Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:13
sizden91
Abone

Ben Sofi olmayı düşünüyorum. Bilgi verebilirmisiniz?

Ben Sofi olmayı düşünüyorum. Bilgi verebilirmisiniz?

xİmamHatipLee
Selamun Aleyküm.
Benim abim uzun süredir adıyaman menzil sofisi. Bir çok kişiyi sofi yaptı ama ben olmadım. Sebebi sofiliğe karşı olmamdan değil. Aksine dahada iyi bakıyordum ama biraz zamana ihtiyaç duydum çünkü hazırmıydım değilmiydim bilmiyordum. Abimin ve cevresindeki sofileri izlerdim aralarında inanamayacağınız bir bağ var ve hepsi bir birine Allah rızası için yardım ediyorlar. Bir iş olduğunda müthiş bir iş paylaşımı var.. Bu benim hoşuma gitti ve sofi olmayı düşünüyorum. Fakat abimin haberi yok 🙂
abimle ara sıra hep tartışırdım onu denemek için ve ilahiyata gittiğim için hep Siz ilahiyat imamları hep bölesiniz derdi :p aramızda bir husumet yok çok iyi aramız ama tartışırız öle arada sırada 🙂 ilerde söleyecem eminim çok sevinecektir tabi.
Sizin görüşlerinizi merak ettim ve sofilikle alakalı biraz bilgi verebilirimisiniz?
Allah razı olsun şimdiden.


Cevap: Ben Sofi olmayı düşünüyorum. Bilgi verebilirmisiniz?

Muhasibi
< Selamun Aleyküm.
forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/198668-ben-sofi-olmayi-dusunuyorum-bilgi-verebilirmisiniz.htmlBen Sofi olmayı düşünüyorum. Bilgi verebilirmisiniz? Benim abim uzun süredir adıyaman menzil sofisi. Bir çok kişiyi sofi yaptı ama ben olmadım. Sebebi sofiliğe karşı olmamdan değil. Aksine dahada iyi bakıyordum ama biraz zamana ihtiyaç duydum çünkü hazırmıydım değilmiydim bilmiyordum. Abimin ve cevresindeki sofileri izlerdim aralarında inanamayacağınız bir bağ var ve hepsi bir birine Allah rızası için yardım ediyorlar. Bir iş olduğunda müthiş bir iş paylaşımı var.. Bu benim hoşuma gitti ve sofi olmayı düşünüyorum. Fakat abimin haberi yok 🙂
abimle ara sıra hep tartışırdım onu denemek için ve ilahiyata gittiğim için hep Siz ilahiyat imamları hep bölesiniz derdi :p aramızda bir husumet yok çok iyi aramız ama tartışırız öle arada sırada 🙂 ilerde söleyecem eminim çok sevinecektir tabi.
Sizin görüşlerinizi merak ettim ve sofilikle alakalı biraz bilgi verebilirimisiniz?
Allah razı olsun şimdiden. >

