Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:04
Sozler
Yönetici

Süleyman hilmi tunahan güzel özlü sözleri

Süleyman hilmi tunahan güzel özlü sözleri

Kayıtsız Üye
süleyman hilmi tunahan güzel özlü sözlerine örnekler paylaşabilir misiniz ?


Cevap: süleyman hilmi tunahan güzel özlü sözleri

Galus
Süleyman Hilmi Tunahan dan Güzel Sözler

Allah yolunda ol, dosdoğru ol, verdiğin sözün eri ol. Evladım, ağzın laf ediyorsa dilinle doğru ol, sözünle doğru ol. Sana inanan kişilere karşı sözünden cayma. Eğer sözünü tutarsan "söz” olur ve seni cennete götürür, tutmazsan "köz” olur.”

Okudunuz mu?  En Kısa Kardeşlikle ilgili Sözler En Güzel Kardeşlik ile ilgili Mesajlar

"İnsanları sev ve kimseyi kendinden alçak görme. Tevazu sahibi ol, zira en halis ziynet alçakgönüllülüktür. Mütevazi olan kimse, en güzel ziyneti takınmıştır. Kimseyi kendinden aşağı görme. Hayatta haset etmeden say, kıskanmadan sev. Bazı insanlar, başkasındakini istemez. Öyle olma. Gıpta et, fakat haset etme. Zira Allah’ın huzuruna fesatla çıkılmaz”

Okudunuz mu?  Taner yüncüoğlu yağmur'un sözleri

"İnsanlar muhteliftir. Bazısı daha kabiliyetli, bazısı daha yakışıklıdır. "Ben niye onun yerinde olmayayım” deme, elindekinden olursun. "Allah bana bir verirse, arkadaşıma, komşuma iki versin” diye düşünürsen, seninki üç olur. Eğer arkadaşın veya komşun böyle düşünmüyorsa, onunki ikide kalır.”

"Senden daha iyi hizmet edecek olan varsa, makamını ona ver. İşte vatanperverlik budur.”

Okudunuz mu?  Doğruluk ve adalet ile ilgili sözler

"Oğlum! ilimsiz ibAdetin tadı olmaz. Tek kanatlı kuş uçmaz. İnsanların dünyaya dalıp, istikbAl sevdasına düştükleri şu günde, MevlA’nın ilmini okuyacağız. O, insana iki cihanda izzet ve şeref veren Ali bir iştir. İhlAs ve samimiyetle Allah ve Rasulune yönelen kimse, gölge gibi dönen dünyayı ve her hayrı kendine tabi kılar. Ahirete çalışan, dünyayı elde eder. Dünyaya çalışan ise Ahireti kazanamaz. Zira Ahiret hakikat, dünya haleftir. Ağacı kökünden götürürsen, gölgede beraber gider. Ahirette ne varsa, dünyada onun misAli vardır. Eğer olmasa dünya yalan olur. Teyemmüm abdestin halefidir, dünya da ahiretin.”

Okudunuz mu?  Selamlaşma İle İlgili Sözler

"Her yerde birlik ve beraberlik lazımdır. Muvaffak olmak için her hususta ittifak etmeli ve dayanışmayı asla elden bırakmamalıdır. Çünkü Allah’ın nusreti, maddi ve manevi yardımı cemaat ile beraberdir. Toplu çalışanlar bunun semeresini kısa zamanda elde ederler.”

.”Sırf bAtınla meşgul olanlar mülhiddir. Sırf zAhirle meşgul olanlar gAfildir. KemAlat her ikisinin birleşmesindedir.”

Okudunuz mu?  Arkadaşlık ve yardımlaşma ile ilgili atasözleri

süleyman hilmi tunahan sözleri, süleyman hilmi tunahan hz sözleri, suleyman hilmi tunahan sozleri

Bu kategoride yer alan Teşrik tekbiri sözleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Süleyman hilmi tunahan güzel özlü sözleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.