Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:45
Gusul
Yönetici

Gusul abdestinde bilmeden yapılan hata

Gusul abdestinde bilmeden yapılan hata

titanic97
hocam iyi günler.ben sabah kalktığımda kehvaltı yaptıktan sonra dişlerimi yıkadım sonra bayoda guslettim banyoda çıktıktan sonra kurlanırken dişimin arasında yemek parçasının kaldığını gördüm.şimdi normal şartlarda diş aralarında yemek parçası kalırsa gusül caiz olmaz diyorlar.ama ben dişimin arasında bişey kaldığını bilmiyordum üstelik dişimi de yıkamıştım guslüm olmuş mudur yoksa yeniden guslhetmek mi gerekiyor.soruma cevap verdiğiniz içinde şimdiden tşkrler.Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Cünüpken Okula Gitmek

Cevap: gusül abdestinde bilmeden yapılan hata

Muhasibi
< hocam iyi günler.ben sabah kalktığımda kehvaltı yaptıktan sonra dişlerimi yıkadım sonra bayoda guslettim banyoda çıktıktan sonra kurlanırken dişimin arasında yemek parçasının kaldığını gördüm.şimdi normal şartlarda diş aralarında yemek parçası kalırsa gusül caiz olmaz diyorlar.ama ben dişimin arasında bişey kaldığını bilmiyordum üstelik dişimi de yıkamıştım guslüm olmuş mudur yoksa yeniden guslhetmek mi gerekiyor.soruma cevap verdiğiniz içinde şimdiden tşkrler.Allah razı olsun >
Kardeşim hanefi mezhebine göre ağzı yıkamak farzdır…Ama şafi mezhebine göre farz değildir.Allah kimseye gücünün yettiğinden fazlasını vermez.Eğer gusulden sonra ağzında yemek arttıklarının olduğunu farkettiysen farkettiğin anda sadece ağzını yıkaman yeterlidir.Yani tekrar gusül alman şart değildir.
Ona emanet ol celle celaluh…

Okudunuz mu?  Etek tıraşı olunca gusül gerekir mi?

Cevap: gusül abdestinde bilmeden yapılan hata

titanic97
saolun hocam çok tşkr ederim


Cevap: gusül abdestinde bilmeden yapılan hata

mslmn
benim dişlerimde fazla yemek artığı var sana tavsiyem:

gusülden önce dişlerini fırçala gusül aldıktan sonrada fırçala.


Berat61K
Ben 15 yaşındayım yaklaşık 1.5 2 yıldır gusül abdestimi küvete su doldurup alırım bugün su dolduralan yerin 50m2 olması gerektiğini öğrendim önceden aldığım gusüller kabul olmadımı namazlarım kabul olmadımı ? içim içimi yiyor.

Okudunuz mu?  Deri soyulması gusül

muvaffak
Hanefilerde suyun temiz, gusül abdestinin alınabilmesi için 50 m2 olması şartı vardır. Bunun altındaki biriktirilmiş sular temizdir fakat temizleyici değildir. Küveti doldurduktan sonra suya hiçbir şey karıştırmadan direkt olarak gusül amacıyla girilse ve hiçbir yer kuru kalmaması, daha önce herhangi bir organını suya temas ettirmemesi şartıyla içinden çıkarsa gusül kabul olunur. Aksi durumda abdest şartları yerine getirilmediği için kabul olunmaz. Fakat uğraşmak yerine duştan önce veya sonra gusül abdestinizi birikmemiş, akan bir kaynaktan almanız sizin gönlünüzün rahatlığı için daha iyidir.

Okudunuz mu?  Adetli bir kadının rüyalanması ekstra bi gusul abdesti alması gerektirirm?

Berat61K
Yani kıldığım namazlar kabul olmadı mı?


muvaffak
Gusül alma şekliniz yazdığımız şartlara uygun ise namazlarınızı kaza etmenize gerek yoktur. Olmaması gereken şekilde gusül alıp kıldığınız namazların iadesini yapmalısınız. Namazların kazasını kılmalısınız.

Bu kategoride yer alan İdrar Tutarken Kasılma Gusül Gerektirir Mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusul abdestinde bilmeden yapılan hata Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.