Çoğu insan zanneder ki sofilik çok ilim ve menkıbe bilmekle olur. Öyle değildir. Bunları bilmenin elbette faydası vardır ama esas olan bildikleriyle ahlâkını güzelleştirmektir. Sofi mürşidinin kemalâtından aldığı ölçüde olgunlaşır iyi olur. Allah Tealâ buyurur: "Erkek ve kadın mümin olarak kim iyi bir amel işlerse onu mutlaka güzel bir hayatla yaşatırız.” (Nahl 97)
Şu halde Allah yolundaki sofinin yetişmişliğinin ölçüsü terazisi vardır. Herkes kendini o terazide tartsın. Allah’ın ilminden büyüklerin kemalâtından kendisinde ne kadar güzel sıfat ortaya çıktıysa iyidir. Güzel vasıflar oluşmamış günahı hayrı karıştırmış ise aldanmıştır. Onun için "Yirmi senelik otuz senelik sofiyim!” demekle olmaz.
Sofiliğe girdiğinde yüz çeşit günahın varken bunu otuza yirmiye indirebildinse sofilik olur. "Kâmil şeyh buldum!” demekle de her şey hallolmaz. Böyle olsaydı peygamberlerin oğulları peygamber gavsların oğulları hep gavs olması gerekirdi. Hatırlamak lazım Nuh Aleyhisselam’ın oğlu Kenan babasının gemisine binmemiştir.
Allah kâmil sofinin kemalâtını yemeye içmeye çaya sohbete ilahiye değil amel-i salihe itaate bağlamıştır. Tasavvuf büyüklerinin söylediği gibi yeme giyme evlenme barınma ihtiyaç oranında olursa dine uygundur. İslâm’ın hakikatine aykırı değildir. Bu dünya hazlarından uzak kalmak mümkün olsaydı insan onları terketmeyi faydalanmamayı fırsat bilirdi. Lakin insan bedeninin gücünü sıhhatini korumaya muhtaçtır.
İnsan yemekle içmekle uyumakla sıhhat kazanır. Bedene iyi bakılırsa Allah’a itaat ve ibadetini de güzel yapar. Beden tıpkı bir binek gibidir. Bakılmaz harap bırakılırsa dünyaya da ahirete de yaramaz. İslâm’a uygun şekilde yemek içmek evlenmek barınmak makbuldur. İslâmî ölçülere uymazsa vebal olur.
Kişinin kendisini ilgilendirmeyen işlerden mevzulardan uzaklaşması da güzel müslüman oluşundandır. Kendisini ilgilndirmeyen boş meselelerle ömrünü tüketenler ziyan içindendir. Kendisini ilgilendiren İslâm hükümlerine göre hayatını tanzim etmesi gerekir.
Müslüman aile hukukuna bu hükümlere göre dikkat eder. Rızkını kazanması kimseye muhtaç olmaması onun en büyük saadetidir. Muhtaç olanlara yardım etmek ise müminin yapacağı en güzel işlerden biridir.
Sofi iyi bilmelidir ki işin esası yaratılışımızdaki nefsi terakki ettirmektir. Eğer nefsler terakki etmeseydi Allah bizi bununla mükellef kılmazdı. Nefsi terakki ettirmek nefs-i emmareden levvameye mülhimeye vs. geçmekle olur.
Nefs evin kirliliği gibi süpürgeyle temizlenmez. Nefsin sıfatlarını değiştirmek gerekir. İnsan nefsini güzel ahlâk ibadet ve taat ile temizlerse terakki eder. Nefs yaratıldığı sıfatla kendi haline bırakılırsa ahsen-i takvim (en güzel yaratılış) sırrından uzaklaşır esfel-i sâfilîne (aşağılar aşağısına) düşer.
Allah Tealâ buyuruyor: "… Bir toplum kendilerinde bulunan özellikleri değiştirinceye kadar Allah onlarda bulunanı değiştirmez. Allah bir topluma kötülük diledi miartık onun için geri çevrilme diye bir şey yoktur. …” (Ra’d 11)
Bunun gibinsan kötü ve çirkin hallerini değiştirip Allah’ın rızasına uygun hale getirmedikçe sofi olmaz. Kalb-i selime ulaşmanın birinci yolu da gayret etmektir. Dinini kendi aklına göre değil ilmihal kitaplarında alimlerin bildirdiği gibi yaşayıp tasavvuf ilminin de usullerine göre vazifelerini yerine getirmektir

Okudunuz mu?  Hadislerin Güvenilirliği Konusunda Soru

Cevap: Ben Sofi olmayı düşünüyorum. Bilgi verebilirmisiniz?

xİmamHatipLee
Anladım kardeşim.. Hazır değilim derken ilmi yönden değil psikolojik olarak hazır değildim. Çevremde hocalarım vardı imam hatipden felan sormusdum Aşırılık diyorlardı. o zamanlar pek farkında değildim onlarınki aşırılık değildi bizim yaptıklarımız azdı. Biz aza alışınca olması gerekenler aşırı gibi gelmiş. Son 3 yılda neler neler değişti. Ben sporcuyum kola gazoz bile içmem. İlişkiden uzak dururum. Azımdan çok şükür uzun zamandır küfür çıkmıyor. Çok şeyi terk ettim 5 vakit namaz larımı devam ettirmeye çalışıyorum. Nefis olarak her yerde Şeytana galip gelemiyorum ama inş terbiye edecem. Abimde zaten biz sofi olmaya çalışıyoruz derdi. Dediğin gibi kardeşim Sofi olmak kolay değil ama o ortamda olmak onların içinde olmak insanı bambaşka yapsa gerek.
Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Fıtrat nedir, fıtrat ne anlama gelir?

