Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:38
Hikayeler
Yönetici

Öfke Anında Allah Korkusu

Öfke Anında Allah Korkusu

Real_Love
Savaşın en çetin anlarıydı. Ortalık kılıç şakırtılarıyla dolmuştu. Bu şanlı anı seyre dalan melekler, Müslümanların zafer kazanmaları için dua etmekteydiler.
Hazret-i Ali (r.a.) bir düşman askerini bir solukta yere serdi ve kılıcını çekti. Tam vurmak üzereydi ki, o da ne, düşman askeri yüzüne tükürmüştü.
Hazret-i Ali (ra) elini yüzüne götürdü, eline gelen tükürüğü sildi. Öfkeden yüzü kıpkırmızı kesilmişti. Birden daha hızlı bir darbe indirerek düşmana dünyanın kaç köşe olduğunu göstermek istedi ki, bundan derhal vazgeçti ve derhal düşmanı serbest bırakarak ayağa kalktı.
Düşman savaşçı bir an şaşırdı, sonra derhal fırlayıp o da ayağa kalktı.

Hazret-i Ali (ra):
Yürü git! Seni öldürmeyeceğim! Serbestsin dedi.
Savaşçı şaşkın bakışlarla:
Hayret! Maksadım beni çabuk öldürmen için seni öfkelendirmekti! Beni alt edip öldürmek üzereyken neden vazgeçtin? diye sordu.

Hz. Ali (r.a.):
Ben seninle Allah (cc) yolunda ve Allah’ın (cc) rızasını kazanmak için savaşıyorum ve onun için seni öldürecektim. Sen yüzüme tükürünce kinlendim, sana kızdım, işin içine nefsim karıştı; eğer o an seni öldürseydim sana kızgınlığımdan bunu yapmış olacaktım. Yani seni Allah (cc) rızası için değil, kendi nefsim için öldürmüş olacaktım ve katil olacaktım. Bu yüzden katil olmaktan Allah’tan korktum, kendime hakim oldum ve seni serbest bıraktım dedi.
Düşman savaşçının şaşkınlığı bir kat daha artmıştı. Bir dinin öfke anında bile bir adamı ne kadar terbiye ettiğine, ne denli saygın hale getirdiğine şahit oluyordu.
Düşman savaşçı kılıcını yere attı ve şehadet kelimesi getirerek Müslüman oldu.


Cevap: Öfke Anında Allah Korkusu

Hoca
öfke konusnda müslümanlara müthiş bir örnek.. insan öfkesine Allah için hakim olmalıdır. teşekkürler

Okudunuz mu?  Yusuf (as) Kıssasından Bazı Mesajlar

Yanıt: Öfke Anında Allah Korkusu

CizReLi
Hz. Ali (r.a.):
"Ben seninle Allah (cc) yolunda ve Allah’ın (cc) rızasını kazanmak için savaşıyorum ve onun için seni öldürecektim. Sen yüzüme tükürünce kinlendim, sana kızdım, işin içine nefsim karıştı; eğer o an seni öldürseydim sana kızgınlığımdan bunu yapmış olacaktım. Yani seni Allah (cc) rızası için değil, kendi nefsim için öldürmüş olacaktım ve katil olacaktım. Bu yüzden katil olmaktan Allah’tan korktum, kendime hakim oldum ve seni serbest bıraktım” dedi.

Düşman savaşçının şaşkınlığı bir kat daha artmıştı. Bir dinin öfke anında bile bir adamı ne kadar terbiye ettiğine, ne denli saygın hale getirdiğine şahit oluyordu.
Düşman savaşçı kılıcını yere attı ve şehadet kelimesi getirerek Müslüman oldu.

ALLAH U EKBER


Yanıt: Öfke Anında Allah Korkusu

Mustafa Hamûş
Bir dinin öfke anında bile bir adamı ne kadar terbiye ettiğine, ne denli saygın hale getirdiğine şahit oluyordu.

Allah razı olsun


nesligul
Bunu ilk okudugumda çok hosuma gitmisti..
Nefsi için degilde rabbi için oldurdugunu neguzel cevab vermis..
Tam bir ornek Kissa..
ALLAH CC razı olsun

Okudunuz mu?  Sabır ile ilgili öyküler kıssalar hikayeler

Allah korkusu ile ilgili hikayeler, öfke ile ilgili dini hikayeler, Allah korkusu ile ilgili kıssalar

Bu kategoride yer alan ALLAH'ın RAHMETİne dair bir hikaye... başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Öfke Anında Allah Korkusu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.