışınları içeriye giriyordu. Tabi benim de karnım acıkmış ve torbanın içine baktığımda içinde meyvelerin olduğunu görüyorum, içinde şeftali, kayısı, domates ve birkaç çeşit daha yiyecek bir şeyler vardı ama hatırlayabildiklerim bunlar. İlk başta domatesi aldım ve bir bütün olarak ağzıma attım, tek seferde yedim. Birkaç tane domatesi böyle yedim ve o sırada kayısı falan da var, oooo tarzı bir şey dedim. Sonra şeftali çıkarıp yedim, aynı şekilde tek seferde ama sadece bir taneydi sanırım. Ve sanırım bir diğer şeftaliyi de bölmüşüm mü ne, bir dilimi rafın tekine koymuşum ve o dilimi orda gördükten sonra bunu ne ara koydum ya da bunu da sonra yerim tarzı bir şey dedim. Sonra eve misafir geldi, gelen kişilerse sınavımı yapan öğretmendi ama yanında birileri daha vardı, konuşmalarından belli oluyordu, gidip görmemiştim onları, odamın kapısı kilitliydi, çünkü yorgundum ve dışarı çıkıp konuşacak hal pek bulamıyordum. Ayrıca ben de herhalde tüm öğretmenler geldi diye düşündüm çünkü dediğim gibi birden fazla öğretmen vardı, konuşmalarını duyuyordum. Babaannemin onları ağırladığını duydum işte nasılsınız efendim, iyidir sizi sormalı vs tarzı. Sonra ise rüya bitti. Şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  Rüyada ölmüş dedenin elini öpmek

Tohat
Ve aleyküm selam. Hayatının her safhası için geçerli olabilecek bir tabir olup elindeki işin projenin, değerini bilerek hakkını vererek çalışman gerektiğine, alacağın karşılığın hakkını vermenin rahatlığını hissedecek şekilde ter dökmen gerektiğine, rehavete kapılmanın işini layığıyla yerine getirmemenin işini kaybetme riskini doğurabileceğine bu nedenle sımsıkı işine sarılman gerektiğine, bazı şeyler içinse sabretmeyi bilerek vaktinin gelmesini beklemen gerektiğine, emekten sonra tevekkülü tatbik etmene işarettir.
İkinci rüyanın tabiri, sınavı vaktinde yapamaman yardım almaya çalışman gibi bazı unsurlar yapmak istediğin bir konu hakkında kendini tam olarak hazır hissetmediğine, cesaretini tam olarak toplayamadığına veya bilgi ve tecrübe konusundaki yetersizliğin nedeniyle adım atmaktan çekindiğine işaret etmektedir. İleride bu yönünü aşacak ve işte çok iyi konuma gelerek büyük başarılar elde edeceksin. Kazanımların bu doğrultuda çok fazla olacaktır. Hayatının her yanının çok iyi olacağına, ağız tadının iyi olacağına, mutlu olacağına işaret etmektedir. Allah doğrusunu bilendir.

Okudunuz mu?  Rüyada ölünün hareket ettiğini görmek

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm Hocam rüyamda kendimi okulda görüyorum.
Hatırladığım kadarıyla tuvaletteyim tam tuvaletimi yapcam okula annemin geldiğini anlıyorum.
Önce bir kaç saniye biraz bekliyorum geriliyorum.
Sonra tuvaletimi yaptıktan sonra ve ya yapmayıp sınıfıma gidiyorum.
Annem bana kızıyor.
Çünkü şikayet gelmiş ben kıyafet hususuna uymadığım için.
Anneme ben böyle alıştım diyorum.
Sonra sınıftan bir kızı ağlarken görüyorum ve o kıza sarılıyorum belli bir süre öyle duruyoruz.
Bu rüyanın özel bir tabiri var mıdır

Selamün Aleyküm Hocam bugün anlamsız bir rüya gördüm fakat yine de özel bir tabiri var mıdır diye merak ettim bu sayfaya sormak istedim.
Bugün rüyamda okuldayım tuvaletteyim tam tuvaletimi yapcam annemin sesini duyuyorum annemin okula geldiğini farkediyorum.
O ara tuvaletimi yapıyorum ya da yapmayıp sınıfıma geçiyorum.Burayı tam hatırlamıyorum o yüzden böyle dedim.
Hocamın beni anneme şikayet ettiğini öğreniyorum kıyafet hususuna uymadığım için.
Bende anneme anne ben hep böyle giyiyorum diyorum.
Sonra o ara bizim sınıftan bir kızın ağladığını görüyorum gidip o kıza sarılıyorum belli bir süre öyle sarılıyorum sonra sanırsam ayrılıyorum tam hatırlamıyorum burayı ve böyle rüyam bitiyor.
Bu arada kız sevdiğim ve ya sevgilim değil.
Hocam bu rüyanın herhangi özel bir tabiri var mıdır?
Şimdiden Allah Razı Olsun.


Tohat
Ve aleyküm selam. Kısaca rahatlamak manasında kabul edilen bu rüya kişinin her ne sıkıntısı varsa geride kalacağına ferahlayacağına, hastalık varsa geçeceğine, maddi sıkıntı varsa elinin bollaşacağına, yükünü hafiflemesine işaret etmektedir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


rüyada okul görmek

Bu kategoride yer alan Rüyada ölmüş birinin evlenmek istemesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada okul görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.