Cevap: Ben Sofi olmayı düşünüyorum. Bilgi verebilirmisiniz?

Kayıtsız Üye
SELAMUN ALEYKUM Ben Husra menzil sofisiyim ve çok doğru karar aldigimi düşünüyorum cevremdekileride yonlendiriyorum menzildeki huzuru hiç birseye degismem RABBİMDEN DUAMDİR TUM MUMİNLERE NASİP ETMESİNİ


Kayıtsız Üye
selamün aleyküm ben tekrar sofi olmak istiyorum aslında önden evlenmeden önce tövbe almıştım ama çok büyük günah işledim tekrar tövbe almak istiyom hatta adıyama gelmek istiyom yardımcı olursanız sevinirim cvp

Okudunuz mu?  Seferi Namazı nasıl kılınır ? Asker'de iken seferi sayılırmıyız ?

umutlucan
ALLAH ım sen cehalet içinde kavrulmus herkesi ıslah eyle.
Dindar olmak isteyen bir kuldan tevbe almasına gerek yoktur.
tevbe ALLAH a yapılır.


Kayıtsız Üye
Tasavvuf ile ilgili bilgi için "Telvihat-ı Tis’a" ya başvurulsun


Kayıtsız Üye
bu vakite kadar tüm evliya ve ermişlerin mürşitleri vardır hatta osmanlı padişahların bile bu kapıda tövbe verilirken din değiştirme veya bu dine geçerken şartı yapılmıyor bu kapıya girmek istiyorsan Allah dosları temiz bir kalp ile Allah dostunu şahit ederek günahlarına tövbe edip bu nakşibend sadatların yolunu kabul etmiş oluyor Allah dostu senin ile Allah aranda bağ kuruyor Allah’a yaklaştırıyor Allahı tanıtıyor KALBEN hissediyorsun ALLAHI Allah dolu bir kalbe kesinlikle gelmez Allah boş kalbe gelir.Kalbi Boşaltmanın yoluda zikirdir kardeşim BU kapıda Sadatların yoludur

Okudunuz mu?  Bilmeden büyümü yaptırdım

Kayıtsız Üye
hep bilmeden konusursunuz. Kimse gidip bir kuldan tovbe etmiyor. Allah dostu oldugu için sahitlik ediyor.
Hem ne dediginizin farkinda olun cunku Kamil murside yapilan hakaret Peygamberimize yapılır demek sav ve Ona yapılır demek Allah’a demek olur.
cunku Rasullah’i tam sevmeyen Allah’i sevmemis olur. Onun ehli beytini’de sevmeyen aynidir. Bizzat Rasullah ehli beytinin sevilmesi ve korunmasini istemis.


Kayıtsız Üye
Selamın Aleyküm ben artık hayatımı sofi olarak geçirmek istiyor ve biyere bağlı olup orada yaşamak istiyorum tek dileğim bu ALLAH yolunda yürümek dünya ile dışarı hayatı ile tüm bağlantımı kesmek istiyorum çok şükür beş vakite başladım ama dışarı hayatını hiç sevmiyor bundan uzaklaşmak istiyorum lütfen biri bana yardım etsin şimdiden ALLAH razı olsun


isimsizim
kardeşim dua da tevbe de sadece ALLAHa edilir. islam dinin de ALLAH ile kul arasında hiç bir engel hiçbir set yoktur. bu yüzdende bir günah veya hatadan dolayı tevbe etmek için birisini arayıp bulmana gerek yok hatta böyle yapman islam dinine uymaz peygamber efendimizden gelmiş böyle bir uygulama da yoktur. aksine bakara süresi 186. ayeti kerimde ALLAH cc kullarım beni senden soracak olursa muhakkakki ben pek yakınım dua edenin duasına cevap veririm buyurmaktadır. müşriklerin aracı aramalarının şirk olduğu yine kuran da belirtilmiş ve bununla ilgili de zümer suresi 3. ayeti kerime de( biz onlara bizi ALLAHa yaklaştırsınlar diye kulluk ediyoruz derler.)
diye bahsetmektedir.

Okudunuz mu?  Şehitler günahkar olsalarda cennete mi gidecekler?

hak yolu
islam da tevbe alma tevbe vermek, rabıta yapmak yoktur. Allah dostu, seyyid diyerek dinde imtiyaz sahibi üstün bir tabaka (ruhbanlık) varmış gibi algı oluşturmaya çalışılıyor islam da ruhbanlık yoktur. her mümin Allahın dostudur. yunus suresi 63.64 ayetler de Allah dostlarını :"iman etmiş ve takvaya ermişlerdir." diye tanımlıyor. yine bakara suresi 257. ayette Allah iman edenlerin velisidir buyuruyor. maide 55. surede ise namaz kılan ve zekat veren müminlerin Allahın dostu olduğu söylemektedir. ne kuranda ne de peygamber efendimizin hayatında tevbe almak ile igili rabıta yapmak ile ilgili bir delil yoktur. peygamber efendimize ahkaf suresi 9 . ayeti kerime de şu şekilde söylemesi Allah tarafından emrediliyor: e ki: "Ben elçilerden bir türedi değilim, bana ve size ne yapılacağını da bilemiyorum. Ben, yalnızca bana vahyedilmekte olana uyuyorum ve ben, apaçık bir uyarıcıdan başkası değilim." yani rasulullah bana ve size ne olacağını bilmiyorum diyor şimdi ki Allah dostu olduğunu iddia edenle bırak kendine ne olacağını başkasını kurtarmaktan bahsediyor. bu taraz konular da lütfen dikkat edelim ve kurandan sünnetten delil isteyelim her söylenen hadis ve ayete de kanmayıp farklı kaynaklardan bunların tefsirine bakalım kendimizi ve ailemizi yakıtı insanlar ve cinler olan cehennem azabından koruyalım.

Okudunuz mu?  Hayvanlara zararlı yem ve küflenmiş artıkları vermek caiz mi?

Kayıtsız Üye
Masada bir elma var. ben ısırıp diyorumki bu elma tatlı. sen ise uzaktan bakıp bu ekşidir diyorsun. soruyorum ISIRMADIN Kİ BİLESİN, TADINA BAKMADIN Kİ FİKİR ÜRETESİN. Tövbe almak birinden gidip bişey almak değil. eskiden beri kelime olarak böyle kullanılmış sofilere sen kime tövbe ediosun de 1 tanesi ben o mübareğe tövbe ettim diyemez. Hepsi onun elnden tutup beraber tövbe ettik der. Orada o Allah dostu senin elini tutuyor ve gel beraber tövbe edip birbirimize şahit olalım diyor. Mesela bir firmaya işe girecek olsan, o firmada patronun iyi bildiği sadık çalışkan dürüst bir personeli senin tanıdığın olsa, senin elini tutup ben bunu tanıyorum maharetleri vardır dese işe girmen kolaylaşmaz mı? Allah dostu o mübarek diyorki sen bana ben sana şahit olalım Allah Teala nın huzurunda beraber olalım. Peygamber s.a.v buyurmuştur "kişi sevdiği ile beraberdir". Neyi kimi eleştirdiğine dikkat et Peygamber s.a.v buyurdu "İnsan dilini tutabilseydi ateşten büyük miktarda kurtulmuş sayılırdı"…


Kayıtsız Üyee
Orta okul mevzunuyum devamlı bir iş ve her daim sofilerle olmak istiyorum

Okudunuz mu?  Hangi mezhebi nasıl seçerim? Neden seçeyim?

Kayıtsız Üye
Bende menzil sofisi olmak istiyorum neler yapmam lazım


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm sofi olmak istiyorum benim atacağım adımlar nelerdir gönülden istiyorum Allah cc karşısına çıkabilecek kadar ak eylesin bizi inşAllah sofi din kardeşlerimi seviyorum ve inşAllah niyetim onlara katılabilme arzusudur.


Kayıtsız Üye
Kardesim osmanli tarihini incele tasavvuf tarihini incele imami rabbani hz.leri abdulkadir i geylani hz.leri haci bayrami veli hz leri ahmet yesevi hz leri aksemseddin hz leri beyaziti bestami hz.leri mevlana hz leri hepsi tasavvufta yetismis buyuk evliyalardir.


Kayıtsız Üye
Esselamu Alrykum
Menzile gitmeden sofi olamiyormuyuz acaba


Kayıtsız Üye
İnsalar bilmediklerinin cahilidir cahili oldugunun gafilidir gafili oldugunun genelde karsisindadir bilselerdi Allah dostları bizim için çok buyuk nimettir hiç boyle yaparlarmı


Kayıtsız Üye
SElAMÜN ALEYKÜM HERKEZE HAYIRLI GÜNLER
ben hayatı boş yaşayan ailesine biraz saygısız bir insanım ben artık değişmek istiyorum herşeyden vazgeçip sadece ALLAH ‘ ın yoluna yönelmek istiyorum ve bunun için kendimi bir yerden başlayacağımı düşündüm bunun için sofilik mertebesine ulaşmak istiyorum Dünyevi , zevk işlerinden uzak kalmak istiyorum artık bana biraz sofilik hakkında bilgi verirseniz sevinirim
şimdiden teşekkürler


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Kendine çeki düzen vermen için Allah ve resulunün yolu yeter. Eğer ilim sahibi ve ilmi ile amel eden bir alim bulursan elbette ona uyabilirsin. Ama Allah sana hak yolu göstermiştir. İlk önce İslam ilmihalinden başla ve onu bir kaç defa baştan sona kadar oku. Daha sonra diğer islami bilgileri okuyarak kendini geliştir.

Okudunuz mu?  Ömer bin hayyam hakkında görüşler ve mevcutsa fetvalar nelerdir?

Kayıtsız Üye
Merhaba güzel abim psikolojik olarak hazır değilim diyorsun ya oraya gidip mübarek sadat-ı kiram ı görünce ancak o seni hazırlar Allah için niyet et yola çık İNŞALLAH . Ben ‘SEYDA SEYYİD FEVZEDDİN HZ.LERİ’ ne bağlıyım muhabbet içine vardığı zaman halet-i ruhiyye’ n değişecek İNŞAALLAH.


y.k
bir anbile nefisle kalmamak gerekir bunun için nefsini iyice terbiye etmiş muminlere gidilir ne demişler kişi samimi ve menfaatsiz olarak sevdiği kişinin yolu uzerindedir


Kayıtsız Üye
Kardesim sakin baskalari seni vazgecirmesin!biz bu kapiya gelene kadar hergün söz veriyorduk birdaha bunu yapmayacagim diye ama ertesi gün tekrar ayni hatayi yapiyorduk.Elhamdulillah bu kapiya Rabbim nasiip etti büyüklerin yardimiyla huyumuzda çok güzel degisiklikler oldu.Kardes sen duani et Rabbim bizi sevdigin kullarin arasina kat de sonra da bayram et inseellah.


Kayıtsız Üye
Bir Tarikatta olmak gerekir bir yol gösterinin olması kime bağlı olduğunuzun önemi yok size doğru gelen kimse bence geç bile kalmışsınız tövbe aldıktan sonra insan oğlu inşeAllah anneden doğmuş gibi tertemiz olur bide bu tövbeden dönmek var Allah en çok tövbe edeni sever ben 15 yaşındayım sofi ye oldum annemin tesettürü yok ama ben çarşaflıyim elhamdülillah ve gayette mutluyum huzuru buldum Namazda zikir de kuran’da Rabbimde ahirette inşeAllah sofi ler Ğavsımızın kollarının altında toplanıcağız.


Kayıtsız Üye
nerden ayetleri tefsir ediyosunuz.nasil olurda Allah in veli kullarina dil uzatabiliyorsunuz.Arastirin müşriklere gelen ayetleri delil gibi gösteriyosunuz.yazik ya bu kadar cahil olunmaz sünnetten hadisten habersiz kendi kendinize ayet yorumluyosunuz gidin kardesimde islam nasıl yasanir bir gorun menzilde.daha Allah a nasıl ibadetedilir haberiniz yok sen tut onun dostlarina ondan dua alip hidayete erenlere dil uzatiyosun sanki uzayda yasiyosunuz.hicmi bir turbe ziyaret etmedin insanlar nasıl gunahtan donucek millet ateste zinayi adam normal sayiyo ne diyosunuz siz manasini bilmediginiz bir iki ayetlemi kurtarcaksiniz bu insanlari RASULALLAH kurtarcak onun varisleri EVLİYAlar ALiM ZATLAR kurtaracak sizde oyle bakin uzaktan camur atin ahirette herkes kendi imamiyla mahsere ciktiklarinda sende senin beynini sacma itikatla yikayip cehennemi boylayanla gelmek zorunda kalirsin uyaninnn

Okudunuz mu?  Günümüzdeki Tesettür çılgınlığı yaşayan bayanların durumu nedir?

Kayıtsız Üye
Hz.Muhammed Aleyhisselam gibi,sevgililer sevgilisi varken.onun yolu.Allah yolu iken..onun yolunda gidenlerin kesin cennete gideceği müjdelenmişken,kutsal kitabımızın ilk emri oku; iken.sen daha metin peşindesin güzel kızım..


Kayıtsız Üye
Kardesim sen okula gitmeden nasıl oyrenirsin kendi kendine lazim bir ogretmen onsuz sasirirsin yolunu


Kayıtsız Üye
Slm Aleyküm Benim eşim sofi oldu Bir yildir evini ve Beni Cok ihmal ediyordu simdi bosaniyoruz ne desem Beni anlamiyor ne yapmam Lazim sasirdim kaldim


Kayıtsız Üye
Merhaba abilerim ablalarım!
ÖNCELİKLE SİZE SOFİLİĞİ ANLATALIM. Sofilik öyle bir şey ki insanı yakıyor. Kavuruyor.Nefsini direk öldürüyor. Sizi ALLAH’a direk yakınlaştırıyor. Benim adım Zehra. Daha 13 yaşındayım. Çevremdeki herkes SOFİ! Zaten bu son günlerde de iyice sofileri sevmeye başladım. Okula gidiyorum ve arkadaşlarla konuşuyorum. Sonra onlar bana çok tuhaf geliyor. Çünkü onlar hep ama hep ALLAH’tan bahsediyorlar. En önemlisi de SEYDAM… Aslında SOFİler çook şanslı… Çünkü onlar SEYDAMIN KALBİ onlar tekler ayrılamazlar .
Ne bu dünyada nede öbür dünyada. Diyor ya : Allah’ı zikredin… Çünkü kendiside zikrediyor. O SOFİlerine gül diyor. Onun da SOFİleri GÜL SEYDAM diyor. Aslında bunları tatmak gerekir. Ben size ne desemde boş çünkü konumuz NASİP…

Okudunuz mu?  Sakinleştirici (sinir hapı) kullanmak günah mıdır?

Dua edin abilerim ablalarım..
İNŞALLAH Semerkand Yayınlarına kitabımı göndericeğim… Kabul edilirse yazdığım eser gönderilicek… Sizlere bir paragraf yazayım. Telif hakkını da aldım.

İNSAN NEDİR ?
İnsan … İnsanları diğer varlıklardan ayırabilen tek şey iyiyi köyüyü ayırt edebilme yani düşünme yeteneğine sahiptir. Bu özellikte insanı diğer varlıklar olan melek,cin,hayvan,bitki ve nicelerinden değerli kılmıştır. Bu bir gerçek ki insan da diğer varlıklar gibi acizdir. Eğer bizler diğer varlıklar gibi aciz olmasaydık! Biz iyiyi kötüyü ayırt edebilen varlıklar , kendimizi düşmanımız olan şeytan ile birlikte Cehennem’e koşmazdık. Bu gerekçe de aciz olduğumuzun en belirgin kanıtlarındandır. Hangi varlık düşmanıyla birlikte kendini ebedi felakete götürür ki? Kur’an-ı Kerimde belirtildiği gibi kendisini düşmanıyla birlikte felakete sürüklemeyen tek topluluk sadece Cennetle müjdelenen müslümanlardır.


Kayıtsız Üye
Sofi olman dan memnun olacakdir emin ol


menzil sofileri, sofi menzil, sofi olmak

Bu kategoride yer alan Allah herşeye kadir midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ben Sofi olmayı düşünüyorum. Bilgi verebilirmisiniz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.